Geert Wilders (PVV) woest op ultralinkse informateur Hamer (PvdA): “Grove belediging van de kiezer”

Geert Wilders neemt absoluut geen blad voor de mond over de formatiekunsten van Mariëtte Hamer (PvdA). Wat de SER-voorzitter wil, zei Wilders, iets niet meer of minder dan een “grove belediging van de kiezer.” Want die stemde voor een réchtse politiek, terwijl de linkse partijen als PvdA en GroenLinks juist keihard werden afgestraft. Maar toch gaan juist die partijen inhoudelijk hun zin krijgen, als het aan Hamer ligt.

“Schokkender heb ik het de afgelopen weken niet gezien,” zei de PVV-leider donderdagmiddag tegen Omroep ON! “Mevrouw Hamer heeft dus net gezegd dat zij vindt dat in een nieuw regeerakkoord dat daar in opgenomen moeten zijn, drie belangrijke dingen voor haar: 1) de duurzame samenleving, 2) de inclusieve samenleving en 3) internationalisering. Alsof links en de Partij voor de Arbeid – want ze is van de PvdA – de verkiezingen hebben gewonnen!”

Terecht stelde Wilders dat als de kiezer zijn zin kreeg, Nederland een regeerakkoord zou krijgen “dat gaat over het beperken van de immigratie, strenger straffen voor criminelen, een beter pensioen voor onze ouderen, of het terugwinnen van onze soevereiniteit van die vreselijke Europese Unie. Nee, wat we krijgen is een ‘inclusieve samenleving.’ Dus nóg meer immigratie, nóg meer dat iedereen die geen Nederlander is het voor het zeggen krijgt in Nederland. En we krijgen nog meer duurzaamheid in Nederland.” En met “duurzaamheid” wordt natuurlijk bedoeld: groene linkse gekte waar een happy few van profiteren terwijl de rest financieel zwaar benadeeld wordt.

“Het is on-ge-loof-lijk waar zij nu mee komt,” ging Wilders verder. “Nederland gaat precies de verkeerde kant op, en ook precies wat de kiezer niet wil. De kiezer heeft links niet laten winnen in Nederland. En links krijgt nu van mevrouw Hamer een regeerakkoord om haar vingers bij af te likken.”

“Slecht voor Nederland, een complete ramp voor Nederland,” kwalificeerde de PVV’er de gang van zaken logischerwijze dan ook.

“De Sylvana Simonsen, de DENK’en, de immigranten, de islam. Iedereen zal het in Nederland voor het zeggen hebben.” Nou ja, iedereen… Dat is niet helemaal waar aldus Wilders. “En dus niet inclusief de Nederlander want die hoort er natuurlijk niet meer bij… dus dat wordt inclusief behalve de Nederlander. Nóg meer multiculturele samenleving, nóg meer Europese Unie, nóg meer globalisering, én nog meer duurzaamheid en gekkigheid als het gaat om het stoken van gas en noem het allemaal maar op.”

Kortom, zei Wilders, het is niet meer of minder dan “belediging, een harde, een grove, belediging voor de kiezer die precies het tegenovergestelde wil. Want die wil namelijk – zo hebben ze gestemd – minder immigratie, ze willen meer soevereiniteit, en ze willen minder Europese Unie. Ze willen helemaal niet meer duurzaamheid, maar meer geld in hun portemonnee en lastenverlichtingen in plaats van lastenverzwaringen.”

Maar dat krijgt die kiezer dus niet. Nee, het partijkartel heeft besloten dat er meer immigratie, meer ‘duurzaamheid,’ meer woke-gedoe, hogere lasten, en vooral ook meer, meer, meer macht naar Europa moet – en dus is dat wat ze met elkaar even gaan regelen. De mening van de kiezer? Die doet er niet toe. Geert Wilders verwoordde dat treffend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. STOP FVD

  Potverdorie, Wilders weeeeer woest, man man, dat gaat niet goed hoor met die man. Wel gek dat hij altijd alleen maar hier woest lijkt te zien, en op serieuze en onafhankelijke nieuwssites gewoon Wilders is.

  1. Mistgabel

   Hij heeft gewoon gelijk.
   Niemand heeft op die linkse gehersenspoelde mafklapeers gestemd. Oftewel Nederlanders willen dat niet.

   De land/volksverraders moeten ze een enkeltje op een NGO boot geven naar Afrika of het Midden-Oosten.

   Kotsmisselijk van dat linkse tyfuszooitje.
   Het wordt tijd dat we het heft in eigen handen gaan nemen en met hooivork die land/volksverraders met hun.media leugenfabrieken een trap onder hun hol gaan geven.

   1. STOP FVD

    Hoezo heeft hij gelijk? :

    “Terecht stelde Wilders dat als de kiezer zijn zin kreeg, Nederland een regeerakkoord zou krijgen “dat gaat over het beperken van de immigratie, strenger straffen voor criminelen, een beter pensioen voor onze ouderen, of het terugwinnen van onze soevereiniteit van die vreselijke Europese Unie”

    De kiezer in deze zin, is de kiezer aan de rechterkant van het spectrum, ver rechts wel te verstaan. En dat is NIET de meerderheid van de kiezers geweest. Dus hij stelt dat niet terecht, want hij praat alleen voor zijn eigen achterban.

    Dat men kennelijk vindt dat de EU een linkse aangelegenheid vindt lijkt mij niet terecht, er zullen genoeg mensen zijn die wel EU willen maar geen immigratie, misschien niet bij de PVV, maar toch.

    Je lijkt verder wel een beetje op de maga beweging, je bent het niet eens met de meerderheid van het land, maar vindt toch dat “we” het heft in eigen hand moeten nemen. Volgens mij hebben de verkiezingen gewoon uitgewezen waar de meerderheid naar neigt. Of geloof je ook al dat de verkiezingen in NL zijn gestolen?

    1. Mistgabel

     Nou…

     Wel gestuurd door die linkse media leugenfabrieken.

     Die terroristen sponsor was elke dag in het nieuws of niet van het beeld af te slaan.

     En die.polls vertrouw ik ook niet.

     1. Emile Takma

      Natuurlijk, Mistgabel, die polls zijn allemaal doorgestoken kaart.

      😂

     2. CZ

      Aldus Max Zuiger Van Velenamen.

     3. nexit nu aub

      hoe waren de polls ook alweer strónt vlé®k ?

      fvd , prognose 2 werden er 8
      d66 , prognose 28 werden er 24
      vvd , prognose 39 werden er 34

      polls zijn dus niet te vertrouwen strónt vlé®k getuige d praktijk domme jongen

    2. Mistgabel

     Die linkse globalistische media leugenfabrieken demoniseren alles wat niet links globalistisch is.

     Zie ook het censuur op Facebook, Twitter etcetera.

     Zie/zag Trump, FvD, dag in dag uit gedemoniseerd worden in het nieuws of praatprogramma’s.
     Walgelijk zooitje.

     Ik kijk die shit allang niet meer.

     1. STOP FVD

      Ik hoor wat je zegt, en ik denk dat ik snap wat je bedoelt, maar ben het er niet per se mee eens. Ik denk dat mensen op zoek gaan naar bronnen van nieuws wat hen dan het meest aanstaat.

      Want wat jij roept over linkse media, zie je omgekeerd bijvoorbeeld dus juist hier. Alles wat het linkse spectrum ook maar een klein beetje in diskrediet kan brengen wordt hier op DIE manier gebracht, dus niet neutraal. Kijk alleen maar naar de koppen van de “artikelen” die hier geplaatst worden.

      Dat is niet onafhankelijk te noemen. En verder kan ik me soms best vinden in een aantal rechtse ideeen, echter het wordt vaak (misschien altijd) zo extreem en expliciet gebracht dat ik daardoor afhaak.

     2. CZ

      Kletskoek, wappie!

     3. nexit nu aub

      quote STOP FVD 1 uur geleden
      Ik hoor wat je zegt, en ik denk dat ik snap wat je bedoelt, maar ben het er niet per se mee eens. Ik denk dat mensen op zoek gaan naar bronnen van nieuws wat hen dan het meest aanstaat. end

      Nee flapdrol weer verkeerd. Berichten niet in lijn met de linkse sprookjes worden gedefinieerd als fake news en overal verwijderd.

      build back better duldt geen tegenspraak

     4. STOP FVD


      CZ
      Kletskoek, wappie! ”

      😂😂 Echt? Jij ziet niet dat berichten hier aangepast jouw wereldje bereiken? Dat sta je met droge ogen te ontkennen?

      Tja, wat kan ik dan nog meer van je verwachten? Triest is het dat wel.

     5. CZ

      Wappie!

    3. halo1

     In welke rechtse ideeen kan je dan “in principe” vinden? En dat ze niet zo leuk gebracht worden.. dat geldt toch ook voor links?

   2. Antihedo

    Sinds wanneer wordt de VVD als rechts gezien op deze site? Ik heb gegrepen van de mensen hier dat de VVD links is en daarmee heeft links de meerderheid. Dan is het logisch dat je, om de wil van de kiezer te respecteren, een linkse regering samenstelt.

   3. Eppo123

    Eens maar we laten het allemaal weer gebeuren. NL glijdt weer verder af.

  2. Mistgabel

   Kan niet op uw antwoord op mij antwoorden.
   Dus via deze weg.

   De reguliere media betaald door belastinggeld behoort onafhankelijk te zijn, dat kunt u niet vergelijken met een rechtse website.

  3. nexit nu aub

   tja , Nederland is failliet , de EU is failliet , Shell gaat failliet en de linkse agenda dendert horende doof en ziende blind verder in het land van build back better.

   bij d66 heeft men al spijt van de stem op al kaq en haar nieuwe leiderschap. Berouw komt altijd na de zonde en dat al 3 verkiezingen op rij. Het stemvee is zo simpel te beïnvloeden. Een leuke belofte er tussen door en de sch@pen volgen blind

   De stopidioot denkt nog dat het allemaal een complot is de onwetende

 2. leukeditter

  Hamer opt schavot

 3. Jannes-46

  Je zou toch echt denken dat de PvdA en de Groene Khmer de verkiezingen hebben gewonnen. Rechts wikt doch links beschikt.

  1. halo1

   Is ook wel een beetje logisch..links heeft een natuurlijke populariteit van toestaan + betalen.. rechts daarentegen van verbieden en niet-betalen..wat heeft het kind(=de kiezer) liever? 3 x raden….

   1. Emma Louise

    Het is afgeHamerd op “een natuurlijke populariteit van toestaan en betalen…”

    1. CZ

     Aldus taalnazi Emma Max Van Velenamen.

    2. nexit nu aub

     wat is afgehamerd strónt vlé®k ? Het faillissement van Nederland zeker !

 4. Monty

  ”Want die stemde voor een réchtse politiek”

  Maar die ‘rechtse’ partijen wisten niet de meerderheid te behalen van 76 zetels.

  Misschien dat Wilders bij zijn ‘rechtse’ collega’s kan gaan lobbyen om een rechts minderheidskabinet te formeren.
  Bestaande uit Wilders FvD JA21 en Haga met vrienden.

  1. halo1

   Rechtse politiek is in NL m.i. sowieso onmogelijk geworden….na 60 jaar (links(ig)e) hersenspoeling. Rechts kan alleen nog maar bijsturen en het ergste voorkomen.. maar als zodanig wel degelijk een nuttige functie vervullen. Of een intelligente en effectieve staatsgreep……

   1. Monty

    ”Of een intelligente en effectieve staatsgreep……”
    Door wie?
    En wie zou deze staatsgreep ondersteunen?

   2. Emile Takma

    “ Of een intelligente en effectieve staatsgreep…”

    Guurrrechts krijgt inderdaad nooit genoeg kiezers achter zich. Daarom wordt in die kringen gefantaseerd over een staatsgreep. Dan krijg je de macht zonder dat die domme kiezer zich ermee kan bemoeien.

    1. Jack Flash

     Guurlinks is qua kiezer juist in de minderheid.
     Takma weet kennelijk niet wat er onder de bevolking leeft.
     Ruk verder op jouw zolderkamer.

 5. Mar

  PVV is toch niet 100% rechts. Of is dat weer veranderd, net zoals VVD vandaag de dag links wordt genoemd terwijl Rutte 1 rechts kabinet werd genoemd

  1. nexit nu aub

   rutte rechts ? 15 jaar geleden was de vvd de centrum partij

   nu is de vvd al 10 jaar links en elk gevormd kabinet steeds iets linkser tról

 6. Monty

  “Nederland gaat precies de verkeerde kant op, en ook precies wat de kiezer niet wil. De kiezer heeft links niet laten winnen in Nederland”

  Maar de kiezer heeft Wilders ook niet laten winnen.
  Sterker nog, ook zijn politiek hebben ze ruim laten vallen.
  Terwijl het tij zo gunstig voor hem stond.

  Ook Wilders heeft dus geen recht van spreken.

 7. Emile Takma

  Geert Wilders is weer WOEST!

  Je verwacht het niet.

  1. CZ

   Max Emile Van Velenamen, je verwacht het niet.

  2. usb3.0

   Je bent een dom jongetje maxje-mietje

 8. Gebande_3

  Arme Geert, er hebben meer mensen op VVD en/of D66 gestemd dan op de extreem linkse sociale paragraaf van jouw PVV.

  1. CZ

   Aldus Zure De Cock

 9. Beukman

  Jammer dat Geert zichzelf onmogelijk maakt met zijn radicale activistische agenda. Stelde hij zich iets redelijker op, dan zou hij als regeringspartner invloed kon uitoefenen op het beleid. Het lijkt er echter soms wel eens op dat hij daar absoluut geen trek in heeft. Dat geeft een vies bijsmaakje aan zijn geklaag.

  1. Monty

   ”dan zou hij als regeringspartner invloed kon uitoefenen op het beleid.”

   En verantwoordelijkheid gehouden worden voor het beleid.

   Nee, dan is het een stuk veiliger in de oppositie bankjes. Daar kan niemand je ergens op afrekenen.
   Alleen tijdens de verkiezingen dan. Wat ook is gebeurd bij Wilders. Van 20 zetels naar 24 in de peilingen en na 17 maart slechts 17 in de kamer.
   De kiezers heeft gesproken.

  2. Jack Flash

   “Radicale activistische agenda”
   Leg eens uit Beukman, wat jij bedoelt.
   Ik vind de agenda van kaag/ Rutte nogal totalitair/radicaal gezien hun Sustainable Development Goals.
   Heb jij ze al eens doorgelezen snuggere?

   1. Beukman

    De islam verbieden is nogal een radicaal agendapunt dunkt me, Jack. En het uitvoeren ervan “activistisch” noemen is zelfs een eufemisme te noemen.

    1. Jack Flash

     Activisme is iets anders dan een standpunt hebben. Dat begrijpt Beukman toch ook wel hoop ik?
     Of moeten wij het in godsnaam het daarover ook nog eens eerst eens worden?

     1. Beukman

      Vertel me dan maar eens wat “activisme” volgens jou is, Jack. Ik begrijp dat we het er in ieder geval over eens zijn dat de islam willen verbieden radicaal is.

     2. usb3.0

      beukho*r heeft er een pesthekel aan als het gaat over het verbieden van de staatsondermijnende islam

    2. usb3.0

     De islam moet je inderdaad radicaal verbieden het is immers een staatsondermijnende ideologie en Nederlanders als bukho*r zijn echt té dom om dit écht te begrijpen

     1. Jack Flash

      Het jezelf vastlijmen aan de openbare weg, het gooien van rotsblokken in de Noordzee, het cencureren van podcasts, mensen knuppelen die demonstreren voor vrijheid, etc etc.
      Vind ik vrij radicaal Beukman.
      Nu jouw opvatting hierover.

     2. Beukman

      Jack, we hebben in Nederland godsdienstvrijheid sinds 1848. Me dunkt dat deze afschaffen een radicale stap zou zijn.

      Iedereen begrijpt bovendien dat ze ook onhaalbaar is.
      Ook Wilders weet dit donders goed. Toch houdt hij er aan vast. De man leeft dus buiten de politieke realiteit.

     3. nexit nu aub

      fijn dat bukhol eindelijk erkent dat de linkse idioterie een godsdienst is.

    3. nexit nu aub

     nee hoor , een ideologie verbieden die anderen naar het leven staat is mogelijk. Satudarah is ook ontbonden terwijl niet alle leden crimineel zijn bukhol.

     Als de politieke wil er is zijn kan alles. Dan kan zelfs op de rechter op de stoel van de CEO van Shell gaan zitten. Je denkt dan al snel aan een bananenrepubliek maar we schrijven gewoon Nederlandse jurisprudentie bukhol.

  3. nexit nu aub

   jouw gewauwel geeft ook een bijsmaakje bukhol , zeer onwel riekend

 10. Meriadoc Brandebok

  De sleutel voor Wilders is om zich te concentreren op de neoliberale verrechtsing van Nederland en dat te combineren met een centrum-rechts verkiezingsprogramma. Hij zal daar niet alleen zijn achterban mee uitbreiden, maar zichzelf ook tot een acceptabele regeringspartner maken.

  De zetelverdeling moet zo zijn, dat er drie centrumrechtse partijen naast elkaar staan om een coalitie te kunnen vormen. Rechts is verbrokkeld en vermorzeld en daarom zal een rechtse partij als de VVD altijd afhankelijk zijn van links om een regering te vormen.

  Helaas is de PVV liever bezig met moslimpje pesten en de rechtse grootste partij te bestrijden.

 11. Emma Louise

  Wilders rebelleert weer eens stevig tegen het buitensluiten van de oorspronkelijke Nederlander in de kleurrijke samenleving. En tegen de overheersende Europese Unie, tegen de drammerige duurzaamheid. Feitelijk tegen autonome ontwikkelingen die niet te stoppen zijn.

  Baudet heeft dat onomkeerbaar proces van internationale veranderingen al onderkend en kwam al filosoferend tot een droomoplossing: Forumland. Scholing, woning, voeding en financiering in eigen beheer. Zo kan het ook.

  1. usb3.0

   En emmaatje vindt het allemaal normaal

   1. Emma Louise

    Jazeker, meid.

    Strijden tegen onomkeerbare processen is zinloos. Vergelijk het maar met vechten tegen windmolens.

    Ik snap Baudet wel.

    1. usb3.0

     Je hebt een slappe rug zonder graat das duidelijk, en je bent het eens met Wilders, het is een grove belediging van de kiezer

    2. CZ

     Max Emma Van Velenamen, dat is ook duidelijk.

  2. DavidS1976

   Hoe kan je zo zielig zijn? Ik sta elke keer weer verbaasd als ik op deze website kom?

 12. DavidS1976

  Schande is het!

 13. Mireille

  “Een groffe of grove belediging” voor de kiezer. Het is maar voor wie het aangaat. Wilders moet het nader specificeren.

  1. nexit nu aub

   hamer is formateur trut ! wat begrijp je weer niet

   1. Emile Takma

    Hamer is informateur, Poeperd.

    1. Jack Flash

     Nee poepi takma.
     Formateur.
     Doe er wat aan DDS.

     1. Emile Takma

      ht*ps://nos.nl/collectie/13861/artikel/2380461-nieuwe-informateur-hamer-is-de-deskundige-op-de-thema-s-van-de-coronacrisis

    2. september

     Hamer is inderdaad Informateur want M.v.d.Galen schrijf het hier.Sommigen kunnen hier gewoon niet lezen.Een formateur komt er pas als je het over het programma eens bent.

   2. usb3.0

    Belangrijk om te weten dat voor taalautisten als dé taalnazi maxje-mietje het héél belangrijk is waar een hoofdletter komt, het natuurlijk bewust niet met een hoofdletter schrijven betekent dat de persoon totaal niet belangrijk is..

  2. Monty

   De kiezer heeft gekozen.
   Minder, minder Wilders.
   Logisch dat hij boos is.

   1. Mistgabel

    De kiezer heeft gekozen.
    Minder, minder PvdA, GL.

    FvD was de klapperrr van 2 naar 8.
    6 zetels!

    1. Mistgabel

     Wat zal Nederland opknappen met een minderheidskabinet PVV, FvD, Groep Haga, Ja21 en misschien SGP.

     1. Monty

      Met 30 zetels vertegenwoordigen ze dan wel een heeeeel klein deel van de bevolking.
      Wilders minister president en Baudet vice president, wel een droom team voor ‘rechts’.

      Misschien gaat het ze lukken moeten ze alleen tot een overeenkomst te komen.
      Maar dat is natuurlijk geen problemen, bovengenoemde partijen kunnen prima verbinden.

    2. STOP FVD

     Nog steeds niet groter dan GL, dus wauw wat een klapper, en inmiddels alweer verder uitelkaar gevallen, dus sowieso niet serieus te nemen.

  3. usb3.0

   Het is beide mirteiltje het is allebei een belediging voor de kiezer..

 14. ikweetwatikwil

  Van Hamer kon je verwachten dat ze met PvdA sprookjes kwam. En dat van een partij die niets meer in de melk te brokken heeft. Wilders heeft gelijk . PvdA gaat over de ruggen van een grote meerderheid van het volk.
  Wilders zegt sluit de grenzen voor immigranten en zeker voor de islam. Daar waar de islam verschijnt , is het de vrede die verdwijnt.
  Maar Hamer geeft geen gehoor aan de meerderheid van het Nederlandse volk en probeert het PvdA idee door te drukken.

  Rutte is een weervaantje . Komt rechts goed uit voor hem is hij rechts . Komt links goed uit, dan is hij links . En nu komt Groen er ook nog bij. Geen wonder dat hij de kluts kwijt raakt.

 15. sonny

  Alle linkse partijen hebben/hadden besloten niet met rechtse partijen in zee te gaan!
  De prangende vraag is nu:, wat zijn dat voor kiezers, die deze ondemocratische partijen de voorkeur geven?
  Dat moeten wel mensen zijn die intens verlangen naar sociaal/economische armoede, islamitische omvolking, tofu, en een dictatoriale overheid (EU).

  1. sonny

   Corona, dan wel de angst ervoor, vernietigde klaarblijkelijk het kritisch denkvermogen van de gemiddeld kinderlijke burger!
   Misschien versterkt het vaccin het effect ook nog eens?

   1. right

    Sonny@
    Inmiddels ben ik opgehouden met proberen te begrijpen welke politieke beweegredenen het Europese electoraat heeft.
    Waarschijnlijk is de linkse propaganda voor voor de vele simpele zielen te heftig en voor hen geloofwaardig!
    Ze weten waarschijnlijk niet beter!

   2. STOP FVD

    Niets mis met kritisch, maar de wappies misbruiken het woord gebaseerd op ongefundeerde, onbewezen “feiten”. En kapen de woorden “gezond verstand” en “wakker worden”.

    Zij zijn het en jij dus die ingedut zijn onder een deken van leugens, manipulaties en het niet willen terugkeren in de werkelijkheid.

  2. Gebande_3

   Alle linkse partijen hebben/hadden besloten niet met rechtse partijen in zee te gaan!

   Vallen de 2 grootste partijen van Nederland, te weten VVD en D66, volgens u onder die linkse partijen ?

 16. STOP FVD

  “nexit nooit wappie
  quote STOP FVD 1 uur geleden
  Ik hoor wat je zegt, en ik denk dat ik snap wat je bedoelt, maar ben het er niet per se mee eens. Ik denk dat mensen op zoek gaan naar bronnen van nieuws wat hen dan het meest aanstaat. end

  Nee flapdrol weer verkeerd. Berichten niet in lijn met de linkse sprookjes worden gedefinieerd als fake news en overal verwijderd.

  build back better duldt geen tegenspraak”

  Ah wat sneu dat je het zo ziet. Rottig dat jouw wereld zo beperkt is.

 17. Boemboem

  Ik vraag mij af waarom hebben wij verkiezingen gehad? De grootste verliezers worden de winnaars en de partij die WEL voor de Nederlanders opkomt en 1 van de grootste is waar vele miljoenen op gestemd hebben worden weg gekeken! Gaat lekker hier in Nederland waar zijn we toch mee bezig Kaag Rutte en Co? Jullie maken Nederland kapot!

  1. Gebande_3

   1 van de grootste is waar vele miljoenen op gestemd hebben

   VVD 2,3 MILJOEN STEMMEN
   D66 1,6 MILJOEN STEMMEN
   PVV 1,18 MILJOEN STEMMEN

   Welke vele miljoenen bedoelt u?

 18. Branzino

  Mariëtte Hamer is inderdaad PvdA-lid en nog eens een prominente ook. Maar ze is ook SER-voorzitter en wat ze nu doet is eigenlijk waar de SER voor is opgericht. Die is er namelijk om elkaar voorheen bestrijdende partijen, overheid, werkgevers en werknemers, aangevuld met andere deskundigen en belanghebbenden, bij elkaar en in gesprek te brengen. Dat is één van de unieke constructies van onze samenleving, vaak ook “polderen”genaamd.
  Verder legt zij natuurlijk aan niemand iets op. Ze heeft nu de thema’s verzameld waarover het moet gaan en gaat na hoe de partijen daarover denken. Als een meerderheid iets niet of juist wel ziet zitten valt het af of wordt het uitgewerkt. Zo werkt dat en juist die aanpak is heel democratisch. Het feit dat Wilders afhaakt zegt veel meer over Wilders (hij wil niet) dan over Hamer c.s.

  1. Brenda Welsh

   Dit begrijpt Wilders natuurlijk ook wel. Maar om nu nog van ideologie te veranderen vraagt veel van zijn aanhang. Daarom heb je niets aan hem als regeringspartner. Het blijft bij woede, verbolgen. Misschien moet hij zich met Fleur afsplitsen, afzonderen zeg maar.

   1. CZ

    Aldus Van Velenamen

 19. Niet L niet R

  Een blind paart kon het aanzien komen, toen Pinokkio mocht blijven zitten, dat er een zeer rechtse regering gevormd ging worden!
  Pinokkio gaat met alles accoord als hij maar blijft zitten!

 20. Winfrida

  De ellende is, links denkt maar dat Nederlanders hier op zitten te wachten. Wie wil er nou meer lelijke windturbines of molens in zijn/haar achtertuin? Meer immigratie? Het wordt er gewoon doorheen gejast en men kijkt niet naar de gevolgen hiervan.

 21. 56RdK

  Geert heeft volkomen, volkomen gelijk. Zoals altijd. Met de huidige politiek en die uit het verleden gaat Nederland volstrekt naar de klote.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.