BBB-leider Van der Plas over Rutte: ‘Onbegrijpelijk dat hij boosheid Pieter Omtzigt niet snapt, zelfs mijn nichtje van 4 weet hoe het zit’

Caroline van der Plas, Kamerlid namens de partij BBB, vindt demissionair premier Mark Rutte een intrigerende man. Het is volgens Van der Plas een groot raadsel dat Rutte niet snapt waar de boosheid van Omtzigt vandaan komt, terwijl haar kleine nichtje van vier dat zelfs weet. 

Bij het NPO-programma Buitenhof vertelde Van der Plas dat ze de premier een intrigerende man vindt. Het ene moment ligt hij zwaar onder vuur, en is het hele land klaar met de premier, en het volgende moment staat hij weer vrolijk naast je. Hoe hij dat doet is toch wel knap, aldus Van der Plas.

Wat ze alleen niet begrijpt is hoe Rutte kon zeggen dat hij de boosheid van Omtzigt niet begreep. Voor haar is het vrij duidelijk waar die boosheid vandaan komt, ook voor andere Nederlanders is het evident waarom Omtzigt zo boos is. Bij Buitenhof zei ze het volgende over Rutte en de kwestie Omtzigt:

“Ik vraag me wel eens af hoe hij nu precies in elkaar zit. Ik vind het wel een intrigerende man wat dat betreft. Hij kan dus gigantisch veel bagger over zich heen krijgen, heel veel kritiek krijgen, een motie van wantrouwen, die ik zelf twee keer heb gesteund, en echt tien minuten later staat hij weer van ‘hé, hoi Caroline! Hoe is het?’. Ik vraag me af of hij een vakje heeft waar hij dingen makkelijke kan afsluiten en er niet over wil nadenken. En dat zie je aan een aantal affaires die er zijn geweest, ook met Pieter Omtzigt. Ik heb me ontzettend verbaasd dat hij dan vraagt aan Pieter Omtzigt waar zijn boosheid zit. Als hij dat niet meer weet, ik denk dat mijn nichtje van vier op de kleuterschool nog weet waar Pieter Omtzigt die boosheid vandaan heeft.”

Klare taal van de BBB-leider over VVD’er Rutte. Het gebrek aan empathie bij Rutte is soms schokkend, en hoe hij keer op keer al die kritiek, maar ook die affaires, van zich afschudt is nog wel het meest opmerkelijk te noemen. Op dit moment lijkt niks of niemand Rutte te kunnen schaden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. rutte leugenaar

  rutte snapt ook de ouders in de toeslagen affaire niet
  rutte snapt ook de ouderen niet in de komende aow affaire.

  rutte snapt niets daarom brengt de hufter elke week 200 miljoen naar brussel

  1. Canta

   rutte leugenaar
   “Er zijn mensen die vinden dat je niet met wapentuig moet klapperen als je tegenstander groter en sterker is.”
   Dat waren jouw woorden. Eerder had jij het over : vechten voor je vrijheid.
   Het is duidelijk dat vechten voor jou niet meer is dan kankeren op papier over alles en nog wat. Als het om ECHT vechten aankomt dan neem jij de benen”
   MAAR JIJ SNAPT HET ALLEMAAL PRIMA!!!!!!!!!
   Inderdaad heb jij weer de benen genomen naar een volgend kankerpunt.

   1. STOP FVD

    Het is niet meer dan een kleuter wappie dat jankt als het zijn zin niet krijgt. En hier lekker op los scheldt. Een FVD wappie in een notendop!

    1. rutte leugenaar

     nogmaals voor de stopidioot

     stem sociaal , stem PVV

     Waar heb ik op gestemd volidioot

     1. STOP FVD

      Het is niet meer dan een kleuter wappie dat jankt als het zijn zin niet krijgt. En hier lekker op los scheldt. Een FVD wappie in een notendop!

     2. Canta

      rutte leugenaar
      Jij beweert dat jou je vrijheden zijn ontnomen, schandalig, wat een ellende en dat jij alle recht hebt daarvoor te vechten ( wat dat vechten voor jou ook inhoudt).
      De realiteit is dat de Nederlandse bevolking democratisch heeft gekozen en dit beleid en het gevolg daarvan is.
      Jij hebt niet voor deze ( demissionaire) regering gekozen en dat die nou voor jou beslist wat wel en wat niet mag ( niet naar het café, restaurant, voetbalwestrijden enz, enz ), is natuurlijk veel erger dan die Palestijnen die NIET voor hamas gekozen hebben, nu wel de bommen op hun hoofd krijgen.

     3. rutte leugenaar

      waar en wanneer heeft het volk voor dit beleid gekozen ?

      de regering is demissionair dom gedrocht , ontslagen , niet in functie !

      Wat begrijp je nu weer niet ?

      Wat betreft je palestijnse terroristen vriendjes, plat gooien die criminelen.
      Waarom zou je tolereren dat je land bestookt wordt door raketten van dit islamitische schorem bij elk geschil. Waarom zou je tolereren dat de zogenaamde martelaren schoolbussen vol kinderen opblazen ?

      hamas is een criminele terroristische organisatie niets meer dan dat

     4. Canta

      rutte leugenaar
      “de regering is demissionair dom gedrocht”
      Even teruglezen. Ik heb benoemd dat het kabinet nu demissionair is. Ga jij nou beweren dat je pas tegen de maatregelen was sinds ze demissionair was?
      Opvallend hoe jij elke keer weer de kern omzeilt met je bekrompen inzichten. Jij zegt hamas is een criminele organisatie en dat betekent dat alle Palestijnen criminelen zijn. Hoe bekrompen kan je zijn?
      Zijn alle Nederlanders crimineel omdat er hier een aantal criminele motorbendes zijn?

     5. rutte leugenaar

      we hebben het over ” zielige ” palestijntjes die als ratten midden in de nacht beginnen om Israel te beschieten met raketten.

      Wat zal het antwoord zijn van Israel slimme meid ? cynisme off

      misschien moet je alles er omheen even vergeten dan kun je het onderwerp helder houden dom ding.

     6. DubbelZout

      “stem sociaal”

      U komt mij niet als een sociaal persoon over, maar ik kan mij vergissen natuurlijk

     7. usb3.0

      “Jij beweert dat jou je vrijheden zijn ontnomen”

      Niet alleen Rutte leugenaar beweert dit, sterker nog, het is ook gewoon zo, maar jullie zijn echt te dom om dit te begrijpen, erger nog, jullie coronawappies verdedigen het ook nog, echt wat een achterlijk volk zijn jullie

     8. rutte leugenaar

      quote DubbelZout 2 uur geleden
      “stem sociaal”

      U komt mij niet als een sociaal persoon over, maar ik kan mij vergissen natuurlijk end

      ik zou ernstig twijfelen aan mezelf als jij de gelijke waarden aan sociaal hebt hangen als ik.

      ben dus zeer verheugd met je conclusie

    2. usb3.0

     Aldus stopje dé opper-wappie, vaccinaziwappie, coronawappie, fascistische lockdownwappie tevens leugenwappie…

   2. rutte leugenaar

    je zit in een verkeert topic trólletje , kom zo bij je aandachtshóér

    1. STOP FVD

     Verkeerd

     1. rutte leugenaar

      je bent zeker verkeerd !

     2. usb3.0

      taalautistwappie stopje

    2. STOP FVD

     “je bent zeker verkeerd !”

     Goed zo! Zo heb je het woord wel goed geschreven!

  2. STOP FVD

   Precies, heel slim van hem, laat Europa het maar bepalen!

 2. Winfrida

  Waarschijnlijk voelt Mark Rutte zich wel safe. Maar waarom dan? Zou hij een toneelstukje opvoeren? Of weet Rutte echt van niets en wordt hij vergeetachtig?

 3. Chee

  Caroline heeft wederom gelijk, een kind van 4 kan nog zien dat Rutte liegt.

 4. STOP FVD

  Nou nou, slimme familie hoor!

  1. rutte leugenaar

   tja , heb jij nog nooit gezien natuurlijk !

  2. usb3.0

   Veel slimmer dan opper wappie stopje

 5. Duckday

  Hoogmoed Waanzin en BELUST op MACHT Als je de geschiedenis gaat bekijken zie je zulke personen die het zelfde hadden en de wereld in de troep storte. Begin eens met al die subsisdies en toeslagen kinderbijslag te laten verdwijnen zodat de mensen weten waar ze aan toe zijn.De rest komt vanzelf

 6. Piet Klein

  Het probleem Rutte is een groot probleem in NL. De uiterst aimabele man met een uitstekende media performance, met daarachter een grote marketing fabriek, een leger aan communicatiemensen. Lieveling van de EU vanwege zijn rubberen ruggengraat waardoor hij steeds de EU ter wille is vaak ten koste van zijn eigen NL-burgers. De verkoper aan NL-ers die er in slaagt om veel geld van NL-burgers weg te geven aan rijkere Italianen en Fransen via de EU. De EU die dat geld hard nodig heeft om onder het mom van een corona fonds burgers te paaien in Italie, in Frankrijk etc. De aimabele man met zijn uitstekende media performance die er niet voor terugdeinsde om niet op te treden toen het hem duidelijk werd dat veel Nederlanders ernstig gedupeerd waren. Het is ons een raadsel omdat er geen enkel ander belang was om niet op te komen voor deze burgers. Een man die er niet voor terugdeinsde om ernstig gedupeerde Nederlanders niet te helpen zelfs toen een uitstekend kamerlid hem de feiten onder ogen bracht en in plaats van op te komen voor deze Nederlanders informatie ging achter houden, de kamer verkeerd begon te informeren, z’n best deed om het kamerlid Omtzigt het leven lastig te maken terwijl er geen reden te bedenken was waarom je niet zou opkomen voor de Nederlanders die ernstig benadeeld waren. Hij had alle middelen, het zou geen schokkende impact hebben gehad omdat de omvang financieel in overheidstermen beperkt is. Het is ons een raadsel waarom deze man vervolgens de hele tent bij elkaar begint te liegen, vergeetachtigheid veinst. Het is ons een raadsel waarom deze aimabele man met een uitstekende media performance die een grote mediafabriek ter beschikking heeft en daarnaast een groot aantal ambtenaren ter beschikking heeft Nederland zoveel problemen heeft bezorgd, de zorg, de huizenmarkt, de pensioenen, we zakken af in de economische ranglijst etc. Het is ons een raadsel waarom Rutte zo weinig betrokken is bij de burger alsof het hem helemaal koud laat, want de kansen om op te komen voor de burger in de toeslagenaffaire waren ruim aanwezig en hadden overheidstechnisch maar een beperkte impact. Waarom gewoon niet opkomen voor deze burger, maar nee een raar circus dat eindigt in liegen en bedriegen.

  Rutte is een groot probleem voor NL omdat zijn sterke kanten, zijn aimabele optreden, zijn uitstekende media performance gepaard gaan met zeer slechte resultaten op inhoud, met zijn onacceptabele integriteit, met zijn liegen en bedriegen.

  Rutte is op geen enkele manier meer minister president of minister waardig. Hij heeft grote fouten gemaakt op inhoud en integriteit.

  Het is ons raadsel waarom partijen nog zaken met hem willen doen. Het is ons raadsel waarom ze de ruimte laten. Het is ons een raadsel waarom Hamer zegt na de ontploffing gaan we nu verder met de inhoud. Alsof deze ernstige fouten onder het vloerkleed geveegd kunnen worden. Bij Hamer lijkt het gezond verstand te zijn verdampt. Maar zelfs op inhoud zijn de resultaten van Rutte verder onder de maat.

  Het probleem Rutte is een groot probleem in NL. De uiterst aimabele man met een uitstekende media performance, met daarachter een grote marketing fabriek, een leger aan communicatiemensen waarmee hij kennelijk andere politici weet in zijn aanhangwagen te krijgen, politici die daarmee partners in crime worden. Het is ons een raadsel waarom partijen de Nederlandse burger (of de EU burger) en de integriteit niet boven aan plaatsen en niet duidelijk maken dat Rutte een gepassioneerd station is.

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord,helaas steken veel Nederlanders hun kop in het zand!

 7. Niet L niet R

  Heel begrijpelijk dat Pinokkio Rutte niet begrijpt, dat Omtzicht niets toegeeft!
  Hij wil met het CDA regeren, anders moet hij totaal over links, en dat is niet goed voor de aanhang van de VVD!
  Als het CDA toch diep buigt voor Pinokkio Rutte dan blijft er bij nieuwe verkiezingen niet veel over van het CDA!
  Nieuwe verkiezingen is de uitkomst voor het CDA,
  Dat die mevrouw van BBB Pinokkio Rutte niet begrijpt, zal zo blijven, tot hij uit de kast komt!

 8. rafi

  Een aangenomen motie van wantrouwen is het enige wat hem kan schaden.

  1. Emile Takma

   En die komt er dus niet. Het vertrouwen in Rutte is hersteld en de formatie voor een Kabinet Rutte IV is in volle gang.

   1. september

    Maar dat gaat zeker nog een hele tijd duren.We wachten het maar af.

 9. Branzino

  Mark Rutte beheerst als geen ander de vaardigheid om de politicus Rutte volledig te scheiden van de mens Rutte. Van der Plas heeft hier blijkbaar wat moeite mee. Dat is helemaal geen diskwalificatie van haar als politica, maar daarmee maakt ze het zichzelf niet gemakkelijk. De politicus Rutte wordt in een debat de oren gewassen, maar de mens Rutte kan een half uurtje later de andere mens Van der Plas of wie dan ook vrolijk groeten en een glaasje wijn mee drinken.

  Wilders beheerst die vaardigheid ook, op een andere manier. In de Tweede Kamer heel persoonlijk voor de camera’s schelden en tieren, maar buiten diezelfde camera zeer collegiaal met iedereen (die daar behoefte aan heeft) omgaan. Indertijd zelfs met Pechtold zijn zo op het oog aartsvijand. Baudet mist dat volledig en slaagt er daarom ook niet in om in de Kamer veel respect af te dwingen. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat hij nooit veel verder dan nu zal komen en zeker geen oppositieleider zal worden.

  Van der Plas is op een bepaalde manier onder de indruk van Rutte en durft dat uit te spreken. Dat maakt haar tot een kanshebber op een langere politieke carrière.

 10. Drollevanger

  Ik heb het idee dat Rutte, als hij zich niet via de VVD omhoog had gewurmd naar de min presidentpost. Hij tweedehands autohandelaar of makelaar was geworden. Hij heeft er het gebrekkige geheugen voor.
  Ik vraag me soms af of Rutte geen Italiaanse roots heeft. Is hij soms familie van Machiavelli. Een roemrijk verleden denk ik hem toe.

 11. Drollevanger

  Ik had eens een buurman die mij via een advokaat probeerde me volledig en achterbaks de nek om te draaien.
  Op straat kwam hij me eens tegen en gaf me een hand. “Het is niet persoonlijk bedoeld” sprak hij. Zelfs ik schaamde me voor hem en zijn kijk op de wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.