Hamasvriend Ramsey Nasr haalt uit naar Rutte en liegt over Israël: “Etnische zuiveringen!”

“Dichter” en acteur Ramsey Nasr is van Palestijnse afkomst. Prima. Maar wat niet prima is, is dat hij op Facebook liegt over Israël én ook meteen tekeer gaat tegen Mark Rutte omdat die een boodschap ter verdediging van Israël plaatste op sociale media. Want, zegt Nasr, de joodse natiestaat zou zich schuldig maken aan “etnische zuiveringen.” Over de vele raketten die Hamas bewust op burgerdoelen afschiet heeft hij het dan weer niet.

“Hoi Mark! Even een berichtje om te zeggen dat je een schoft bent – als dit tenminste alles is wat je te zeggen hebt over de verwoesting en massaslachting die in Gaza plaatsvindt,” schrijft Nasr op zijn Facebook-pagina. “Vrienden met Israël zijn is je goed recht. Etnische zuiveringen bagatelliseren is dat niet: dat heet medewerking. Groetjes, Ramsey.”

Het is natuurlijk een ronduit walgelijke tekst. Israël maakt zich helemaal niet schuldig aan “etnische zuiveringen.” Ja, er is heus wat af te dingen op het beleid van het land, maar haar van serieuze misdaden tegen de menselijkheid beschuldigen is niet alleen onbehoorlijk, maar ronduit leugenachtig.

In zijn tweet, waardoor Nasr zo boos is geworden, schrijft Rutte dat hij bezorgd is over het “aanhoudende geweld in Israël en Gaza.” Het is, gaat hij verder, “onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit.”

Volg mij op Twitter en word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal.

“Binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit” is natuurlijk duidelijk. Dat Nasr vervolgens toch over “etnische zuiveringen” begint is ronduit schandalig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

133 reacties

 1. Emile Takma

  Materieel is het geweld en discriminatie jegens het Palestijnse volk wel degelijk te kwalificeren als apartheid en etnische zuivering.
  Dat sommige rechtse vrienden van Israël daar boos over worden is begrijpelijk, het legt de vinger op een zere plek.

  1. Rien E

   Beetje heel erg de weg kwijt emiel?

   1. Emile Takma

    Nog iets inhoudelijks te melden, Rien?

    1. Rien E

     O jawel zie oa mijn reactie op Beukema. Aan u besteed ik geen moeite gezien uw geschifte geschriftje. U bent een bij voorbaat verloren zaak

     1. CZ

      Hear, hear!

  2. Aborifa

   Takma, moordenaar van generaal Dercksz.

  3. Adriaen van Bergen

   Israël grijpt hard in omdat de Gazanen niet luisteren naar rede. Dat doet geen enkele moslim. Sinds de Gazanen en West-Bankers bussen met schoolkinderen hebben opgeblazen grijpt Israël hard in.
   Van mij mag het nog veel harder.
   De Gazanen en West-Bankers zijn onbetrouwbare, gluiperts.
   Ze hebben de miljardenhulp alleen maar in wapens gestoken en er zichzelf mee verreikt.
   En niet voor vreedzame doeleinden.
   Lees de koran en je weet dat ze dit moeten doen van hun satansprofeet.

  4. Tommy76

   Beste Emile

   Heb je ook iets inhoudelijks te melden?

   Een vijfde deel van Israël is Arabier.

   Hoe veel Joden wonen er in de zogenaamde Palestijnse gebieden? Nul!

   Hoe veel Joden wonen er momenteel nog in moslimlanden?

   De zogenaamde Palestijnen werken het liefst gewoon voor Joodse werkgevers en een groot deel wil helemasl geen tweestatenoplossing maar wil gewoon onder Joods bestuur vallen zoals ook was afgesproken.

   Het is hamas die ‘zijn’ eigen mensen dood. Zelfde verhaal als met Arafat. Hij was Egyptenaar die zijn opleiding heeft genoten bij de moslimbroederschap. Dat is ook een terroristische organisatie die verboden is in Egypte.

   Het aantal zogenaamde Palestijnen blijft groeien. Palestijnen zijn echter gewoon Arabieren die in de 18e eeuw naar Israël zijn getrokken om mee te profiteren van de opbouw van het land door de Joden.

   Zelfs in het koranboekje erkent Mohammed dat het Heilige Land van Israël behoort aan de Joden. Dit koranboekje is geschreven in de zevende eeuw…

   Soera 5 vanaf vers 20 uit het koranboekje. Zoek het zelf maar na.

 2. Mark Auel

  Er bestaat geen palestijns volk Debiel Kouwekakma, slechts een verzameling zwerfarabieren die zich zo zijn gaan noemen op aangeven van de aan aids lijdende terrorist Yasser Arafat om hulpgelden binnen te halen.

  Flikker op met je leugens smerige anti-semiet.

 3. Branzino

  Alleen al over die proportionaliteit van de Israëlische reactie kun je twisten. Bijna 100 doden aan Palestijnse kant en nog geen 10 aan Israëlische zijde. Eigenlijk kun er helemaal niet over twisten, want de verschillen zijn stuitend duidelijk. Hamas geeft een flinke klap en Israël schiet het liefst meteen heel Palestina in puin. Over proportionaliteit gesproken.

  1. Mark Auel

   Dat eisen die palezwijnen ook met een gevangene uitruil, dan eisen zij honderden vrij te laten gevangen terroristen in ruil voor èèn Israëlische soldaat, dus de proportionaliteit is dik in orde denk ik zo maar.

  2. Rien E

   Ben benieuwd hoe “proportioneel” u bent als je meer dan 1000 raketten op je dak krijgt

   1. Branzino

    @Rien E
    Ik ben tegen elk militair optreden van wie dan ook en proportioneel of niet. Maar ik doelde op die bijna 10 doden in Israël (10 teveel) tegenover bijna 100 aan Palestijnse zijde (100 teveel). Als Hamas per se proportioneel tegen de Israëlis wil optreden zullen ze waarschijnlijk rekening houden met hun antiraketwapens, waarmee ze verreweg het grootste deel van de Palestijnse raketten uit de lucht schieten. Dus Israël krijgt lang geen 1000 raketten op z’n dak.

    1. Mark Auel

     Maakt niet uit, de intentie van die zwijnen is er wel degelijk om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken, massaal afslachten dus die terroristen, het is zo onderhand wel welletjes geweest.

     1. Emile Takma

      Als het gaat om het maken van burgerslachtoffers moeten we de Israëliërs als hoofdschuldige aanwijzen, die maakten dezer dagen tientallen dodelijke slachtoffers terwijl er aan Israëlische zijde geen enkele dode was te betreuren.

     2. Harry Haller

      Geweldig toch van de Joden? Er moet nog veel meer krachtiger opgetreden worden. Definitief het zwijgen opleggen, die vieze terroristen.

     3. Emile Takma

      Ik zie dat mijn goede vriend afzakt naar het morele niveau van Mark Auwel. Dat is triest om te zien.

  3. hetfietsmenneke

   Dankzij het afweergeschut van Israël zijn er aan Israëlische zijde niet veel meer doden gevallen. Hamas heeft Israël op schandalige manier bestookt met raketten. Wat verwacht je dan van Israël?

   1. Branzino

    Ik verwacht van Israël dat ze hun hoofd erbij houden en zich niet laten meeslepen in één of ander politiek spel van Netanjahu. Hij zit in de politieke problemen en zou de eerste niet zijn die dat met een oorlog probeert op te lossen. Een oorlog verenigt immers vaak een verdeeld volk en dat is precies wat hij nodig heeft.

    1. Beukman

     Hij zit in de politieke problemen

     Laten we het beestje bij de naam noemen: corruptie en nepotisme. Dat gaat wel wat verder dan een niet in het geschenkenregister opgegeven penthouse.

     Bovendien Lukt het Netanyahu maar niet om genoeg medestanders te krijgen voor een nieuwe regering. De aanvallen door Hamas komen hem dus bijzonder goed uit.

     1. rutte leugenaar

      quote De aanvallen door Hamas komen hem dus bijzonder goed uit. end

      Wat een dom kansloos volk toch , niet dan. De bevestiging van bukhol kan niemand naast zich neerleggen. 😂🤣

   2. Emile Takma

    Aan Israëlische zijde vielen geen doden en aan Palestijnse zijde tientallen. Dit is het patroon van de gelopen eeuw.

    Wanneer GN onze ogen eens open?

    1. rutte leugenaar

     dom he die palestijnen , 10 raketjes afvuren en er 100 terug krijgen.

     Kansloos lui volk die een pédófiel aanbidden, wat moet je er anders van verwachten ?

    2. Aborifa

     Die laffe moslims verbergen hun installaties en diensten tussen vrouwen en kinderen. Ze worden vooraf gewaarschuwd maar evacueren die mensen niet. Zo vallen er meer slachtoffers, die je kan toeschrijven aan de Hamasboeven.
     Het valt op dat Ernst, Max, Emile Takma het altijd opneemt voor de slechterikken.

    3. Tommy76

     Beste Emile,

     De hamas stuurt 2000 raketten af op Israëlische burgerbevolking. Een vijfde deel van deze bevolking is Arabisch dus de hamas schiet op hun ‘eigen’ mensen.

     Daarnaast kom veel van de door hamas afgeschoten raketten neer in de Gaza waardoor nogmaals hun ‘eigen’ mensen sterven.

     Wanneer gaan jouw ogen open?

     De inwoners van Gaza hebben niets te eten maar de hamas kan wel 2000 raketten op burgers afschieten. Het tienvoud hebben ze nog op voorraad staan.

     Israël heeft zelf Joden uit de Gaza verwijdert en de gaza overgedragen aan de zogenaamde Palestijnen in ruil voor vrede.
     Als die Palestijnen nou eens al het geld zouden gebruiken om hun mensen te voeden en het land op te bouwen dan zou er vrede zijn!

     Dit kun jij zelfs begrijpen! Vannal die ‘ontwikkelingshulp’ aan de Gaza gaat 90% op aan wapens en aan de verrijking van de hamas leiders.

     Zelfde verhaal met de Egyptenaar Arafat die zijn opleiding heeft genoten bij de terroristische organisatie ‘de moslimbroeders’ (verboden in Egypte). Hij verzon uit het niets een Palestijns volk en is schathemeltjerijk gestorven.

     Doe nou alsjeblieft je ogen eens open.

     De wapens van hamas komen voornamelijk uit Iran. Deze wapens worden steeds moderner en gevaarlijker. Tot nu toe kan Israël gelukkig nog hun Joodse EN Arsbische bevolking beschermen… Hoe lang nog?

     Gaza moet bevrijd worden van de hamas!!!

     Omdat Israël zijn Joodse EN Arabische bevolking relatief goed kan beschermen is Israël de boosdoener in jouw ogen?
     De terroristen van hamas gebruiken burgerdoelen om hun duizenden raketten af te schieten…

     Als Israël wil dan kunnen ze van de hele Gaza een parkeerplaats maken. Dit doen ze niet en ze waarschuwen de inwoners van Gaza voor aanstaande beschietingen.

     Zodra hamas in staat is om van Israël een parkeerplaats te maken dan zullen ze dat zeker doen, ook al sterven hierbij miljoenen Arabische inwoners van Israël.

     1. rutte leugenaar

      helder en oprecht betoog , slechts 1 fout , gericht aan een decadente narcistische kwal die inhoudelijk niets te melden heeft.

     2. Emile Takma

      “ De inwoners van Gaza hebben niets te eten”

      Gaza is feitelijk een getto, vergelijkbaar met door de nazi’s afgesloten Joodse getto’s. Israël heeft het economisch geïsoleerd en maakt elke vorm van economie onmogelijk.

     3. rutte leugenaar

      wat een dom gewauwel strónt vlé®k

      De wereld bouwde een haven voor de palestijnen
      De Jood investeerde in irrigatie voor landbouw
      De subsidies o.a van Al kaq stromen jarenlang binnen

      Het enige doel van de islamiet is de vernietiging van de staat Israel onder leiding van papa Iran. Je kennis van de materie is ver onder de maat strónt vlé®k , zoals eigenlijk op elk onderwerp

     4. usb3.0

      emietje is een antisemiet die meent te moeten stellen dat hamas geen schuld heeft, de nazi’s dachten dit immers ook en daarmee identificeert emietje zichzelf mee..

  4. Aborifa

   Oog om oog, tand om tand.

  5. RobVerhoeven

   Ook gelezen over de mislukte lanceringen van die domme Arabieren?
   Tig raketten komen binnen hun eigen grenzen terecht met de nodige slachtoffers als gevolg! Tja, dan loopt het aantal slachtoffers snel op!
   Die kan je niet op het conto schrijven van Israël die in feite een verdedigingsoorlog voert zoals gewoonlijk!

   1. Emile Takma

    Je bedoelt dat ze het land verdedigen dat ze eerst hebben geroofd?

 4. StemPzeweg

  Nog amper een maand geleden was heel Europa en Amerika in rep en roer over Rusland en hun militaire acties aan de Krim. Foei, wat een schurk is die Putin.

  Betreft het ons eigen mannetjes die andere landen bezetten dan is het geen probleem. Wat een lachwekkende dubbelmoraal weer van de regeringsmeute

  1. ikweetwatikwil

   Betreft het ons eigen mannetjes die andere landen bezetten dan is het geen probleem. Wat een lachwekkende dubbelmoraal weer van de regeringsmeute.

   Welke eigen mannetjes bedoelt stemP

 5. Sando

  Ach het is een moslim die dit zegt stelt totaal niets voor zielepoot.

  1. Monty

   Maar over Rutte heeft hij dan wel weer gelijk.

 6. Edjan

  Het links-mohammedaanse blok + hun lakeien schreeuwt moord en brand nu Israël terug slaat. Discriminatie en etnische zuivering.
  Daarentegen noemen ze het afvuren van 1700 raketten op burgerdoelen een gerechtvaardigde daad van verzet.

  Links is een hersenziekte.

 7. Ritter

  “etnische zuivering”?

  ===========
  Tot 1948 waren de Joden de meerderheid van de bevolking in Jeruzalem.

  Voordat de Verenigde Naties op 29 november 1947 voor het Patitieplan stemden, viel het Arabische Legioen van Jordanië Jeruzalem aan. Hun soldaten blokkeerden de wegen van Jeruzalem en sneden de toegang van de stad tot water af. Na bittere gevechten viel de Joodse wijk van de oude stad van Jeruzalem onder de enorm superieure wapens en aantallen van het Arabische legioen. De overlevende Joodse inwoners, van zuigelingen tot ouderen, vluchtten naar de Nieuwe Stad, de viervijfde van de hoofdstad die Israël met succes bezat. De oude stad, inclusief de Joodse wijk, viel officieel op 27 mei 1948 in Jordanië.

  Bijna twintig jaar later, tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967, bevrijdde het Israëlische leger de Oude Stad van Jeruzalem, waarbij het gebied volledig verwaarloosd en vrijwel verwoest werd. Op één na werden alle vijfendertig synagogen in de oude stad vernietigd; de niet volledig verwoeste waren gebruikt als kippenhokken en stallen gevuld met mesthopen, afval en karkassen.

  De onteerde Joodse begraafplaats op de Olijfberg was volledig door elkaar gegooid met tienduizenden grafstenen die in stukken zijn gebroken om te worden gebruikt als bouwmateriaal en grote delen van de begraafplaats zijn geëgaliseerd om een kortere weg te bieden naar een nieuw hotel. Honderden Thora-rollen en duizenden heilige boeken waren geplunderd en tot as verbrand.

  Volgens de Palestijnse Arabieren zelf zijn de meeste ‘Palestijnen’ migranten uit andere Arabische landen.
  ======

  Veertien leugens over Israël die vrede in het Midden-Oosten blokkeren

  h*tps://brabosh.com/2012/10/30/pqpct-ksa-2/

 8. Beukman

  Dat Israel aan etnische zuiveringen doet, eigenlijk al vanaf de oprichting van de staat Israel, staat buiten kijf.
  Of Rutte dat ook hardop zou moeten zeggen, mocht hij dit al vinden: nee. Partij kiezen in dit wespennest va conflicten is onverstandig, omdat het een oplossing alleen maar verder weg brengt.

  1. Ritter

   Minderheden in Israël leven met de vrijheden en rechten die niet beschikbaar zijn in enig ander land in het Midden-Oosten dankzij de Israëlische liberale democratische waardDe Israëlische Onafhankelijkheidsverklaring stelt dat Israël “garant zal staan voor de volledige gelijkheid van sociale en politieke rechten van al haar inwoners ongeacht hun religie, ras of geslacht”.

   De Israëlische Onafhankelijkheidsverklaring garandeert ook “vrijheid van godsdienst, geweten, taal, onderwijs en cultuur ” en riep de Israëlische Arabische burgers op om “deel te nemen aan de opbouw van de staat op basis van volledige en gelijke burgerschap en met passende vertegenwoordiging in al haar tijdelijke en permanente instellingen”.

   Israël, als een vrij en democratisch land en de enige staat in het hele Midden-Oosten waar echte vrijheid bestaat, volgens mensenrechtenorganisatie Freedom House, en waar de rechten van minderheden worden gerespecteerd.

   ht*ps://brabosh.com/2013/06/06/pqpct-pkz-2/

   1. Beukman

    dat Israël “garant zal staan voor de volledige gelijkheid van sociale en politieke rechten van al haar inwoners ongeacht hun religie, ras of geslacht”

    Op papier klinkt dat geweldig.

    Het zal best dat de situatie voor minderheden in veel landen beroerder is dan in Israel, maar feit is dat de afgelopen 70 jaar stelselmatig Palestijnen van hun geboortegrond zijn verdreven door Israelische kolonisten, in samenwerking met het leger. Vandaar: “etnische zuiveringen”.

    Het feit dat er verschillende wetten bestaan voor Palestijnen en voor Israeli, en dat voor hetzelfde vergrijp een Israeli te maken krijgt met een civiele rechtbank en een Palestijn met een militaire, maakt Israel ook nog eens tot een apartheidsstaat.

    Jammer, want ik dacht niet dat Ben Gurion het zo bedoeld heeft. Helaas hebben de haviken de boel al vrij snel overgenomen. Zij vormen beslist een deel van het probleem.

    1. Ritter

     “maar feit is dat de afgelopen 70 jaar stelselmatig Palestijnen van hun geboortegrond zijn verdreven door Israelische kolonisten”
     ======
     Zoals gebruikelijk strooien Joden haters allerlei leugens rond over Israel.

     Leugen: Israël heeft niet het recht om nederzettingen te bouwen op de Westelijke Jordaanoever.

     Het overgrote deel van de Joodse ‘kolonisten’ zijn tegenwoordig Israëlis die leven in de buitenwijken van Jeruzalem en die werden gebouwd nà 1967.

     Een handvol kleine landelijke ‘nederzettingen’ werden gebouwd op braakliggende gronden in gebieden op de Westelijke Jordaanoever vanwaar geen Arabische burgers werden verdreven.

     ht*ps://brabosh.com/2012/10/30/pqpct-ksa-2/

     1. Beukman

      Hier is het onlangs verschenen rapport van HRW. Die doet geen poging om te bagatelliseren wat er gebeurt:

      In the occupied West Bank, Israel subjects Palestinians to draconian military law and enforces segregation, largely prohibiting Palestinians from entering settlements.

      The Israeli group Peace Now estimates that the Israeli government has designated about 1.4 million dunams of land, or about a quarter of the West Bank, as state land. The group has also found that more than 30 percent of the land used for settlements is acknowledged by the Israeli government as having been privately owned by Palestinians.

      A number of Israeli officials have stated clearly their intent to maintain this contrοl in perpetuity and backed it up through their actions, including continued settlement expansion over the course of the decades-long “peace process.”

      Across these areas and in most aspects of life, Israeli authorities methodically privilege Jewish Israelis and discriminate against Palestinians. Laws, policies, and statements by leading Israeli officials make plain that the objective of maintaining Jewish Israeli contrοl over demographics, political power, and land has long guided government policy. In pursuit of this goal, authorities have dispossessed, confined, forcibly separated, and subjugated Palestinians by virtue of their identity to varying degrees of intensity. In certain areas, as described in this report, these deprivations are so severe that they amount to the crimes against humanity of apartheid and persecution.

      hrw.org/report/2021/04/27/threshold-crossed/israeli-authorities-and-crimes-apartheid-and-persecution

     2. Harry Haller

      Beukman: Human Rights Watch is een even rigide en eenzijdig links georienteerde, bevooroordeelde en vooringenomen club als Amnesty International, Oxfam en aanverwante gedrochten – hun oordeel staat al vast voordat er ook maar iets onderzocht is. Niet serieus te nemen.

  2. Rien E

   Beukema, ik weet niet waar uw verstand zit maar ik betwijfel of u het uberhaupt bezit. Etnisch zuiveren is niet wat Israel doet, maar wel wat de arabieren met de joodse bewoners willen doen namelijk ze de zee indrijven (lees verdrinken). Israel doet niets anders dan zichzelf en haar burgers verdedigen tegen agressieve raket aanvallen. Ramadan schijnt vaker aanleiding voor dit soort acties te zijn en zijn louter terug te voeren op ongecoordineerde strapatsen tgv van een lage bloedsuikerspiegel door niet op regelmatige tijden te eten. Misschien is uw gebazel ook wel een gevolg daarvan.

   1. Beukman

    Ik kan het ook niet helpen, beste Rien, maar het verdrijven van Palestijnen van hun geboortegrond om daar vervolgens zelf nederzettingen te stichten, zoals al decennia lang gebeurt in door Israel bezette gebieden, voldoet geheel aan de definitie van “etnische zuivering”. Sterker nog: het geldt als een oorlogsmisdaad.

    Dat Hamas ook geen lieverdjes zijn en wmb de andere helft van het probleem vormen, doet niet terzake.

    1. rutte leugenaar

     bukhol geeft weer onomstotelijk aan geen kennis te hebben van geschiedenis en wauwelt wat in het rond zoals een domme decadente tról behoort te doen

     1. Beukman

      Bukhol? Vriend van je? Dan verbaast het me niets dat ie rondwauwelt.

     2. rutte leugenaar

      kijk , de inhoud wordt voor de tról weer te moeilijk. Bukhol gaat rustig verder met zijn gewauwel

      best wel zielig

    2. Aborifa

     Volgend HRW id het ook in Nederland een hel. Daar lopen zwarte pieten rond.

    3. Harry Haller

     Beukman: “Dat Hamas ook geen lieverdjes zijn en wmb de andere helft van het probleem vormen, doet niet terzake.”

     Zo draait links. De andere helft van het probleem doet niet ter zake. Want het komt mij nu niet uit.

     Zwetser.

    4. Rien E

     Er worden geen palestijnen verdreven, sterker nog er wonen ruim 25% aan palestijnen in Israel. Die wonen daar gewoon tussen de Israeli’s . In Israel zijn wel gewoon verkiezingen en zelfs arabische partijen in het parlement. Abbas durft al 15 jaar op de westbank geen verkiezingen uit te schrijven. Het opgeklopte huisuitzettingsverhaal in Jeruzalem is gewoon het uitzetten van huurders die geen huur betaalden, op aanraden van hun eigen niet al te slimme advocaten. Hoe lang denk je dat dat in nederland gedoogd wordt?? De rechtzaken lopen. En over proportionaliteit gesproken, wist niet dat oorlog een scorebord item is geworden. Ook niet als er uit de palestijnse enclave gaza begonnen wordt om met een regen van raketten een oorlog uit te lokken. Overigens is er al een palestijnse staat die heet Jordanie.

    5. Emile Takma

     “Ik kan het ook niet helpen, beste Rien, maar het verdrijven van Palestijnen van hun geboortegrond om daar vervolgens zelf nederzettingen te stichten, zoals al decennia lang gebeurt in door Israel bezette gebieden, voldoet geheel aan de definitie van “etnische zuivering”. Sterker nog: het geldt als een oorlogsmisdaad.”

     Beter kan het niet worden verwoord.

     1. usb3.0

      emietje begrijpt niet dat de palestijnen in Israël door hamas worden gebombardeerd

     2. CZ

      Aldus Max Emile Van Velenamen die er lekker op los liegt en nicknummer 10.000 van stal heeft gehaald.

    6. Tommy76

     Beste Beukman,

     Welke bezettingen? Op wie dan?
     Jordanië heeft in 1988 de claim op de Westbank opgegeven.

     Maar Israël heeft juist Joodse kolonisten uit Gaza verwijdert en dit land onder bestuur van de zogenaamde Palestijnen gezet in ruil voor vrede.
     Deze vrede ervaren we nu! De hamas vermoordt zowel hun eigen mensen in de Gaza als Arabieren in Israël.

     Een deel van de Westbank is onder ‘Palestijns’ bestuur gezet in ruil voor vrede. Ook hier geen vrede. Het gaat hier om een deel! Niet de gehele Westbank.

     Een vijfde deel van Israël is Arabisch. Hoe veel Joden wonen er in de omringende moslimlanden? Hoe veel Joden wonen er in Gaza of in het deel van de Westbank dat onder Palestijns bestuur valt?

     Stop aub met het verspreiden van leugens.

     1. usb3.0

      Precies zegt het voort..

     2. CZ

      @Tommy: Gaza is judenrein inderdaad. En Rukman, die zuigt gewoon lekker verder, uiteraard samen met Max Van Velenamen.

 9. Ritter

  Het is een omkering van de feiten.

  Hamas schiet de raketten af op de burgerbevolking van Israël ( dankzij de bescherming van het anti-raket verweer vallen er gelukkig relatief niet veel slachtoffers.)

  Israël doet er alles aan om burgerslachtoffers onder de Palestijnen te voorkomen ; zelf als ze hun eigen soldaten daarvoor in gevaar brengen.

  Israël waarschuwt vaak ook voordat ze bombarderen om de burgers tijd te geven om weg te gaan.
  ==========

  Iran drijft de ‘geheime’ oorlog tegen Israël verder op via zijn proxies in de Palestijnse
  gebieden Gaza en Ramallah

  ht*ps://brabosh.com/2021/05/15/iran-drijft-de-geheime-oorlog-tegen-israel-verder-op-via-zijn-proxies-in-de-palestijnse-gebieden-gaza-en-ramallah/

  1. Vrijedenkert

   Het is Hamas en Hezbollah niet te doen om die 4 gezinnen in Oost-Jeruzalem die worden bedreigd met uitzetting! Ook al zou een rechter beslissen dat men er mag blijven wonen dan vinden Hamas en Hezbollah wel een andere reden om 2000+ raketten af te vuren op hun buren…
   Hezbollah en Hamas willen alle Joden en de Joodse staat vernietigen en de eigen burgers met eventueel slachtoffers zijn maar een middel om dit te bereiken, al jaren en jaren valt men het buurland aan vanuit woonwijken en in de buurt van of vanaf ziekenhuizen en scholen waarbij men represailles richting eigen bevolking gewoon doelbewust uitlokt en eigen slachtoffers op de koop toeneemt.
   Deze tweeduizend afgeschoten raketten worden nu alweer geproduceerd of binnengemokkeld om bij een volgend incident opnieuw te worden afgeschoten.
   Hezbollah en Hamas geven niks om de eigen bevolking en ook niet om vrijheden en rechten van de eigen bevolking die worden door deze organisaties zelf onderdrukt met geweld en intimidatie.
   Deze beide groeperingen met hulp van het regime in Iran hebben heel duidelijk een ander doel voor ogen.

   1. Edjan

    Klopt, Vrijedenkert. Hamas en Hezbollah geven niets om Palestijnse burgers. Ze verstoppen hun lanceerinstallaties ertussen in de hoop dat Israël ze niet aan zal vallen en als ze dat tóch doen, gebruiken ze de slachtoffers in hun anti-Israël propaganda. En de linksen hier vreten dat.

    1. Emile Takma

     Edjan meent dat de Palestijnen hun lanceerinstallaties in het open veld moeten plaatsen zodat het Israëlische luchtmacht en binnen een kwartier gehakt van kan maken.

     Denk je wel eens na?

     1. rutte leugenaar

      de strónt vlé®k meent dat hamas de lanceerinstallaties tussen burger doelen moet zetten omringd met kinderen

      hij denkt dan ook niet na !

     2. Edjan

      Emile, nee, het is puur logica dat je je lanceerinstallaties tussen de (Palestijnse) burgers zet en als die dan geraakt worden je moord en brand gaat schreeuwen over etnische zuivering.
      Jij denkt in elk geval nooit na, Emile. Je zou het liefste zien dat de Israëliërs zelf de zee in springen en beginnen te zwemmen, waar naartoe zal jou een worst wezen. Je bent een zware antisemiet, Emiel.

     3. usb3.0

      Precies Edjan

     4. Emile Takma

      “Je bent een zware antisemiet, Emiel.”

      Onnozele sukkel.

     5. usb3.0

      Nee hoor emietje, Edjan heeft gelijk, jij bent een zeer zware antisemiet en een zeer warme pleitbezorger van de islam..

     6. Edjan

      Emile is uitgelúld. Dan krijg je dat.

     7. Beukman

      Je zou het liefste zien dat de Israëliërs zelf de zee in springen en beginnen te zwemmen, waar naartoe zal jou een worst wezen. Je bent een zware antisemiet, Emiel.

      Opnieuw een stropop van Edjan.

      Edjan, je kan best kritiek hebben op het handelen van de staat Israel zonder een antisemiet te zijn, wist je dat?

     8. Edjan

      Beukman. Zolang die kritiek op Israël niet bestaat uit het afschieten van 2000 raketten op Israëlische burgerdoelen of uit het aanprijzen en goedpraten hiervan, vind ik het best.

    2. Vrijedenkert

     Ondertussen meer dan 2300+ raketten afgevuurd door terroristische groeperingen en organisaties richting Israël!
     En ondertussen maar jammeren dat het IDF terugslaat…

     1. Edjan

      Hamas en Hezbollah zouden nog 20.000 tot 30.000 van die dingen hebben. De rooie rakkers zien dat vast als goed nieuws.

    3. rutte leugenaar

     meneer hútten is antisemiet in hart en nieren.

 10. Vrijedenkert

  Het huidige (zoveelste) conflict gaat over eigendomsrecht van gronden in Oost-Jeruzalem die voorheen voor 1948 aan Joodse organisaties behoorden en destijds nadat Joodse bewoners zijn verdreven uit Oost-jeruzalem zijn ingenomen door Palestijnse bewoners die volgens eigen zeggen van elders zijn gevlucht en door Israël zijn verdreven.
  Hier zit iets fundamenteels fout in de rechtspraak, Joodse burgers en organisaties kunnen wel aanspraak maken op gronden en eigendomsrecht van voor 1948 en Palestijnse burgers en organisaties in Israël niet…

  Vervolgens gaan terroristische organisaties zoals Hamas vanuit de Gaza en Hezbollah vanuit Libanon duizenden raketten afvuren op burgerdoelen in Israël om een complete oorlog uit te lokken met Israël.
  Wat hier gebeurt wat betreft rechtspraak in Israël en ook uitbreidingen van nederzettingen keur ik niet goed!
  Maar Hamas en Hezbollah die in feite ieder conflict en ieder incident aangrijpen om een complete oorlog te voeren tegen Israël zijn gewoon uit op de totale vernietiging van de staat Israël en verdrijving van alle Joodse bewoners en dan kan Israël alleen maar hard terugslaan en Hamas en Hezbollah voeren opzettelijk alle gewapende acties uit vanuit gebieden en woonwijken waar burgers wonen dus heeft Israël geen keuze om Hamas en Hezbollah uit te schakelen tussen al die burgers en burgerdoelen.

  Als men Israël gaat beschuldigen van etnische zuiveringen en massaslachtingen kunnen we alle gewapende Palestijnse groeperingen o.a. Hamas en Hezbollah van hetzelfde beschuldigen, alle massale raketaanvallen, alle losgelaten brandballonnen en alle gewapende aanslagen en infiltratie acties richting Israëlische burgerdoelen zijn ook bedoeld om de staat Israël te vernietigen en de bewoners te doden of te verdrijven dus ook een vorm van etnische zuiveringen en massaslachtingen.

 11. Mar

  Gut, is Ritter weer opgeroepen voor dienst?

  Neemt Ritter afstand van Lehava/Lahava? Vindt hij het ook verbazingwekkend dat een dergelijke groepering nota bene in Israël kan ontstaan, met ideeën waar je mond van open valt.

  1. rutte leugenaar

   waar me mond van open valt is de domheid van die palestijen. ze weten dat als ze 1 raket lanceren ze er 100 geavanceerde voor terug krijgen.

   Waar me mond van open valt zijn de kreten ,
   * vernietig Israel
   * gauw de volgende holocaust

   mar vindt dat natuurlijk prachtig en uitstekend. mar is dan ook antisemiet tot op het bot.

 12. Aborifa

  Deze man is geen Nederlander ook al heeft-ie een paspoort. Misschien kan hij zijn Palestijnse vriendjes gaan helpen met raketten bouwen i.p.v. hier gesubsidieerd de cultuurimam te komen uithagen. Walgelijk tuig.

  1. Janna47

   Het bloed kruipt waar het niet gaan kan….zullen we maar zeggen, dat is duidelijk bij Nasr. De kant die hij nu laat zien geeft weer hoe hij werkelijk in elkaar steekt. Eng mannetje, dat denkt als BN’er zijn mening hierover te moeten spuien.
   Kent het verschil tussen verdedigen en aanvallen ook niet, wat me wel vaker opvalt bij moslims….etnische zuiveringen…!!! Ze zijn zo snel op hun teentjes getrapt….
   De haat tegen Israel is zo groot bij dat volk en dan vraagt men zich nog af hoe het komt dat het antisemitisme zo de verergert in ons land….

 13. arnoud

  Ik merk aan alle reacties hier, dat of het van een kant belicht word, of dan men gewoon het niet weet hoe het echt zit, en ik heb ook de indruk dat men af gaat op eenzijdige berichten. daar komt nog bij dat een website als brabosh.com er bij gehaald word door Ritter, dat is allemaal eenzijdig en door niet genoeg de echte geschiedenis te weten, het gaat niet alleen om wat er na 1948 gebeurt is. het gaat terug naar het aller eerste begin, waar de joden het land claimde van God gekregen te hebben, maar in werkelijkheid, toen zij het land binnen trokken onder leiding van Joshua die Mozes opvolgde. de bestaande bevolking uit moorde, en daar !! ligt de oorzaak van alle ellende. en wat er nu gebeurt, en al langer bezig is, dat de Palestijnen stelselmatig worden gedegenereerd tot 3e rangs burgers, en dan kan je n keer iets terug verwachten. wat je uitzaait ten goed of ten kwade, zal ter-zijn-der-tijd naar je terug.keren

  1. Mark Auel

   Gadverdamme het krioelt hier van de antisemieten, de èèn na de ander meldt zich aan. Wat zouden jullie toch moeten zonder die palezwijnen om jullie Jodenhaat te etaleren?

  2. Stanly2000

   Alleen onze beste Arnoud weet hoe het zit en legt dit perfect uit.

  3. Gerda2

   Arnoud, wil jij beweren dat de Palestijnen nazaten zijn van de 7 verdreven stammen, die in het land leefden ten tijde van Mozes?
   Volgens het verhaal in de Bijbel gaf God de opdracht de volken/stammen te verdrijven.
   Er werden zelfs aanvullende geboden gegeven zoals niet onderling “huwelijken” aan te gaan en geen afgodsbeelden van andere goden te vereren, wat later toch allemaal gebeurde.
   Dus hoe jij erbij komt, dat het een grote moordpartij is geweest, vraag ik me wel af.

  4. Harry Haller

   Bijbel-gekkie, verdwaasde mafketel.

   Elke religie levert verwarde geesten en slavenzielen op. Arnoud is het beste bewijs.

 14. Aborifa

  Muzelmannen houden van oorlog. Ze worden op hun wenken bediend.
  Christelijke waarheid: oog om oog, tand om tand.

  1. usb3.0

   Wel even de hele waarheid opschrijven

   Mattheüs 5
   38 U hebt gehoord dat er gezegd is: Oog voor oog en tand voor tand.
   39. Ik (Jezus) zeg u echter dat u geen weerstand moet bieden aan de boze; maar wie u op de rechterwang slaat, keer hem ook de andere toe;
   40. en als iemand u voor het gerecht wil dagen en uw onderkleding nemen, geef hem dan ook het bovenkleed;
   41. en wie u zal dwingen één mijl te gaan, ga er twee met hem.
   42. Geef aan hem die iets van u vraagt, en keer u niet af van hem die van u lenen wil.
   43. U hebt gehoord dat er gezegd is: U moet uw naaste liefhebben en uw vijand moet u haten.
   44. Maar Ik (Jezus) zeg u: Heb uw vijanden lief; zegen hen die u vervloeken; doe goed aan hen die u haten; en bid voor hen die u beledigen en u vervolgen;

  2. CZ

   “Christelijke waarheid: oog om oog, tand om tand.”

   Ben benieuwd waar jij dat gaat vinden in het Nieuwe Testament. 🙂

 15. Edjan

  Het gaat echt niet om die 4 huisuitzettingen. Als je het okay vindt om vanwege 4 huisuitzettingen 2000 raketten af te vuren op burgers, dan spoor je echt niet.
  Het is slechts een “mooie” aanleiding voor Iran, dat door Biden nauwelijks gehinderd wordt, om nog maar eens te proberen Israël in zee te drijven. Dat is geen etnische zuivering, hoor, die kreet is alleen voor de Israëliërs. En dat is geen anti-semitisme, hoor, maar kritiek op de staat Israël.

  Intussen hebben Iran (en China) tienduizenden raketten aan Hamas en Hezbollah geleverd en hebben nu zo ongeveer het breekpunt van de Israëlische raketafweer Iron Dome bepaald. En die raketten zijn beslist geen knutselwerkjes meer.

  De Iraanse ayatollahs willen Israël wegvagen. Dat de Nederlandse mohammedanen dat toejuichen, kan ik me nog voorstellen. Dat de Nederlandse linksmiegels daar bij staan te juichen, is onvervalst anti-semitisme.

  1. AS210854

   ++++++++++++++

 16. Emile Takma

  De essentie van dit conflict is pregnant verwoord door Luyendijk:

  “ Stel, in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootouder laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en, als het anti–Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat en wat is een logischer plek dan het land dat volgens oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: wij hadden toch nooit problemen met de Friezen? Maar in de internationale publieke opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen. De Nederlanders pikken dit niet, er komt oorlog die de Friezen met Amerikaanse hulp winnen, en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet–Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. Terrorisme! roepen de Friese voorlichters op CNN, they are killing innocent Frisians! Intussen vraagt het Nederlandse volk: wat hebben wij voor leiders? Er volgt een militaire coup en als Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een preventieve aanval de rest van Nederland plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet–Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia. Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje van Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen.“

  1. Mark Auel

   Komt die klootzak weer met dat idiote verhaal…..

   1. Emile Takma

    En nu een inhoudelijke reactie, Mark, maar het is bekend dat inhoud niet jouw ding is.

    1. rutte leugenaar

     inhoud op onzin kan enkel onzinnig zijn.

    2. Mark Auel

     Is er eigenlijk nog witte fosfor op voorraad Wìm?

     1. Emile Takma

      Tot zover de ‘inhoud’ van Mark.

      I rest my case.

     2. Mark Auel

      Gelukkig ben je niet zo dom te ontkennen dat je Wìm heet, ik vraag dit omdat je al jaren zwetst dat de glorieuze staat Israël oorlogsmisdaden pleegt en voor het strafhof in Den Haag ( jouw woonplaats!) gaat komen, maar goed dit verkondigde je ook over Trump, je zit er nogal eens naast Wìm, dat zal overigens ook je miserabele seksleven niet ten goede komen, denk ik zo maar…

      😀

     3. CZ

      Max Emile Van Velenamen

    3. usb3.0

     “stel” daar houdt de inhoudt gelijk op..

  2. rutte leugenaar

   wat een lap tekst om te vertellen dat palestijnen dom , lui volk zijn.

  3. Stanly2000

   Mooi stukje proza van Luyendijk, wie dat ook zijn mag. Heel pregnant verwoordt.

  4. Beukman

   De essentie van dit conflict is pregnant verwoord door Luyendijk:
   “ Stel, in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootouder laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en, als het anti–Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat en wat is een logischer plek dan het land dat volgens oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: wij hadden toch nooit problemen met de Friezen? Maar in de internationale publieke opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen. De Nederlanders pikken dit niet, er komt oorlog die de Friezen met Amerikaanse hulp winnen, en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet–Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. Terrorisme! roepen de Friese voorlichters op CNN, they are killing innocent Frisians! Intussen vraagt het Nederlandse volk: wat hebben wij voor leiders? Er volgt een militaire coup en als Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een preventieve aanval de rest van Nederland plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet–Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia. Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje van Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen.“

   Juist. Een analogie die hout snijdt.

  5. Gerda2

   Een iets andere kijk op een stuk uit het boek “Het zijn net mensen”, dat door Emile Takma is aangedragen:

   Gehele PDF (4 pagina’s) te downloaden op:
   harrieverbon.nl/wp-content/uploads/2013/10/Het-zijn-net-mensen.pdf

   Op bladzijde 144/145 suggereert hij (Luyendijk) dat de rechtvaardiging van het bestaan van Israël vooral wordt gegeven door de Holocaust.

   Om aan te tonen hoe onrechtvaardig deze motivatie is geeft hij een soort hypothetische analogie met Friezen die mishandeld zouden worden in de VS en daarom een moreel recht zeggen te claimen op een eigen staat in Nederland, die dan uiteindelijk na ingrijpen van de Verenigde Naties groter uitpakt dan de provincie Friesland. Dat zouden wij niet-Friezen toch ook niet kunnen accepteren, lijkt Luyendijk ons toe te schreeuwen. Helaas, de hypothetische vergelijking deugt van geen kant. Ratna Pelle heeft al eerder gewezen op de mankheid van deze vergelijking. Als de Friezen de Joden zijn en de overige Nederlanders de Arabische Palestijnen, dan kloppen er minstens drie dingen niet in deze vergelijking. Ten eerste, er was geen Arabisch Palestijnse staat ten westen van de Jordaan op het moment dat de staat Israël werd uitgeroepen in 1948. De laatste autonome Palestijnse staat was één (eigenlijk twee) Joods koninkrijkje dat ruim voor het begin van onze jaartelling door de Romeinen werd overrompeld. Een Arabische staat in het Palestijnse gebied was er de afgelopen 2000 jaar in geen velden of wegen te bekennen. Ten tweede, de oorsprong van de staat Israël ligt in de belofte die de Britten aan invloedrijke Joden deden aan het einde van de eerste (dus niet de tweede, Joris) wereldoorlog dat zij in het Palestijnse gebied een eigen staat mochten vestigen. De Britten waren, na een Turkse heerschappij van meer dan vier eeuwen over het gebied, de nieuwe heersers geworden, omdat de Turken in WO I de kant van de Duitsers hadden gekozen (en dus verliezers waren).

   en

   Ergens aan het eind van het boek verzucht Luyendijk dat hij er meer voor begint te voelen om activist te zijn dan journalist. Misschien moeten we Luyendijks boek dan zo interpreteren: in het begin en het eind van het boek ontdekt Luyendijk hoe nieuws gemanipuleerd kan worden door Arabische dictators en Amerikaanse generaals en in het midden van het boek past hij deze techniek zelf toe op zijn weergave van het Israël-Palestina conflict. Omdat het middendeel ingeklemd is tussen twee min of meer overtuigende beschrijvingen van manipulatie, lijkt het er op dat hij zelf, de lezer is immers gewaarschuwd, objectief de feiten probeert weer te geven. Manipulatie in het kwadraat dus. Slim gedaan, maar ik zou er geen prijs voor geven.

   Harrie Verbon, Tilburg, januari 2009

   1. Edjan

    Gerda, +++

   2. Beukman

    Het lijkt me dat het ontbreken van een natiestaat een zwak excuus is om het betreffende gebied te confisceren en de bewoners eruit te trappen. Zo kan je ook wel het inpikken van het Indianenland door de Americaanse kolonisten wel goedpraten.

    1. Gerda2

     Kun je vinden Beukman, maar het blijft een interessant PDF, vind je niet?

     1. Beukman

      Zeker, Gerda.

 17. Mar

  Wat informatie over Levaha/Lahava

  Tegelijk trokken onder leiding van de extreemrechtse Joodse groep Lahava honderden demonstranten naar de Oude Stad. Ze scandeerden leuzen als “Arabieren, vertrek!” en “Dood aan de Arabieren”.

  Lahava (vlam) is een extreemrechtse organisatie, die vermenging van Joden met andere groepen wil voorkomen. Ze zijn tegen alles wat niet joods is. Hun motto is: dood aan links en aan de Arabieren. Het gaat om een kleine groep die in Israël bijzonder impopulair is.

  Lehava of Lahava is een afkorting voor “Preventie van Assimilatie” en is de naam van een ook in Israël erg omstreden nationalistische beweging. De groep telt duizenden aanhangers en houdt er erg extreme standpunten op na. Zo kant de groep zich tegen elke toenadering tussen Joden en niet-Joden. Uiteraard slaat dat op Palestijnen, maar Lehava kant zich ook met vuur tegen de christelijke minderheid in Israël en de Palestijnse gebieden. Christelijke geestelijken worden als “bloedzuigende vampieren” omschreven.

  Zoiets als alt right in Amerika. Duikt Trump fan Ritter daarom weer op?

  1. Emile Takma

   Deze beweging lijkt me goed aan te sluiten op het wereldbeeld van Ritter.

   1. CZ

    Aldus Max Takma Van Velenamen die er lekker op los liegt!

  2. Beukman

   Een organisatie ook die ronduit apartheid propageert.

   lehava-us.com/

   1. rutte leugenaar

    alle islamieten propageren apartheid bukhol. vernietig de staat israel is hun credo

    1. Edjan

     Klopt.

    2. Beukman

     De staat Israel willen vernietigen door alle islamieten is geen apartheid, Rennie.

     1. Edjan

      Nee, Beukman, maar het is wél pure moordlust. Is het dan beter?

     2. rutte leugenaar

      blanken die nergers vernietigen of andersom zoals nu gebeurd is geen apartheid bukhol ?

 18. HD

  Ik heb een doos stiften aangeschaft, elke voltreffer van de Israëlieten een streepje.
  Moet zeggen ben al aardig opweg.

  1. Emile Takma

   Er bestaan mensen die zich verheugen in burgerdoden.

   1. usb3.0

    emietje veroordeelt hamas niet das ook duidelijk..

   2. CZ

    Max Emile Van Velenamen verheugt zich in zijn vele namen. Steeds als hij de forumdood sterft staat hij weer op om zichzelf na twee reacties te verraden.

   3. rutte leugenaar

    hamas verheugd zich zeker op burger doden. Het liefst kinderen op een schoolplein tussen de lanceerinrichtingn

    hamas is immers een criminele organisatie en niet vies van wat oorlogsmisdaden

    school bussen opblazen kunnen ze ook heel goed.

    1. CZ

     Allemaal in het straatje van kindervriend en islamlover Max Emile Van Velenamen.

     1. rutte leugenaar

      wel leuk om je zo belachelijk te maken !

      schermen met burger doden terwijl hamas burgers gebruikt ter bescherming van de lanceer installaties

 19. Ab Infinitum

  Opgelaaid geweld

  De spanningen tussen Israël en de Palestijnen zijn naar nieuwe dieptepunten gedreven door de dreigende uitzetting van gezinnen uit een Arabische wijk in Oost-Jeruzalem. Ze moeten zoals vaker in de bezette gebieden plaatsmaken voor Joodse kolonisten. Het leidde tot felle protesten bij de al-Aqsamoskee en beschietingen over en weer tussen strijders van onder meer de beweging Hamas in Gaza en de Israëlische strijdkrachten. □ bron AD 16.5.’21

  1. Mark Auel

   Hier heb je de volgende antisemitische beroepsleugenaar, die gezinnen weigerden de huur te betalen, en dan wordt je uit je huis gezet, gebeurt hier ook hoor!

   1. Emile Takma

    word

    1. CZ

     Tot zover taalnazi en sufrukker Emile Max Van Velenamen.

    2. Oepsie

     Hallo speklapje! Weer een nieuwe nick? Je hebt er zo dagwerk aan. Maar goed, we weten weer wie je bent. Helemaal niets!

     1. CZ

      BAM & Bingo!

 20. HD

  Hoeveel Palestijnen zijn er nog over na die schitterende bombardementen van gisteravond.
  Heb in ieder geval wel een nieuw doosje stiften open gemaakt.

 21. domvolk

  Zou Hamas ook eerst waarschuwen voordat ze een gebouw laten instorten? Ik denk het niet maar Isreal doet dat wel. Het gaat hen niet om de mensen in de eerste plaats maar om de infrastructuur.
  Oorlog is altijd erg en er gebeuren dingen die niet zouden moeten gebeuren. Er zijn echter grote verschillen in de doelstellingen van beide partijen: Israël vecht voor zijn bestaan terwijl de Palestijnen vechten voor Genocide. Nml het UITROEIEN VAN DE HELE JOODSE BEVOLKING. Neem me niet kwalijk maar ik sta achter ISRAEL.

 22. Jannes-46

  Ramsey Nasr dient onverwijld 020-Gaza te verlaten en zich te begeven naar het strijdgebied van zijn geliefde vaderland. Ook voor hem een uitgelezen kans om als martelaar de geschiedenis in te gaan.

 23. Bes Tolen

  Rutte spreekt zich ongenuanceerd uit en het lijkt op partijdig. Dat past een minister president niet in deze kwestie. De vraag rijst waar volgens Rutte de autochtone Nederlanders staan als het om de rechten van ons gaat. Ik zou daar maar wat scherper op letten want veel vertrouwen had ik daar al niet in. Mijn advies dus. Wie verkwanselen ons?

 24. Bes Tolen

  De Gazastrook is het enige gebied daar, dat al van ver voor Christus altijd is bewoond. Althans die beweringen zijn er. Daarom kunnen de Israëli’s het internationaal het in de wat verdere toekomt nog wel eens moeilijk krijgen met hun aanspraken. De politieke verhoudingen veranderen in de wereld. Het heeft alle zin om gematigder zo niet vriendschappelijker met elkaar om te gaan en veel Israëli’s zullen dat ook willen.

 25. Bes Tolen

  Beukman, u vergelijkt nogal wat namelijk Ver Staten 9834000 km2 en israël 21937 of anders 22145 km2 (inclusief Golan en westelijke Jordaanoever). De VS zijn bijna 4500 maal groter dan Israël. Verder was het gebied van de VS voor de Indianen slecht bewoonbaar. Er woonden heel weinig mensen voor de Europeanen kwamen.
  Wel zijn er zeker doden gevallen in contacten. Zelfs meer Europeanen dan Indianen.
  De echte grote problemen van Amerika worden nooit genoemd maar ze stralen wel af op het hele westen. Het gaat hier blijkbaar om taboes waar ook de Europeanen aan mee doen. Kwestie van macht over mensen. Worden we geflest?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.