Boerenactiegroep woedend op natuurbeheerders en ondernemers: ‘Alleen boeren behartigen boerenbelang!’

De landbouwsector, natuurbeheer en economische partijen lijken af te stevenen op een samenwerkingsverband om de stikstofcrisis tezamen op te lossen. Verschillenden clubs uit deze sectoren willen samen om tafel gaan om tot een gemeenschappelijke oplossing te komen. Dit tegen het zere been van de boerenactiegroep Farmers Defence Force; zij menen namelijk dat alleen boeren de boerenbelangen kunnen behartigen. 

De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO Nederland) wil samen met natuurclubjes en ondernemersverenigingen gaan zoeken naar oplossingen voor de stikcrisis. In plaats van elkaar te bestrijden willen ze het gesprek aangaan, dat meldt de NOS. In een gezamenlijke brief schrijven ze het volgende:

“Niet vaak trekken de landbouwsector, natuurbeheer en economische partijen gezamenlijk op. Polarisatie is vaak makkelijker dan samenwerken en verantwoordelijkheid dragen. Maar wij geloven dat we het stikstofprobleem alleen samen kunnen oplossen en hiervoor draagvlak kunnen creëren.”

De geharde boerenactivisten van FDF zijn niet te spreken over dit verbond. Ze zien het als verraad dat er iemand van ‘hun’ sector aan tafel gaat met organisaties vol met “ambtenaren en (oud) politici”. Ze snappen niks van deze actie en vrezen het ergste voor de Nederlandse boer:

“FDF heeft alarmerende berichten ontvangen inzake het verkwanselen van de Nederlandse landbouwsector. Een alliantie van LTO, Bouwend Nederland en milieuorganisaties zou een stikstofplan hebben ontwikkeld dat aan de boeren fors grotere eisen oplegt met betrekking tot de emissiereductie, dan binnen de aangenomen wet. Zodat de bouw kan bouwen. Volgens de beschikbare informatie “moeten de boeren hier blij mee zijn omdat de boeren zelf mogen meepraten en kiezen hoe ze de reductie willen realiseren”.”

LTO kan sowieso al op weinig sympathie rekenen van FDF. De boerenactivisten balen nog steeds als een stekker dat LTO het Landbouw Collectief uit elkaar liet spatten. Veel boeren zijn hier nog steeds woedend over, want zij konden het initiatief – een collectief bestaande uit groepen uit de agrarische sector – wel waarderen. Nu gaat LTO juist om tafel met clubs die van oorsprong niet bepaald bekend staan als ‘pro-boer’. En aangezien LTO de enige ‘boerenbelangenbehartiger’ is in dit verband zullen zij veel moeten slikken. De grote vraag is dan ook of dit nu echt de meest slimme zet was van de landbouworganisatie. Om de boeren echt te helpen zou een gezamenlijk agrarisch collectief gewoon instaat zijn een sterkere lobby op te tuigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Emile Takma

  De boeren beseffen dat ze beter eieren voor hun geld kunnen kiezen en meewerken aan het drastisch terugdringen van de veestapel.

  1. LifeBuddy

   Ja, je verraad je wel gemakkelijk, emile, gebande,evertb,beukman zijn door de STOP en is EEN persoon in het leven geroepen. Wij als Normale reageerders kunnen maar een ding zeggen!!!
   ”STOP de Gekke Koeien ziekte!!!” en ga naar je sLinkse oplichters.

   1. Gebande_3

    LifeBuddy 5 minuten geleden
    Wij als Normale reageerders

    HUMOR!

   2. Emile Takma

    verraadt

   3. hans-e-pans

    Volgens mij is de “Gekke Koeien ziekte” besmettelijk en heeft nu het de leden van het kabinet besmet.

 2. Gebande_3

  Een gemiste kans voor Hendrika van der Plas.
  Hier had ze mee kunnen scoren.

  1. Emile Takma

   Hendrika is met heel andere zaken bezig, zoals het songfestival.

   1. STOP FVD

    👏👏👏👏👏

   2. CZ

    Aldus Brenda Max Van Velenamen en zijn rugridder wappie.

 3. EvertB

  Zwaar mishandelde landbouwgrond is dood voor insecten, vlinders en vogels. De natuurwaarde is nihil. Bouwend Nederland kan dit overleden grond prima gebruiken voor de bouw van de noodzakelijke woningen.

  1. EvertB

   dit = deze

 4. STOP FVD

  Inderdaad “Dit tegen het zere been van de boerenactiegroep Farmers Defence Force; zij menen namelijk dat alleen boeren de boerenbelangen kunnen behartigen.”

  Daar zit de crux, die gasten denken van alles, maar je hebt er geen reet aan. Zij denken even de dienst uit te kunnen gaan maken en met de trekkertjes door het land te gaan om dat op te eisen. Misschien kan mevrouw Boter van triple B nog wat voor ze betekenen….

  1. rutte leugenaar

   stopidioot heeft weer de meest constructieve inhoudelijke reactie van de morgen. Gefeliciteerd met de trofee onwetende van de eeuw stopidioot

   1. Emile Takma

    Poeperdje poept er weer een scheldkannonade uit.

    1. Human Beast

     Poepertje
     scheldkanonnade

   2. STOP FVD

    Die trofee heb jij al decennia in je bezit wappie! 😂😂

 5. ZWAAR13

  “Om de boeren echt te helpen zou een gezamenlijk agrarisch collectief gewoon instaat zijn een sterkere lobby op te tuigen.”

  PRIMA JONGEN, WEDSTRIJDJE DOEN WIE DE STERKSTE LOBBY OP KAN TUIGEN?! WAT HEBBEN WE DAAR AAN, BEHALVE DAT IK WIN?!

  SUCCES IS EEN KEUZE.

  1. ZWAAR13

   HEB JE MOOI EEN HOOP GELD OVER DE BALK GEROT OM JE STERKE LOBBY OP TE TUIGEN, POTDOMME NOG MINDER GELD OM BROOD VAN TE VRETEN OF IETS VOOR JE DIEREN TE DOEN.

   DIT IS EEN TESTIMONIUM PAUPERTATIS VAN FDF. WIE NEEMT DIE GEKKEN NOG SERIEUS?!

 6. usb3.0

  Simpele zieltjes als maxje-mietje, dé wappie der wappies stopje, gebande 3, reageren intens impulsief, ze drinken geen melk, eten geen vlees, ook geen groente of aardappels want ja boeren hè.. of zie ik hier een stel selectieve imbecielen? het is beide.!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.