BIJ1-jongerenorganisatie: 'Rutte kiest kant van apartheid, met zijn koloniale en imperialistische gedachtegoed'

BIJ1-jongerenorganisatie: 'Rutte kiest kant van apartheid, met zijn koloniale en imperialistische gedachtegoed'

Slachtpartijen door moslimterroristen zijn niets vergeleken bij de 'terreur' van Europeanen zelf, zegt Sylvana vandaag op Twitter. Kort daarna verwijderde ze de tweet. Screenshot NPO/DWDD.

Waar Sylvana Simons hard haar best doen om BIJ1 goed over te laten komen (zolang het niet over identiteitspolitiek gaat), boort jongerenpartij Radicaal dat direct weer de grond in. Dit clubje reageert op het Twitterbericht van demissionair premier Rutte over het conflict tussen Israël en Gaza, en zet Rutte weg als iemand met 'koloniaal en imperialistisch gedachtegoed'.

Hier de ronduit beschamende tweet van de jongerenpartij:

Rutte zegt in zijn tweet het volgende: "Ik ben zeer bezorgd over het aanhoudende geweld in Israël en Gaza. Het is onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit."

Radicaal reageert daar op met de volgende opmerking: "De demissionaire minister-president van Nederland kiest de kant van apartheid en vindt het doodnormaal dat de Palestijnen geterroriseerd en uitgeroeid worden. Maar dat zijn we allang gewend met zijn eigen koloniale en imperialistische gedachtegoed." Vervolgens schelden ze er nog achteraan.

De ideologische bubbel waar deze jongeren in verkeren moet echt hermetisch zijn afgesloten. Kennelijk is het binnen dat wereldje nodig om de termen 'koloniaal' en 'imperialistisch' in je kritiek te verwerken, zodat je aan de achterban kunt laten zien hoe erg je het niet met Rutte eens bent. Je kunt namelijk veel over de man zeggen, maar niemand heeft hem nog kunnen betrappen op het willen stichten van een nieuwe Nederlandse kolonie, laat staan een rijksuitbreiding.

BIJ1 mag zich zo langzamerhand wel eens af beginnen te vragen of ze nog langer geassocieerd willen worden met dit extreemlinkse jongerenpartijtje.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties