Filmpje! Hugo de Jonge WOEST na vraag over de verdwenen 13 miljard euro waarvan de bonnetjes kwijt zijn

Tijdens het debat in de Eerste Kamer werd minister Hugo de Jonge gevraagd naar de 13 miljard euro, die besteed is, maar waarvan de bonnetjes kwijt zijn. Dat vond de zorgministers bepaald geen prettige vraag. Sterker, hij reageerde zwaar geïrriteerd. “U merkt het aan mij!” zei hij met vuur in zijn ogen.

“Dat geld is niet altijd binnen de lijntjes keurig besteed,” gaf De Jonge toe in wat normaal gesproken toch echt een politieke doodzonde zou moeten zijn. “Want als ik dat wel had gedaan had ik heel zeker geweten dat we onvoldoende beschermingsmiddelen hadden, dat we onvoldoende beademingsapparatuur hadden, dat we onvoldoende testcapaciteit hadden,” aldus de CDA’er.

Vervolgens werd hij echt boos – want met elk woord nam de woede alleen maar toe. “En wat mij steekt hierin is dat hier wordt gedaan alsof het departement van VWS slordig is omgegaan met dat geld. Het tegenovergestelde is waar.”

Echt waar? Ja, volgens De Jonge wel, tenminste. “We hebben dat geld besteed aan die dingen die we nodig hadden op dat moment. Waar alle fracties aan de overkant [in de Tweede Kamer, red.] iedere week vroegen om meer, harder, en beter, etc. En nóóit heeft één van die fracties gevraagd, ‘zou het alsjeblieft ook rechtmatig kunnen.’ Nog nóóit.”

Hallo, daar gaan er even een paar alarmbellen af zeg. Maar goed.

“Wij hebben altijd wel aangevallen in alle voortgangsbrieven die we daartoe mochten schrijven dat dit soort type uitgaven in zo’n korte termijn natuurlijk onmogelijk waren om volgens alle rechtmatigheidsvereisten te versturen, te, uh, uh, doen. Dat is ook logisch, dat hoort gewoon helemaal bij die tijd,” ging De Jonge verder.

“Mijn irritatie, u merkt het een beetje aan mij,” zei hij vervolgens tegen de senatoren die hem zomaar een lastige vraag durfden te stellen, “is er in gelegen dat ik vind dat je de context moet meewegen waarin VWS heeft geopereerd. En dat is geen departement dat onverhoeds geld heeft uitgegeven. Dat is een departement dat alles heeft gedaan wat in zijn vermogen lag, in een heel moeilijke fase, om de zorg te voorzien van die spullen die nodig waren.”

Zoals Marianne Zwagerman terecht opmerkt ging Hugo “een beetje uit zijn panty.” Want, oh, wat was hij geïrriteerd.

Dit is steevast de manier waarop dit kabinet opereert. Als iemand ook maar een beetje het lef heeft kritiek te uiten op het beleid en op de manier waarop ministers hun departement runnen reageren ze niet met een kalme uitleg… nee, dan worden ze boos. Hoe dúrf je kritiek te uiten? Hoe dúrf te vraagtekens te zetten bij het beleid? Schande!

Vermoeiend. Het zal De Jonge verbazen, maar de senaat en de Tweede Kamer zijn er om het kabinet te controleren. Punt. En dat er miljarden en nog eens miljarden euro’s zijn uitgegeven zonder dat gekeken kan worden waaraan en voor hoeveel is een schande.

Dit is belastinggeld, niet de persoonlijke bankrekening van meneer De Jonge en zijn vrouw. Hierover moet verantwoording worden afgelegd, en bij gebleken onrechtmatigheid rollen er koppen van de politiek verantwoordelijken. Zou je zeggen, toch? Maar Hugo de Jonge is groter dan de politiek, hij mag het allemaal gewoon!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Jack Flash

  Tja hugo l*l je hier maar eens uit.
  Het wordt lachwekkend.
  Jammer van de centen, dat dan wel weer.

  1. hans-e-pans

   Mogen wij als de stemgerechtigden eens goed en precies weten waar al dat geld gebleven c.q. aan besteed is, want wij de stemgerechtigden moeten dat in de nabije toekomst via allerlei belastingmaatregelen wel gaan aanzuiveren.

   Dan niet alleen het geld dat binnen de lijntjes is gebleven, dat er bij Flappie Hugo de J. aan zijn stem de irritatie te horen is scheelt mij geen reet, onze stem hoort men niet, dus ook zeker niet onze irritatie.

 2. Gebande_3

  Typisch de beroepszeurders.
  Eerst roepen dat we snel veel spullen nodig hebben, tegen elke prijs.
  Daarna roepen dat het voor de verkeerde prijs is ingekocht.

  Heb nog steeds bewondering voor de Jonge, die onder een giga druk toch maar mooi overeind gebleven is en zijn werk, ondanks kritiek, is blijven doen .
  Weet zeker dat maar weinigen het beter gedaan hadden.

  1. RobVerhoeven

   13 miljard niet kunnen verantwoorden? 13.000.000.000. En dan gaat deze idioot de beledigde Prima Donna uithangen?? Is die vent wel goed bij z’n hoofd? Ene Sywert, ook CDA, heeft z’n zakken weten te vullen, nu nog even uitzoeken wie nog meer! CDA’ers zijn ook al rijk vertegenwoordigt in de lucratieve bijbaantjes in de ontwikkelingshulp waar de ‘overhead’ inmiddels is gestegen naar 93%! Dus Hugo zoek even bij je eigen partij! En hoe schoon zijn jouw handen?

  2. Stanly2000

   Kokkie, ik heb altijd gedacht dat u ondernemer bent geweest. Indien u het zoekraken van 13 MILJARD normaal vindt twijfel ik aan al uw mooie praatjes en ondernemerschap.

 3. Aborifa

  Hugo heeft een bord voor zijn kop. Dat is wel handig in crisistijd. Maar dat je 13 miljoen niet kan verantwoorden is heel kwalijk. Er moet op zijn minst een accountantsonderzoek volgen naar een plausibele verklaring. Hoeft niet op de cent te kloppen, maar op een ton nauwkeurig toch wel.

  1. Branzino

   @Aborifa
   Kiujk eens wat je schrijft: 13 miljoen. Het waren 13 MILJARD, maar ik geef De Jong even goed 100% gelijk. Het ging toen om snelheid van handelen. Had hij heel boekhoudkundig de regeltjes gevolgd, dan hadden we hier Amerikaanse toestanden gehad, heel veel meer doden dus. Maar dat vergeten de critici voor het gemak maar eventjes. Het is ook wel erg gemakkelijk praten vanaf de zijlijn? De zijlijn, nee vanuit de leunstoel thuis, lekker ver weg van het front.

   1. Branzino

    En verder kan ik in dat filmpje nog niet eens de schijn van woede ontdekken. Ik wou dat bik in alle situaties zo beheerst kon reageren. Hier staat een minister in het volgende kabinet, wat mij betreft van VWS.

    1. usb3.0

     Tuurlijk kan jij dat niet, je doet ook niet je best, sterker nog, verdedigt dus een uitgave van 13.000.000.000 waarvan 5.000.000.000 niet is te traceren en dan met droge ogen zeggen dat de jonge gelijk heeft!..

   2. plantoffel

    Allemaal prima argumenten om te verklaren het geld is uitgegeven, maar nu is de vraag nog: is het aan uitgegeven en wie heeft daarvan geprofiteerd? En dus is de vraag: waar zijn de facturen?

    1. Aborifa

     Dat bedoel ik Pantoffel. Nee, Siewert stuurt geen factuur. Hij komt het geld in een grote boodschappentas ophalen. Handje contantje tegen inlevering van een lading waardeloze mondkapjes.

   3. Aborifa

    Paar nulletjes te weinig 🙂 Daar maak je je toch niet druk om? Het is immers crisistijd.

 4. Pieter48

  Wat heeft de Oosterschelde kering gekost? Was dat meer of minder als de mondkapjes . Weer een parlementaire onderzoek?

 5. rafi

  ‘En nóóit heeft één van die fracties gevraagd, ‘zou het alsjeblieft ook rechtmatig kunnen.’ Nog nóóit.”’

  Dat is geen vrijbrief om het uit jezelf dan ook niet rechtmatig te doen, idioot.
  Deze hond moet eens op zijn plaats gezet worden (nl. weer voor een kleuterklas).

  1. EvertB

   Best mogelijk dat Hugo de politiek verlaat. Toch zie ik hem in Rutte IV terugkeren. Vermoedelijk ministerie van Onderwijs. Voor het ministerie van VWS zijn twee zwaargewichten kandidaat: Marcel Levi en Ernst Kuipers.

 6. plakband

  De Jonge werd “woest”.
  Hij had zijn toneelstukje goed voorbereid.
  Er kwam geen oprecht woord uit zijn strot.
  Het kartel kan weer tevreden achterover leunen.
  De achterban is weer rustig.

  1. Emile Takma

   De Jonge werd helemaal niet WOEST, lieverd. Hij was hoogstens een tikkeltje geïrriteerd door kritiek onder de gordel. Hij bleef echter bewonderenswaardig beschadigd.

   1. STOP FVD

    Dat is de manier van DDS om er iets van proberen te maken, die wappies hier slikken het als zoete koek. Manipulatie heet dat, maar dat zien ze helaas zelf niet.

    1. Janna47

     @STOP FVD
     En u bent degene die ze de ogen gaat openen? Stakker!

     1. STOP FVD

      Nee hoor dat moet je zelf doen! Maar gezien je reactie gaat dat met jou niet lukken, wappie!

   2. usb3.0

    de Jonge weet dat hij het niet goed heeft aangepakt en daar word hij op aangesproken, natuurlijk verdedigt maxje-mietje het falende beleid van de jonge, en dat doet hij saampjes met zijn voorbipsmaatje dé opperwappie der wappies stopje

   3. plakband

    @ET meldt: De Jonge bleef bewonderenswaardig beschadigd.
    Een mooi etiket. Daar komt De Jonge nooit meer van af.

 7. LifeBuddy

  Die L*LLO heeft ons 8 maanden zonder mondkapje laten rondlopen. De VVD/CDA killer whale’s hebben al onze beschermingmiddelen op gestuurd naar china. Deze airballen kunnen beter nieuwe verkiezingen uitschrijven. Ik denk niet dat het Volk deze brutaliteiten gaat accepteren!!!!

  1. EvertB

   Nagenoeg alles wat wij nu weten was op 17 maart al bekend. Het kabinet gaf met liefde miljarden en miljarden aan steun.
   Het volk heeft kennelijk de hoop dat het goed komt.

 8. Emile Takma

  De boosheid heeft van der Galien erbij verzonnen. De Jonge verweert zich met verve en wat mij betreft zeer overtuigend.

  1. nexit nu aub

   hoe kan je je nou verweren als je niet kunt aantonen waar 13 miljard ofwel 13.000 miljoen is gebleven strónt vlé®k !

   Ontslagen is de nitwit al , guillotine is momenteel niet in bedrijf maar lijkt zeer noodzakelijk om orde op zaken te gaan stellen

   1. Emile Takma

    Dat legt De Jonge heel goed uit, Poeperdje. Heb je het filmpje bekeken?

  2. usb3.0

   mietje takemma doet zijn eer weer aan door het op te nemen voor een kwiebus die miljarden niet kan verantwoorden! dan ben je toch nog gestoorder dan eigenlijk al wel duidelijk was…

  3. leukeditter

   bent u nou echt zo lomp of zat je arm er een meter in bij huho

   1. Emile Takma

    De homoseksuele fantasieën van oudere mannen op dit blog wekken ontroering.

    1. usb3.0

     maxje-mietje is gewoon een achterlijk lelijke imbeciel niet meer en niet minder, een viezerik die daar ook openlijk voor uitkomt als het gaat om zeer jonge kindertjes, maxje-mietje vindt sëks met kinderen namelijk aandoenlijke, ze noemen maxje-mietje niet voor niets dé aandoenlijke..

 9. nexit nu aub

  ach , 13.000.000.000 euris wat maakt het uit

  zonder bonnetje gaat er wekelijks 200.000.000 euris brussel. Ze zijn het aftsorten dus gewend !

  elke week weer 200 miljoen naar brussel. Erg veel contributie voor een club die niets brengt.

 10. usb3.0

  Nog zo’n leugenclown

 11. polleke67

  Ik vond dat Hugo de Jonge zowiezo een arrogante houding had, tijdens zijn debat in de eerste kamer. Het was iedereen zijn schuld behalve zijn schuld en als hij een moeilijke vraag kreeg, dan dook hij ook gelijk in een slachtofferrol.

 12. Antihedo

  Hugo moet niet alle eer naar zich toe trekken. Het was het voorstel van Thierry om het zo te doen. Ik zie het Thierry nog zeggen in de Tweede Kamer. Blijkbaar is de mening hier in een jaar flink omgeslagen.

 13. Angel7

  We hebben het hier over 2x het complete jaarbudget van Defensie. De argumenten van de Jonge slaan werkelijk nergens op. De testkids zijn al in 2018 besteld door Nederland, want toen wisten ze al dat er een plandemie aan zat te komen. De coronapaspoorten zijn vorig jaar maart al besteld door, want toen wisten ze ook al dat ze dat erdoor wilden drukken. De beademingsapparatuur, waarvan het patent bij ene Gommers ligt, is ook massaal besteld, terwijl die helemaal niet nodig waren. Sterker nog, die zijn verantwoordelijk voor de eerste reeks doden op de IC, omdat die behandeling compleet verkeerd was. En daarna is er gesmeten met geld voor een serum (want het is geen vaccin) voor een experimentele genetische therapie dat zogenaamd het wondermiddel moet worden. Een experiment dat tegelijkertijd op de gehele wereldbevolking wordt uitgevoerd, nota bene zonder dat bekend te stellen aan het volk. En terwijl er prima bewezen middelen aanwezig zijn om binnen een paar dagen genezen te zijn van covid-19, via HCQ+ en/of ivermectin. Er is dus met geld gesmeten voor niets, want een HCQ+-behandeling kost max 10 euro pp. Waar haalt die de Jonge dus het lef vandaan om zo tekeer te gaan tegen de volksvertegenwoordigers, die terechte vragen stellen. Je ziet hier een kat in het nauw, die beseft dat zijn misdaden tegen de mensheid boven water gaan komen, en dat het afgelopen is met zijn status van volksheld. De Jonge is gewoon een seriemoordenaar en moet ook als zodanig worden aangepakt. En natuurlijk samen met alle betrokken van het kabinet, het RIVM, al die zgn. deskundigen, en de volksvertegenwoordigers die hen hebben gesteund.

 14. polleke67

  Wat een arrogante narcistische reaktie van Hugo! We hebben het hier niet over handel op het dark-web, maar een digitale factuur of bankafschrift is er niet??? We hebben het hier niet over 100.000 wat zoek is, maar gewoon 13.000.000.000!!!!!

 15. 56RdK

  “Want als ik dat wel had gedaan had ik heel zeker geweten dat we onvoldoende beschermingsmiddelen hadden, dat we onvoldoende beademingsapparatuur hadden, dat we onvoldoende testcapaciteit hadden,” aldus de CDA’er.

  Tja, hij had natuurlijk in december 2019 ook zijn voorraad niet moeten verkopen omdat hij zonodig de grote jongen moest uithangen.

  En ja, als men de deksel van de beerput wil wegtrekken zorg je dat de bonnetjes weg zijn. Geheel Rutte’s werkwijze.

  En dat nu publiekelijk bekend is geworden dat bepaalde leveranciers en adviseurs nu miljoenen rijker zijn geworden dankzij het falend handelen van onder andere VWS, had eigenlijk ook onder het tapijt moeten blijven, hé.

  Ach, popiejopie de schoenclown kan nog altijd buschauffeur worden, geheel volgens Rutte’s werkwijze.

 16. 56RdK

  Een tentoongestelde arrogantie van die schoenclown die je ook zo vaak ziet in bananenrepublieken waar de politiek ook hun elitaire vrindjes bevooroordeeld.

  Maar goed, Nederland is inmiddels ook al op het niveau van zo’n republiek, waar de elite elkaar bevooroordeeld en de bal toespeelt.

  Kijk naar die CDA’er die voor de bühne zoveel mondkapjes schonk maar ondertussen miljoenen kreeg toegespeeld. Of dat OMT-lid dat dankzij regeringsbeïnvloeding nationaal de zelftesten mag verzorgen. Heerschap kon zich hierdoor vrij recent een villa van bijna twee miljoen veroorloven.
  Tja, en dan kan je als lid van het kabinet Rutte geen transparantie gebruiken, hé.

  Dan is het maar goed dat de bonnetjes pleite zijn, ook al gaat het om 13 miljard.
  Indien dit in het bedrijfsleven zou gebeuren zouden de verantwoordelijken onmiddellijk op straat staan, met een schadeclaim aan de broek.

  Maar niet bij de ministeries, en zeker dat VWS niet, nee, dan heet het “dat men zo hard heeft moeten werken”, dat onvindbare bonnetjes dan logisch zijn. Precies de gang van zaken ala een bananenrepubliek!

  Ach, volgend jaar gaan de belastingen fier omhoog en over 3 jaar stemmen we allemaal weer braaf op Rutte en zijn kornuiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.