[Filmpje] Pro-Palestina-demonstranten op Jaarbeursplein moeten vertrekken, maar blijven staan

[Filmpje] Pro-Palestina-demonstranten op Jaarbeursplein moeten vertrekken, maar blijven staan

Pro-Palestina-demonstranten. Foto via Shutterstock.com, door ChameleonsEye

In Nederland is opnieuw een Pro-Palestina-demonstratie aan de gang, dit keer op het Jaarbeursplein in Utrecht. Opnieuw is de mensenmassa te groot en ook dit keer worden de corona-regels niet nageleefd. De politie heeft de demonstranten gevraagd te vertrekken, maar niemand vertrekt.

Op het eerste filmpje is te zien hoe een poging wordt gedaan om de demonstratie te ontbinden. Dat lukt alleen niet echt:

Op het tweede filmpje valt te horen hoe de demonstranten elkaar verder ophitsen en geen blijk geven van de intentie om te vertrekken:

Na meermaals te zijn gewaarschuwd lijkt er nog steeds geen schot in de zaak te zitten. Ook blijft de politie nog steeds rustig aan de zijlijn staan, maar lijkt al wel in formatie te zijn gaan staan.

Na iets minder dan een kwartier wordt er dit keer ook in het Nederlands geroepen dat de demonstranten naar huis toe moeten. Ook dat lijkt geen effect te hebben, want degene die de oproep doet krijgt van iemand naast haar te horen dat ze het moet blijven proberen.

Er is hier duidelijk meer politie aanwezig dan gisteren bij de demonstratie in Den Haag, maar ook hier lijkt de politie er alles aan te doen om maar niet over te hoeven gaan op de hardhandige aanpak.

Lees meer over:
Politie demonstratie Palestijnen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties