[Filmpje] Minister De Jonge komt met grote belofte: ‘Vanaf 1 september zijn we van de coronamaatregelen af’

Coronaminister Hugo de Jonge heeft zojuist bij WNL op Zondag medegedeeld dat, met het oog op het huidige vaccinatietempo, de meeste coronamaatregelen voor 1 september verleden tijd zijn. Wat natuurlijk een fijne boodschap is, maar kijkend naar het verleden heeft De Jonge wel vaker hoopvolle beloftes gedaan die totaal niet uitkwamen. Het zou niet raar zijn dat De Jonge, voor de zoveelste maal, te snel met een hoopvolle boodschap op de proppen komt. Bij WNL kwam De Jonge met enkele nogal gedurfde uitspraken. Zo is de minister van mening dat de meeste coronamaatregelen verleden tijd zullen zijn begin september. Maar dat zijn nogal enkele pittige beloftes, die als een boemerang kunnen terugkomen. Voor de zoveelste maal durfde de CDA’er het aan om met een hoopvolle belofte aan te komen:

“We moeten voor 1 september klaar kunnen zijn met de hele vaccinatiecampagne.” Om vervolgens aan te geven dat vanaf 1 september, wanneer het nieuwe schooljaar weer begint, het normale leven weer langzaam kan terugkeren: “Ik denk dat we dan echt van de meeste maatregelen af zijn.”

Nederland zitten te smachten naar het ‘oude normaal’, maar zoals het recente verleden ons heeft geleerd heeft de minister wel vaker dingen geroepen die later toch anders bleken te zijn. We blijven voor de vaccinatiecampagne erg afhankelijk van de levering van vaccinaties, als daar opnieuw een grote vertraging in komt dat wordt september ineens heel krap als ‘heropeningsdatum’.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zoals altijd met Hugo de Jonge is dit weer zo’n gevalletje van ‘eerst zien, dan geloven’. Want het vertrouwen in de minister zijn velen al lang kwijt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Heras

  Maak je geen illusie mensen; de volgende lockdown is gepland. de klimaatlockdown.

  1. usb3.0

   Elk gezond en weldenkend mens maakt zich geen illusies, er immers een opening gecreëerd voor angst in de vorm van virusmutanten, er inmiddels een Vietnamese variant gevonden dat zijn 2 gecombineerde virussen 🙄

   1. hans-e-pans

    Wel een vreemd verhaal hoor al die zogenaamde virusvarianten. De Braziliaanse-, de Engelse-, de Zuid-Afrikaanse_, de Indiase variant en al die varianten die er nog verzonnen zullen/kunnen worden.

    Het vreemde bij al die varianten was dat er niet NAAR die landen gevlogen mocht worden, maar vluchten UIT die landen werden nog enige tijd toegestaan.

    1. CZ

     En dan heb je ook nog de Surinaamse variant, die werkt niet.

  2. andergeluid

   Lockdown doen de mensen zelf als er morgen niet meer getest gaat worden en de mensen geen mondkapjes meer dragen is het over.
   winkels en horeca gewoon open gaan en als er sancties opgelegd worden en de burgemeester dreigt je zaak te sluiten en je vergunning in te trekken.
   De burgemeester dan zelf aansprakelijk en persoonlijk aansprakelijk stellen omdat de maatregelen die niet wettig en overtuigend bewezen zijn.

  3. nexit nu aub

   1 oktober breekt het nieuwe griepseizoen aan. De fascisten hebben ruim afgetast hoe ver ze kunnen gaan en wat geaccepteerd wordt.

   De media te vriend houden is de belangrijkste doelstelling.

 2. CZ

  Hij denkt, ja en daar begint de ellende!

 3. september

  We zullen het maar weer afwachten,hopelijk komt 1 September toch uit

 4. andergeluid

  Hij heeft buiten de agenda 2030 een agenda een UN21 agenda ook een vaccinatie agenda en een corona agenda
  Deze ongelofelijke onkundige man weet niet waar hij het over heeft maar er komt een dag dat hij al zijn onkunde uitleggen mag..
  ongekwalificeerde man Hugo de Jonge die Huisarts Rob Elens een kwakzalver noemde i.v.m Hydroxychloroquine sloeg een slaat nog steeds de plank mis
  en dat met zijn minister post op de gezondheidszorg is toch beschamend dat zo iemand op zo’n post neer gezet kan en mag worden.
  en straks weer gewoon wachtgeld kan vangen

 5. Emile Takma

  Dew Jonge verdient een compliment voor de wijze waarop hij de corona-pandemie heeft aangepakt.

  1. CZ

   Aldus Max Ernst Zuiger Van Velenamen

  2. Human Beast

   Zeg E.T. ga eens lekker terug naar jouw moederplaneet en ga daar de boel verzieken.

 6. Haagse Harrie

  Het komt natuurlijk wel vaker voor, maar deze keer snap ik iets écht niet. De kop van het artikel luidt: “Vanaf 1 september zijn we van de coronamaatregelen af.”
  Als je verder leest, zie je: “Ik denk dat we dan echt van de meeste maatregelen af zijn.”
  Zit de redactie te slapen, of worden ze gechanteerd door de clan Rutte – De Jonge?
  Want DE MEESTE maatregelen is niet hetzelfde als DE MAATREGELEN. “De meeste maatregelen” laat ruimte voor maatregelen waar we nog niet van af zijn.
  Mij viel het ogenblikkelijk op, maar het lijkt wel of ik de enige ben. Verder heb ik niemand hierover gehoord. Welterusten allemaal.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.