Coronasituatie langzaam rooskleuriger: voor het eerst in weken minder dan 800 patiënten op de IC’s

Beetje bij beetje gaat het beter met de medische situatie rondom het coronavirus in Nederland. Dat blijkt uit de getallen die het RIVM beschikbaar stelt. Vandaag werd een kleine mijlpaal bereikt: voor het eerst in weken lagen er minder dan 800 patiënten met COVID-19-klachten op de intensive cares die de ziekenhuizen tellen. Dat waren er vandaag maar 797, terwijl het er gisteren nog 807 waren. Een afname van tien.

Ook het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten liet een daling zien: dat ging met dertig naar beneden en bereikte nu de 2521. In de afgelopen week is ook het aantal besmettingen iets gedaald: 3%.

Langzaam maar zeker lijkt Nederland de derde golf achter zich te gaan laten, en een kentering naar beneden ingezet. Dat is goed nieuws voor Nederlanders die snakken naar meer versoepelingen. Dit weekeinde zal het kabinet overleggen of de versoepelingen, die vorige week nog met zeven dagen zijn uitgesteld, aankomende week wél doorgang kunnen vinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Emma Louise

  De maatregelen werpen hun vruchten af. Zondag en maandag beloven bovendien aangename temperaturen zodat die dagen de cijfers nog forser zullen drukken.

 2. rutte leugenaar

  quote De maatregelen werpen hun vruchten af. END

  hahahahahahahahahahah sinds maart 2020 mag dat eindelijk wel eens of krijgen we gewoon de zomerdip van einde griepseizoen en stijgen in oktober de aantallen weer bij aanvang griepseizoen wím ?

  eeeeeuuuuuuu kijkende naar verleden jaar verwacht ik einde griepseizoen, in oktober mogen ze de boel weer op slot gooien en kunnen ze weer dictatortje spelen getuige de grafieken van 2020

  kousen of panty wím ?

  1. Harry Haller

   Emma Louise volgt het Rijnlandse model en ‘De kunst van slager-kok Ding’.

 3. Max Aue

  Ja, het beleid van de Regering begint vruchten af te werpen. Het lijkt nu eindelijk de goede kant op te gaan.

  1. usb3.0

   maxje is natuurlijk een achterlijke fascist die het normaal vindt om mensen hun grondwettelijke rechten te ontnemen

   1. Max Aue

    Nee hoor, grondrechten zijn me heilig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.