FVD’er Simone Kerseboom pakt Israël-haters aan: ‘Het is niet ons belang om Sinterklaas voor Palestijnen te spelen’

Woensdag hield FVD’er Simone Kerseboom haar maiden speech in de Tweede Kamer. De Nederlandse dame met ook Zuid-Afrikaanse roots deed dat op een geweldige manier. Want als enige zo ongeveer legde ze uit wat volgens haar centraal moet staan in het Nederlandse buitenlands beleid. En wat de situatie in het Midden-Oosten betreft is het dan heel helder: Nederland heeft er geen baat bij om “Sinterklaas te spelen” voor de Palestijnen, terwijl we Israël tegelijkertijd de les lezen. 

“Israël ligt onder vuur,” zei Kerseboom. “Met steun van Iran vuurt terreurorganisatie Hamas duizenden raketten op de Israëlische burgerbevolking af. Het is alleen dankzij Iron Dome dat er niet veel Israëlische burgerdoden zijn gevallen.” Daarom vindt ze het zo gek dat andere parlementariërs zich heel negatief hebben uitgelaten over Israël. Zij zijn, zei Kerseboom, “vastgeroest in hun eigen slachtoffer/dader-narratief.” Maar Israël heeft gewoon het recht om zichzelf te verdedigen.

“Alsof Israël niet het recht heeft om zichzelf te verdedigen,” zei ze. En toen kwam het: “En alsof Nederlandse inmenging – laat staan Nederlandse sancties -, het conflict in Israël wel even gaan oplossen.”

“Tijd voor realiteitsbesef,” ging ze verder. “Het is niet in het Nederlands belang om schoolmeester tegen Israël en Sinterklaas tegen de Palestijnen te spelen. Het is in het Nederlands belang om handel te drijven waar ons dat versterkt, en het is in het Nederlandse belang om gelijkgestemde landen niet de les te lezen, maar te steunen als ze onder vuur liggen.”

Daarom wil ze absoluut niet dat de premier akkoord gaat met “eenzijdige EU-statements” waarin het Israëlische recht op zelfverdediging met voeten wordt getreden. Hongarije deed al. Rutte moet “dat voorbeeld volgen.”

Zo is het maar net. Israël doet heus niet alles goed. Maar ons buitenlands beleid moet gebaseerd zijn op één vraag, en op alleen die vraag: wat is in ons belang? Het is duidelijk dat een antagonistische relatie met Israël dat niet is, terwijl een “goede relatie” opbouwen met de Palestijnen door ze geld te geven voor raketten ons overduidelijk ook niet helpt.

Kunnen de radicaal-linkse antisemieten van GroenLinks, D66, Denk, en de SP even meekijken?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Chee

  Precies, waarom zouden we geld geven aan de Arabieren die zichzelf de naam Palestijnen hebben gegeven, terwijl ze er slechts oorlogstuig voor aanschaffen.
  De naam Palestijnen is feitelijk slechts alleen afkomstig van een zeevarend volkje.
  En iedereen weet wat de uitdrukking betekent’naar de Filistijnen gaan .’
  Dat is een afgeleid gezegde over het gedrag van dat volk, net als de Palestijnen/Arabieren zich daar gedragen, totaal destructief.
  Terecht punt, net als de meeste standpunten van het fvd.

  1. Chee

   En waarom houden die Arabieren zich niet bezig met hun economie en welvaart, zodat het volk het goed krijgt.
   Israël wil dat ook ipv continu de grens te moeten bewaken en overal posten in te richten tegen zelfmoord terroristen, waarvan hun familie door Hamas wordt betaald voor een zelfmoord met als doel zoveel mogelijk joden 7it te schakelen
   De joden willen elke keer weer onderhandelen om tot een goed compromis te komen en een leefbare situatie voor beide partijen, Hamas en Fatah werken niet mee en gunnen dus hun eigen volk geen vrijheid.

   1. Eppo123

    Precies hield men zich maar eens bezig met het opbouwen van hun economie. Dat is nou net wat die Arabieren en linkse mensen bindt: zich afzetten tegen anderen (lees de Westerse wereld) die zich wel op allerlei maatschappelijke gebieden ontwikkelen.

 2. Emile Takma

  “Kunnen de radicaal-linkse antisemieten van GroenLinks, D66, Denk, en de SP even meekijken?”

  Kritiek op de agressieve politiek van Israel is geen antisemitisme. Sterker, het gebruiken van deze term voor het beoordelen van een politiek standpunt, dat nota bene door de VN wordt bevestigd, betekent een inflatie van deze afschuwelijke vorm van racisme.

  1. Chee

   @emile komt met een zwets verhaaltje en haalt de VN erbij die notabene in 1947 heeft meegeholpen aan de oprichting van een joodse staat die Israël heet.
   @emile denkt zijn fantasie verhaaltje kracht bij te zetten door het woord racisme te gebruiken, welke hij dagelijks hier op dds minimaal 100x per dag misbruikt, wat een domme sûkkel hahahaha.

   1. Mireille

    @Chee, kid, ik wijs u erop dat zelfs Iran behoorde tot de staten die de onafhankelijkheid van Israel bevestigden, ondertekend hebben in de onafhankelijkheids verklaring, direct na beeindiging van de oorlog.

    1. rutte leugenaar

     klopt , raar he dat ze d toko nu willen opblazen muts !

    2. Wally

     En wat zegt men nu in Iran…. wat natuurlijk een oase van democratie en redelijkheid is…

    3. Chris Schoneveld

     Mireille, dat was het Persie van de Sjah, niet het Iran van de Ayatolla’s

  2. Harry Haller

   “Kritiek op de agressieve politiek van Israel is geen antisemitisme.”

   Dit platgetreden excuus gebruikt Emile Takma altijd om zijn nauwelijks verholen Israel-haat en antisemitisme te legitimeren. Israel voert geen agressieve, maar een verdedigende politiek. Nederzettingen bouwen in de BETWISTE (geen bezette) gebieden zijn eveneens als agressief aan te merken.

   1. Harry Haller

    eveneens = evenmin

  3. Aborifa

   “agressieve politiek”? Het lijkt mij meer defensieve politiek als je je gewapenderhand verdedigt tegen dolle haatbaarden die lukraak meer dan 3000 raketten afschieten om zo veel mogelijk burgers te doden.
   De genoemde partijen praten dat laatste op zijn minst goed en dat mag je gerust antisemitisch noemen. Mw. Al Qaq – Kaag, gehuwd met een Palestijn, steunt de terroristen met Nederlands geld.

  4. Wally

   Serieus? Racisme…..
   Ik ben nu zo vol van ongeloof hierover…

 3. Forlan

  Hoewel ik er al wat van af wist, ik me de afgelopen dagen aan alle kanten van het spectrum heb geïnformeerd over de situatie en het ontstaan van dit conflict heb ik het idee dat ik alsnog maar de helft (maximaal) weet. Dan vraag ik me af hoe onze mede-Nederlanders die pro-palestina zijn(wat officiëel nooit een staat was maar pas door Arafat verzonnen) zich hebben geïnformeerd? Ik ben bang eenzijdig en dit verklaart de antisemitische leuzen die je hoort bij demonstraties.
  Wat voor mij het grootste vraagstuk is is het volgende: Als je een veilige plek voor Joden wilt creëren, waarom zou je dan ondanks dat Israël van mening is dat het land aan hun toehoort in Godsnaam die mensen in het Midden-Oosten plaatsen, waar iedereen een hekel aan ze heeft en ze direct onder vuur lagen?
  De enige manier hoe dit ooit kan worden “opgelost” is dat Israël Gaza en alle Palestijnse gebieden verpulvert.. maar dan hebben ze meer mensen en reservisten nodig om de grond oorlog die dan direct uitbreekt tussen het gehele midden oosten tegen Israël te kunnen winnen. Hamas enz zullen omgekeerd nooit van Israël kunnen winnen, mede door de sterke relatie met de hele EU, Amerika en Rusland.

  1. Mireille

   @Forlan, en u kijkt toe vanuit de leunstoel, live tv ? Verpulveren…niet te beroerd om juichkreetjes te onderdrukken na elke voltreffer. Jawel, u behoort tot de ondersteuningsgroepen thuis ver weg.
   Daar heeft Israel veel aan, misschien krijgt u wel een medaille. Mvg. M.

   1. Forlan

    Hé lieverd, misschien moet je even goed lezen. Ik doe geen enkele aanname, blijf vrij neutraal en geef zelfs kritiek op de immigratie-politiek. Kusje D

    1. Forlan

     Of heb jij misschien een andere totale oplossing? Ik zeg niet dat dat de manier is, ik zeg enkel dat dat de enige manier is om alle andere ellende te stoppen.

 4. alla-af sn-akbar

  De VN is een door en door corrupte club hypocriete debielen die een land als Iraan in de commisie voor vrouwenrechten toelaten en SA in de commisie voor de mensenrechten. Volkomen lachwekkende club imbecielen. Zo snel mogelijk opheffen

  1. Edjan

   +++++

  2. AS210854

   Zou zomaar kunnen. Heeft Mabel van Oranje daar ook niet een top functie?

  3. rutte leugenaar

   helder , zei Trump ook al !

 5. Rieks

  De VVD moet zo snel mogelijk deze talentvolle dame inlijven. En als ik haar was zou ik die stap zetten want FVD is een doodlopende weg.

  1. Forlan

   Hahahahahahahahahahahahahahabaha

  2. Emile Takma

   Deze dame las de tekst inderdaad mooi op toon voor.

   1. CZ

    Aldus kakspat Van Velenamen.

    1. Forlan

     Die kneus heeft echt niks beters te doen.

 6. Rieks

  Israël verdedigt zich, ja, dat is waar maar ze verdedigen wel het land dat eens aan de Palestijnen behoorde en dat de joden zich met allerlei legale en illegale middelen hebben toegeëigend. En iedere nieuwe nederzetting die Israël nu weer sticht en de vele die men al gesticht heeft in de afgelopen decennia is ook gewoon landroof. Palestijnen worden daar verwijderd tegen een schamele vergoeding voor hun eigendommen en tegen hun wil. Dat maakt ook een oplossing des te moeilijker want de joden zullen nooit een vierkante meter opgeven wat ze nu hebben. Ook niet wat ze illegaal hebben verworven.

  1. Harry Haller

   Rieks is een domme linkse zwetser die de politiek correcte linkse brainwashing gaarne uitdraagt.

   Onmachtig om zelf informatie in te winnen over de historie van Israel, kan hij alleen de bestaande vooroordelen na kletsen, maar hij zal nooit zelfstandig tot een oordeel kunnen komen. Dat is teveel moeite. Te ingewikkeld. En zou -door de cognitieve dissonantie- zijn debiele wereldbeeld wel eens aan het wankelen kunnen brengen.

   Heel Nederland zit vol met domme Rieksen. Belastingvee binnen de intensieve menshouderij waar het partijkartel het van moet hebben. En, serieus, ze denken dat ze verstandige mensen zijn.

   1. Emile Takma

    Mijn goede vriend scheldt weer als de beste en is daar zo fanatiek mee bezig dat hij helemaal vergeet op de inhoud in te gaan.
    Begrijpelijk is het wel, hij ziet waarschijnlijk ook wel dat Rieks groot gelijk heeft.

  2. rutte leugenaar

   rieks heeft weinig historisch besef !

   In vereniging heeft men Israel aangevallen. Deze oorlog heeft men verloren en het bezette land in kwestie is men kwijt.

   Hoef je verder weinig woorden aan vuil te maken.

 7. Rieks

  Wat historische feiten hoe het is gegaan in 1947/48 zijn welbesteed hier merk ik.
  GBJ Hiltermann: Israël te midden van de Arabieren. Te vinden o.a. in Scrib.
  Verder staat er een goed overzichtsartikel, redelijk objectief, in het blad Quest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.