Dikke mensen mogen niet meedoen met Fieldlab-evenementen: ‘Risicogroepen zijn uitgesloten van deelname’

Mensen die kampen met overgewicht en hoopten om via een Fieldlab-evenement toch weer iets van het oude normaal te kunnen proeven, komen er bekaaid vanaf. Dat blijkt vandaag uit het Algemeen Dagblad, waar een woordvoerder van de testevenementen met grote hoeveelheden publiek verklaart dat wie tot een risicogroep behoort niet aanwezig mag zijn bij voorbeeld het Eurovisie Songfestival of een ander grootschalig proefevenement.

Fieldlab: “Potentiële bezoekers worden op diverse momenten bij de aankoop van kaarten gewezen op de algemene voorwaarden. Eén daarvan is dat mensen die behoren tot een risicogroep, zoals geformuleerd door het RIVM, worden uitgesloten van deelname.” Behalve mensen met longaandoeningen, 70-plussers en mensen met een gebrekkig immuunsysteem, vallen daar ook obese Nederlanders onder.

Wie kampt met overgewicht, en toch een Fieldlab wil bezoeken, kan dat desondanks gewoon doen. De organisatie verklaart: “We doen wel een beroep op het gezond verstand van de potentiële bezoekers,” maar dat betekent niet dat te lijvige evenementsaanbidders worden geweerd: “Wij gaan geen weegschaal bij de deur neerzetten.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Cycle25

  Medische Apartheid…wen er maar aan, een groot deel van de bevolking blijft uitgesloten worden. Voor burgers met overgewicht heeft Nederland straks geen plek meer mits je politicus bent of topambtenaar.

  Alle fastfood blijft natuurlijk gewoon open..

 2. EvertB

  Dat veruit de meeste bezoekende obese Nederlanders geen kans maken zit er dik in.

 3. Tepelkloofje

  De Duitsers hadden een woord voor dat soort mensen: Unerwünschten. Ze hadden er ook speciale kampen voor.

  Je hoeft de vergelijking niet eens meer te maken; de regering maakt hem wel voor u. Volgende stap is vermogensconfiscatie en ook die is al begonnen: zonder Ausweis…pardon..vaccinatiepaspoort geen toegang tot het bankcaire stelsel.
  Laten de Nederlanders als makke schapen dat echt allemaal gewoon gebeuren?

 4. Marigato

  70 plussers zijn inmiddels gevaccineerd. Zij behoren dus niet meer tot de risicogroep. Dit is gewoon een vorm van discriminatie tegen ouderen, mensen met een aandoening en mensen met overgewicht.

 5. Beukman

  Wie kampt met overgewicht, en toch een Fieldlab wil bezoeken, kan dat desondanks gewoon doen. De organisatie verklaart: “We doen wel een beroep op het gezond verstand van de potentiële bezoekers,”

  Er is, kortom, niets aan de hand. Vermoedelijk zullen zelfs Geert of Thierry niet van woede exploderen na het lezen van dit bericht.

  1. usb3.0

   Alleen de opmerking zegt al genoeg beukho*r

   1. Beukman

    Onzin, dikke trоl.

  2. rutte leugenaar

   ach bukhol , we weten dat je geen moeite hebt met tweedeling zolang het geen marokkaantjes of zwartjes betreft.

   Wat is trouwens overgewicht ? Welk rekensom gaan w hanteren voor de tweedeling ? krijg je wel een vaccinatiepaspoort met overgewicht bukhol ?

   1. Beukman

    Heb je het bericht eigenlijk wel gelezen, @bukhol?

    In risicogroepen vallen bijvoorbeeld mensen die ouder zijn dan 70 jaar, maar ook mensen met onderliggende aandoeningen, zoals chronische hartpatiënten of mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie. Ook mensen met zeer ernstig overgewicht vallen in de risicogroepen.

    Ik neem aan dat je het ook schandalig vindt dat chronische hartpatienten, nierpatienten en mensen ouder dan 70 wordt verzocht om weg te blijven, en dat dit een TWEEDELING, of misschien zelfs een DRIEDELING of een VIERDELING inhoudt?

   2. Tepelkloofje

    BMI => 30. Dat is de standaard voor obesiteit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.