Antiracisten woedend op Albert Heijn over broccoli-advertentie Songfestival: ‘de gevoelens van zwarte mensen worden genegeerd’

Supermarktketen Albert Heijn heeft zich niet populair weten te maken bij de antiracisme-activisten in Nederland. Om handig in te spelen op het aankomende Songfestival had de supermarkt een ‘aanhaakadvertentie’ geplaatst met de verwijzing naar broccoli. Surinaamse Nederlanders voelen zich geschoffeerd omdat men voorbij gaat aan de betekenis van het nummer Birth Of A New Age en ergeren zich aan de supermarktketen die winst probeert te maken met een satirisch aftreksel.

Grappen maken is tegenwoordig verboden, als het aan de deugende antiracisten in Nederland ligt. De Songfestivalinzending Birth Of A New Age bevat het volgende zinnetje waar Albert Heijn inspiratie voor hun nieuwe advertentie vandaan haalde: “Yu no man broko mi”.

Veel Nederlanders hoorden hier echter iets anders in, en verdraaide de desbetreffende zin, op grappige wijze, naar ‘I don’t like broccoli’. De supermarktketen dacht hier handig op in te spelen door er een ‘inhaakadvertentie’ aan te wijden. Dat hadden ze beter niet kunnen doen; de antiracisten in Nederland zijn op hun teentjes getrapt. Tegenover het AD laat Mitchell Esajas, bekend van de BLM-protesten in Nederland en The Black Archives, weten dat men de Surinaamse cultuur en slavernijverleden zo belachelijk maakt. Men gaat voorbij aan de diepe betekenis van de originele zin, door er nu een lacherige frase van te maken. Hij zegt er het volgende over:

“Net als in het begin van de Zwarte Piet-discussie doen bedrijven alsof er niks aan de hand is. Commerciële belangen zegevieren, de gevoelens van zwarte mensen worden genegeerd.”

Omdat de Albert Heijn natuurlijk vreesde voor een backlash hebben ze snel hun excuses aangeboden voor de advertentie. De blauwe supermarktketen benadrukte hartstikke inclusief te zijn:

“Het is uiteraard nooit onze bedoeling geweest iemand voor het hoofd te stoten.‘’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Cootje

  Een geweldige commerciële advertentie , maar je staat zo op een paar korte teentjes .

 2. Max Aue

  Wat een gezeur is dit!

  1. rutte leugenaar

   meestal met die mafklappers wím , gezeur en gezeik over inclusief en kleur

   Kennelijk nog niet opgevallen dat de blanke vla in de aanbieding was !

   1. STOP FVD

    Dus, nogmaals hier dan even, omdat je nu zo stil bent, volgens de door jou genoemde meneer van Pfizer, stelt het volgende (en dit is NIET zoals jij beweert dat HIJ zegt), dus nee ik denk dat het geen geintje is, JE VERTELT EEN LEUGEN! :

    Bedoel je deze CEO? Hij zeg volgens mij dat het mogelijk is dat je een 3e vaccin moet krijgen binnen 12 maanden na volledig gevaccineerd te zijn. Dus wie is er nu eigenlijk op de hoogte (het bericht is van 15.4.2021). Ik hoor graag je reactie.

    h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

    Reageer anders even, je hebt constant een grote bek dat JIJ alles weet, maar ik haal je “feiten” onderuit. Je stilzwijgen zegt eigenlijk alles. STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

    1. usb3.0

     Er gaan mensen dood door een experimenteel mRNA vaccin

  2. Wally

   Ik ben het zo te zien met je eens. Humor moet echt kunnen. Mijn Surinaamse collega’s plagen mij ook wel eens, en dat varieert van ‘onze’ aardappels, natuurlijk kaas en zo tot en met de dialecten in dit land. Liggen we dubbel om en terecht. Maar ik kan het ook terugdoen. En dan lachen we weer net zo hard. Kom op.

   1. Sando

    Ben je lekker mee van daag de dag negers als collega’s Wally.

    1. Wally

     Dat zei ik niet. Ik zei Surinamers, omdat ze alle 3 daar geboren en getogen zijn. 2 ervan zijn broers, zijn op hun 13e en ik geloof 10e hiernaartoe gekomen. En van de andere weet ik het niet eigenlijk. Nou en! Ze noemen zichzelf trouwens ook zo…… waarvan akte.

 3. hetfietsmenneke

  Als zwarte mensen zo snel gekwetst zijn, is er iets goed mis met diezelfde zwarte mensen. Jammer dat AH zich hier door laat beïnvloeden.

  1. AS210854

   ++++++++

  2. Lucky Luke

   Negers bedoelt u?

 4. M.Dikker

  O wat zielig toch weer. Ik ga niet eens kijken naar het songfestival.

 5. Appelstroop

  Kijk al jaren geen songfestival meer, sinds het is overgenomen door woke activistische figuren. Dieptriest en doodzonde, keek er in mijn jeugd met plezier naar.

 6. Wally

  Waarom zijn mensen tegenwoordig zo ontstellend humorloos?
  En waarom wordt er geen rekening gehouden met de gevoelens van de blanke gemeenschap? Is dat minder erg?
  Ja, dit is een flauwe grap. Maar oguttegutte wat IS men weer beledigd, zielig enz.

 7. alla-af sn-akbar

  Ik snap niet dat AH nog witte melk verkoopt. Schandalig en oh ja, de yoghurt, te gek gewoon. Veel te wit. Moet onmiddelijk verboden worden. Uitsluitend nog chocoladevla verkopen.

  1. Bokse

   *Luie mensen vla

 8. Rieks

  Gevoelens genegeerd? Kom nou, men zoekt continu een reden om te kunnen storen. Storen, opjutten zit in hun bloed en gaat alleen maar erger worden nu ze iemand in het parlement hebben.

  1. M.Dikker

   Nu de aanval op Zwarte Piet is ingegaan. Alles is racisme. Behalve als getinte mensen hun kroeshaar blonderen of straighten; dat mag dan weer wel.

 9. Sando

  Wat een waardeloze lui die negers.Ga werken luie donders .

  1. Max Aue

   Vergis je niet, platte racisten als Sando bestaan echt.

   1. usb3.0

    maxje weerhoudt zich verder van elk inhoudelijk commentaar

    1. Max Aue

     onthoudt

 10. J. Punt

  Surinamers zijn gek op eetlepels zout, ketchap en sambal in hun gerechten. Ervaringsdeskundige omdat ik een surinaamse schoonmoeder had vroeger. Op latere leeftijd lopen ze met gezondheidsproblemen de deuren plat bij artsen. Volgens moeders was zoveel zout goed voor de weerstand tegen dat koude en natte klimaat hier.

 11. usb3.0

  Antiracisten zijn dé racisten

 12. Adriaen van Bergen

  Zeuren is het verdienmodel van Mitchell Esajas c.s.
  Dan hebben ze hun subsidies weer veilig gesteld.
  Dat ze daarmee een wig tussen diverse bevolkingsgroepen proberen te drijven interesseert ze geen mallemoer.
  Ze denken alleen maar aan GELD.

 13. Lucky Luke

  Wetenschappelijk is aangetoont dat negers gevoelens hebben maar antiracisme-activisten hebben dat niet, die moeten te pas en te onpas laten weten dat de autochtone Nederlanders de verkeerde huidskleur hebben. Uit alles is gebleken dat je de Nederlanders praktisch niet kunt veranderen op een enkele MAlloot na. In de VS proberen ze het al 130 jaar en er is duidelijk te zien dat dat niet werkt. Juist in Afrika wordt in bijna alle landen zwaar gediscrimineerd tussen de verschillende bevolkingsgroepen, laten die hufters (antiracisme-activisten) daar maar eens beginnen.

 14. Drollevanger

  Ik, en velen met mij, vinden tegenwoordig het Song festival verschrikkelijk. Wat een blamage.
  Ten eerste hoort het volgens mij gezongen in de taal die het meest in het betreffende land wordt gesproken.
  Ook behoort het gezongen door het ras dat in het land dat het uitzend het meest voorkomt.
  Dus Tsaad zend als zanger een neger in, India neemt een Tamil, en de Fidji-eilanden nemen een kanaak.
  Politiek correct gekleurt kan men dan reserveren voor de besloten kring van de Randstad.
  Vind iemand hert raar dat ons land al jaren niet meer in de prijzen valt.

  Ik vraag me ook af waarom zwarte negers zich schamen voor hun kleur. Ik hoor Tamils, die vaak zwarter zijn, nergens over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.