Elon Musk twittert Dogecoin naar nieuwe piek: ‘Potentieel veelbelovend’

Een dag nadat Tesla-topman Elon Musk de koers van de bekendste cryptomunt ter wereld – Bitcoin – liet instorten hebben nieuwe social media-berichten van de automiljardair de koers van een andere digitale valuta juist enorm doen stijgen. Musk meldt namelijk samen te werken met ontwikkelaars van Dogecoin, en noemt het verband tot dusverre “potentieel veelbelovend.” Na de tweets schoot de koers omhoog naar $0,52 per munt, een stijging van ruim 17%.

Musks ontvankelijke houding tegenover Dogecoin was al eerder duidelijk. Namens zijn ruimtvaartsbedrijf SpaceX deelde Musk eerder al mee dat hij een nieuwe maanmissie wil starten, en deze volledig wil financieren met de cryptomunt gebaseerd op de Shibahond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.