Meedogenloze Grapperhaus treitert horeca en torpedeert hun EK-plannen: ‘Heeft hij helemaal niks geleerd?’

Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus heeft de Nederlandse horeca flink in de steek gelaten. De minister deed een oproep aan Nederlanders om de eerste wedstrijden van het EK Voetbal thuis te gaan kijken. De horeca had zich in allerlei bochten gewrongen om juist te profiteren van dit voetbalfestijn, maar de felbegeerde omzet, die velen goed kunnen gebruiken, verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

De Nederlandse horeca was de afgelopen weken al druk bezig met het bedenken van ‘corona proof‘-plannen voor het aankomende EK. Veel ondernemers hoopten namelijk een extra zakcentje te verdienen tijdens die voetbalfestijn, helaas heeft de minister daar nu een stokje voor gestoken. Vanochtend kwam Grapperhaus met de mededeling dat hij hoopte dat veel Nederlanders het voetbaltoernooi thuis op de bank gingen kijken én juist geen grote schermen op terrassen of marktpleinen gaat ophangen.

Voor horecaondernemers was deze oproep een klap in het gezicht. Sommigen hadden al veel sneltesten in huis gehaald of andere aanpassingen verricht om toch te kunnen profiteren van het EK. Dit feestje gaat nu alleen niet door. Koninklijke Horeca Nederland laat aan RTL Nieuws weten de oproep absoluut niet te kunnen waarderen:

“Heeft de minister niet geleerd van de afgelopen 14 maanden? De meeste besmettingen vinden thuis plaats. De horeca kan het juist goed organiseren. Iedereen snapt dat overvolle kroegen bij de eerste wedstrijden niet kan. Maar buiten, op het terras, met beamers is toch iets heel anders? Dit is zo voorbarig van de minister.”

Ook dit is weer het zoveelste voorbeeld van paniekvoetbal door het kabinet. Ze realiseren zich plotseling dat het EK voor de deur staat en nu roepen ze snel iedereen tot orde. Maar dit zal totaal niet werken: horecaondernemers worden gedupeerd, maar je voorkomt zeker niet dat mensen alsnog met elkaar voetbal gaan kijken. In plaats van buiten op een terras gaat men nu gewoon met een vriendengroep binnen de wedstrijden volgen. En zoals KHN terecht opmerkt is dan het risico op een besmetting vele malen groter.

Opnieuw, dus, een ondoordachte oproep van het kabinet. Eentje die ook nog eens de horeca mogelijk financieel schaadt en voor deze sector was het al een waardeloos jaar. De meedogenloze Grapperhaus geeft ze nog eens een trap extra richting het faillissement. Wat een bullebak!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. nexit nu aub

  uiteraard leren regenten niet

  overigens best wel dom als je denkt dat het huidige beleid geleid wordt door een virusbestrijding ! corna is een hoax en komt in oktober – november gewoon weer terug . Bereidt u maar vast voor !

 2. Cootje

  Geweldig toch die domme horeca ondernemers hebben toch met hun volle verstand gekozen afgelopen 17 maart , en van deze top regering mogen ze hun belastingen achteraf betalen . Dus niet huilen met een oog

  1. Xyz1234

   Hoe weet u zo goed dat het de horecaondernemers zijn die hiervoor gekozen hebben? Oh wacht, dat weet u helemaal niet.

   1. Cootje

    Horeca ondernemers zijn MKBers en stemmen al voor 80% op de vvd , dus weten we dat wel en MKBers zijn de grootste huilebalken als er een klein poepje dwars zit en dat wordt nu langzamerhand een drol . Maar gewoon in hun sop laten gaar koken ze hebben er zelf op gestemd

   2. nexit nu aub

    de gewone man die genaaid is met de toeslagen affaire zal het niet geweest zijn.
    de boeren die genaaid zijn met de stikstof idioterie zullen het niet geweest zijn
    de middenstand die genaaid is met corona idioterie zullen het niet geweest zijn
    de sportscholen en sportclubs zullen het niet geweest zijn.
    enz enz

    blijven dus weinig groepen over die overtuigend rutte gestemd zullen hebben

   3. Cootje

    De bevolking van Staphorst is geen horeca ondernemer , die geloven in wonderen en laten op 17 maart jongstleden de horeca ondernemers ook in wonderen hebben geloofd , terwijl je Pinokkio al ruim 10 jaar wonderen verkondigt maar als je hem er aan houd heeft hij last van dementie en er geen herinnering meer aan.

 3. leukeditter

  grappenklootzak…hou je bek dicht en laat de mensen lkkr EK kijken he met een groot scherm..dat jij liever kleine dansende meisjes ziet is jou probleem

 4. Emma Louise

  “Ook dit is weer het zoveelste voorbeeld van paniekvoetbal door het kabinet.”

  Tikkie terug, Ferd!

 5. usb3.0

  Ze willen ze nog dieper op de knieën hebben natuurlijk, want de testverplichte maatschappij moet en zal er komen, en vergis je niet hoor, deze tijdelijke wet(ten) zijn niet tijdelijk en versoepelingen zijn het zeker niet dit is pertinent een leugen men dient er haar of zijn privacy voor in te leveren en medisch geheim op te geven, naast het verzamelen van enorm veel data en dna niet te vergeten praat men over versoepelingen, zoals je wel ziet en leest, het is een leugen en domoren vinden het allemaal prima..

  1. StemPzeweg

   Ik vind de testsamenleving een zegen voor Nederland

   1. usb3.0

    Jij bent daarom ook een achterlijke imbeciel waar niets nuttigs uitkomt

    1. Jack Flash

     In het najaar begint alles weer opnieuw.
     Misschien wordt dan de rest nog wakker.

   2. Cootje

    Een koe heeft een hersencel minder dan een mens mag jij je laten testen of je geen koe bent. Anders hebt je last van die symptomen .en dan nog eens kijken of het een zegen is

 6. Ik weet alles

  Gewoon aangeven dat het een bruiloft is, waar toevallig een TV aan staat met voetbal. Bruiloft thema is oranje.

 7. polleke67

  Ik vond dat Hugo de Jonge zowiezo een arrogante houding had, tijdens zijn debat in de eerste kamer. Het was iedereen zijn schuld behalve zijn schuld en als hij een moeilijke vraag kreeg, dan dook hij ook gelijk in een slachtofferrol.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.