Geen versoepelingen! Pretparken, dierentuinen en scholen blijven voorlopig tóch gedwongen dicht

Het OMT en het kabinet duwen de coronamaatregelen verder en verder richting. Want het adviesorgaan en het kabinet hebben besloten om fase twee van de “versoepelingen” voorlopig uit te stellen. Het plan was om die vanaf 11 mei te laten ingaan. Dat wordt nu op zijn vroegst 18 mei. En ook dat is niet in beton gegoten.

Daags nadat het kabinet Rutte III een algemene motie van wantrouwen van de oppositie overleefde maakt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de “versoepelingen” die gepland stonden voor 11 mei toch maar niet doorgaan. Want, zegt de zegsman, hoewel alle belangrijke cijfers inderdaad dalen is die daling “nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten.”

Daarbij blijven het OMT en het kabinet vasthouden aan de bezetting van de IC’s én de ziekenhuizen om daar het hele beleid, en de rechten van burgers, aan te verbinden. “De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog,” zegt de zegsman. “Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van morgen naar volgend weekend, en de persconferentie schuift dus ook door.”

Het idee was dat op 11 mei sportscholen, dierentuinen en pretparken weer iets van open zouden gaan. Nu gaat dat dus niet door. Misschien dat dit op 18 mei gebeurt, maar ook dat is geen zekerheidje. Daardoor blijven die eigenaren én werknemers van die bedrijven financieel diep in de problemen zitten. Er is misschien uitzicht op een verbetering, maar zekerheid hebben ze niet – en dat terwijl ze al zo lang gedwongen gesloten zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Cootje

  Ach wel zielig .

  1. J. Punt

   Triester is dat er gaandeweg bezuinigd gaat worden op de verzorging van de dieren, die vaak meer eisen dan het huiskonijn of kat. Koehandel vind er dan plaats om de dieren te dumpen. Gezeur dat de BCC of Mediamarkt dicht is voor een gloednieuwe foon of wifi zegels horen we nu al constant

 2. Cootje

  Die Corona toch.

 3. Cootje

  Dat wordt weer huilie huilie .

 4. Cootje

  Belastingschuld mogen ze over 3 jaar uitsmeren

 5. Cootje

  Eindeloos vertrouwen Pinokkio word beloond

 6. rafi

  Ten onrechte laat het kabinet zich eenzijdig door alleen het medische aspect leiden, i.p.v. te kijken naar het totaalplaatje van het algemeen belang. Bovendien is het een schandaal om grondrechten en burgerlijke vrijheden te blijven schenden terwijl al tijdens de eerste golf Duitsland IC-bedden aanbood, dus nu ook vast wel zal willen helpen. En wie garandeert mij dat de ziekenhuizen niet patienten te lang vast houden om versoepelingen te dwarsbomen?

  1. J. Punt

   @Rafi;
   De laatste zin klopt niet. Als er een kiertje te zien is wordt de patiënt DIRECT ontslagen. Desnoods op zaterdagavond of nacht. Zwaar ervaring ermee! Corona of geen corona!

 7. STOP FVD

  Hey stickie, ben jij dat daar op de foto? Hij kijkt al zo naar, dat ben jij ook hier.

  Rafi : “En wie garandeert mij dat de ziekenhuizen niet patienten te lang vast houden om versoepelingen te dwarsbomen?”

  Hahahahahahaha, wat ben jij een droeftoeter LOLOLOLOL

  1. rafi

   Nee, het is TE toevallig allemaal: vlak voor de recente eerste versoepelingen kwam het OMT met een record aantal besmettingen dit kalenderjaar, gelukkig luisterde het demissionaire kabinet hier toen niet naar, en nu, met de naderende tweede reeks aan versoepelingen in het verschiet, komy het OMT weer met een record drukte in de ziekenhuizen. Steeds uitersten, steeds records, bij ‘dreiging’ van versoepelingen.
   Maar blijf jij maar lekker geloven in leugenaars hoor.
   Wat bedoel je trouwens met LOLOLOLOL? Is dat Nederlands?

   1. rafi

    Net gelezen in de krant: aantal Corona-patienten in ziekenhuizen gedaald! Goh, dat is ook toevallig. Net NADAT de tweede reeks aan versoepelingen is uitgesteld.

 8. Meneer de Wit

  En dat allemaal vanwege een virus met een IFR van 0,15. Het zelfde als de griep.

  Alle maatregelen MOETEN STOPPEN, Covid-19 is een hoax!!!

 9. Monty

  Als we massaal op Baudet gestemd hadden was Nederland nu helemaal open geweest.

  Maar we horen Baudet hier helemaal niet meer over.

 10. september

  Er zijn nu eenmaal van. die droeftoeters die Corona maar een griepje Noemen. Heb maar geduld, eens worden alle maatregelen opgeheven,maar nu kan dat nog niet

  1. leukeditter

   wat ben jij lomp zeg…media praat u angst in, nog eens angst en tenslotte nog meer angst ..bijv India wat een smerig zaakje om dat te blijven promoten.. besmettingen en doden daar procentueel ruim onder die van nederland.. tja india waar ze schijten in de ganges en daarna wassen ze zichzelf , echt goeie vergelijking met europa pfffff

  2. rutte leugenaar

   De enige die constant over een griepje spreken zijn de vaccindrammers en coronawappies. Normale mensen weten dat aan griep jaarlijks duizenden mensen sterven. Praten over een griepje is influenza bagatelliseren domme tröl.

 11. kattekop

  @ september,
  Eens worden alle maatregelen allemaal opgeheven maar nu kan dat nog niet
  Dat geloof je zelf toch niet.
  Je ziet toch gewoon wat ze aan ’t doen zijn met ons.
  Ze hebben ons bij de ballen en ze laten niet meer los.

 12. Vrijedenkert

  Juist dierentuinen, pretparken en andere instellingen in de open lucht die zijn te bezoeken zouden met een max aantal mensen naar oppervlakte/regels kunnen bijdragen dat in het weekend de drukte wordt verdeeld in dit land als veel mensen erop uit willen trekken!
  Nu trekt alles naar stranden, natuurgebieden en openbare parken en is het daar hutjemutje overvol…

 13. sonny

  Lockdown, mondkapje, avondklok, elleboogje’s uitdelen?
  Hoeft niet meer, ik heb de tweede Phizer prik gehad!
  Niet imuun, maar een te aanvaarden ziektebeeld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.