Fleur Agema (PVV) veroordeelt het massaal testen van scholieren: “Je kunt beter de ventilatie opschroeven”

Fleur Agema vindt het helemaal niets dat scholieren (mogelijk) druk getest gaan worden. Want, stelt de PVV op Twitter, er is een heel andere manier om te voorkomen dat scholen besmettingshaarden van corona worden: de boel kan gewoon beter geventileerd worden!

Bij de PVV zijn ze lang meegegaan in het coronabeleid van het kabinet, maar daar is een maand of wat geleden definitief een einde aan gekomen. Nog steeds is de PVV niet zo kritisch als een partij als Forum voor Democratie, maar ze zijn wél behoorlijk kritisch aan het worden.

Deze nieuwe kritische houding is af te lezen aan Fleur Agema’s kritiek op het plan van de overheid om scholieren massaal te testen. “Je kunt beter de ventilatie opschroeven en CO2-meters ophangen in klaslokalen dan jongeren zonder klachten drie keer per week verplicht gaan testen!” schrijft Agema.

Daarbij lijkt ze naar een artikel op de website van de NOS (of all places) waarin forse kritiek wordt geuit op het RIVM omdat, terwijl de hele wereld zo ongeveer erkent dat aerosolen een grote rol spelen in de verspreiding van het coronavirus, het RIVM dat vooralsnog niet wil toegeven. Andere landen doen dat wel, en dus zetten zij in op het beter ventileren van lokalen en gebouwen. Maar niet het RIVM. Want Jaap van Dissel en co. bewegen zich zo langzaam voort als een slak met een geestelijke handicap.

In het artikel wordt gelinkt naar een essay van 39 wetenschappers die allemaal zeggen dat er volledig en totaal moet worden ingezet op ventilatie. Maar ja. Zoals Philomena Bluyssen, hoogleraar binnenmilieu aan de TU Delft en medeauteur van het Science-artikel stelt: “Het RIVM is nu een van de weinige partijen in de wereld die het belang van de aerosolen-route nog niet duidelijk heeft erkend.”

Afijn. Agema hoopt daar met dit soort publieke oproepen verandering in te brengen. Of haar dat lukt is nog maar zeer de vraag. Want als Van Dissel érgens een hekel aan heeft, dan is het wel het beleid aanpassen omdat de wetenschappelijke consensus duidelijk maakt dat dit noodzakelijk is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. rutte leugenaar

  R A A K , onzinnig testen in een fascistische test maatschappij , knettergek !

  1. Mireille

   En u?

 2. STOP FVD

  Dit zei ze toch al eerder, oude wijn in nieuwe zakken? :

  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/05/filmpje-fleur-agema-ziet-niets-in-extreme-d66-testplannen-testen-voor-je-naar-school-mag-dat-gaat-veel-te-ver/

  1. ikweetwatikwil

   Je kunt de goede dingen niet vaak genoeg herhalen. Veel mensen luisteren slecht.

   1. STOP FVD

    Wat zeg je?

   2. september

    Dat kan als je het er mee eens bent ,anders natuurlijk niet

 3. ikweetwatikwil

  Fleur heeft gelijk. Veel ventileren op scholen en in huizen, gebouwen dat is het betere werk.

  1. STOP FVD

   Ventileren is altijd goed, daar hebben we overigens fleur niet voor nodig om dat te gaan doen. Het is net Wilder, “ik roep het al een jaar”. Ze roeptoeteren een expert na, alsof ze het zelf hebben uitgevonden, “kijk mij eens slim zijn”.

 4. Mireille

  Mevr. Agema is een dwingeland en tegen elke mening die niet de hare is.

  1. ikweetwatikwil

   Wat een kletskoek Mireille

   1. STOP FVD

    Ik kan haar daarentegen wel volgen hoor!

 5. Monty

  Wilders zou er goed aan doen om de misstanden gedurende de afgelopen ramadan eens op te sommen geen enkele media heeft dit durven te melden, inclusief DDS.

  Hiermee kan hij zijn kiezers weer terug winnen.
  Over corona praat iedereen, over het ‘echte’ gevaar voor ons land alleen Wilders.

 6. Lucky Luke

  Het is voor mij echt geweldig om in een land te wonen met 17 miljoen corona deskundigen en 17 miljoen verschillende meningen en uitkomsten, weer een OMT kandidaat, wat een mens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.