Géén racistisch motief voor neerschieten BLM-activiste. Britse politie: ‘Het waren vier zwarte mannen’

Afgelopen zondag werd de 27-jarige Britse Black Lives Matter-activiste Sasha Johnson in het hoofd geschoten. Volgens het bestuur van de  Taking the Inititiative Party (TTIP), waar zij ook onderdeel van is, werd zij bedreigd vanwege haar activisme. Volgens de Londense politie is Johnson echter neergeschoten door vier zwarte mannen.

Volgens hoofdrechercheur Richard Leonard, die het onderzoek leidt naar de schietpartij op Sasha Johnson, waren er ongeveer dertig gasten aanwezig op een feestje in een achtertuin. Vier zwarte mannen met “donkere kleding” kwamen via de zijingang binnen en er ontstond een gevecht. Tijdens dat gevecht is een vuurwapen afgegaan waardoor mevrouw Johnson in haar hoofd werd geraakt. Daarnaast is er iemand door een mes lichtgewond geraakt. Dat meldt de BBC.

Haar partij was er als de kippen bij om dit geweldsincident te framen als een gevolg van Johnson’s activisme, terwijl de politie nog volop bezig was met het onderzoek. Gisteravond vroegen ze zich openlijk af hoe het kon dat de politie concludeerde dat het geen gerichte aanval op haar was, vanwege haar activisme.

En hoewel het onderzoek dus nog steeds gaande is, is al wel duidelijk dat het om vier zwarte mannen gaat die nu als verdachten worden gezien. En dat gooit eigenlijk al direct roet in het eten voor het verhaal van TTIP, tenzij de vier verdachten het écht niet konden waarderen wat Johnson voor de BLM-beweging probeerde te doen.

Een vriendin van Johnson ondersteunt ook het verhaal van de politie en meende dat het meer te maken had met gewelddadige bendes, en niet zozeer met Johnsons’ activisme.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Wally

  Maar wat er ook gebeurt is…. dit wens je niemand toe, vreselijk.

 2. DavidS1976

  Hoe dit bericht van DDS geïnterpreteerd wordt door linkse gekkies? Ik gun haar dat niet! Ondanks dat ik een ‘kenker’ hekel aan BLM heb!
  Maar laten we wel wezen, dat deze mevrouw dit op zichzelf uitgeroepen heeft. Beetje zoals ‘Geert Wilders’ die heeft ook beveiliging nodig. Ziek he…de samenleving in 2021?

 3. Monty

  Interessant die berichtgeving uit Engeland.
  Maar over de aanslag in ons eigen land, waarbij 4 gewonden en 1dode vielen te betreuren lezen we niks.
  Ook de gewelddadige roofoverval van ‘Franse’ en ‘Belgische’ terroristen horen we ook niks. Zelfs politici die zich uitspreken tegen terreur zwijgen hierover.

  Is de misdaad in ons land niet relevant meer?

 4. Aborifa

  In de VS is het aantal blanke doden door politiegeweld groter dan het aantal zwarten. Terwijl het aantal zwarte moordenaars weer groter is dan het aantal blanke moordenaars. Blank Lives Matter.
  Dit geval bewijst maar weer dat die zwarten echt geen doetjes zijn.

  1. Lucky Luke

   Wat praten jullie raar, het zijn gewoon negers hoor en wij zijn gewoon blanken.

 5. RvdBe

  Er worden nog altijd meer zwarten vermoord door andere zwarten dan door blanken, blm is een hypocriete racistische terreurbende.

  1. usb3.0

   Klopt

 6. Rieks

  Vier negers schieten een zwarte vouw dood. Waar komen de daders vandaan?

 7. Lucky Luke

  ‘Het waren vier zwarte mannen’, oh geen gele mannen of bruine mannen of rode mannen,
  Nee? dan waren het gewoon 4 negers.

  1. Emile Takma

   Niveautje weer, Lucky Luke. Heel stoer.

   1. Lucky Luke

    Wij simpele mensen zijn gewend om man en paard te noemen en er niet omheen te draaien, iets wat heel veel mensen verleerd hebben. Echte Nederlanders zijn nou eenmaal zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.