Coronapaspoort vergroot de mogelijkheden voor vakanties deze zomer

Het coronapaspoort, niet iedereen wordt er direct gelukkig van. Toch lijkt het erop dat zo’n paspoort voor komende zomer je kansen op een vakantie in het buitenland kan vergroten. Op NU.nl is te lezen dat het Europees Parlement eind april heeft ingestemd met de invoering van een erkend en gelukkig ook gratis EU-breed coronapaspoort. We vertellen er meer over.

Het coronapaspoort

Bij de term ‘coronapaspoort’ denken veel mensen al meteen aan een bewijs dat je gevaccineerd bent tegen COVID-19. Zij die niet gevaccineerd willen worden of nog niet aan de beurt zijn geweest, zouden dan buiten de boot vallen. Gelukkig is dat niet exact wat het Europees Parlement voor ogen heeft met het coronapaspoort. Dit certificaat, dat vrij reizen binnen de grenzen van de Europese Unie makkelijker moet maken deze tweede coronazomer, kan inderdaad een bewijs van inenting zijn. Maar ook een bewijs van een recente negatieve test of de aanwezigheid van voldoende antilichamen door een eerdere besmetting met het coronavirus kan met behulp van het coronapaspoort toegang bieden tot andere Europese landen. Het certificaat kan zowel digitaal als op papier bestaan.

Lidstaten moeten zich nog uitspreken

Dat het Europees Parlement zich op deze manier heeft uitgesproken over zo’n coronapaspoort, is echter nog geen garantie dat het er ook komt. De lidstaten moeten immers zelf nog een standpunt nemen over dit voorstel. Daar is natuurlijk wel wat haast bij geboden, want als men niet voor de zomer een besluit neemt, schieten we er alsnog weinig mee op. Toch ligt het in de lijn der verwachting dat dit wel gaat gebeuren. Maak dus maar alvast ruimte op je telefoon voor vakantiefoto’s, bestel outdoor artikelen van CAMPZ voor een actieve vakantie in een land waar er wel bergen zijn en zoek je favoriete bestemming uit, want hopelijk wordt dit de zomer waar we al zo lang op hopen. Niet dat het niet gezellig was in Nederland de afgelopen tijd, maar we hebben het nu wel een beetje gezien, nietwaar?

Komt het coronapaspoort er, dan moet dat wat het Europees Parlement betreft het ‘EU COVID-19-certificaat’ gaan heten. Een eerder voorstel van het dagelijks EU-bestuur was de benaming ‘Digitaal Groen Certificaat’. Het EU COVID-19-certificaat is geen vervanging voor je paspoort of identiteitskaart. Het is in die zin dan ook geen reisdocument. Het is ook niet de bedoeling dat het certificaat eindeloos blijft voortbestaan. In principe zou het systeem een jaar na de invoering ook weer geschrapt moeten worden. Hopelijk hebben we het dan ook niet meer nodig om ‘gewoon’ op vakantie te kunnen naar het buitenland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. StemPzeweg

  Gelijk invoeren! Hoe eerder hoe beter

  1. FreeThinker

   Hoe eerder medische apartheid, hoe beter!

   1. M. Brandenburg

    Links en hun totalitaire samenleving, geweldig.

  2. rutte leugenaar

   hahahahaha , hoor net pinokkio zeggen dat het op zijn vroegst september wordt.

   Dan was het paspoort toch inmiddels overbodig of zijn er toch andere plannen met dat paspoort.

   Gore leugenaars zijn het , tijdelijk vaccinatie paspoort !

   1. usb3.0

    Luister!!! de vraag, en/of verplichting van vaccinazi zijn 20 stappen te ver vooruit, er moet helemaal geen verplichte vaccinatie komen, en mensen die zich niet laten vaccineren hebben natuurlijk net zoveel recht als mensen die besluiten om zich wel te laten inenten met een experimenteel mRNA vaccin…

    1. STOP FVD

     MENSEN, luister!! Naar Stickie. Die heeft ook het wiel uitgevonden.

     Pas als er genoeg kudde immuniteit is klopt het wat jij zegt. Maar dat wil je niet, dat is wat anders. Dus eerst het groepsimmuniteit en pas dan kan jij roepen wat je wilt. Tot die tijd is het nodig. Als je dat als verplichting ziet om het alsnog te nemen, dat is aan jou!

     Jouw individueel belang is van VEEEERRRR ondergeschikt belang aan het collectieve doel!

 2. Gebande_3

  Mooi.
  Kunnen we eindelijk weer er op uit trekken.

  1. rutte leugenaar

   Dat is wat simpele zielen denken !

 3. Monty

  Kunnen we niet beter ons geld in eigen land uitgeven i.p.v. die knoflook landen.
  Onze ondernemers hebben het harder nodig.

  Nederland eerst!

  1. Gebande_3

   In sommige knoflook landen drink ik voor €1,50 in het zonnetje een echte kop koffie.
   Krijg je er nog keurig een glaasje water bij.

   Dat is beter dan hier €3,50 voor warm water met een kleurtje na 15 minuten wachten.
   Ik vind de Nederlandse horeca weinig waar voor je geld.

   1. M. Brandenburg

    De man die het komt brengen verdient ook 3 Euro per uur en geen 9,82 waar hij vervolgens geen loonbelasting voer betaald waar je in Nederland direct 38% mag aftikken.

   2. Monty

    Ik hoop voor de Nederlanderse horeca niet dat iedereen jou mentaliteit deelt.

    Anders gaan ze alsnog failliet.

   3. usb3.0

    “Ik vind de Nederlandse horeca weinig waar voor je geld.”

    Voorlopig verdient de Nederlandse horeca helemaal niets domoor..

   4. xavier

    Als het gaat zoals bij de invoering van de Euro zal het geen €3,50 worden maar het dubbele om de gemiste inkomsten in te halen en personeel is er nauwelijks te krijgen dus reken ook op de dubbele wachttijd.

 4. M. Brandenburg

  En zo word een andere links totalitaire droom verder ingevoerd, wie blind de overheid volgt krijgt meer privileges, wie baas over eigen lichaam wil zijn, verliest zijn unversele rechten van de mens, omdat hij/zij zich niet onderdanig gedraagt. Het is geen gele ster op de borst maar een subtioeel passpoort. Keiharde discriminatie op basis van niet wteenschapeplijk onderbouwde medische gronden. Links totalitair wie houd er niet van. We hebben niets geleerd van de communisten en de Nationaal socialisten van de vorig eeuw, wederom word bewezen zij die de geschiedenis leren zijn gedoemd deze te herhalen. Linsk en geschiedenis het gaat dan ook nooit goed samen, sterker nog we zien links altijd uit alle macht de geschiedenis verdraaien dan wel vernietigen.

  1. FreeThinker

   Links is principieel totalitair. Neem als voorbeeld socialisme, een links concept. Het hele principe is dat het individu zijn individuele vrijheden afstaat voor het grotere doel en dat is in de vorm van gelijkheid van economische uitkomst. Links houdt van een totalitaire staat die de burgers verteld wat ze moeten doen want bij lange na willen niet alle burgers hun individuele vrijheid afstaan.

  2. Max Aue

   “En zo word een andere links totalitaire droom verder ingevoerd, wie blind de overheid volgt krijgt meer privileges, wie baas over eigen lichaam wil zijn, verliest zijn unversele rechten van de mens”
   Dit is hysterisch gebral van een ongekende stupiditeit. Niemand wordt gedwongen tot vaccinatie en er wordt geen enkel grondrecht geschonden met een vaccinatiebewijs.

   1. rutte leugenaar

    weet je wat stupiditeit is strónt vlé®k , pleiten voor een corona paspoort als je niet eens weet hoe lang een vaccinatie bescherming biedt.

    Je bent te dom om te poepen vandaar de eeuwige strónt vlé®k

    1. STOP FVD

     Heb je nog andere scheldzinnetjes, dom om te poepen begint een beetje sneu te worden, zelfs voor jou niveau.

     h**ps://www.reuters.com/world/uk/people-aged-over-50-britain-be-offered-3rd-covid-vaccine-shot-autumn-times-2021-05-04/

     STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

  3. Edjan

   M. Brandenburg ++++++

 5. usb3.0

  coronapaspoort is het nieuwe fascisme en zie eens hoeveel zogenaamde antifascisten dit heerlijk vinden…

 6. Edjan

  Het coronapaspoort is een vorm van links fascisme. En het wordt zó gebracht dat we er nog blij mee moeten zijn ook.

  1. Beukman

   Misschien kan je eens uitleggen wat er links is aan dit plan, en wat fascistisch, Edjan?

   Vind je overigens vergelijkbare regels tav vaccinatie die vele landen al tientallen jaren voeren óók links en fascistisch?

   1. Harry Haller

    Vooruit dan, omdat Beukman zo’n afgestompte Asperger is: voor de toegang tot een land vertoon je 1 maal (op vliegveld of haven) je vaccinbewijs en klaar is Kees.

    Het vaccinatiepaspoort moet bij nacht en ontij op bevel direct vertoond worden: o.a. voor toegang tot evenementen, musea, pretparken, kroegen en wellicht openbaar vervoer.

    Lees dit rustig drie keer over en goede kans dat je daarna het verschil ziet.

    1. Jack Flash

     harry
     👍

    2. Monty

     ”Het vaccinatiepaspoort moet bij nacht en ontij op bevel direct vertoond worden”

     En gaat dit dan alleen in Nederland gelden of ook in meerdere landen en buiten de EU?

    3. Max Aue

     “omdat Beukman zo’n afgestompte Asperger is”

     Je wordt een beetje zielig, goede vriend. Dit is deerniswekkend gestampvoet.

     1. Beukman

      Dr. Haller heeft handboek DSM-5 in de kast staan, en denkt iedere ochtend: welke zullen we er deze keer eens uitpikken? Deze stoornis staat overigens vermoedelijk zelf ook in DSM-5.

     2. rutte leugenaar

      jij bent al tijden DE zielepoot van DDS strónt vlé®k

    4. Beukman

     Wat is er links en fascistisch aan deze tijdelijke maatregel om het virus terug te dringen, Dr. Haller?

     1. Monty

      Deze maatregel geld al enige tijd in Israël moeten we dit land dan als fascistisch bestempelen?

     2. rutte leugenaar

      knap dat een document een virus terug dringt bukhol

      hoe lang beschermt het vaccin bukhol ? domme decadente tról

    5. Gebande_3

     Het vaccinatiepaspoort moet bij nacht en ontij op bevel direct vertoond worden: o.a. voor toegang tot evenementen, musea, pretparken, kroegen en wellicht openbaar vervoer.

     Volkomen terecht dat mensen, welke bij nacht en ontij een museum, pretpark of evenement willen bezoeken om hun legitimatiebewijs gevraagd wordt.

     1. rutte leugenaar

      befehl ist befehl , jawohl herr sturmbannfuhrer !

      Leute ohne passe direct abschiessen ? jawohl herr sturmbannfurer, richtig ,

   2. rutte leugenaar

    quote Vind je overigens vergelijkbare regels tav vaccinatie die vele landen al tientallen jaren voeren óók links en fascistisch? end

    noem is wat bukhol vergelijkbaar met het experiment om corona te vaccineren domme tról !

   3. Edjan

    Beukman.
    Links en rechts zijn woorden zonder betekenis geworden geworden. Kartel en populisme is misschien beter?
    Kijk hier eens rond wie er aan het juichen zijn dat we met dat vaccinatiepaspoort weer op vakantie mogen: de kartelaanhangers. Het kartel heeft grondrechten afgenomen en geeft die nu mondjesmaat en onder voorwaarden misschien terug mits je je laat spuiten. Dat noem ik fascisme, Beukman; vrijheid alleen in zoverre je het (kartel)regime aanhangt. En ik moet nog zien of we alles terug krijgen en of het niet na een paar maanden weer wordt afgenomen.

    Harry Haller. Ik ben ooit een tijd in verre buitenlanden geweest. Ik had gelezen dat je daarvoor bij de GGD inentingen moest laten zetten en een vaccinatiepaspoort kreeg. Er heeft mij gedurende dat jaar NOOIT iemand naar gevraagd. Dat soort dingen was volgens mij meer om jezelf enigszins gerust te stellen. (Ik ben op reis nog mensen met lepra tegen gekomen, dan schrik je wel. Later gehoord dat die mensen gratis behandeld konden worden maar het niet deden om met lepra beter te kunnen bedelen).
    Verder heb je gelijk: het is helemaal niet ondenkbaar dat je het vaccinatiepaspoort straks ook moet laten zien om bepaalde winkels in te mogen. De staat beloond volgzaamheid en bestraft eigenheid/dwarsheid/individualisme. Dat noem ik: fascisme. Het is ook alleszins mogelijk dat het paspoort middels een app op je smartphone komt en dat het door allerlei lezers uitgelezen kan worden en dat dan het poortje automatisch open gaat of dicht blijft. Chinaficatie.

    1. Edjan

     beloond = beloont

    2. Beukman

     Kijk hier eens rond wie er aan het juichen zijn dat we met dat vaccinatiepaspoort weer op vakantie mogen: de kartelaanhangers.

     Je kan framen tot je een ons weegt, Edjan. We kunnen de aanhangers van een vaccinatiepaspoort ook framen als mensen met een gezond verstand. Dat zijn gelukkig de meesten.

     Als je verspreiding van het virus wil tegengaan, dan zal je uiteraard zoveel mogelijk moeten voorkomen dat men elkaar besmet. Zo’n paspoort is dan een van de maatregelen die zinnig lijken.

     Wie tegen zo’n paspoort is, wordt geen strobreed in de weg gelegd om dan op vakantie te gaan naar het mooiste land ter wereld: Nederland.
     Hetzelfde geldt voor wie zich niet wil laten vaccineren, om wat voor reden dan ook.
     Dat is pas vrijheid.

     1. rutte leugenaar

      vertel nu eens bukhol , hoelang is een gevaccineerde beschermt ? wat wordt de einddatum in dat populistische document van je ? kan een gevaccineerde niet besmet raken ? kan een besmette gevaccineerd het virus overdragen ?

      4 vragen , 4 antwoorden graag bukhol walgelijke decadente populist !

     2. Beukman

      Eén leugenaar kan meer vragen dan 10 beukholen kunnen antwoorden, Rennie.

     3. rutte leugenaar

      voorspelbaar bukhol ! je bent en blijft een decadente tról die preekt voor een populistisch document maar op de meest simpele vragen ter ondersteuning van dat populistische document geen antwoorden heeft !

      wij van wc-eend adviseren wc-eend omdat wc-eend de beste wc-eend is.

      zielig trólletje is weer uit positie gelúld

     4. Edjan

      Beukman,
      citaat: “Als je verspreiding van het virus wil tegengaan, dan zal je uiteraard zoveel mogelijk moeten voorkomen dat men elkaar besmet. Zo’n paspoort is dan een van de maatregelen die zinnig lijken.”

      Het is je goed recht om dat te denken. En, op zich, klinkt het heel redelijk. Maar de overheid is de laatste tijd nogal wat vertrouwen kwijtgeraakt. Ik noem slechts de toeslagenaffaire + nasleep. Ik noem ook dat de hoofdverantwoordelijke voor dit wantrouwen zichzelf nu heeft aangesteld als leider voor het terugwinnen van dit vertrouwen.

      Dus is het teveel gevraagd als deze overheid bij deze maatregel zegt wanneer hij AFGELOPEN is? En ik snap dat dat moeilijk is, dus kunnen ze dan zeggen onder WELKE VOORWAARDEN hij afgelopen is?
      En wat je nou heel precies niet mag als je je niet laat vaccineren?

     5. Beukman

      Dat is een non sequitur, Edjan. De toeslagenaffaire heeft geen enkele invloed op het nut van vaccinaties. Verder kan de overheid uiteraard niet aangeven wanneer precies de maatregelen worden ingetrokken. Het is niet een kwestie van agenda’s trekken samen met het virus of zo.

     6. Max Aue

      “Verder kan de overheid uiteraard niet aangeven wanneer precies de maatregelen worden ingetrokken.”

      Edjan schijnt niet het vertrouwen te hebben dat de Overheid de maatregelen afschaalt als de noodzaak ertoe is vervallen.

      Ik zie geen enkele logica om maatregelen te handhaven zonder enige grond daartoe en ik kan ook niet zien welk belang de Overheid daarbij zou kunnen hebben. Edjan heeft dus een probleem dat alleen in zijn eigen hoofd bestaat.

     7. Edjan

      Max Aue, fl!kker toch op, vies kereltje.

     8. Edjan

      Beukman, wat een gezwam sla je weer uit. Nu zelfs met heuse Latijnse woordjes. Ik begrijp dat je geen discussie wilt, daar ga ik dan ook voortaan van uit.

 7. Max Aue

  Het vergroot niet alleen de mogelijkheden voor vakanties maar voor de gehele economie. Het is van groot belang dat het snel wordt ingevoerd.

  Mensen die tegensputteren kunnen we echt beter negeren; dat gaat nergens over

  1. rutte leugenaar

   Het vegroot helemaal niets als je s’avonds negatief kan testen en s’ochtends positief kan testen

   Onzinnige schijnveiligheid. Heeft de strónt vlé®k enig idee hoe lang de vaccinatie bescherming biedt ? Dat zal toch echt een voorwaarde moeten zijn als je bescherming wil bieden met een populistisch documentje

   Mensen die blind een corona paspoort promoten kunnen we beter echt negeren, dat gaat nergens over !

   1. Edjan

    RL. Hoe lang die vaccinatie bescherming biedt? Geen mens die het weet. Het is helemaal niet ondenkbaar dat we elk jaar of half jaar een nieuwe spuit moeten gaan halen. Wie niet meedoet wordt zo’n beetje de moderne melaatse. De melaatsen moesten in groepen bij elkaar blijven en hun aanwezigheid met ratels kenbaar maken. Welkom waren ze nergens.
    Tegenwoordig gaat het allemaal veel humaner, natuurlijk.

    1. rutte leugenaar

     De UK is met de derde vaccinatie ronde begonnen en men verwacht voor oktober de vierde ronde in te zetten.

     Je bent echt krankzinnig als je aan deze waanzin meedoet !

     1. Monty

      En dan niet vergeten de genocide die momenteel plaats vind in de UK als gevolg van het vaccineren.
      Of gebeurt dit alleen in ons land ‘leugenaar’?

   2. Edjan

    RL – vervolg-
    Een elektronisch vaccinatiepaspoort. Kunnen ook nog meer zaken op. Misschien wel je salaris! Prima. Nergens meer zorgen over. Meteen doen! H0era!!
    En we dwingen niemand hoor! Je mag alleen een heel stel dingen niet meer. Je wordt alleen een tweederangs burger. Maar we dwingen je niet, hoor!
    Zum kotzen.

    P.S. (het woordje h0era was de bottelneck)

  2. Harry Haller

   Iedereen negeert jou, rumboon. Alleen heb je dat nog niet in de gaten.

   1. rutte leugenaar

    de rumboon wordt in diskrediet gebracht harry.

    noem het beestje bij de naam , de strónt vlé®k van DDS

  3. usb3.0

   Gasten die vinden dat mensen verplicht moeten vaccineren zouden we terstond hun smoel in elkaar moeten trappen, te beginnen bij ene maxje..

   1. rutte leugenaar

    strak plan , tevens toegestaan , als ik een vaccinwappie tegenkom trap ik hem persoonlijk op zijn smoel. ( Akwasi mag het eggen dus ik mag het ook )

    1. Jack Flash

     Het wordt steeds meer totalitair.
     De vraag is hoe lang de menselijkheid dit nog tolereert..

     1. Max Aue

      Een meerderheid van de Nederlanders vindt het corona-paspoort een goed idee.

      Een brede democratische steun dus.

     2. rutte leugenaar

      de vragen om te beginnen aan een corona paspoort ijn allen nog onbeatwoord strónt vlé®k !

      Welke einddatum krijgt de gevaccineerde in het paspoort voor zijn vaccin ?
      Kan een gevaccineerde drager van het virus zijn ?
      Kan een dragende gevaccineerde het virus overdragen ?

      Zolang deze vragen niet beantwoord zijn is onafhankelijk van het aantal voorstanders de regeling symbool politiek strónt vlé®k

      Gelet op de uitspraak van rutte dat politiek geen symbool politiek mag behelzen ben ik benieuwd wat zijn standpunt zal zijn.

      Voorlopig is dat “tijdelijke”” paspoort naar augustus / september verplaatst domme zuigtról. Je vraagt je af waarom men na de kindervakantie het nog wil invoeren als het louter bedoeld was om de kindervakantie toegankelijker te maken .

      De tijdelijkheid lijkt hiermee passe wím.

  4. september

   Die moet je inderdaad negeren voor al die rutte leugenaar en usb.3.0 met die grote monden ,die zou je op hun grote bek moeten slaan

   1. Harry Haller

    Nou, nou, nou September – wat een groffe taal, foei. Geweld wordt hier niet toegestaan. Bied maar gauw je excuses aan voor je een ban krijgt,

    1. september

     Rutte Leugenaar en usb.3.0 zeiden het zelf de over Max als ze hem zouden tegenkomen maar dat gebeurt nooit,wat je weet niet waar ze wonen.En die zijn ook niet geband.En die doen het veel meer.

     1. rutte leugenaar

      iedereen weet waar wím woont maar zit jij nou geweld uit te lokken droeftoeter

    2. Monty

     ”Geweld wordt hier niet toegestaan.”’

     Wel een selectieve reactie.
     Misschien moet je alle reacties eens lezen.
     Zeker die van rutte liegt en usb3.0.

     Waarom hoeven zij volgens jou geen excuses aan te bieden?

   2. usb3.0

    Ik zou zeggen kom maar deze kant op september, dan mag jij proberen mij op mijn grote bek te slaan…

    1. Max Aue

     Gerrit is reuze stoer achter zijn laptop.

    2. STOP FVD

     Hahaha stickie, droeftoeter, jouw individuele belang is ook nooit groter dan het collectieve doel. Ook jij gaat profijt hebben van de kudde bescherming!

 8. STOP FVD

  Goed zo, het collectief belang is groter dan het individueel recht. Het wordt tijd dat de wappies dat gaan in zien, of stoppen met janken!

  1. Eindbaas

   Dat zeiden ze in de voormalige DDR ook, STOPFVD.

 9. september

  Dat paspoort komt op zijn laatst in Augustus en dus niet in September,staat op teletext

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.