“Dit komt keihard binnen!” Ikea Delft “experimenteert” met speciale gele sticker voor mondkapjesloze klanten

Zondag ging een foto viraal die een klant van de Ikea in Delft had gemaakt bij het pand. Want, wat bleek, als je géén mondkapje droeg lag er een gele sticker met het woord “uitzondering” erop klaar voor je. Waar we eerst nog dachten aan een mogelijk nepnieuwsverhaal bleek het écht waar te zijn. Het ging volgens Ikea om “een experiment” waarmee men in Delft meteen gestopt is toen Twitteraars zo woedend reageerden.

Gisteravond ging heel Twitter los op Ikea. Want een klant van de zaak in Delft kreeg een stickervel met daarop gele stickers in de vorm van mondkapjes. Op die stickers was het woord “Uitzondering” geschreven. Met andere woorden, mensen zonder mondkapje konden die op doen om te laten zien dat ze om wat voor reden dan ook een “uitzondering” waren en geen mondkapje op hoeven.

Het deed enkele twitteraars denken aan een ander geel symbool dat joden 80 jaar geleden gedwongen moesten opdoen.

En zo ging de verontwaardiging en boosheid van het opmerkelijke beleid van IKEA lang door op Twitter. De vraag was dan ook: heeft IKEA dit schurende beleid bewust ingevoerd, of is hier sprake van een misser door een of andere lokale manager van de Zweedse meubelgigant?

De ophef is er in ieder geval niet minder om, en ook wij zijn dan ook heel erg nieuwsgierig naar een passende reactie van IKEA – maar die bleef gisteravond nog uit.

Vandaag is er wel een reactie geweest, telefonisch, en ook aan andere media. Tegen Metro laat een woordvoerder weten dat ze dit “heel erg vervelend” vinden. “We bieden onze excuses aan voor dit incident. Klanten konden op geheel vrijwillige basis, een sticker opplakken. Dat was alleen bij de vestiging in Delft zo, en zij zijn er na de ophef ook meteen mee gestopt.”

Het was een experiment dat uitgevoerd werd in Delft omdat dat wel gezien wordt als een “concept store,” waar ze meer van dit soort dingen “uitproberen.” Na de ophef van gisteren zijn ze daar dus mee gestopt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. usb3.0

  Nou dat is toch ook wat, wie had dat nou in vredesnaam kunnen denken?
  Fascistenlovers als maxje gëilen hier vol-le-dig op..

  1. STOP FVD

   Hoezo? Dit slaat toch nergens op wat Ikea doet, links of rechts is dat een van de domste acties van de laatste paar dagen (sinds dat stomme postertje van kapiteintje Baudet).

   1. M. Brandenburg

    Helaas kom je dit soort zaken enkel tegen bij hen die de links totalitaire doctrine volgen. Iemand die staat voor vrijheid en rechten van het individu zou niet met dit soort levensgevaarlijke onzin komen. Maar ja links leert nu eenmaal niet van. Hun geschiedenis ze verdraaien die roepen heel hard dat eerdere socialisten heen socialsiten waren kijken de andere kant op totdat hun kern weer door hun nieuwe jasje heen borrelen en deze fascistische (links totalitair) maatregelen weer als oplossing worden gezien

   2. Freba

    Ga iets zinnigs doen. Angsthaas en huilebalk. Of wordt metselaar of loodgieter.
    Boeddha: “Vereenzelviging Is De Grote Zonde”.

 2. rutte leugenaar

  Er werd gelachen door de corona wappie toen dit voorspeld werd. De davidster voor aanspraak maken op artikel 2,4 van de wet medisch uitzondering op dragen mondkapje.

  de hoax corona wordt volledig uitgebuit. 1.800.000.000 vaccins zijn besteld door de EU. De farmacie lacht zich een bult

  U zult zich onderwerpen !!!

  1. STOP FVD

   Heb je sukkeltje weer met hetzelfde riedeltje. Dit gaat om Ikea, wat voor onzin zit jij er bij te halen wappie!

   1. M. Brandenburg

    Het gaat erom dat wederom wat werd voorspelt door de linkse mens in een experiment word uitgevoerd. Enkel zij die niet zelfstandig kunnen nadenken en niet op de hoogte zijn van zaken zijn dan ook verbaast…

    1. STOP FVD

     Het is voorspeld!! dat Ikea dit ging doen? Knap hoor! Nee, ik heb zeker hulp nodig bij het zelf nadenken in dit geval. Ik ben verbaasd!! dat ik dit niet weet, inderdaad, hiervan had ik al op de hoogte moeten zijn, dat Ikea dit ging doen. Verschrikkelijk! Dan was ik misschien ook een wappie geworden.

     Ik zie alleen niet wat je bedoelt dat de een DAN meer rechten heeft dan de ander. Ik bedoel, je HOEFT het stickertje niet op de plakken EN je hoeft geen mondkapje op, tegenover de andere die wel een mondpakje op doen.

     IEDEREEN heeft toch het recht het mondkapje op te doen? Ik wist trouwens helemaal niet dat IKEA links is, ik dacht dat is gewoon een Zweeds meubelbedrijfje, nou weer wat geleerd.

     1. rickardinho

      Hey droeftoeter, door al je haat berichtjes hier heb ik mooi je adres achterhaald, misschien leren om normaal discussie te voeren en normale berichten te plaatsen anders ben ik misschien wel genoodzaakt om het hier even te posten, kijken of je in het echte leven dezelfde energie hebt.

     2. rutte leugenaar

      het was voorspeld dat mensen die om medisch redenen geen mondkapje kunnen dragen de davidster zouden krijgen

      het was voorspeld dat het vaccinatie paspoort zou komen

      het was voorspeld dat het vaccinatie paspoort in het binnenland verplicht zou worden

      het was voorspeld dat er indirecte vaccinatieplicht zou komen

      het was voorspeld dat het niet bij 1 prikje zou blijven

      het was voorspeld dat ongevaccineerden tweede rangs burgers zouden worden

      Alleen hufters zoals de stopidioot, bukhol en de strónt vlé®k blijven de realiteit ontkennen. Deze hufters verwijten mensen die de realiteit erkennen wappiegedrag en complotdenken. Je kan je afvragen of klootzakken die het WEF en klaus schwab ontkennen wel zonder begeleiding in de maatschappij mogen verblijven met of zonder vaccinatie paspoort.

      corona is een hoax en wordt misbruikt om uw grondrechten te ontnemen. De stopidioot scandeert de grootst mogelijke onzin en kent de wet van de mondkapjes dracht niet dat is volkomen duidelijk.

   2. september

    Dat kan je wel verwachten van Rutte Leugenaar,altijd die zelfde onzin.En maar dreigen en schelden.We trekken ons. Niks van jou aan!

    1. rutte leugenaar

     wie is “we ” sukkel ?

     Ik weet dat de feiten uit de dagelijkse actualiteit teveel voor je is leeghoofd.

   3. Cycle25

    sinds dat stomme postertje van kapiteintje Baudet..

    Zeg eens, wappie van DDS…dit gaat over Ikea…

    Zo dom dat je niet eens leest wat je plempt…retard..

  2. Freba

   Uiteraard wordt dit geleverd door Pfizer, met hun Joodse voorman enen Boula uit Griekenland. (inmiddels honderden miljoenen verdiend bij Pfizer; uiteraard onder de noemer ontwikkelingskosten) Toch weer voor elkaar gekregen. De overige vaccins werken niet natuurlijk. Alleen hun medicijnen zijn prima. Het volk Der Intriganten heeft het weer voor elkaar. Een voordeel; mijn fles cognac heb ik inmiddels binnen. Weddenschap gewonnen. Half jaar geleden voorspelde ik dat alleen Pfizer zou worden goedgekeurd. Sjalom.En hou op met het Davidster verhaal. Moet al bijna 74 jaar dat gel*** over die ster aanhoren.

   1. Beukman

    Jij legt het er te dik bovenop, ouwe antisemiet.

   2. Gerda2

    Freba @ Een voordeel; mijn fles cognac heb ik inmiddels binnen. Weddenschap gewonnen.

    Kun je voor mij een paar uitslagen van sportwedstrijden voorspellen?
    Zo te horen ben je een kei op dat gebied.

 3. M. Brandenburg

  De links totalitaire mensen zijn nu geschokt dat IKEA het beleid van een van de links totalitaire samenlevingen zo opzichtig word herhaald, men doet als een paspoort heel anders is,maar enkel en alleen omdat je de hele sticker ziet en het paspoort niet de linkse gedachte erachter is exact hetzelfde. De een krijgt meer rechten dan de ander op een door links vastgesteld criteria,verpakt in een sausje van wetenschap die de maatregelen in de eerste plaats al niet kan onderbouwen.

 4. Beukman

  De kleur is niet handig gekozen: geel is wel een heel makkelijk inkoppertje voor de beroepsbezwaarmakers.
  Verder is het een praktisch plan, dat gezien het feit dat de sticker niet verplicht is, alleen maar voordelen heeft.
  Mensen die liever een mondkapje op hun smoel hebben dan een sticker op hun jas, zouden eens even moeten nadenken.

  1. Mar

   Geel en blauw zijn de huiskleuren van Ikea. Ze hadden wellicht beter voor wit met een blauw (ipv geel) mondkapje.
   Verder ziet het er in de verste verte niet uit als de gele Davidsster uit de oorlog.

   ,,Op de website van de overheid kunnen mensen met een medische indicatie een speciaal kaartje uitprinten waarmee ze kunnen aantonen dat ze geen mondkapje hoeven te dragen”,

   Tja, dan moet men dat maar om de nek dragen om zo boze blikken of iedere keer erop gewezen te worden dan je een mondkapje moet dragen te ontwijken.

   Maar hoe zit het dan met de privacy?

  2. Edjan

   Overheidslakei Beukman heeft een nieuw woordje: “beroepsbezwaarmakers”.
   Dan noem ik jou voortaan maar “beroepslakei”.

   1. Beukman

    Ik constateer dat je een vast patroon volgt, Edjan. Je komt op DDS, gaat reacties schrijven – aanvankelijk nog normaal.
    Na een paar weken sla je echter aan het radicaliseren, begint wartaal uit te slaan, vervreemdt mede- en tegenstanders van jezelf, verdwijnt een tijdje, en doet je rentree met een nieuwe nick.

    Probeer eens te blijven steken in zo’n beginstadium, Edjan. Dan komen we misschien nog ergens.

    1. Edjan

     Beukman. “Dan komen we misschien nog ergens”. Het pure paternalisme.
     Ik hoef met jou helemaal nergens te komen, zieke narcist. Overheidslakei.

     1. Gerda2

      Edjan
      Het is inderdaad bevoogdend. Ik wist niet dat we hier beoordeeld kunnen worden door gebruikmaking van patronen. Wie bepaalt deze trouwens?

     2. Beukman

      Ach, dat is waar ook. In deze fase van zijn radicalisering is meneer helemaal niet geïnteresseerd in een vruchtbare discussie.

     3. Beukman

      Patronen bepaal je niet maar je ziet ze, Gerda. Of niet.

     4. Gerda2

      Beukman@ Patronen bepaal je niet maar je ziet ze, Gerda. Of niet.

      Klopt, het blijft een subjectieve “constatering”.

     5. Edjan

      Beukman, ik ben inderdaad helemaal niet geïnteresseerd in een “vruchtbare” discussie met een reetlikker als jij.

     6. Harry Haller

      Beukman denkt, net als Max Aue, dat hij op DDS alles regelt, bepaalt en beoordeelt – een manco dat vaker optreedt bij narcisten die verliefd zijn op zichzelf en menen dat ze onmisbaar zijn.

      Beukman is een griezelige Asperger die blijft hangen in onderwerpen waar hij maandenlang over door kan zeiken (Trump) en complimentjes uitdeelt als de bidprentjes van de oude zondagsschooljuf. Maar natuurlijk alleen als je in zijn straatje meepraat.

      Beukman is ook de hufter die vindt dat Pim Fortuyn, Theo van Gogh en Geert Wilders het ‘er zelf naar gemaakt hebben’. Moet je maar geen kritiek op de islam hebben.

      Kortom, Beukman is een betwetende zakkenwasser van dezelfde orde als Branzino en Aue. Links droesem, dan weet je het wel. Links laten liggen.

     7. Beukman

      Ach, hoe ontroerend. De twee sektariërs Edjan en Dr. Haller, niet toevallig beiden volgelingen van de twee grootste sektariërs van de landelijke politiek, hebben elkaar gevonden in hun afkeer van andermans meningen.

      Waarom kwellen jullie jezelf eigenlijk door hier te komen, jongens, als jullie toch geen interesse hebben in inhoudelijke discussie? Is al die tegenspraak wel goed voor je humeur? Zijn er niet geschiktere websites voor jullie?

   2. Harry Haller

    Edjan: als Beukman gaat framen, tieren, schelden en tracht je te kleineren en fileren, weet je dat je doel hebt getroffen en raak geschoten.

    Proficiat, ga zo door: zet die linkse nitwits in de hoek, daar horen ze.

    1. Edjan

     👍

    2. Edjan

     Ha, klopt. Max, Piet en Beukman denken echt dat ze hier de baas zijn. Laat ze maar lekker in hun eigen sop gaar koken.

   3. M. Brandenburg

    Beroepsbezwaarmakers is die naam nog niet opgeëist door met belastinggeld gesubsidieerde linkse weg-met-ons groepjes die al tientallen jaren op kosten van de belastingbetaler tegen de belastingbetaler werken? Puur werkend op hun gevoel en echte wetenschap monddood makend

  3. rutte leugenaar

   bukhol kent de wetgeving niet eens de domme decadente oproerkraaier

   speciaal voor de beroepshufters even de letterlijke wetstekst
   h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/mensen-met-een-beperking-of-ziekte

   quote Uitzonderingen voor dragen mondkapje
   Er geldt een uitzondering voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Het kan zowel om zichtbare, als onzichtbare beperkingen of ziektes gaan. Concreet gaat het om:

   Mensen die vanwege hun beperking of ziekte fysiek niet in staat zijn een mondkapje te dragen of op te zetten. Bijvoorbeeld door een aandoening aan hun gezicht.
   Mensen die door het dragen van een mondkapje last krijgen van hun gezondheid. Bijvoorbeeld door een longaandoening.
   Mensen die ernstig ontregeld raken van het dragen van een mondkapje. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperking of psychische aandoening. De uitzondering geldt ook voor hun begeleiders; als mensen ernstig ontregeld raken als hun begeleider een mondkapje draagt.
   Mensen en hun begeleiders van mensen die afhankelijk zijn van non-verbale communicatie, zoals liplezen. end

   hopelijk dat beroepshufters ooit voorzien worden van een flinke beperking op een plek waar de dokter er niet bij kan.

 5. STOP FVD

  Kan helaas niet reageren op rickardinho, zal vast rutteleugenaar zijn. Wat wil je dan man, mijn adres hier neer zetten? Echt? Die heb jij? Knap hoor. En nu moet ik mijn bek houden, want ik ben daar bang voor?

  Succes wappie! Beetje stom dreigen, we leven toch in een vrij land, iedereen zet hier van alles neer, en dit bevalt je niet, dus dan ga je ala rechts even lekker dreigen?

  Droeftoeter!

  1. rutte leugenaar

   je moet geen onzin roeptoeteren klootzak , ben rickardinho niet sukkel , fascisme is een linkse aangelegenheid domme droeftoeter , dreigen doe ik nooit

   best wel knap om in 1 reactie 3 keer onzin te kalken

  2. september

   Van niemand is hier zijn adres bekend,soms hun woonplaats en dat ze in het buitenland wonen. Zijn of haar.Hoe zou je dat kunnen achterhalen.?

 6. xavier

  Wat je ook doet er is altijd een creatieve geest die zich gekwetst voelt en een wappie die er een soort bevestiging in ziet van wat hij al dacht.

 7. Cycle25

  Ook nog eens dezelfde kleur, een Ikea-ster…

  Bij deze een Ikea boycot..ranzige antisemieten..

 8. 56RdK

  Ja, achter het filiaal stond de trein richting het oosten al klaar ……

 9. 56RdK

  Simpel, geen mondkap, geen toegang!
  Zolang het virus rondwaart en zijn kans grijpt is dit even de enige remedie.

  De geenmondkapjeslui moeten zich maar even behelpen via de website.
  Discriminerend, racistisch, ja vast, is de VN al gewaarschuwd of Amnesty?

  1. rutte leugenaar

   je bent een volidioot , verdiep je eerst in de wet stom gedrocht

   speciaal voor de beroepshufters even de letterlijke wetstekst
   h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/mensen-met-een-beperking-of-ziekte

   quote Uitzonderingen voor dragen mondkapje
   Er geldt een uitzondering voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen. Het kan zowel om zichtbare, als onzichtbare beperkingen of ziektes gaan. Concreet gaat het om:

   Mensen die vanwege hun beperking of ziekte fysiek niet in staat zijn een mondkapje te dragen of op te zetten. Bijvoorbeeld door een aandoening aan hun gezicht.
   Mensen die door het dragen van een mondkapje last krijgen van hun gezondheid. Bijvoorbeeld door een longaandoening.
   Mensen die ernstig ontregeld raken van het dragen van een mondkapje. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperking of psychische aandoening. De uitzondering geldt ook voor hun begeleiders; als mensen ernstig ontregeld raken als hun begeleider een mondkapje draagt.
   Mensen en hun begeleiders van mensen die afhankelijk zijn van non-verbale communicatie, zoals liplezen. end

 10. 56RdK

  Tja, er kan met wetgeving worden gezwaaid ten gunste van mondkapjesweigeraars, maar dat geeft alleen maar nog meer agressie en verwarring ter plaatse. Of leidt tot WOII-discussies.

  Daarom, gewoon heel helder en duidelijk communiceren: geen mondkap op is geen toegang.

  Jammer, maar dat moet nu even, om verdere verspreiding van dat virus en daarmee verdere teloorgang van de economie en mens te voorkomen.

  Och, discriminatie? Tja, zal wel. Maar er is altijd nog toegang via het web!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.