Boeren hebben schoon genoeg van sloopgrage klimaatfanaticus Frans Timmermans: ‘We willen gehoord en beloond worden’

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft vandaag een gesprek op de agenda staan met geïrriteerde boeren. De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) heeft een gesprek met de PvdA’er weten te realiseren, omdat bezorgde boeren de Green Deal-plannen van Timmermans als een zwaard van Damocles boven hun hoofden zien zweven. Het wordt tijd dat de boeren eens gezien en beloond worden, aldus LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. 

Frans Timmermans slaat iedere dag op de klimaattrom, maar zijn kakofonie gaat ten koste van de landbouw, zeker in Timmermans’ eigen Nederland. Daarom willen de boeren dat Brussel zich eindelijk eens gaat bekommeren om zijn veeteelt en akkerbouw.

LTO-voorzitter Van der Tak gaf aan dat boeren hard werken om ons gezonde voedsel te maken, maar keer op keer niet gezien en gehoord worden. Daar moet verandering in komen, stelde hij onomfloerst. Boeren willen graag meewerken aan een duurzame toekomst, maar de Brusselse elite moet dan wel bereid zijn om hun zorgen aan te horen. Tot op heden heeft de EU echter allerlei mooie plannetjes voor de boeren, maar wordt er niet overlegd of geluisterd naar wat, op korte termijn, haalbaar is voor hen.

De landbouworganisatie heeft wel een gok genomen door uitgerekend met Timmermans op gesprek te gaan. Als haantje de voorste is Timmermans een fanaticus wat betreft een ‘duurzame’ toekomst. En vaak genoeg lijkt zijn wil wet te zijn.

LTO-voorzitter Van der Tak zei het volgende over het aanstaande gesprek:

“Boeren willen best een beweging maken, maar in tijd en geld willen ze meegenomen worden. We willen bereiken dat Brussel méér ziet en betrokken is bij onze boeren, die mee willen doen, die mee willen bewegen, maar daar ook beloond voor dienen te worden.”

Met de huidige klimaatplannen die op tafel liggen zijn het vaak de boeren die de grootste offers moeten brengen. Het is dan ook terecht dat de boeren graag het gesprek willen aangaan met de beleidsmakers. Het is dan ook te hopen voor hen, wellicht tegen beter weten in, dat klimaatpaus Timmermans bereid is om te luisteren. Want de laatste jaren zadelde Timmermans de boeren op met tal van onhaalbare plannetjes, en het lijkt er sterk op dat hij niet van plan is om zijn koers te wijzigen. Recent kondigde hij nog plannen aan voor een radicale verandering van de sector:

Hopelijk beseft Brussel eens wat zij met hun radicale veranderingen precies aanrichten in de boerensector. Maar met stijfkoppen zoals Timmermans in de gelederen lijkt dat toch eerder wensdenken. Hoe dan ook: succes, boeren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. EvertB

  Verhoog de productie door meer boeren te ondersteunen om over te schakelen op biologische landbouw. De nieuwe #ecoschemes onder de #FutureCAP zijn een cruciaal instrument: er zouden tot 58 miljard beschikbaar kunnen zijn om milieu- en klimaatvriendelijk te ondersteunen.
  -Frans Timmermans

  Helder beleid en er is genoeg geld. Dat valt makkelijk aan de welwillende bezorgde boeren uit te leggen.

 2. DubbelZout

  Beloond worden ?
  Nog meer beloond worden zul je bedoelen
  Boeren zijn de grootste EU ruif eters van allemaal

  1. rutte leugenaar

   Krijg je met zo een krom geld rondpompen systeem. Domme jongens geven de boeren de schuld van de bureaucratie en het rondpompen.

  2. AS210854

   In Frankrijk, dat is waar.

 3. rutte leugenaar

  Ik heb ook genoeg van deze idioot die mijn huis wil slopen om het om te zetten van het schone aardgas naar Duitse kolenstroom.

  Deze volidioot met zijn gedram snapt niets van natuurkunde, biologie en scheikunde. Bomen en planten groeien van CO2. Hoe hoger het gehalte hoe sneller de groei. Wetenschappelijk vast gesteld en bewezen. De hele tuinbouw draait hierop. Wanneer komt die Timmermans met zijn bewijzen. Zijn gewauwel is niveautje kleuterschool

  1. Jack Flash

   Helemaal mee eens rutte leugenaar. Deze timmerfrans is gewoon een totalitaire gek met grootheidswaanzin en heeft inderdaad nergens verstand van.

 4. tegendraad

  Ach die Frans… Wie kent Paulus de boskabouter nog? Met de witte baard….

 5. Wally

  Jamaar ik ben van de PvdA en dus weet alleen ik wat goed is voor mezelf, eh, jullie….

 6. Max Aue

  “Met de huidige klimaatplannen die op tafel liggen zijn het vaak de boeren die de grootste offers moeten brengen.”

  Ja, mooier kunnen we het niet maken.

  1. leukeditter

   wordt tijd dat jij geofferd wordt met je idiote opmerkingen

   1. Jack Flash

    Dit linkse feestje gaat dus niet door.
    Technisch onmogelijk.
    De vraag is wie dit betaalt.
    Auwe is de eerste die niks meer te vreten heeft.
    Whoehahaha!

   2. Edjan

    +++++++

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.