Horeca-baas resoluut tegen Hugo’s sneltesten: ‘Snel terug naar oude normaal, niet onnodig systeem in stand houden’

Een meerderheid van de horecaondernemers is tegen een verplichte coronasneltest voor een bezoek aan hun zaak. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. De voorzitter van de brancheorganisatie, Robèr Willemsen, stelt dat we ‘zo snel mogelijk terug moeten naar het oude ‘normaal” en dat het niet wenselijk is om een sneltestsamenleving op te tuigen. 

Binnen de horecasector is er genoeg onvrede te vinden over de tal van, dikwijls ridicule, plannen van coronaminister Hugo de Jonge. Uit onderzoek van KHN blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse horecaondernemers tegen een zogeheten sneltestsysteem is. Zelfs als ze daarvoor weer open kunnen of meer gasten mogen ontvangen blijft de meerderheid tegen dit plan. Wat een vrij duidelijk signaal is vanuit de horecawereld richting De Jonge; hij zal toch echt met een beter en realistisch plan op de proppen moeten komen.

KHN-voorzitter Willemsen zegt tegenover RTL Nieuws dat men gewoon weer terug wil naar het oude normaal. Hij ziet dan ook geen heil in een sneltestsysteem. Volgens Willemsen focust de overheid zich met dit soort plannen op de verkeerde dingen:

“We moeten zo snel mogelijk terug naar het oude ‘normaal’ en niet onnodig een systeem van testen in stand willen houden. Het lijkt wel alsof het kabinet de enorme uitgaven op deze manier wil verantwoorden, in plaats van de focus te leggen op de heropening van de samenleving.”

De KHN meldt dat ze niet alleen staan met de kritiek, want ook verscheidene burgemeesters hebben zo hun bedenkingen. De plannen van De Jonge, een reisbewijs en het sneltestsysteem, lijken zo in rap tempo te worden neergefakkeld door verschillende kampen in de samenleving.

Willemsen kaart terecht het punt aan dat de overheid eerder bezig is om de eigen gigantische geldsmijterij te verantwoorden, dan met een solide exitstrategie te komen. De Jonges wispelturigheid en continue geflipflop qua ideeën zijn ook alles behalve constructief. Er is op deze manier geen peil te trekken op wat de toekomst brengt.

Niet zo gek dat veel mensen helemaal klaar zijn met de demissionaire minister voor Volksgezondheid. Nederland is keer op de keer de dupe van zijn gepruts en rare, vaak niet werkende plannetjes. Hugo, verzin iets dat werkt of stap gewoon op! Wellicht dat Robèr Willemsen dan je functie kan gaan bekleden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Paardenmiddel

  Ja, dat krijg he, als je een schoolmeester op zo,n hoge post zet. Alle kabinetsleden, behalve fvd, zijn te manipuleren. Gelukkig is er nu bewijs dat ook onze verkiezingen corrupt verlopwn zijn. Kwestie van tijd.

  1. Appelstroop

   Iedereen is te manipuleeren.

   En wederom het grote verkiezingscorruptie complot..

   De eerste die ik tegenkwam gaf als bron ‘een vrouw uit een dorp’, de tweede gister(?) zei dat ik m’n gezond verstand moest gebruiken en nu jij weer..

   Heb je bewijs? Zo ja, heb je een linkje? Dit is namelijk zeer belangrijk nieuws dat internationaal voor opschudding gaat zorgen. Dus graag zou ik het verzamelde bewijsmateriaal dat jou heeft weten te overtuigen willen zien.

   1. Appelstroop

    *manipuleren

   2. rutte leugenaar

    eeeeuuuuuuhhhhhh

    * mondkapjes beschermen niet toch voeren we een draagplicht
    * de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot
    * de avondklok voorkomt 10% van de besmettingen(tenminste tot de ramadan)
    * besmettingen in de buitenlucht zijn nihil tovh slaan we de parken, stranden en bossen leeg

    Wou je nog meer manipulatie

    p.s bekijk de oproep van de WHO van oktober 2020 waarin wordt opgeroepen om lock downs te staken . Plotseling zijn d e build back better jongens doof

    corona is een manipulatief circus !

    1. Appelstroop

     zoals ik al zei: Iedereen is te manipuleren.

 2. STOP FVD

  Mee eens. Brabbelverhaal van paardenmiddel slaat als een tang op een varken. Kwestie van tijd dat FVD’ers doorkrijgen dat ze geen poot aan de grond krijgen met het wappiegedrag.

  1. rutte leugenaar

   💩

  2. CZ

   Inderdaad, het is een overheidswappie!

 3. Lucky Luke

  Het doet me deugd dat er zoveel Corona experts i Nederland zijn, Robèr Willemsen is er één van, maar waarom zit hij dan niet in het OMT, (Outbreak Management Team, fantastisch goed Nederlands, je schaamt je dood voor dit soort buitenlandse onzin)

  1. rutte leugenaar

   Ik vraag me steeds af welke kwalificaties je moet hebben om te slagen als corona expert. Van de huidige experts is nog geen enkele voorspelling uitgekomen ! Paniek over de Engelse variant , de Braziliaanse variant , de Afrikaanse variant , de Indiase variant , de samenkomsten op koningsdag , de volle parken en bossen enz enz

   Valsema had al bewezen dat je 15.000 man kan parkeren op de Dam zonder besmettingen. Dus al die paniek is een mooie show voor de buhne.

   Dit alles met een bezetting van 50% op de I.C en 5% op zaal.

   Corona is een hoax ! Een smerig politiek steekspel waarmee bijvoorbeeld Gates zijn zakken vult onder de noemer liefdadigheid. Zijn nieuw gebouwde fabriekjes draaien vol gas om zijn vermogen nog verder uit te bouwen. Wat een liefdadigheid van de man. Zo bewogen met de gewone man in de maatschappij. 🤮🤮🤮🤮🤮

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.