BIJ1-jongerenorganisatie: ‘Rutte kiest kant van apartheid, met zijn koloniale en imperialistische gedachtegoed’

Waar Sylvana Simons hard haar best doen om BIJ1 goed over te laten komen (zolang het niet over identiteitspolitiek gaat), boort jongerenpartij Radicaal dat direct weer de grond in. Dit clubje reageert op het Twitterbericht van demissionair premier Rutte over het conflict tussen Israël en Gaza, en zet Rutte weg als iemand met ‘koloniaal en imperialistisch gedachtegoed’.

Hier de ronduit beschamende tweet van de jongerenpartij:

Rutte zegt in zijn tweet het volgende: “Ik ben zeer bezorgd over het aanhoudende geweld in Israël en Gaza. Het is onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit.

Radicaal reageert daar op met de volgende opmerking: “De demissionaire minister-president van Nederland kiest de kant van apartheid en vindt het doodnormaal dat de Palestijnen geterroriseerd en uitgeroeid worden. Maar dat zijn we allang gewend met zijn eigen koloniale en imperialistische gedachtegoed.” Vervolgens schelden ze er nog achteraan.

De ideologische bubbel waar deze jongeren in verkeren moet echt hermetisch zijn afgesloten. Kennelijk is het binnen dat wereldje nodig om de termen ‘koloniaal’ en ‘imperialistisch’ in je kritiek te verwerken, zodat je aan de achterban kunt laten zien hoe erg je het niet met Rutte eens bent. Je kunt namelijk veel over de man zeggen, maar niemand heeft hem nog kunnen betrappen op het willen stichten van een nieuwe Nederlandse kolonie, laat staan een rijksuitbreiding.

BIJ1 mag zich zo langzamerhand wel eens af beginnen te vragen of ze nog langer geassocieerd willen worden met dit extreemlinkse jongerenpartijtje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. StemPzeweg

  En gelijk hebben deze jongeren ook! Rutte heeft zijn positie te danken aan witte privilege. Stiekem is hij gewoon een racist

  1. Harry Haller

   Onze UvA-student ‘Intersectionele Inclusie & Diversiteit’ heeft weer het hoogste woord. Als extreemlinks GL-aanhangertje weet zhij niks anders te doen dan de voorgeprogrammeerde lülkoek op te dreunen. Well done StemP: je hebt een sticker verdiend.

  2. Aborifa

   StempZeWeg is een onderkruipsel dat geniet van het keelafsnijden en in brand steken van weerloze mensen. Hij steunt de Palestijnse raketprutsers. Goed dat Israel er de beuk in zet. Wij westerse blanken zijn daar te schijterig voor.

  3. usb3.0

   Tuurlijk spzw, tuurlijk, sterker nog, ik denk dat leugenclown rutte door fraude aan de macht blijft

 2. ikweetwatikwil

  StemP is in zijn eerste leugen niet gebarsten.

 3. Ritter

  De BIJ1-jongerenorganisatie weet niet waarover ze praten.

  Nu proberen ze Israël te framen als een soort apartheidsstaat. Dat is dus de nieuwste frame om de staat Israël te de legitimeren.

  Minderheden in Israël leven met de vrijheden en rechten die niet beschikbaar zijn in enig ander land in het Midden-Oosten dankzij de Israëlische liberale democratische waarden.

  Maar organisaties die een hekel hebben aan Israël trekken zich niets aan van de feiten.

  =============

  Veertien leugens over Israël die vrede in het Midden-Oosten blokkeren

  ht*ps://brabosh.com/2012/10/30/pqpct-ksa-2/

 4. Kokkie

  Links kan het prima vinden met het fascistische Islam, die gasten zijn werkelijk door en door gestoord.

 5. Lucky Luke

  Eigenlijk wel aardig dat dit volkje met zo’n reactie komt, dan weten we nu precies hoe ze denken en wie ze zijn. Ze zorgen er dus voor dat de apartheid onder Nederlanders wordt aangewakkerd door dit soort stompzinnige uitspraken en kennelijk weten ze hun plaats niet. ze laten zien dat ze geen Nederlander zijjn, wat we allang wisten. Dus wie houdt de apartheid in stand, juist zij, want ze willen zich niet aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden.

  1. Lucky Luke

   Oftewel, ze zetten zich zelf apart.

 6. usb3.0

  bij1 kiest dan blijkbaar de kant tegen Nederlanders

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.