Bizar! Overheid wil 600 migranten in klein dorpje met maar 25 inwoners proppen: ‘We voorzien grote problemen’

Het is ongekend wat er in Gelderland aan het gebeuren is. Een buurtschap in de buurt van Ede, Deelen geheten, wordt vermoedelijk binnenkort “verrijkt” met een azc. Dat is sowieso al geschift. Maar wacht, het kan nóg gekker. Want de opvang moet maar liefst 400 arbeidsmigranten en 200 asielzoekers een home away from home bieden. Dat zijn dus 600 buitenlanders, zo, even pardoes in een gemeenschap van welgeteld 25 allochtonen.

Waarom een mens zou willen wonen in een buurtschap met maar 25 inwoners is mij een raadsel, maar blijkbaar zijn er mensen die het geweldig vinden in Deelen, nabij Ede. Lekker rustig, en zo.

Helaas voor die arme mensen wordt die rust totaal en compleet verstoord als het aan de autoriteiten ligt. Want op het voormalige terrein van zorggroep Hoenderloo wil de overheid een azc neerzetten. En dan niet een azc’tje voor een man of tien, nee. Er moeten maar liefst 600 migranten (tijdelijk) in komen te leven: 400 arbeidsmigranten en 200 asielzoekers.

Bewoners van de ieniemienie gemeenschap vinden dat natuurlijk volstrekt belachelijk. Ze proberen het dan ook met man en macht (of, nou ja, met man en paard) tegen te houden. Maar ze weten: de kans dat ze daar in slagen is minimaal. “Waarschijnlijk trekken wij, als kleine gemeenschap, straks aan het kortste eind,” zegt één van de bewoners tegen de regionale krant.

“Het voelt alsof we niet serieus worden genomen,” aldus Evyta Hoogkamp die samen met haar man een kersenkraam runt. “Nu wordt er nog met ons gesproken en bekeken of we het eens zijn met het plan. Maar dat is volgens mij een wassen neus: de komst van het opvangcentrum staat volgens mij allang vast.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ja, natuurlijk. De gemeente Ede heeft al aangegeven het ge-wel-dig te vinden. Tien jaar lang moet er opvang geboden worden aan arbeidsmigranten uit Oost-Europa, en dan ook nog een stel asielzoekers erbij voor een periode van vijf jaar. Feest. Voor de bobo’s van de gemeente dan. Dat inwoners van het buurtschap daar alleen maar onder gaan lijden zal die figuren een rotzorg zijn. Bouw maar vol, die pittoreske dorpjes!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. StemPzeweg

  Ik ben zeker niet antimigratie maar dit is wel erg ongelukkig uitgekozen en doet niet recht aan de bewoners zowel als de migranten

  1. DavidS1976

   Oh…nu ben je in een keer tegen?

  2. halo1

   Ik dus wel.. immigratie is zeer schadeljk, desintegrerend + duur voor een gemeenschap. Bovendien nog super-oneerlijk: de “pechvogels”‘ + “beleefden” lukt het niet. Hoe kan links hier voor zijn?: antwoord: grenzeloze naiviteit(= een vorm van domheid).. maarja.. de mensen stemmen het. Het zou tot een “anti-democratie”‘-mentaliteit moeten/kunnen leiden…

 2. rafi

  Dat die lokale overheid van Ede niet deugt bleek sowieso al eerder: eerst hielden ze in de hele gemeente een referendum over zondag-openstelling van winkels. De meerderheid was tegen. Maar het ging toch gewoon door. Want: het bleek, dat de meerderheid in Ede-stad voor was, maar met de gemeenten erom heen erbij geteld was de meerderheid tegen. Dus dan tel je die randplaatsjes maar niet mee. Als het even niet zo goed uitkomt. Van dat gehalte is de democratische gezindheid daar dus. Inderdaad een wassen neus.

 3. trutje

  Je hoort vaak op tv BN’ers die zo begaan zijn met asielzoekers waarom eisen zij nooit dat er bij hun ook een asielzoekerscentrum wordt gebouwd. Ten eerste ruimte zat en ten tweede kunnen ze deze mensen helpen ten derde kunnen ze deze mensen bij ze uitnodigen voor een zwempartijtje of bbq.

 4. Rien E

  Ik vermoed dat er 25 autochtonen wonen in dit buurtschapje, toch ????

  1. Edjan

   Rien. Denk ik ook.

 5. HD

  Minister Kaag heeft gezegd dat ze wel in een paar van haar woningen gehuisvest mogen worden, de Zwitserse lucht zal deze gelukzoekers goed doen.
  En het toont voor ons Palestijnse vrouwtje echt nieuw leiderschap.

 6. CZ

  Ik weet wel iemand die ze graag in zijn straat wil huisvesten, er is in de de duinen aldaar, genoeg ruimte.

 7. RieninSpain

  M@CH@el, kijk je artikel nu eens goed na voor je het op DDS plaatst. Behalve allochtonen en autochtonen nog een punt. Deelen ligt bij Arnhem en is een vliegbasis.

  1. september

   Het klopt wat M.v.d.G zegt,er zijn inderdaad 2 plaatsen,die zo heten,de Vliegbasis en het andere wat mij onbekend was,Zie Wiekedia.

   1. A-BBa

    @september: wat ik boven al aangaf: Deelen is een dorpje en Zuidwestelijk van Deelen ligt de Vliegbasis Deelen

  2. A-BBa

   Nee hoor. Deelen is een dorpje en Zuidwestelijk van Deelen ligt de Vliegbasis Deelen.

 8. Echtepleb

  Ik heb liever 400 arbeidsmigranten dan 200 gelukszoekers. Hier zitten er genoeg (jazeker in mijn buurt), en die gaan overdag gewoon werken. Je hebt er weinig last van en ze halen mijn huis niet leeg.

 9. Bunky01

  Voor de 25 inwoners van deze buurtschap geldt er 1 advies; brandt alles plat.

 10. AS210854

  En dan moet je, je voorstellen dat dit ELKE WEEK MOET, dit aantal komt er nl elke week binnen.
  Dan nog effe X VIER, DAAR VALT NIET TEGEN OP TE BOUWEN, LAAT STAAN DE CO2-UITSTOOT OMLAAG TE KRIJGEN.

  1. Edjan

   @AS. X vier is voor de nagekomen familie, neem ik aan?
   Ja, het zijn forse aantallen. En GL en D66 zin nog niet tevreden. Daarom: de boeren eruit, de industrie eruit, de “vluchtelingen” erin, de windmolens erin, en het geheel overgieten met de linkse woordenbrij van inclusief en klimaatneutraal en moeder aarde en genderneutraal en het hele gezwam zal misschien wel verhullen dat we allemaal armer worden en onze identiteit verliezen.

   1. rafi

    Op de chaos die dan ontstaat zullen zij reageren met een gewelddadige dictatuur over de arme, amorfe massa, waarbij zij echter zelf wel een lekker leventje zullen leiden a la socialisten zoals Saddam Hoessein, Maduro, Ceausescu, Loekasjenko, de Chinese elites, en noem het hele zootje maar op. Rooien weten altijd heel goed voor zichzelf te zorgen. Kijk ook te onzent nu hoe een Marcel van Dam, een Shula Rijxman, een Paul Witteman wonen. Hopelijk loopt het dan met hen af op de wijze van de gebroeders De With.

    1. Edjan

     Eens. De communistische partij in Rusland vierde (niet lang na de revolutie) doorlopend feest met champagne en kaviaar terwijl het volk letterlijk op straat crepeerde.
     Ik vermoed dat ook nu een kleine elite het heel erg goed gaat krijgen.

 11. alla-af sn-akbar

  En we blijven met z’n allen lekker VVD en D666 stemmen. (ik niet trouwens). Juichend naar de afgrond.

 12. Niet L niet R

  Dit is het begin, onderleiding van juff.Kaag!
  Nederland is Nederland niet meer!

 13. A-BBa

  “Dat zijn dus 600 buitenlanders, zo, even pardoes in een gemeenschap van welgeteld 25 allochtonen”. @Michael: je bedoelt met het laatste woord waarschijnlijk ‘autochtonen’?

 14. J. Punt

  Waar is dan het dichtstbijzijnde winkelcentrum waar die asielzoekers de hele dag irritant rondhangen en waarvoor de Boa’s omlopen om daarna toch een grote borst op te zetten naar wat ouwe omaatjes?

  1. usb3.0

   +++++

 15. 56RdK

  Ja, importeer de ellende maar in Nederland. En daarna vooral wegkijken en criticy tot islamfoob, racist, facist benoemen!

  Maar plaatsen van die ellende wél zover mogelijk van de wijken waar de verantwoordelijke deugelite woont!

  Want weten we het nog, in de wijk waar Rutte woont staat al jaren op een uitgestrekt terrein een zeer grote kazerne leeg te wezen.

  Toen er sprake was om ook daar van die zogenaamde asielzoekers te plaatsen was het hek van de dam, dus …. gebeurde dat niet! Niet in mijn achtertuin, hé Rutte c.s.!

 16. Beast

  Dat is echt een drama.
  Verhuizen kan ook niet meer je woning is geen reet meer waard.
  Als iedereen die hier een oplossing in ziet zelf nou die gasten in huis neemt is het probleem opgelost.
  Ben benieuwd hoeveel animo daar voor zal zijn.

 17. Michael M

  De problemen en spanningen omtrent de eindeloze massale immigratie naar Europa zou dat niet zomaar in de toekomst voor dezelfde problemen kunnen gaan zorgen wat we niet hopen zoals men al eeuwig gewend is in het Islamitisch Midden Oosten en Afrika en andere delen in de wereld waar vele stammen en groepen elkaar sinds de middeleeuwen tot anno 2021 elkaar bestrijden, doden en het leven nog altijd zuur maken. Na meer dan 40 jaar inzet en energie dat door het complete Westen vele duizenden miljarden heeft gekost enigszins in de landen als Afghanistan, Irak enzovoorts om ze democratisch te maken heeft het tot op heden met alle inspanningen niets opgeleverd. Het zou dan ook niet verbazen dat Europa zomaar hetzelfde lot zou kunnen ondergaan. Want hoelang houdt onze democratie stand? Hoe gaat dat met zoveel andere wortels en manier van leven en denken daar waar men vandaan komt? Te denken aan die toenemende onveiligheid uit andere landen en Europa. We hebben het al zoveel jaren op tv mogen meemaken wat er in Europa en in de wereld afpeelt. We lezen het of horen het regelmatig. En lezen er boeken over. Je krijgt helaas niet alle mensen op 1 lijn en ook niet wereldwijd wat we zo graag zouden willen. Maar ja, je hebt altijd optimisten. Met name bij linkse groeperingen en partijen is optimisme het hoogst en geloven in 1 wereld met elkaar samen. Maar de werkelijkheid is anders. Er blijven altijd landen bestaan waar mensenrechten in 2021 nog altijd geschonden zal blijven zoals het ophangen van LHBTI in Iran en verbod in meer dan 78 landen. Martelingen, gevangenisstraffen. Daarnaast de landen waar vrouwenrechten worden geschonden en onderdrukt. Politieke gevangenen, kleinere groepen religiën. Zie Boko Haram, IS enzovoorts welke huishouden. Waar in andere landen de journalistiek met harde hand wordt neergeslagen. Dictatoriale landen. En ga zo maar eindeloos door. Tuurlijk zijn er ook vluchtelingen bij die voor deze ellende hebben moeten vluchten voor eigen leven en hier welkom zijn. Maar er is ook massa immigratie die uit landen komen waar totaal geen oorlog is en hier met een doel komen. Op een gegeven moment is het niet meer op te vangen, dan moeten landen in Europa eens echt achter de oren krabben. Zijn we eigenlijk wel goed bezig? Niet voor niets riepen politici om mensen in hun eigen land op te vangen en ze daar hulp te bieden, zoals ook CDA voorstelde. En we weten nog niet wat dit de toekomst ons zal brengen. Zag Nostradamus het?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.