Fleur Agema (PVV) hekelt schijnoplossing van CDA voor personeelstekort zorg: ‘Statushouders aannemen lost niets op’

CDA-Kamerlid Joba van den Berg presenteert vol trots de aangenomen motie om zorgdiploma’s van statushouders sneller te erkennen. Dit tot grote ergernis van PVV-Kamerlid Fleur Agema, die dit ziet als een grote schijnoplossing voor de werkelijke problemen waar de zorgsector al jaren onder gebukt gaat.

Hier de tweet van Van den Berg:

Als we willen dat vluchtelingen met verblijfsvergunning snel integreren, moeten we ook zorgen dat ze snel aan de slag kunnen! Bijvoorbeeld in de zorg. Motie om zorgdiploma’s van statushouders sneller te erkennen en andere belemmeringen weg te nemen zojuist aangenomen!

Van den Berg doet net alsof statushouders sneller toegang geven tot de zorg het personeelstekort ten goede komt. Zij staat er echter niet bij stil dat er een reden is voor dat personeelstekort. Het is namelijk niet zo dat er te weinig goed personeel te vinden is. Het goede personeel verlaat die sector juist in rap tempo omdat het compleet kapot gebureaucratiseerd is.

Kom op zeg! Breek de tijdverspillingen aan administratieve lasten eens af! Breek de financiële belemmeringen om meer uren te maken eens af! Scheep onze kwetsbare alleroudsten niet op met gelukszoekers!

Het enige wat deze motie zal gaan bereiken is dat statushouders tegen dezelfde obstakels als de rest van het gekwalificeerde zorgpersoneel aan zullen lopen. Op de korte termijn zou het eventjes kunnen werken, omdat die statushouders waarschijnlijk allang blij zijn dat ze een baan hebben kunnen vinden. En meer zorgpersoneel zorgt ook voor meer concurrentie op loon, waardoor de personeelskosten in die sector ook weer wat worden gedrukt, maar uiteindelijk zijn we met z’n allen gewoon weer terug bij af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. rutte leugenaar

  Uiteraard lost het niets op om een Syriër die arabisch spreekt aan een Nederlands te plaatsen zelfs al hebben ze eeen gelijkwaardig opleiding.

  Stuur dat gajes terug en laat ze zorg verlenen in hun thuisland en dat land opbouwen.

  1. Lucky Luke

   Ik denk dat de 2de kamer straks een motie aanneemt die Nederlanders verplicht Arabisch te leren. Zie…, probleem opgelost.

   1. Eppo123

    U en ik gaan het niet meer mee maken, maar dat is wel een realistisch toekomst beeld helaas.

    1. usb3.0

     Daar zou eppo zich nog wel eens flink mee kunne vergissen

  2. Eppo123

   eens

 2. rutte leugenaar

  Nederlands bed

 3. kees cup

  Wat zal Joba zichzelf toch slim voelen .

  “waardoor de personeelskosten in die sector ook weer wat worden gedrukt”

  Dat komt de “weglopers” van vorig jaar bij het voorstel van de pvv voor een betere beloning in de gezondheidszorg, te weten: vvd, d66, cda, en cu goed uit, onthoudt deze partijen en vergeet deze streek van hen niet, het olv Mark Rutte! ondermijnen van het democratisch functioneren van de 2e kamer,

  wat zeggen ze in het engels ook al weer ?

  IF YOU PAY PEANUTS, YOU GET MONKEYS.

 4. 56RdK

  Decennia alles maar hier toelaten en faciliteren, en het eigen volk naar de verdoemenis!
  Dat was en is de politiek van het CA, CU, D66, GL, PvdA, VVD.

  Zorgpersoneel, politie, defensie en kapot bezuinigd (door Van Agt, Wiegel, Lubbers, Kok, Balkenende en nu al jaren Rutte!

  En dan komt zo’n CDA-muts met haar motie, effe belangrijk wezen! Zum kotzen!

  1. Eppo123

   eens

 5. usb3.0

  Vergeet niet he dat statushouders bijna niets kosten, daarnaast moet de omvolking wel gewoon blijvend progressief doorgang vinden door de regeringslieden, want ja EU hè

 6. alla-af sn-akbar

  Het niveau van het Nederlandse Onderwijs wordt al jaren naar beneden aangepast om alle import maar een diplomaatje te kunnen geven. Het Havo en VWO van nu zijn allang niet meer wat het 30 jaar geleden was. En dan moet Nederland ook nog een kennis-economie worden. Lachwekkend.

  1. Eppo123

   eens

  2. usb3.0

   Precies allaaf jij slaat de spijker wel heel hard op z’n kop hoor, niveautje Afrika zullen we maar zeggen waar Nederland op is beland..

  3. Lucky Luke

   Sinds de invoering van de mammoetwet in 1967, hoef je niets meer te leren en kun je uit talloze nietszeggende pretdiploma’s kiezen.

 7. sonny

  Verplegenden die de Nederlandse taal niet machtig zijn, medicatie laten uitdelen/zetten?
  Daarenboven een twijfelachtige opleiding hebben genoten!
  Op de verzorging van het voetvolk kan bespaard worden, vindt onze overheid, lekker goedkoop toch?

  1. Lucky Luke

   Effe denku, medicatie laten uitdelen. Medicatie is een samentrekking van MEDIsche indCATIE, hoe ga je dat uitdelen of klaar zetten, ik ben benieuwd. Ik vermoed dat u medicijnen bedoelt.

 8. right

  “Meer verzorgende, kundige handen aan bed”, is/was de slogan!
  Men heeft feitelijk veel, op laag niveau functionerende goedkope “kontpoetsers” nodig,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.