FVD-Kamerlid Van Houwelingen kritisch op baantjescarrousel: ‘Het partijkartel beloont politici die het kartel trouw zijn’

Pepijn van Houwelingen, Kamerlid namens Forum voor Democratie, is uiterst kritisch op de baantjescarrousel van het partijkartel. Al tien jaar lang strijdt hij tegen dit fenomeen, en nu hij in de Tweede Kamer zit, kan hij dit nog beter op de agenda gaan zetten. Loyale politici worden beloond door het kartel met prachtige baantjes, iets wat zo snel mogelijk zou moeten stoppen. 

Het gebeurt nog te vaak dat een loyale politicus, die nooit enige kritiek op zijn eigen partij heeft geuit, beloond wordt met een uiterst goed betaalde baan na een politieke loopbaan. Het partijkartel zorgt immers goed voor zijn loyale trawanten. Als het aan Van Houwelingen ligt moet hier zo snel mogelijk verandering in komen.

In 2013 schreef Van Houwelingen hier al kritisch over, en inmiddels weet heel Nederland wel dat Nederland een lucratieve baantjescarrousel heeft. Maar tot op heden is het probleem nog steeds niet aangepakt. Forum voor Democratie was de partij die de term ‘partijkartel’ introduceerde, en de regentenpartijen reageerde lacherig op dit verwijt. Maar enkele jaren later is er nog steeds niks veranderd aan dit fenomeen in Nederland.

Trouwe, maar soms gefaalde politici worden nog steeds keer op keer beloond met een mooi baantje buiten de politiek. Terwijl kritische leden maar al te graag weg worden gebonjourd. Het zal goed zijn als Forum dit punt flink blijft aankaarten in de Kamer, want het blijft schandalig dat dit keer op keer gebeurt.

Uit de oude doos, maar nog steeds actueel:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Max Aue

  Pepijn heeft natuurlijk een sterk punt: binnen het FvD worden juist de dwarsliggers op de eerste plaatsen op de ranglijst geplaatst. Ook binnen de PVV zie je dat de mensen die het oneens zijn met de Grote Leider daar enorm van profiteren.

  1. Jack Flash

   “Grote Leider”
   Met hoofdletters.

   Jij bent echt niet meer te redden mafketel.

  2. usb3.0

   Wederom gaat maxje, door gebrek aan argumenten, niet in op de topic, sterker nog, maxje verdedigt het baantjescarrousel van het partijkartel

  3. Edjan

   @MAx. Wel eens gehoord van een PVV’er of FvD’er die wegens trouw altijd meestemmen met de partijleiding als dank op het einde van zijn politieke loop[baan ergens burgemeester is geworden? Of commissaris? Of wat dan ook?
   Nee?
   Hoe zou dat komen?
   Omdat die partijen geen toegang hebben tot de baantjescarrousel misschien?
   Omdat de baantjescarrousel alleen toegankelijk is voor kartelpartijen?

 2. Gebande_3

  FVD-Kamerlid Van Houwelingen kritisch op baantjescarrousel:
  ‘Het FvD beloont politici die Baudet trouw zijn gebleven’

  Zou die houten plaat voor zijn kop geschikt zijn voor in een bio-centrale?

  1. Max Aue

   Pepijn heeft zijn Kamerzetel te danken aan zijn kadaver-loyaliteit jegens Baudet.

   Dat maakt dit gepiep tot een doorzichtige projectie.

 3. rutte leugenaar

  Baantjescarrousel en old boys net werk !

  Wie kent het arbeidsbureau voor mislukte ambtenarren niet ?

  1. Gebande_3

   Ambtenarren, zijn dat overheidsclowns?

   1. rutte leugenaar

    Overjarige frikandellen

    1. Jack Flash

     rutteleugenaar
     Niet te vreten.

    2. STOP FVD

     Dus, nogmaals hier dan even, omdat je nu zo stil bent, volgens de door jou genoemde meneer van Pfizer, stelt het volgende (en dit is NIET zoals jij beweert dat HIJ zegt), dus nee ik denk dat het geen geintje is, JE VERTELT EEN LEUGEN! :

     Bedoel je deze CEO? Hij zeg volgens mij dat het mogelijk is dat je een 3e vaccin moet krijgen binnen 12 maanden na volledig gevaccineerd te zijn. Dus wie is er nu eigenlijk op de hoogte (het bericht is van 15.4.2021). Ik hoor graag je reactie.

     h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

     Reageer anders even, je hebt constant een grote bek dat JIJ alles weet, maar ik haal je “feiten” onderuit. Je stilzwijgen zegt eigenlijk alles. STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

     1. hetfietsmenneke

      Alweer of topic? Ben je de kluts nu echt helemaal kwijt?

  2. STOP FVD

   Dus, nogmaals hier dan even, omdat je nu zo stil bent, volgens de door jou genoemde meneer van Pfizer, stelt het volgende (en dit is NIET zoals jij beweert dat HIJ zegt), dus nee ik denk dat het geen geintje is, JE VERTELT EEN LEUGEN! :

   Bedoel je deze CEO? Hij zeg volgens mij dat het mogelijk is dat je een 3e vaccin moet krijgen binnen 12 maanden na volledig gevaccineerd te zijn. Dus wie is er nu eigenlijk op de hoogte (het bericht is van 15.4.2021). Ik hoor graag je reactie.

   h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

   Reageer anders even, je hebt constant een grote bek dat JIJ alles weet, maar ik haal je “feiten” onderuit. Je stilzwijgen zegt eigenlijk alles. STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

   1. rutte leugenaar

    Dus nogmaals sukkeltje, braaf elke 3 maanden je shotje halen of eerder bij mutaties. Je ben t dan optimaal volgens de onderzoekers van wc-eend

    1. rutte leugenaar

     + beschermd

    2. STOP FVD

     Wat ben jij een droeftoeter, zielig vooral. Keihard op zijn bek gegaan met zijn onzin, en het blijft maar dezelfde onzin verkopen als het de waarheid is. DAT is dus het probleem. Je weet dat je WEER geen gelijk hebt, maar blijft net als al die andere ontkennertjes maar jullie eigen “waarheid” verkondigen.

     Triest hoor. En nog zo’n grote bek hebben ook. WAPPIE gedrag ten top!

     1. rutte leugenaar

      om de drie maanden je prikje halen hoor mafklapper anders ga je mogelijk dood aan een mutant van het verkoudheid virus

 4. Heras

  Door fraude bij de verkiezingen, zijn vvd en d66 de grootste geworden. Dat had de fvd moeten zijn, dan konden we nu “de scherven” van dit kabinet bijeen vegen, en opnieuw beginnen.

  1. Monty

   ”Door fraude bij de verkiezingen”

   Vreemd dat Baudet hier dan niets mee doet.
   Of is hij niet bereid om “de scherven” van dit kabinet bijeen te vegen, en opnieuw te beginnen?

   1. usb3.0

    Natuurlijk is er fraude gepleegd, er is ook op grote schaal “stemadvies” gegeven doormiddel van de verkiezingsjournaals die de d666 direct 8 zetels winst gaven (uiteindelijk werden dat er slechts 3) en daarmee de kiezer misleide

    1. Jack Flash

     Zelfs op youtube bij antielockdownfilmpjes dwaze66 reklame.
     Dan weet je hoe het zit.

     1. usb3.0

      Wat dacht je van de gratis reclame van 1,5 uur voor kaag al qaq bij de npo en zich dan afvragen wie de kiezers van de FvD eigenlijk zijn, volledig niet van deze wereld..

    2. Max Aue

     Ik begrijp van Gerrit dat er geen sprake was van stembusfraude.

    3. Monty

     @usb3.0
     ”Natuurlijk is er fraude gepleegd,”

     Waarom doet Baudet hier niks we.
     Toen trouw vriendinnen van hem belaagd werden in een trein was Nederland te klein.

     Nu hij er maar 6 zetels bij heeft gehaald bij de verkiezingen en Wilders er zelf 3 heeft verloren.

     Hoor je hem hier helemaal niet over.
     Zou hij tevreden zijn met die 8 Kamerzetels?
     Het hadden er eigenlijk veel meer moeten zijn.

  2. Appelstroop

   Heb je hier ook bewijs voor? Of roep je maar wat?

   1. usb3.0

    Even het gezonde verstand gebruiken of doet apfelstriep daar niet aan?

    1. Appelstroop

     Ik doe m’n best, maar je snapt dat als je dit bij de rechter neer zou leggen en als bewijs geeft: ‘even je gezonde verstand gebruiken’ je geen schijn van kans maakt? Zo kun je elke claim tot waarheid verheffen met die gedachtenkronkel.

     1. Cootje

      Hoelang zal het duren waneer je klacht bij een rechter aan bod kwam in deze bananen republiek , razend vlug bij een minder minder uitspraak , maar Zalm zal wel weg komen bij een verdenking strafbaar feit fraude bij de Amro bank

 5. Mar

  Thierry Baudet kreeg ook meer dan genoeg gratis reclame met zijn toerkaravaan door Nederland.

 6. AS210854

  Dat zie ook bij de NPO, geheel overgenomen door P66, de laatste aanwinst is Pechtold.

 7. Rien E

  dat heet niet voor niets eufemistisch wegpromoveren

 8. Cootje

  Dat is toch normaal in een top bananen republiek , hoeveel commissariaten heeft Loek Hermans zijn zakken gevuld en een spoor van vernieling achter gelaten wegens onbekwaamheid , van Zalm mocht de AFM geen belastend document bekend maken wat gesteund had moeten worden door de Nederlandse bank , nu jaren later zit de AMRO in zwaar weer wegens onbekwaamheid Zalm , en zo zijn er een veelvoud in deze banen carroussel die gebruik maken van het old boys netwerk , maar met een nep parlement met een nep democratie kan je niet anders verwachten

 9. Beukman

  Humor, dit. Pepijns eigen partij, Forum voor Democratie, fungeert in de praktijk als een baantjesmachine. De top stapelt het ene baantje op het andere, en daarmee het ene salaris op het andere: TK, EK, Gemeenteraad, PS. Heeft Pepijn al aangegeven dat daar de bezem doorheen gaat?
  Goed voorbeeld doet volgen. Zonder goed voorbeeld is het als een vader die, sigaret in de hand, zijn zoon vertelt dat deze NOOIT mag gaan roken.

  1. usb3.0

   beukho*r is een grote leugenaar heeft geen antwoord op wat van Houwelingen hier zegt..

 10. sonny

  Bij de lagere overheden is dat probleem ook aan de orde, bij de gemeenten ambtenarij hebben velen dezelfde achternaam, dan wel zijn ermee verwant!
  In vroeger tijden werden mensen bezoldigd als gemeenteambtenaar indien er sprake was van een ernstige handicap!
  Tegenwoordig is dat een superbaan met ontslagbescherming en een degelijk ABP pensioen!
  Nederland is een corrupt landje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.