Bosma (PVV) hekelt woke-schoonmaak van academische instituten: ‘Totale linkse gekte is een feit’

Tot groot afgrijzen van PVV-Kamerlid Martin Bosma gaat de Britse Royal Academy of Music gaat ‘kritisch’ kijken naar zijn eigen collectie in een poging tot een grote schoonmaak. Enkele oude muziekinstrumenten en collectiestukken – zoals onder andere enkele bezittingen van de componist Händel – verdwijnen mogelijk uit de collectie onder het mom van “dekoloniseren”. Bosma is uiterst kritisch op wat hij ziet als een “etnische schoonmaak”.

Ook in Engeland gaan prestigieuze conservatoriums mee in de woke-gekte. De Royal Academy of Music wil zijn eigen collectie gaan dekoloniseren en alles wat van ‘boze, witte mannen’ was is natuurlijk meteen verdacht in zo’n poging tot dekolonisatie. Deze doorgeslagen zelfhaat heeft nul respect voor de waarde van zijn eigen geschiedenis, want hoe zou een conservatorium het in zijn hoofd kunnen halen om enkele persoonlijke bezittingen van Georg Händel te willen afstoten. PVV’er Bosma ziet dit als een poging om de historie van de blanke man te vernietigen.

Het is te triest voor woorden dat iemand uit het verleden, een tijd waarin, helaas, soms hele ander normen en waarden geldend waren zo obsessief langs de morele meetlat van vandaag de dag wordt gelegd. En het is ook opvallend dat het wél heel vaak blanke mannen zijn. Terwijl praktisch iedereen uit de geschiedenis zou moeten worden ‘gecanceld’ als we door de woke-bril kijken, want wat vroeger de norm was, over de hele wereld, wordt heden ten dage vaak genoeg gezien als barbaars.

Helaas zijn de woke-zeloten alleen obsessief bezig met het wegpoetsen van de westerse geschiedenis. Zoals Bosma terecht stelt is de ‘linkse gekte een feit.’ Wie

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. rutte leugenaar

  nu de hamvraag , hoe stop je deze idioterie als mensen op die achterlijke linkse klabakken blijven stemmen ?

  eigen schuld , dikke bult , koude voeten hebben ze al nu de rest

  1. Emile Takma

   Lastig, Poeperd, de meeste mensen beschouwen hen helemaal niet als achterlijke linkse klabakken.

 2. STOP FVD

  Wie is Bosma? Oh ja degene die niet als voorzitter werd gekozen in de 2eKamer. Dus nu maar op alles zeiken wat los en vast zit. Fantastische politici hebben wij ook in Nederland. Gelukkig zitten er een hoop goede op centrum links en centrum rechts. Kanjers zijn het!

  1. rutte leugenaar

   inhoudelijk wat te melden stopidioot ? nee natuurlijk niet , je bent vervend aanhanger van de woke idioten. Al het andere zijn wappies en complotten.

   1. Gebande_3

    vervend aanhanger

    LO nog steeds niet afgemaakt:
    Wij schrijven fervent.

    1. rutte leugenaar

     dus je begrijpt wat r bedoeld wordt micro zwetscockje ! niets aan de hand dus kwal

    2. STOP FVD

     Ik kan wel heel goed schilderen…..

   2. STOP FVD

    😂😂😂😂👏😘😘😘

  2. LifeBuddy

   Wie is de STOP. Ohja, die met de Gekke Koeien ziekte. DDS,,STOP de Gekke Koeien ziekte!!!

  3. Stanly2000

   Stop u noemt het aanstellen van de voorzitter van de 2e kamer een verkiezing?

   1. Gebande_3

    En uw visie is?

    1. Stanly2000

     Lijkt mij duidelijk! U vraagt naar de bekende weg.

   2. STOP FVD

    Nee, gestolen verkiezing uiteraard, je hebt gelijk. 😂

    1. Stanly2000

     U kent het verschil blijkbaar niet tussen een aanstelling (via achterkamertjes) en een verkiezing.

     1. STOP FVD

      Hahaha, je klinkt als een slechte (rechtse) verliezer. Daarvan lopen er overigens heel wat los LOL.

    2. Stanly2000

     U zult het wel binnenkort in uw portemonnee merken als linkse winnaar.

 3. Gebande_3

  Heel belangrijk dat deze Nederlandse politicus zich druk maakt om wat er op de Britse Royal Academy of Music gebeurt.

  1. trutje

   Ja want als het daar gebeurd komt het gauw naar Nederland. Net zoals BLM eerst is het in Amerika en dan gaan de linksen in Nederland denken oh ja dat hebben wij hier ook nu moeten we er iets tegen gaan doe. Daarvoor hadden ze er nooit over nagedacht omdat het in Nederland allemaal meevalt. Ze kopieren alles uit het buitenland en doen of dat ook allemaal hier van toepassing is.

   1. Janna47

    @trutje
    Ja precies, omdat ze te dom zijn om zelf dingen te bedenken!
    En nadenken….? Dat doet Den Haag voor ze. Ze weten helemaal niet wat dat is.
    Slikken alles voor zoete koek wat de NPO en Den Haag ze voorkauwt…stelletje linkse sneue stakkers…

 4. Edjan

  Links stond ooit voor de verheffing van de uitgebuite arbeiders. Dat was 60 jaar geleden wel zo’n beetje bereikt. De arbeiders werden eruit gegooid en nu ging het om de verheffing van “uitgebuite” vrouwen, negers en mohammedanen. En zo verwerd links tot een moralistische zeur- en zeikpartij. Maar het werd nog erger. Omdat heel langzaam de steun voor links afkalfde, begon links zichzelf te pantseren in de zekerheid van het eigen gelijk. Het werd een echt geloof. Met politieke correctheid en woke; compleet met hemel, hel en zonde.

  Wat he hieraan kunt doen?

  1. Edjan

   -vervolg-
   Een stel meesteroplichters maken dankbaar misbruik van het linkse geloof en worden schathemeltje rijk van de klimaatleugen.

   Wat je hieraan kunt doen? Het lang vervlogen idee van links dat er voor het volk is, laat nog steeds veel mensen links stemmen. Jammer. Ze zullen het eerst koud moeten krijgen, honger moeten krijgen, niks meer mogen en dan heel langzaam zal er misschien iets indalen. Of dat nog op tijd is?

 5. Monty

  Wel lastig om prioriteiten te stellen.
  Straatterreur, geweld tegen de politie of een week met steekpartijen in ons land of iets wat in een Engels museum gebeurt.

 6. Spoetnick

  De nakomelingen van menseneters moeten worden vervolgd en vastgezet.
  Dan zijn de ‘witten’ voorlopig weer veilig.

 7. Branzino

  Als je het bericht zelf leest, staat het er wel wat genuanceerder. Het conservatorium overweegt om een deel van haar collectie weg te doen om zo meer ruimte te creëren voor het lesgeven en studeren. Bij die gelegenheid wil men niet voorbijgaan aan de mogelijkheid om ook rekening te houden met het koloniale verleden van sommige objecten,waaronder sommige van Händel, die investeerde in slavenhandel.
  Het gaat dus niet om het verwijderen van koloniale spulletjes, maar om bij het al besloten verwijderen ook het koloniale verleden als criterium mee te wegen. Dat klinkt al heel anders, voor mij tenminste.

 8. Marija

  Als de gekte keert, hoop ik dat er nog een paar mensen met hersens de draad voor ONS LAND weer oppakken.
  Alle linkse idioten WEG WEG WEG ERMEE.

 9. sonny

  We krijgen zoiets als de ” kristallnacht “, maar nu ” all-in ” tegen de boze blanke cultuur en het roemrijke verleden in zijn algemeenheid!

  1. sonny

   Een verre voorzaat en drager van mijn achternaam, kielhaalde en mishandelde een slecht luisterende, luie negroide slaaf!
   Zou ik daar anno 21e eeuw nog last van kunnen krijgen?
   Met de tegenwoordige ‘slavernij jammeraars’, is dat best mogelijk!

  2. halo1

   Het past een beetje in Spenglers Untergang des Abendlandes…decadentisme, zelf-haat, over-civilisatie, geen echte problemen meer, nihilisme… ertegen blijven strijden, maar als minderheid moet je mee.: de p(r)ut in.

 10. right

  De zeevarende naties en de handelsgeest hebben Europa tot grote bloei gebracht, de vreemde landen alwaar ze aanmeerden, waren in die tijden onderontwikkeld en nog in de “spiegeltjes&kraaltjes” fase.
  Daar zijn ze tot heden eigenlijk in blijven hangen, er is weinig economische progressie te zien in veel Afrikaanse landen, in ieder geval was/is het logisch dat het gebruiken van zo’n bevolking als goedkope arbeidskrachten, de standaard is/was!
  Deze bevolkingsgroepen zijn niet bij machte zichzelf te ontwikkelen tot een succesvol, zichzelf bedruipend volk, miljarden aan ontwikkelingshulp zijn in die bodemloze putten verdwenen, jammeren en klagen, daar weet men alles van, zoals bijvoorbeeld het BLM, slavenverleden gezeur!

  1. sonny

   Right@
   Je doet ze tekort, ze hebben meer talenten! Ze zijn alsook ” weltmeisters” in copuleren en oorlogvoeren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.