Oh, de ironie: Journalist oreert bij gedenkplaats George Floyd over politiehervormingen… Opeens beginnen bendeleden te schieten!

Ironischer dan dit wordt het niet. Een verslaggever staat bij de gedenkplaats voor George Floyd in Minneapolis te vertellen over politiehervormingen en midden in de live-uitzending vindt er een schietpartij plaatst.

Precies één jaar na de dood van George Floyd, die overleed nadat een politieagent langdurig z’n knie in de nek van de man zette, was het tijd voor een herdenking. Maar nog voor de middag aanbrak ging het in diezelfde stad al mis. Hier het fragment:

Volgens NBC News is er zeker één gewonde gevallen en lijkt het te gaan om een drive-by shooting. De dader is de plaats delict namelijk ontvlucht per auto. Motief, dader en slachtoffer(s) zijn nog onbekend.

“De politie van Minneapolis bevestigt dat één iemand naar het ziekenhuis is gebracht na de schietpartij bij het George Floyd plein. Getuigen verklaren dat ze tot wel dertig schoten hebben gehoord. Er werd vanuit het oosten van het plein geschoten op 38th street. Het lijkt erop dat het te maken heeft met bendes.”

Zo valt de steun voor het Black Lives Matter-idee van politiehervormingen in één klap (of eigenlijk dertig klappen) weg. Het zou zelfs de heldenstatus van George Floyd flink kunnen ondermijnen. Omdat iedereen nu heeft kunnen zien hoe het er in Minneapolis aan toe kan gaan en waar de politie dus op willekeurige momenten mee te maken heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Duckday

  Het steeds maar weg kijken en ontkennen dan kan je niets anders verwachten

 2. usb3.0

  Ga je niets over lezen..

  1. Monty

   Net als de aanslag in Amsterdam 3 dagen geleden.

   1. usb3.0

    Of die van eergisteren.

    1. Monty

     Zelfs DDS wijd er geen artikel aan.

     Weg met ons!
     Buitenlands nieuws is veel belangrijker.

     1. usb3.0

      Je hebt geen idee wat ik bedoel!

     2. RvdBe

      Rutte heeft het veel te druk met een wit Russische journalist dan de moorden in zijn eigen land, dat levert blijkbaar meer stemmen op.

  2. hans-e-pans

   Behalve als ze de schuld aan de schietpartij bij de Repuliekijnen kunnen geven.

 3. alla-af sn-akbar

  Die Floyd was een schoft van het zuiverste water. Een zware crimineel die ook al 8 jaar in de bak had gezeten. Een nutteloos stuk vullis. Als hij zich aan de instructies van de politie had gehouden tijdens zijn arrestatie was er niets gebeurd. Die agent Chauvin valt niks te verwijten. Maar dat de halve wereld te hoop loopt voor deze crimineel is te debiel voor woorden.

  1. Emile Takma

   Chauvin kreeg een levenslange gevangenisstraf.

   Ik bedoel maar.

   1. september

    Chauvin is gewoon schuldig ,anderen denken er nu eenmaal anders over

    1. Forlan

     Hij was schuldig maar het was geen moord en geen racisme of discriminatie. Zo werd het wel gespeeld.

     De jury had geen andere keuze dan kiezen voor de veiligheid van zichzelf en hun families.

    2. RvdBe

     Chauvin verdient een standbeeld omdat hij een verrotte crimineel die zwangere vrouwen dreigt door de buik te schieten heeft geëlimineerd.

  2. AS210854

   Als je een hoogzwangere vrouw overvalt en een geladen pistool op haar buik zet, behoor je niet op een sokkel geplaatst te worden. Deze man was absoluut geen lieverdje.

   1. usb3.0

    Nou dat vind maxje-mietje natuurlijk niet zo belangrijk, maxje-mietje vindt het enorm van belang dat het niet gaat over floyd maar over de agent..

  3. initsoga

   klopt helemaal

 4. alla-af sn-akbar

  Je kunt het proces tegen Chauvin nauwlijks objectief noemen. Heel zwart Amerika stond in de startblokken om het halve land kort en klein te slaan bij vrijspraak. Die jury was veel te karakterloos en te laf om hem vrij te spreken. Maar hij schijnt in hoger beroep te zijn gegaan. Benieuwd wat daar uitkomt.

  1. Jack Flash

   “George floyd plein”?
   Die n*gers worden knap brutaal.
   Wat mot dat?

  2. rutte leugenaar

   schuldvrij is die smeris natuurlijk niet maar die lieftallige zwarte gentlemen had een strafblad van hier naar de maan en was nou niet bepaald de ideale arrestant.

 5. Echtepleb

  Zal weer wel een blanke gang zijn hé

 6. Peet64

  De politie zal wel een straatje om zijn gegaan, die arresteren daar niemand meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.