Caroline van der Plas (BBB) getergd: ‘Wel miljarden overmaken aan KLM maar slachtoffers schietpartij Alphen wachten nog steeds!’

De slachtoffers – of familie ervan – van het schietdrama in Alphen aan den Rijn wachten nog steeds op hun schadevergoedingen. Caroline van der Plas, fractieleider van de nieuwe partij BoerBurgerBeweging (BBB), vindt dat volstrekt belachelijk en eist in Kamervragen dat er iets aan gedaan wordt. Want, stelt ze, hoe kan het dat KLM wel razendsnel een paar miljard krijgt, maar dat de slachtoffers van de schietpartij nog steeds moeten wachten op hun geld?

Bijna twee jaar geleden liet de Hoge Raad weten dat de politie aansprakelijk is voor de vreselijke schietpartij in Alphen aan den Rijn. Daarom moeten er door de overheid schadevergoedingen betaald worden. Maar zoals we wel vaker zien bij deze overheid, gaat alles opeens tergend langzaam als gewone burgers geld moeten krijgen van Vadertje Staat. Nu, twee jaar na die uitspraak, hebben nog maar 19 slachtoffers een vergoeding gekregen. Dit van de meer dan 100 slachtoffers.

Als bekend schoot Tristan van der Vlis op 9 april 2011 zes mensen dood. Daarna eindigde hij zijn eigen leven. Honderden getuigen, familieleden en winkeliers hebben daar natuurlijk nog altijd enorm last van. Maar: Tristan had dat wapen helemaal niet moeten hebben.Want hij had dat vuurwapen alleen maar omdat hij daar, geheel onterecht, een wapenvergunning voor had gekregen van de autoriteiten. Dit terwijl hij al lang kampte met serieuze psychologische problemen.

De politie zette na alle problemen een speciaal fonds op voor slachtoffers van Van der Vlis’ vreselijke rampage. De VSSA (Vergoeding Schade Slachtoffers Alphen). Maar uitbetaling daarvan gaat BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas niet eens bijna snel genoeg.

“Waarom kan het kabinet in een paar dagen miljarden vrijmaken voor KLM, maar is het niet in staat om in de tien jaar na het bloedbad meer dan 19 van de minimaal 129 slachtoffers te helpen via het uitkeren van een schadevergoeding?” vraagt de nieuwe populistische ster in Kamervragen aan CDA-minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus.

Dit is, stelt ze, volkomen onacceptabel. Grapperhaus moet nú opschieten met deze uitbetalingen. Tijd voor actie. En dan niet morgen, maar wel meteen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal, en word lid van onze groep op Facebook.

Net als de slachtoffers die nog niets hebben ontvangen wacht Van der Plas nu af wat Grapperhaus haar antwoordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. rutte leugenaar

  de toeslag affaire slachtoffers ook !
  Er wachten wel meer mensen op de roverheid

  gelukszoekers per rubberboot wachten meestal niet , uitkering en woonruimte voor statushouders is zo geregeld

  Uw kind mag 20 jaar op de wachtlijst voor een woning ondanks dat ie werkt en belasting betaalt !

 2. Mark Auel

  17 miljard jaarlijks voor immigratie parasieten is geen enkel probleem voor deze regering, maar de Groningers compenseren voor hun geleden schade ligt wat problematisch, wat stemden die Groningers in het recente verleden nu ook alweer massaal?

 3. janrama

  We gaan nog wat beleven de komende vier jaar met dat triple B.
  Zwaargewicht in de verongelijkte zeurstand.

  1. hetfietsmenneke

   Ja knul, iemand moet aan de bel trekken, ander gebeurt er helemaal niets. Als jij een gedupeerde bent en al jaren op schadevergoeding wacht, is het wel prettig dat er nog mensen zijn die WEL aan je denken.

 4. Albion

  Goed nieuws. Zou dit de zo angstig achterwege zijnde gelaten ‘precedentwerking’ zijn waar de pooier van het kabinet, de dikke non-valeur Wouter Koolmees, zo bang voor is?

  Laat het inderdaad een waarschuwing zijn. Rutte mag dan misschien blijven, het moet maar eens afgelopen zijn met het straffeloos naaien en bewust ziek maken van burgers.

  Of dat nu is omdat een ‘bekende recidieve’ asielzoeker die kansloos is voor verblijfsvergunning een aanslag pleegt, ziekte door slagschaduw of ultrasoon geluid van klimaatmolens of de gevolgen in de nabije toekomst van de ‘ van samenstelling onbekende’ chemicaliën die de data centers van Microsoft (Google het maar) in ONS IJsselmeer pompen voor nutteloze internet data…

  We gaan het allemaal aanvechten en aanklagen!

 5. STOP FVD

  Ik weet het natuurlijk niet, maar het is wat makkelijker om 1 partij van geld te voorzien dat vervolgens duizenden mensen aan het werk houdt, dan om 100 (zo veel?) mensen te voorzien van een schadevergoeding. Want kennelijk zijn er mensen die er een slaatje uit willen slaan en ook “slachtoffer” zijn. Dat geldt ook voor de toeslagenaffaire. Die mensen moeten wel uitgefilterd worden, en dat kost tijd. Sneu natuurlijk voor de mensen die het geld gewoon horen te krijgen. Dus je zou ook je pijlen kunnen richten op de ratten die doen alsof ze slachtoffer zijn. Maar dit is natuurlijk makkelijker, want de overheid is al zo slecht bezig, dit kan er ook wel bij. Heeft ze meteen weer haar punt gescoord als zeurdoos mevrouw Boter van Triple B.

  1. Max Aue

   “zeurdoos mevrouw Boter van Triple B.”

   😂

 6. Max Aue

  We horen Hendrika Koekoek zelden nog over de boeren. Ze ontwikkelt zich tot een politica van algemene populistische zaken.

  1. Harry Haller

   Steeds opnieuw hetzelfde woordgrapje maken getuigt van een ernstig gebrek aan humor, creativiteit en authenticiteit.

   Maar jij, als rigide psychopaat, zult het zelf waarschijnlijk de vondst van de eeuw vinden.

   1. Max Aue

    Ik vind het zelf wel leuk, goede vriend, ook ‘mevrouw Boter’ vind ik wel leuk.

    Jij bent geen lachebek dus bij jou zal het geen glimlach op de lippen veroorzaken.

    Mevrouw van der Plas doet elke dag een plas en alles blijft zoals het was.

    1. Meriadoc Brandebok

     Das Deutsche volk hat überhaupt keinen Humor. Es ist ihre Kultur. Vergessen Sie nicht, dass mein guter Freund in Deutschland wohnt.

     1. Edjan

      Kom, kom, Meriadoc. Het Hollandse volk is zeer gezagsgetrouw. Als zij aan de horizon een gezagsdrager menen te ontwaren, storten zij zich al juichend in het stof. Hoe die gezagsdragers er uit zien, maakt niet uit. Duitsers, Marokkanen, Marsmannetjes …
      Humor hebben ze ook zeer veel. Als de baas een grapje maakt, lachen ze allemaal om het hardst. Als een ondergeschikte een grapje maakt, kijken ze verstoord en boos.

     2. Meriadoc Brandebok

      Als de gezagsdrager aan een Nederlander vraagt “spring”, vraagt de Nederlander “waarom?”

      Als de gezagsdrager aan een Duitser vraagt “spring”, vraagt de Duitser “hoe hoog?”

     3. Max Aue

      Edjan is ook een Nederlander, maar een uitzondering op de door hem geformuleerde regel.

     4. Edjan

      Meriadoc. De Nederlanders hebben een hoop negatieve kwaliteiten (zoals slaafse, rigide volgzaamheid) geprojecteerd op de Duitsers terwijl ze die feitelijk zelf hebben.

      Max Aue, dank dat je stelt dat ik een uitzondering ben. Als ik het over Hollanders heb, bedoel ik de meerderheid.

     5. Beukman

      @Meriadoc
      🤣
      Een klassieker.

     6. Meriadoc Brandebok

      Dat klopt niet Edjan. Volgzaamheid zit de Duitser diep. Pruisen was immers een bij elkaar geroofd koninkrijk, waar men met discipline werd gedrilld.

      Als je meent dat Nederlanders volgzaam zijn woon je zeker in een ander land.

      Nee, wat betreft de gezagsdragers gaat het steevast zo. De gezagsdrager zegt: “spring”. Daar komen hevige en emotionele reacties op. Vervolgens wordt er vergaderd, waarna er een compromis wordt gevonden tussen gezag/burger. Dat compromis wordt dan opnieuw gelanceerd, waarna men akkoord gaat met de gedragszager.

      In vrijwel elke branche gaat dat zo.

     7. Meriadoc Brandebok

      Beukman, 😉

     8. usb3.0

      beukho*r en occultje steken de veertjes weer aardig bij elkaar in de aars

    2. Aborifa

     Ik gebruik de term “obese vetklep” niet zo aardig maar ik ben wel heel transparant. Haar aanklacht is overigens van het niveau: se kenne wel straaljagers kope, maar……….

    3. Harry Haller

     Aue humoriseert: “Ik vind het zelf wel leuk…”

     Ik schreef al dat jij het ongetwijfeld de vondst van de eeuw vond, megalomane gek. Vandaar dat je het ondertussen al zeker 30 keer herhaald hebt. En er geen genoeg van kunt krijgen – je zult het als rigide psycho nog zeker 30 keer herhalen. Succes!

    4. usb3.0

     maxje denkt echt dat hij vrinden heeft

  2. Monty

   Ook Wilders horen we niet meer dagelijks over zijn strijd die hij dagelijks voert tegen de islam, zoals hij beweert.

   Partijen zijn nu alleen voor of tegen elkaar.

  3. J. Punt

   Leg je oor tegen de verwarmingsbuizen, misschien hoor je prachtige klaveriaanse psalmen en mantra’s over wuivende bossen van windmolens en kale erosieve vlaktes door die geweldige biomassa. Daar geloven jullie soort toch onverwaardelijk in?

 7. ET007

  Dag Caroline. Je sluit geen samenwerking uit met de maffia? Dan zul je water bij de wijn moeten doen als zij het vragen. Voor mij heb je afgedaan. Op naar de 0 zetels.

 8. gjverweg

  Zal mij niets verwonderen als ze functie elders krijgt

 9. Aborifa

  Mevrouw van der Zeik.

 10. Beukman

  Wat heeft Van der Plas zelf inmiddels gedaan om antwoord te krijgen op haar vragen? Óf interesseert het antwoord haar niet, en stelt ze ze alleen voor de bühne?

  1. Niet L niet R

   U heeft geen mensen kennis!

 11. Niet L niet R

  Deze mevrouw geeft aan, dat de overheid niet goed functioneert, als het om de doorsnee burger gaat, t.o.v bijvoorbeeld de KLM
  Deze vragen irriteert het Kabinet waar Pinokkio Rutte nog steeds de
  de dienst uit maakt!

 12. AS210854

  Als max , stop, BEUK en ab, wat zijn jullie tocheen stelletje kleinzerige met een IQ niet groter als jullie l@lletjes mannetjes.

  1. STOP FVD

   Ja mooi van dat IQ. Heb je laatst filemon gezien, hij stond op het museumplein tussen al die wappies, komt zo’n gast aan (anti wappie) en zegt, al die mensen hier bijelkaar hebben nog geen IQ van 100. Ik was het met hem eens, dat kon ook gewoon niet. Wat een randdebielen bijelkaar.

 13. Rieks

  Kan ik mij ook nog aanmelden als slachtoffer van, nou ja, van iets. Het slechte weer, dat ik niet op vakantie kon, of omdat ik geen slachtoffer ben van iets. Als ik maar flink gecompenseerd wordt, daar gaat het mij om natuurlijk. Hoop dat BBB dit leest om mij te steunen.

 14. Mar

  Mevrouw Van der Plas moet nog even haar huiswerk gaan doen.

  “Het kabinet steunt KLM met 3,4 miljard euro omdat KLM belangrijk is voor de Nederlandse economie. Dit steunpakket bestaat uit leningen: 1 miljard komt direct van de overheid en 2,4 miljard van banken. De Rijksoverheid staat voor 90 procent garant voor de lening van banken. KLM moet de leningen binnen 5,5 jaar aflossen.”

  1. usb3.0

   Mevrouw van der Plas heeft haar huiswerk gedaan aangezien de slachtoffers van de schietpartij nog steeds wachten..

   1. Aborifa

    De 6 slachtoffers zijn er niet meer.
    Maar er is wel een claimmogelijkheid voor de levenden. En dan melden zich velen. Extra centjes.

    1. Marija

     Juist +++++
     Leer de mensen kennen en je gaat van je hondje houden.
     Geldt ook voor een paar uit de toeslag affaire.

 15. J. Punt

  De nabestaanden moeten het doen met vage maar ellenlange praatjes gedecoreerd met dreigementen over boete’s en Boaatjes, kortom wat we van v&J gewend zijn buiten het met zijden handschoentjes doorgewinterde criminelen pleasen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.