Wereldvreemde CDA’er Hugo de Jonge: ‘Koop zelf een groot tv-scherm om het EK voetbal op te kijken’

Het is ongelooflijk. Ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders leven in armoede. Vele andere miljoenen Nederlanders hebben het enorm zwaar door de coronacrisis. Of eigenlijk, door het dictatoriale wanbeleid van het kabinet. Maar wat zegt zorgminister Hugo de Jonge? Als mensen zo op een groot scherm graag willen genieten van het EK voetbal, nou, dan kopen ze toch gewoon zelf een monster-tv? 

De Telegraaf sprak onlangs met CDA-minister de Jonge over het EK voetbal. Want ja, er zijn nogal wat Telegraaf-lezers die graag in een groep en op een groot scherm van dat EK willen genieten. Dat zijn ze zo gewend, zeker als het Nederlands elftal speelt. “Voor mensen die tóch buiten de deur willen kijken,” vroeg de verslaggever aan De Jonge, “wat is voor die mensen mogelijk?”

Het antwoord was ongelooflijk. Het begon met een dictatoriaal toontje, en ging vervolgens over in een opmerking die alleen gemaakt kan worden door een man die op werkelijk geen enkele manier dan ook financiële gevolgen heeft ondervonden van het wanbeleid van het kabinet, met die belachelijke, doorgeslagen lockdown van ze.

“Nou dan zou ik zeggen, zet je eigen schermpje voor je neus,” aldus de man die denkt dat hij de burger als een klein kind kan behandelen. “Want we gaan niet met grote schermen in de horeca. Dat moeten we niet doen. Dat leidt tot veel te grote groepen, dat moeten we echt nog eventjes niet doen.”

Die toon. Zet je schermpje voor je neus. Het is de omgekeerde wereld. Een leraar als De Jonge die zijn functie puur en alleen te danken heeft aan de vriendjespolitiek bij het CDA denkt dat hij de Nederlandse, hardwerkende burger op zo’n manier kan toespreken. Het is om kotsmisselijk van te worden.

En hij was nog niet klaar. Want toen kwam de gewraakte opmerking waarop gans Twitter is losgaan. “Dus als je op een gróót scherm wilt kijken, dan zou ik zeggen, koop een groot scherm en hang het aan de muur, en kijk op die manier voetbal. Dat is echt het allerbelangrijkste.”

De arrogantie én wereldvreemdheid. Het is ongekend. En dit soort types hebben het dus voor het zeggen in het land. Kijk de video trouwens echt even op de website van De Telegraaf, want zijn gezichtsuitdrukking spreekt ook nog eens boekdelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Mensen lijden financieel enorm. Hele ondernemingen staan op het punt kopje onder te gaan. Zoals Wierd Duk terecht stelt:

Nee. En het interesseert ook helemaal geen biet. Dat is nog wel het allerergste.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DavidS1976

  En Pim Fortuin kreeg een kogel voor minder!?

  1. Emile Takma

   fortuyn

   1. CZ

    Aldus Lapzwans Taalnazi Emile Max Van Velenamen.

   2. usb3.0

    Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
    ~maxje takelma~

    Volkert, waar ben je?
    ~maxje takelma~

    1. Emile Takma

     Gerrit is nogal dom maar hoe hij verzon dat ik schreef ‘Volkert, waar ben je?’ Is niet zo duidelijk.

     1. usb3.0

      mietje takelsma reageert als een wesp gestoken hiermee zegt mietjhe takelsma al genoeg.

      Immers “Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is. zegt dat mietje takelsma het uitstekend vindt dat Pim Fortuyn dood geschoten is en mietje takelsma God hiervoor dankt, dan ben je natuurlijk niet geloofwaardig meer, sterker nog, dan ben je echt een achterlijke randdebiel en ook behoorlijk ziek in je kop, maar dat laatste weet iedereen hier wel van maxje-mietje

     2. Emile Takma

      Gerrit is nogal dom maar hoe hij verzon dat ik schreef ‘Volkert, waar ben je?’ is niet zo duidelijk.

     3. Emile Takma

      “Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is. zegt dat mietje takelsma het uitstekend vindt dat Pim Fortuyn dood geschoten is”

      Nee, ik wees slechts op het heugelijke feit dat hij geen premier werd.

     4. usb3.0

      maxje-mietje ontkent het in het geheel niet dat hij erg blij is met de moord op Pim Fortuyn, erger nog, maxje-mietje dankt God er zelfs voor dat Pim is doodgeschoten.
      Uiteraard is de uitspraak “Volkert, waar ben je” niet verzonnen en dat weet maxje-mietje zelf ook dondersgoed…

     5. usb3.0

      “ik wees slechts op het heugelijke feit dat hij geen premier werd”

      Nee hoor dat deed jij niet, je bent namelijk een zeer zieke imbeciel als een politicus is doodgeschoten en deze uitspraak doet, je was ( en bent) dus blij en aangenaam verrast dat Pim Fortuyn is vermoord…

  2. Lucienne

   Een paar, naar ik mij herinnert.

 2. RvdBe

  Het is niet de Jong zijn schuld, die man is van het hoedjes van papier vouwen en kleien in de onderbouw, in NL is het mogelijk om zonder enige kennis of feeling van het vakgebied aan het hoofd van de gezondheidszorg te staan, dan krijg je dus een de Jong op zo,n positie.

  1. leukeditter

   hoeft hij zich nog niet te gedragen als een vreselijke achterlijke idioot die steeds meer op adolf gaat lijken

   1. Marija

    De Jonge Is van niets …..iets geworden en…….
    Kent zichzelf niet meer, heeft nooit zijn eigen IK gekend,
    Mafketel.
    Wij worden geregeerd door een stel inhalige imbecielen en dat is nog zacht uitgedrukt.

  2. Niet L niet R

   Perfect weer gegeven!!!

 3. Emile Takma

  Belangrijker dan dit geneuzel lijkt me dat mensen niet in grote groepen in cafés tegen en met elkaar gaan zitten schreeuwen bij een voetbalwedstrijd.
  De Jonge heeft de volksgezondheid op het oog, wat van der Galien op het oog heeft blijft duister.

  1. usb3.0

   Het is belangrijk dat men dit wel doet, zo creëer je onder de bevolking gezonde weerstand, dus zoveel mogelijk bij elkaar komen, de onnodige en vooral nutteloze “geen handen schudden, 1,5 meter en onbetrouwbare p©r testen” per direct overboord mieteren, zo bouw je een gezond en zeer sterke weerstand bij mensen…

 4. J. Punt

  Voor het Grote Ego, dikke salarissen over-het-paard-getilde nep voetbal en balletjes uit Zeist hoeft men geen ‘dikke’ TV te kopen.. die kan na de eerste ronde weer op marktplaats voor een paar knaken. Dr’uit gespeeld door Togo, Laos of Sri Lanka.

 5. Niet L niet R

  Wat een verschrikkelijk mannetje is Hugo toch!
  Aller eerst er zijn mensen die een grootscherm niet aan kunnen komen!
  Hij is hoelang er hij zit, Gekker aan het doen, zou het komen dat zijn einde inzicht is?Als hij verdwijnt wordt hopelijk de volgende minister weer geloofwaardig!

  1. hetfietsmenneke

   Man, neem eens wat taallessen!

 6. Aborifa

  De minst bedeelden hebben de grootste schermen.

 7. rexm

  Als die Hugo ballen had regelde hij voor ieder huisgezin een TV van de 1000 Euro die Rutte heeft belooft, maar dat durft hij niet die schoenenpoetser.

 8. AidemediA

  Ja de dames en heren politici gooien er nog wel eens een leuke opmerking tegenaan. Een zekere mw ‘M. Nelis’ vond dat iedereen maar een volkstuintje moest nemen. En onze judas hugo denkt dat iedereen zo’n mooie grote tv kan kopen. Kan je nagaan hoe het met de geestelijke gesteldheid is van de regeerders en hun inzicht, hoe een groot deel van Nederland ervoor staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.