FVD'er Pepijn van Houwelingen: 'FNV is irrelevant geworden en verliest razendsnel leden'

FVD'er Pepijn van Houwelingen: 'FNV is irrelevant geworden en verliest razendsnel leden'

FNV in actie. Bron: Snutterstock: Door Ton Hazewinkel

Onlangs liet Kitty Jong, vicevoorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), weten op Twitter dat Forum voor Democratie en aanhangers van de liberaal-conservatieve partij niet welkom waren bij een demonstratie van de vakbond. De FNV-vrouw noemde de ideeën van FVD "verwerpelijk," en vond die "verwerpelijkheid' grond om dus te discrimineren tegen leden en kiezers van die partij.

FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen wil dat niet over zijn kant laten gaan. Hij heeft daarom Kamervragen ingediend. Daarin vraagt hij minister Wouter Koolmees over de relatie met FNV, wat hij vindt van de discriminerende praktijken van de vakbond, en of - als de minister het eens is met FVD dat een vakbond niet zo mag discrimineren, bereid is de subsidie die FNV ontvangt stop te zetten.

Hier zijn de Kamervragen zoals ingediend door Van Houwelingen:

2021Z09210

(ingezonden 28 mei 2021)

Vragen van het lid Van Houwelingen (FvD) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de relatie van de regering met het FNV

Vraag 1

Bent u bekend met deze tweet van Kitty Jong, vicevoorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV)? 1)

Vraag 2

Hoe beoordeelt u dit bericht? Hoe verhoudt deze opstelling van de FNV zich met de kernwaarden ‘inclusie’ en ‘diversiteit’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid? Meer specifiek, bent u van mening dat Nederlandse vakbonden leden van bepaalde politieke partijen bij voorbaat mogen uitsluiten omdat ze een politiek ‘verwerpelijke agenda’ zouden steunen?

Vraag 3

Beschouwt u, gezien het bericht genoemd onder vraag 1, de FNV nog langer als een betrouwbare, serieuze en fatsoenlijke gesprekspartner? Indien dit niet het geval is, bent u bereid elke vorm van samenwerking met en subsidie aan de FNV met onmiddellijke ingang stop te zetten?

1) Twitter, 25 mei 2021, Kitty Jong op Twitter: "@PvanHouwelingen De #FNV neemt hier afstand van. Manifestatie was voor gebouw @2eKamertweets, FvD was uiteraard niet uitgenodigd en blijkbaar verdekt opgesteld om manifestatie over #amoede en #bijstand te framen voor verwerpelijke agenda die op geen enkele manier door de vakbond wordt gesteund." / Twitter

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties