Betuttelend Ministerie van Volksgezondheid komt met meest infantiele campagne ooit: ‘Snij vormpjes in de groenten’

Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn ze he-le-maal de weg kwijt. Ze wilden een campagne lanceren die ervoor moet zorgen dat mensen fitter worden, maar infantieler dan dit wordt het niet: “Snij eens vormpjes in de groenten”, valt te lezen op fitopjouwmanier.nl.

De website bestaat ‘vrolijke’, laagdrempelige tips en tricks voor mensen die ‘op een leuke manier’ fitter willen worden. Zelf omschrijft de overheid het als volgt:

“Om je fitter te voelen hoef je niet meteen heel je leven om te gooien. Kleine veranderingen in je leefstijl kunnen al binnen een paar weken effect hebben op je weerstand. Met een betere weerstand voel je je meestal fitter en vaak ben je beter beschermd tegen ziekmakers, zoals het coronavirus. Met deze campagne nodigen we je uit om te kijken welke veranderingen bij jou passen. Zodat je makkelijker gezonde keuzes kunt maken.”

Maar wie op de website kijkt klauwt waarschijnlijk eerder z’n eigen ogen uit. Moet je toch eens kijken wat een drama:

En eerlijk waar, dit zijn nog niet eens de ergste slogans. Moet je toch eens kijken wat een ellende:

Misschien zijn er wel duizenden communicatiemedewerkers en pr-specialisten mee bezig geweest, die waarschijnlijk ook nog eens een veel te groot budget hebben meegekregen. En dit is het resultaat: een overheid die je vertelt dat je eens lekker moet gaan stofzuigen in je pauze en staand televisie moet gaan kijken ‘want dat is goed voor je’. En als je je belasting netjes op tijd betaalt krijg je misschien ook nog een verhaaltje voorgelezen door een ambtenaar van de gemeente. Mijn god zeg…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Vanduinen

  Dit is geen betutteling, groente in figuur snijden, maar ware kunst. Chinese koks zijn daar meester in. Mooie bloemfiguren uit een winterwortel.

 2. zeester

  Hahaha ha hahaha hahaha

 3. zeester

  Nederland als kleuterklasje in de globalisering hahaha

  1. Edjan

   Dat moet ook wel. 90 – 95 % van alle mensen hebben absoluut niets aan die globalisering. De meerderheid zal er zelfs door achteruit gaan.
   Zo lang er nog wat restjes democratie over zijn, zul je al die mensen dus het idee moeten geven dat de globalisering “mooi” is en dat ze er deel van uit maken. Dat gebeurt dus met leugens en sprookjes. “Moeder aarde vindt het fijn als je de bloemkool als bloemetjes snijdt.”

   1. Niet L niet R

    Perfect verwoordt. Alleen de elite hebben belang bij globalisering!

 4. Paardenmiddel

  Daar gaat al ons belastinggeld…

  O ja, de pensioenpotten zijn leeggeroofd. Dus voor toekomstige pensionado’s…geen geld meer.

 5. Wally

  Hihi. Lief hoor…..

 6. RvdBe

  Als je je als Nederlands volk als een stelletje naïeve imbecielen gedraagt, word je ook zo behandeld, niks raars aan eigenlijk.

  1. Mr.blauw.sky

   Ouwe Hongarije ganger!

 7. Niet L niet R

  Hoogste tijd, dat de gesjeesde onderwijzer clowntje Hugo vervangen gaat worden. Wie hem ooit heeft voorgedragen als minister, is mede verantwoordelijk voor de vele blunders die hij gemaakt heeft en nog maakt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.