Geert Wilders wil zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen om “onthoofde” Rutte weg te krijgen: ‘Waarheid als een koe’

PVV-voorman Geert Wilders heeft zijn pleidooi voor nieuwe Tweede Kamerverkiezingen nog eens kracht bijgezet met een ingezonden briefje in De Telegraaf. De krant publiceerde een oproep van de Wassenaarse Danny Lim om de Tweede Kamer te ontbinden en het Nederlandse volk opnieuw om een oordeel te vragen. Lim riep de in april ingediende motie van afkeuring in herinnering, die Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) opstelden tegen Rutte en werd gesteund door de hele Kamer, met uitzondering van de VVD.

“Politiek was Mark Rutte onthoofd door de motie,” zo citeert Lim PVV-voorman Wilders: “Het kabinet-Rutte IV (met ‘onthoofde’ premier) is bij voorbaat kansloos.”

Wilders sluit zich bij dat sentiment aan: “Een waarheid als een koe,” aldus de oppositieleider: “Rutte moet weg!”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Trude Herr

  Dan zal de VVD sterker uit de strijd komen. Wilders wil is geen wet, het blijft bij woede.

 2. Appelstroop

  Uit betrouwbare bronnen vernomen dat Den Haag compleet in paniek is na deze brief van Wilders.

 3. NO8DO

  Ik wil dat verkiezingen, waarbij PVV en FvD samen meer dan 30 zetels halen, ongeldig worden verklaard.

  1. Emile Takma

   😃

  2. arnoud

   Ennnnn waarom !!! zou jij dat zo graag willen

 4. Branzino

  Als ik het artikel goed begrijp, heeft Wilders niet meer gedaan dan een ingezonden brief in de Telegraaf van een verder onbekende lezer via Twitter gekopieerd en bevestigd. Hij weet als ieder ander in de Tweede kamer, dat hier geen enkele staatsrechtelijke noodzaak voor is. Alles wat nu in het kader van de formatie gebeurt heeft de instemming van een kamermeerderheid.

 5. Emile Takma

  De enige die hier onthoofd is is Wilders zelf.

  Dit gepruttel is politiek volstrekt irrelevant en Geert maakt zich slechts belachelijk.

 6. ikweetwatikwil

  Wilders sluit zich bij dat sentiment aan: “Een waarheid als een koe,” aldus de oppositieleider: “Rutte moet weg!”

  Als ik het goed begrijp, heeft Wilders die brief niet geschreven , maar is het met de schrijver eens.

  1. ikweetwatikwil

   De krant publiceerde een oproep van de Wassenaarse Danny Lim om de Tweede Kamer te ontbinden en het Nederlandse volk opnieuw om een oordeel te vragen. Lim riep de in april ingediende motie van afkeuring in herinnering, die Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) opstelden tegen Rutte en werd gesteund door de hele Kamer, met
   uitzondering van de VVD.

   Al vergeten???????

   1. Branzino

    Dat was in april heel bewust geen door coalitiepartijen gesteunde motie van wantrouwen, waarna aftreden voor de hand ligt, maar een motie van afkeuring, waarna men in het algemeen overgaat tot de orde van de dag. Dat laatste vaak wel met een fors beschadigde bewindspersoon, maar die schade lijkt inmiddels hersteld.

    1. Stanly2000

     “Hier scheiden onze wegen.” En nu kruipen ze weer bij elkaar op schoot. Prachtig die politiek, je kunt er op bouwen en vertrouwen.

 7. september

  En die nieuwe verkiezingen komen er dit jaar niet.2 verkiezingen in 1 jaar krijg je een lage opkomst

 8. Beukman

  Rutte moet weg!

  aldus Geert Wilders.

  Machteloos geblaat van een uitgerangeerde politicus, die zelf niet bereid is om de handen uit de mouwen te steken. Wat denkt Geert te doen om zijn vrijblijvende oproep kracht bij te zetten? Of vindt hij het eigenlijk wel prima zo, zijn jaren uitzitten in de gerieflijke oppositiebankjes?

  1. Emile Takma

   Het geblaat van Wilders komt steeds machtelozer over. Hij wordt een beetje zielig.

   1. Beukman

    Geert is door een gebrek aan uitdagingen in de loop der jaren geleidelijk veranderd in een onderpresteerder. Zonde, want hij heeft beslist capaciteiten. Zoals dat vaak gaat met onderpresteerders, duwt hij zichzelf nog verder naar beneden. Er komt werkelijk niets nieuws meer uit de man.

    Deze diagnose kan overigens ook worden gesteld voor een groot deel van de PVV-fractie. De PVV als baantjesmachine en als pinautomaat, en dat is het dan.

    1. CZ

     Bukman en Van Velenamen

   2. usb3.0

    “Het geblaat van Wilders komt steeds machtelozer over.”

    Het is te dom voor woorden natuurlijk als je ziet dat een politicus volledig gelijk met alles wat hij zegt en het dan wegzetten als geblaat, dan ben je dus echt gewoon dom en niet zo heel snugger…

 9. ikweetwatikwil

  PVV met 17 zetels de 3de partij van Nederland, niet zo gek. Natuurlijk zijn er wat zetels naar de nieuwe partijen gegaan die de zelfde richting hebben als de PVV.

  En Wilders uitgerangeerd!!!! Ha,ha. Hij komt nu op stoom.

  1. Branzino

   Wildes lijkt 17 zetels te hebben, behalve als die drie in de peilingen verdwenen zetels van Van Haga bij de PVV zijn bijgeteld. Het zou zo maar kunnen. Dan moeten die nog in mindering gebracht worden en bij Van Haga bijgeteld.

  2. Beukman

   En Wilders uitgerangeerd!!!! Ha,ha. Hij komt nu op stoom.

   Werkelijk? Na meer dan tien jaar? Vertel eens. Ik heb al heel lang niets substantieels nieuws kunnen ontdekken in zijn gedachtengoed. Ook van enige wil tot het dragen van enige medeverantwoordelijkheid in het landsbestuur is niets gebleken.

 10. alla-af sn-akbar

  Mee eens. De VVD zit aan zijn top. Kan alleen maar minder worden. Is trouwens heel modern: minder minder minder.

 11. Rieks

  Werkelijk, Wilders moet opstappen, plaats maken voor een ander. En niet alleen vanwege dit kansloze, absurde voorstel (niet zijn eerste) maar omdat de persoon Wilders een mogelijke regeringsdeelname in de weg staat. Hij heeft zichzelf in de afgelopen tien jaar onmogelijk gemaakt in Den Haag, zeer ten nadele ook van de PVV. Maar hoe gaat dat gebeuren want Wilders leeft een beetje bezijden de werkelijkheid en heeft een te groot ego om het stokje over te geven. Aan wie zou ik zo maar niet weten maar wellicht staat er een nieuwe leider op, niet Bosma trouwens.

  1. usb3.0

   Je praat onzin rieks, Wilders doet een voorstel om een pathologische leugenclown weg te krijgen, raar dat jij dit niet deelt en het dus eens bent met leugenclown rutte

 12. HD

  Er is maar één die voor de Nederlanders opkomt en dat is Wilders, de rest voor zichzelf en voor Brussel.
  Nederland voor Nederlanders, en de rest inclusief linkse klagende stakkers de Noordzee in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.