“Ik heb een eed afgelegd:” Huisarts in Lelystad wil patiënten coronavaccin niet toedienen

Dokter Ramdas uit Lelystad is geen fan van het coronavaccin. Sterker nog, bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is er melding tegen hem gedaan omdat hij zijn patiënten niet zelf een inenting geeft met het vaccin. Zijn assistente doet dat, en dan ook alleen nadat de patiënten een verklaring hebben getekend.

“Persoonlijk heb ik de injectie geweigerd vanwege tal van bezwaren,” schrijft de arts die werkt in Gezondheidscentrum Kempenaar in een brief aan zijn patiënten. “Omwille van de eed die ik heb afgelegd kan ik u deze injectie niet geven. Ik ben er namelijk niet van overtuigd dat ik u hiermee niet zal beschadigen.”

Maar, Ramdas uit, dit betekent niet dat zijn patiënten niet ingeënt kúnnen worden. “U zult uw prik krijgen van mijn assistente,” schrijft hij. “Zij zal dit geheel uit vrije wil doen.” Dit omdat zij dus wél denkt dat het vaccin veilig is, en ze de patiënten er wél een gunst mee doet.

Voor dat gebeurt moet de patiënt nog wel een verklaring tekenen. In die verklaring staat: “’Hierbij verklaart ondergetekende zichzelf uitgebreid geïnformeerd te hebben over wat deze Covid-19-injectie is en wat de mogelijke effecten zullen zijn. De injectie wordt geheel vrijwillig en niet onder druk genomen.”

Vervolgens biedt dokter Ramdas zijn excuses aan, aan zijn patiënten omdat hij hen “last bezorgt” met zijn “overtuigingen.”

Een woordvoerster van de Landelijke Huisartsen Vereniging laat weten op de hoogte te zijn van Ramdas’ manier van handelen. En zegt ze, er zijn nu eenmaal “overal twijfelaars, ook onder artsen.” In dit specifieke geval is het zo dat vaccineren niet in het reguliere takenpakket van huisartsen hoort. De huisarts hoeft het dus niet te doen als het tegen zijn principes indruist. “Dat is hetzelfde voor kleine medische ingrepen, euthanasie en ook vaccineren.”

En trouwens, zegt ze, er is ook nog eens niets mis met Ramdas’ strategie omdat de patiënten de prik alsnog kunnen halen.

Dat Ramdas een brief heeft gestuurd is erg onorthodox, maar ook dat is niet verboden.

Ondertussen heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een klacht binnen gekregen. De IGJ laat weten maatregelen te nemen “als dat nodig is.” Wat betreft het niet prikken door de huisarts zelf, daar kan de IGJ niets mee. Waar mogelijk wel iets mee kan gebeuren is dat het niet “niet de bedoeling” is dat patiënten “een verklaring tekenen.”

“De enige schriftelijke toestemming die van een patiënt gevraagd kan worden is of hij/zij akkoord gaat met het doorgeven van de vaccinatiegegevens aan het RIVM. Wanneer een huisarts om deze toestemming vraagt, kan de IGJ deze arts aanspreken”

Ondertussen is Ramdas heel kalm over deze materie. “Ik heb een eed afgelegd,” aldus de arts tegen De Telegraaf. “,Ik heb gezworen dat ik zal weldoen en niet zal schaden. En ik kan niet garanderen dat ik niemand zal schaden met een vaccinatie.”

En als mensen hem beschuldigen van “manipulatie” omdat hij een brief heeft meegestuurd, nou, daar is hij niet van onder de indruk. “Ik denk dat de manipulatie vanuit overheid, RIVM en het OMT veel sterker is,” zegt hij daarover.

Op Twitter kan dokter Ramdas evenwel op behoorlijk wat steun rekenen. “Trots op mijn huisarts collega Ramdas uit Lelystad,” schrijft mede-huisarts Els van Veen terwijl ze naar zijn verhaal op de website van De Telegraaf linkt:

Neuroloog Jan B. Hommel noemt Ramdas’ opstelling “moedig.” En, schrijft hij, hij dwingt hierdoor zijn patiënten “zelf goed na te denken. En wie gevaccineerd wil worden kan gevaccineerd worden. Zo was informed consent toch ooit bedoeld?”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal, en word lid van onze groep op Facebook.

Maar er zijn ook negatieve reacties:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Aborifa

  Kan-ie beter een ander beroep kiezen. Iets zweverigs.

  1. rutte leugenaar

   Slechts 1 vraag ; zijn corona vaccinaties een experimentele behandeling ? Ja of nee is voldoende antwoord

   1. Branzino

    @rutte leugenaar
    Nee

    1. rutte leugenaar

     Dan zie ik graag je dubbel blind onderzoek te ge moet decadente tröl. Je bent het bewijs dat mensen op hun tellen moeten passen om deel te nemen aan dit experiment domme tröl

     1. Branzino

      @rutte leugenaar
      Zelf niet even nagegaan zeker. Ik ben niet te beroerd om dat voor je te doen, want er zijn duizenden internetsites waar zo’n dubbel-blind onderzoek voor het corona-vaccin wordt genoemd. Ik geef je er één: newscientist.nl/nieuws/het-pfizer-vaccin-is-dit-de-doorbraak-waar-we-op-hoopten/
      Het zoal je sieren, als je hierop even reageert en aangeeft of je je vergist hebt of dat ik deze verwijzing onterecht geef.

    2. Xyz1234

     U wilt beweren dat de experimentele fase is afgerond? De fabrikanten zelf zeggen dat dit pas in 2023 het geval is. U weet het dus niet, zoals zoveel andere niet geïnteresseerden. Zalig zij de onnozelen.

     1. Max Aue

      Het is onzin om over deze vaccins over een experimentele fase te spreken. De vaccins zijn grondig getest voordat ze werden vrijgegeven en als het gaat om de mogelijke lange termijn gevolgen hebben we een decennialange ervaring met dit type vaccins.

      Wie is hier onnozel?

     2. usb3.0

      “De vaccins zijn grondig getest ”

      maxje liegt, dat is logsich want maxje is een echte fascistische vaccinazidrammer, onderzoek naar een geneesmiddel/vaccin duurt 10 tot 15 jaar, hoezo grondig?!!
      Je moet echt een staatsmongool zijn om te beweren dat er grondig is onderzocht..

   2. usb3.0

    Tuurlijk is dit experimenteel er zijn immers geen gegevens en die moeten gaande weg het experiment worden verkregen en daar worden mensen voor misbruikt, de grondwet is daar ook duidelijk over, een volk mag niet onderworpen worden aan experimenten, zelfbeschikking artikel 11

 2. Branzino

  Dit is een heel voorzichtige huisarts. Als hij altijd zo consequent naar zijn overtuiging handelt, zal hij geen enkel medicijn voorschrijven. Zelfs voor een advies om maar een paracetamolletje te nemen en vroeg onder wol te kruipen, bijvoorbeeld bij een milde verkoudheid, haakt hij af en laat hij dat zijn assistente adviseren. Heel slim, maar ook ongebruikelijk. Zelfs bij paracetamol worden op de bijsluiter de meest vreselijke bijwerkingen niet uitgesloten. En dus weet de arts die dit voorschrijft niet 100% zeker, dat hij zijn patiënten niet beschadigt.
  Ik vermoed, dat hij ook patiënten niet kan doorverwijzen, want in het verkeer kun je ook heel ernstige, tot zelfs dodelijke, beschadigingen niet uitsluiten. Conclusie: dit is een onbruikbare en nutteloze huisarts. Ik begrijp de milde opstelling van de beroepsorganisaties niet.

  1. rutte leugenaar

   Blabla blablabla

   Gelukkig neemt de weerstand van het medisch personeel met sneltreinvaart toe tegen het experimentele vaccinatie programma. Het gewauwel van corona wappies die denken dat de vaccinatie demagogie gestoeld is op wetenschappelijk onderzoek wordt steeds verder aangetast. De corona vaccinatie is experimenteel en dat wordt veel te weinig benadrukt. Veel plezier met je spuit om de 3 maanden en bij elke mutatie

   1. STOP FVD

    Laat jij je anders nog even iets beter inlichten. Overigens is ELK nieuw vaccin een experiment, want het is ALTIJD onduidelijk wat het effect op de lange termijn is.

    Als er duizenden experts over de hele wereld aangeven dat het veilig genoeg is om het vaccin te nemen, en er zijn er enkele die dat niet vinden, dus dan ligt het aan de persoon zelf wat die met de informatie doet. Jij kiest er voor het niet te doen, veel plezier, je opmerking dat er elke 3 maanden een nieuwe gezet moet worden is wederom uit je duim gezogen en vervelend dat je die desinformatie hier zit te verspreiden.

    1. rutte leugenaar

     Daarom doen we ALTIJD eerst een dubbel blind onderzoek domme jongen om ervoor te zorgen dat er niet steeds weer een verpleegtehuis met risico patiënten omvalt domme jongen.

    2. rutte leugenaar

     Niet ik bedacht dat je mogelijk 4 x per jaar geprikt moest worden dat was de CEO van Pfizer domme jongen. Zorg eens dat je actueel op de hoogte bent alvorens iets te roeptoeteren domme tröl.

     1. STOP FVD

      Bedoel je deze CEO? Hij zeg volgens mij dat het mogelijk is dat je een 3e vaccin moet krijgen binnen 12 maanden na volledig gevaccineerd te zijn. Dus wie is er nu eigenlijk op de hoogte (het bericht is van 15.4.2021). Ik hoor graag je reactie.

      h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

     2. STOP FVD

      Ik haal het belangrijkste stukje er even voor je uit :

      “A likely scenario is that there will be likely a need for a third dose, somewhere between six and 12 months and then from there, there will be an annual revaccination, but all of that needs to be confirmed. And again, the variants will play a key role,” he told CNBC’s Bertha Coombs during an event with CVS Health.”

      Dus, vertaald, een 3e ergens tussen 6 en 12 maanden na volledige vaccinatie, en daarna 1 x per jaar (zeg maar de griepprik om in jouw termen te blijven). Maar dat is nog niet zeker, zegt hij er nog even bij. Waar inderdaad de varianten een rol spelen.

      NERGENS zie ik staan dat we 1x per kwartaal een prikje mogen halen. Wederom verspreid je desinformatie.

     3. Branzino

      @STOP FVD
      Viermaal per jaar hervaccineren? Dat is de manier van deelnemen hier van mensen als @rutte leugenaar. Gewoon wat onwaarheden verspreiden en verder afhaken. Ik heb in dit draadje eerder verwezen naar een site waar het door hem ontkende dubbelblind onderzoek gewoon wordt vermeld, net als op duizenden andere sites. Mensen als @rutte leugenaar doen hun naam zeker eer aan. Eigenlijk moeten we er niet op reageren, maar dan gaan deze leugens een eigen leven leiden.

     4. rutte leugenaar

      blabla bladieblabla , domme arrogante decadente zak

   2. Branzino

    @rutte leugenaar
    “Gelukkig neemt de weerstand van het medisch personeel met sneltreinvaart toe”

    Ik hoor vooral het medisch personeel klagen dat zij nog steeds onvoldoende gevaccineerd zijn, terwijl ze wel in aanraking komen met kwetsbare patiënten en met besmette mensen, zodat ze ook zelf risico lopen. Dit lijkt me 100% in tegenspraak met jouw opmerking.

    1. rutte leugenaar

     Jij wel , ik niet , ik ken veel weigeraars die onder druk worden gezet door hun werkgever ,! Dat lijkt me 100 % in tegenspraak met jouw gewauwel.

     1. rutte leugenaar

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=PSvAyAj2yWc

      uiteindelijk geeft men toe dat vaccineren slechts het doel heeft de symptomen te beteugelen als men ziek wordt !

      Vaccineren voorkomt geen besmetting , geeft geen bescherming maar zorgt MOGELIJK voor een minder heftig ziekte verloop en zelfs dat is niet zeker !

      Geweldige persconferentie !

    2. usb3.0

     Nou nee hoor branzebinootje, ik hoor heel veel berichten over zorgmedewerkers die besluiten om zich niet te laten gebruiken voor een experimenteel vaccin, die mensen denken na namelijk…

  2. usb3.0

   branzebinootje is de achterlijkheid zelf natuurlijk door uitermate luchtig te doen over een experimenteel mRNA vaccin, doet een beetje achterlijk door het te vergelijken met een paracetamolletje, het zou branzebinootje sieren om zich helemaal plat te laten spuiten..

   1. rutte leugenaar

    Dat mag straks ook. Elke 3 maanden volgens de meneer van Pfizer. De stomme hond onze stopidioot denkt dat het een geintje is. Hoe dom kan je zijn ?

    1. STOP FVD

     Dus, nogmaals hier dan even, omdat je nu zo stil bent, volgens de door jou genoemde meneer van Pfizer, stelt het volgende (en dit is NIET zoals jij beweert dat HIJ zegt), dus nee ik denk dat het geen geintje is, JE VERTELT EEN LEUGEN! :

     Bedoel je deze CEO? Hij zeg volgens mij dat het mogelijk is dat je een 3e vaccin moet krijgen binnen 12 maanden na volledig gevaccineerd te zijn. Dus wie is er nu eigenlijk op de hoogte (het bericht is van 15.4.2021). Ik hoor graag je reactie.

     h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

     Reageer anders even, je hebt constant een grote bek dat JIJ alles weet, maar ik haal je “feiten” onderuit. Je stilzwijgen zegt eigenlijk alles. STOP LEUGENS TE VERSPREIDEN!

 3. usb3.0

  Als een huisarts niet met 100% zekerheid kan zeggen dat een medicijn werkt of dat een huisarts niet met zekerheid kan zeggen wat er precies in een vaccin zit mag hij/zij dat niet toedienen, dus terecht want geen 1 huisarts weet het namelijk

  1. STOP FVD

   Dat geldt voor alle vaccins, ALLE vaccins hebben ALTIJD een risico op bijwerkingen. En degene die het vaccin dat van zijn assistente krijgt moeten een formulier tekenen dat ze op de hoogte zijn van de mogelijke bijwerkingen van het vaccin. Ja hoor, het moet niet gekker worden, alsof zo’n huisarts DAT dan voor jou bepaald. Zijn patienten gaan niet over dat hij de prik wel of niet zet, de huisarts gaat niet over of de patienten zichzelf voldoende hebben geinformeerd. Wat een idioot.

   1. Vrijedenkert

    Niet alleen vaccinaties…
    Alle medische behandelingen, ingrepen en operaties hebben bepaalde risico’s en ook alle medicijnen hebben bepaalde bijwerkingen!
    Dat deze arts zijn patienten informeert over pas ontwikkelde vaccins en dat bepaalde risico’s op zowel korte als lange termijn niet bekend zijn is op zich prima maar het weigeren om zelf toe te dienen en patienten laten tekenen slaat als k@t op een triangel…

   2. rutte leugenaar

    klopt , elke medische ingreep heeft risico’s , nu nog eerlijke objectieve voorlichting ovr de vaccinatie gekheid. Een medisch experiment !

  2. Canta

   usb3.0
   Een huisarts kan NOOIT met 100% zekerheid zeggen dat een medicijn werkt want wat bij de één werkt, werkt soms niet bij een ander. Net zoals de ene mens, na de vaccinatie, zich beroerd voelt en hoofdpijn heeft en de ander merkt er niets van.

   1. rutte leugenaar

    Dus wat is je punt stomme tröl ? Deze huisarts maakt zijn patiënten bewust van de risico’s. Een uitstekend huisarts dus.

    1. Canta

     rutte leugenaar
     Ook jij kan kennelijk niet lezen. Ik heb het helemaal niet over de arts maar over de bewering van usb3.0 dat een arts 100% zou kunnen verzekeren dat een medicijn werkt.
     Maar het is duidelijk, jij vind jezelf bijzonder slim en alle anderen zijn dom.
     Maar het zijn de domme mensen die denken dat ze alles weten, de intelligente weten dat er nog een hoop te leren valt.

     1. rutte leugenaar

      precies van dit medisch experiment moet veel geleerd worden en mag niet verkocht worden als bewezen technologie door minkukels die verliefd zijn op de demagogie van de frikandellen experts hugo goebbels.

      vaccineren met een mrna vaccin is geen bewezen techniek en toen Jozef Mengele ermee experimenteerde spraken we er schande van. Proef je de verschillen al brul@@p ?

     2. Canta

      rutte leugenaar
      Dat jij reageerde op iets wat ik helemaal niet had gezegd, sla je maar even over.
      “Maar het zijn de domme mensen die denken dat ze alles weten, de intelligente weten dat er nog een hoop te leren valt.”
      Het grappige daarvan is dat juist de domme mensen zich hier niet in herkennen en, net als jij, denken dat zij het wel allemaal weten.

  3. usb3.0

   Nee hoor jullie zitten ernaast, een huisarts mag weigeren maar we zien precies datgeen wat er gebeurt als een huisarts dit doet, dit noemt men een hetze..

   Wie zijn jullie eigenlijk om te vertellen wat een een huisarts moet doen..

   1. Canta

    usb3.0
    Je moet wel goed lezen. Ik heb het nergens over de weigering van de arts.
    Ik zeg dat jouw bewering dat een arts voor 100% zou kunnen zeggen of een geneesmiddel werkt, niet klopt.

    1. rutte leugenaar

     Als de gewone weg van onderzoek gevolgd was had de huisarts vast wat risico’s kunnen schrappen. Nu informeert de huisarts zijn patiënt over het experiment. Hij verdient een lintje. Hij presenteert zich niet als Jozef Mengele.

     1. Canta

      rutte leugenaar
      “Hij presenteert zich niet als Jozef Mengele.”
      Dus artsen die wel vaccineren zijn net als Mengele.
      Nou met een dergelijke uitspraak blijkt dat jij aardig van het padje bent.
      Je begrijpt er werkelijk niets van. Zelden zo’n domme uitspraak gehoord.

     2. rutte leugenaar

      Uiteraard vind jij het een domme uitspraak. Jij bent immers voorstander de hele wereld vol te spuiten met een marker die onze eiwit huishouding aanpast. Dat er een reële kans is op een auto immuun ziekte is voor jou onbelangrijk. Ook jij bent zo een idioot die Mengele als wetenschapper op een voetstuk had geplaatst getuige je belachelijke mening.

     3. Max Aue

      “Jij bent immers voorstander de hele wereld vol te spuiten met een marker die onze eiwit huishouding aanpast”

      Kun je iets meer vertellen over deze ‘marker’, het liefst met een bron?

     4. usb3.0

      maxje is zo verschrikkelijk dom, begrijpt niet dat er een experimenteel mRNA vaccin op mensen wordt getest die zelfs dodelijke slachtoffers maakt.

    2. usb3.0

     “Ik zeg dat jouw bewering dat een arts voor 100% zou kunnen zeggen of een geneesmiddel werkt, niet klopt”

     Je bent een muggenzifter, op een gemiddeld geneesmiddel word 10 tot 15 jaar onderzoek gedaan waarbij de voors en de tegens duidelijk zijn druiloor dat is wat anders dan een experimenteel mRNA vaccin waarbij duidelijk is geworden dat er zelfs doden vallen..

     1. rutte leugenaar

      Niet alleen vele doden , ook verlammingen, bloedingen coma, huidaandoeningen, storingen in het auto immuunsysteem enz enz. Collateral damage volgens decadente tröllen en volgens de vaccinwappies

     2. STOP FVD

      Maar nog steeds (veel) minder doden dan zonder vaccin slimpie! Het is het risico waard. Kijk naar de VS. Kijk naar de VK. Klopt allemaal niet zeker!

     3. usb3.0

      vaccinwappie stopje gaat nu onderscheidt maken welke dood erger is of minder erg, dan ben je toch wel een heul ziek figuurtje

     4. Max Aue

      onderscheid

     5. rutte leugenaar

      onze strónt vlé®k is inhoudelijk weer vast gelúld samen met de stopidioot. De taalnazi hoedanigheit komt weer bofen borrellen bij de tróllen

     6. CZ

      “taalnazi hoedanigheid”

      Zo is dat, als je onkruid geen water geeft gaat het ook dood.

     7. rutte leugenaar

      QUOTE STOP FVD 2 uur geleden
      Maar nog steeds (veel) minder doden dan zonder vaccin slimpie! Het is het risico waard. Kijk naar de VS. Kijk naar de VK. Klopt allemaal niet zeker! END

      Onze dorpsgek gaat nu aantonen dat de extra doden door de vaccinatie ook gevallen zouden zijn door corona !

      Je bent volledig gestoord en je aannames missen ook maar 1% onderbouwing laat staan dat je tot een overtuigende onderbouwing kan komen vaccinatiewappie

     8. usb3.0

      maxje is een taalautist die door zijn gezever graag de aandacht verlegd van de inhoud naar de vorm anders begrijpd deze taalautist het niet, en krijgt taalautist maxje ernstige kortsluiting in zijn toch al geesteszieke verstand..

   2. STOP FVD

    Ik zeg helemaal niet wat hij moet doen, ik zeg alleen dat hij niet het recht heeft de patient een formulier te laten ondertekenen, wel goed lezen wappie!

    1. usb3.0

     Jawel hoor dat recht heeft hij wel, net zoveel recht als al die moslims die voorbedrukte aangiftes invulde

     1. STOP FVD

      Zucht!

     2. CZ

      Ha wappie, snappie?

 4. september

  Hallo stop je hoeft niet te zuchten,want met Stop Rutte,USB.3.0 en andere wappies valt geen discussie te voeren.Ze vinden iedereen die het niet met hen eens dom is. Maar dat wisten we al.Ze vormen maar een minderheid!

  1. rutte leugenaar

   geef eens antwoord op deze persconferentie sukkeltje

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=PSvAyAj2yWc

   Zowel de minister als de voorzitter van het duitse OMT in hun hemd door een zorgverlener.

   Vaccineren beschermt en voorkomt niet !!!!! mogelijk een milder ziekte verloop en dat is alles sukkeltje . Probeer het voor 1 keer is inhoudelijk zwetskop.

   1. Branzino

    @rutte leugenaar
    “Vaccineren beschermt en voorkomt niet !!!!!”

    Dit is nog lang niet voldoende onderzocht. Of je liegt weer of je bent niet voldoende op de hoogte.

    1. usb3.0

     “Dit is nog lang niet voldoende onderzocht”

     Precies dus hoe dom kun je zijn om je door experiment te laten misbruiken

     1. rutte leugenaar

      blijft merkwaardig , als je vanuit kritiek wijst op het experimentele gebeuren ben je een anti vaxxer ,

      als de vaccin wappies worden gewezen op de gevolgen van het experimentele vaccineren scanderen ze “we moeten nog veel leren van de nieuwe techniek “.

     2. usb3.0

      Precies, het zijn allemaal een stel hypocriete vaccinazi drammende coronafetisjisten

     3. Max Aue

      “Precies dus hoe dom kun je zijn om je door experiment te laten misbruiken”

      Dit is demagogische dommigheid. De vaccins moeten een loodzware procedure voor toelating doorlopen en we hebben een decennialange ervaring met dit type vaccins.
      Het is idioot om dit een experimentele vaccins te noemen.

     4. rutte leugenaar

      de waarheid is weer dommig volgens de strónt vlé®k .

      kijk even wat je holmaat malle pietje schrijft

      quote Branzino 21 minuten geleden
      @usb3.0
      Van een nieuw vaccin is helemaal nooit 100% bekend wat de effecten, vooral op de langere termijn, zullen zijn. end

      de hele wreld vaccineren met een experimenteel vaccin waarvan niemand weet wat de gevolgen zijn. Ik verwacht dat de DES moeders staan te springen om de achterlijke beredenering van de strónt vlé®k te volgen

     5. Max Aue

      “Van een nieuw vaccin is helemaal nooit 100% bekend wat de effecten, vooral op de langere termijn, zullen zijn”

      100% zekerheid bestaat niet maar de kans dat deze vaccins op de langere termijn effecten zullen hebben is verwaarloosbaar klein.

     6. Max Aue

      Zie ook:

      “Als het vaccin uiteindelijk wordt toegediend, zijn eventuele bijwerkingen op de lange termijn nog niet onderzocht. Maar daar maakt De Boer zich geen zorgen om. “Je ziet nauwelijks langetermijneffecten bij vaccinaties. De bijwerkingen van vaccinaties zijn allemaal vrijwel hetzelfde. Een afweerreactie op het vaccin: roodheid op de plek van prikken, wat hoofdpijn, wat verhoging. Dat zijn bekende bijwerkingen in de beginperiode. Daarna zien we eigenlijk geen andere bijwerkingen.”
      h*tps://nos.nl/collectie/13850/artikel/2356947-is-dat-wantrouwen-tegen-het-coronavaccin-nodig

     7. Max Aue

      Zie ook: ht*ps://huis.vub.ac.be/corona/kennisbank.php/285

     8. Max Aue

      Zie ook: h*tps://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/12/29/10-vragen-over-de-vaccins/

    2. rutte leugenaar

     luister even naar de persconferentie domme arrogante decadente tról

     Wil je zeggen dat de minister liegt arrogante sukkel ? Di spreken toch altijd de waarheid ! 🤣😂🤣😂

     1. Branzino

      @rutte leugenaar
      Het is de mening van een ingehuurde Duitse IC-verpleegkundige. De man heeft geen vaste baan dus en wat dat voor de realiteitswaarde van zijn verhaal betekent, weet ik niet. Hij is dus ook geen virusdeskundige.
      De man heeft het trouwens vooral over het volksgezondheidsbeleid in Duitsland en wijdt slechts enkele woorden aan het effect van vaccineren. Die onzekerheid over alle effecten van vaccinaties is heel bewust genomen. Het snel invoeren van het vaccin werd positiever beoordeeld dan het volledig kennen van alle effecten. Het vaccin werd als veilig en voldoende effectief beschouwd en daar is helemaal nooit geheimzinnig over gedaan.
      100% kennen van alle effecten is nooit mogelijk en het effect op de besmettelijkheid wordt nog onderzocht.

     2. usb3.0

      “Het vaccin werd als veilig en voldoende effectief beschouwd ”

      Dat kan dus niet, dit weten ze nog helemaal niet, het is immers een experimenteel vaccin die op mensen word beproefd

     3. rutte leugenaar

      nee domme arrogante decadente tról

      Ga nogmaals de persconferentie kijken 2 meter sukkel .

      Wie zegt in dat interview dat de vaccinatie louter bedoeld is om effecten te beteugelen en niet om te beschermen !

      kom op je kan het decadente tról , het is niet de verpleger die spreekt , overigens is de toelichting op de druk in de zorg erg leuk, dat loopt al 3 tot 5 jaar.

      nou hup,hup ,hup aan het werk decadente tról , wie zegt tijdens de persconferentie dat het vaccin niet beschermt ?

     4. Branzino

      @usb3.0
      Van een nieuw vaccin is helemaal nooit 100% bekend wat de effecten, vooral op de langere termijn, zullen zijn.

     5. rutte leugenaar

      QUOTE

      Branzino 21 minuten geleden
      @usb3.0
      Van een nieuw vaccin is helemaal nooit 100% bekend wat de effecten, vooral op de langere termijn, zullen zijn. END

      HEHEHEHE , eindelijk , je bent dus volledig KRANKZINNIG om de hele wereld in te spuiten met een experimenteel vaccin wat een verkoudheid virus moet bestrijden !

      De tróllen kunnen hun onzin niet langer verdedigen en gaan langzaam overstag

     6. Branzino

      @rutte leugenaar
      Je hebt blijkbaar niet de hele persconferentie bekeken. Maar de heer Lange zei een paar minuten (zie bij plm. 13 minuten) voor de minister dat herhaalt al, dat de vaccinatie geen besmetting voorkomt, maar een milder verloop bevordert. De minister herhaalde dat even later (na plm. 18 minuten) met zijn eigen woorden.

      Ik had mijn eerste reactie gegeven a.h.v. het artikel op reitschuster.de/post/intensivpfleger-zerlegt-spahns-corona-politik-vor-laufender-kamera-neben-dem-minister/ Daar wordt alleen het commentaar van de heer Lange gegeven. Maar in de video horer we ook de minister. Die is heel veel positiever over het effect van vaccinaties. Alleen verklaart hij niet, dat het virus daarmee helemaal verdwijnt en ook nooit doorgegeven kan worden. Het risico wordt wel substantieel verminderd, zo zegt hij. Logisch ook natuurlijk. Want mensen worden eerst besmet en daarna pas kunnen de vaccineffecten, immuniteit dus, hun werk doen en het virus vernietigen. Of daarmee ook de kans op verspreiding tot nul gereduceerd wordt is nog even een grote vraag. Gelukkig toont de minister die eerlijkheid. Het wordt immers nog steeds onderzocht.

      De hele persconferentie was een stuk positiever dan jij met die ene zorgvuldig geselecteerde bijzin suggereert. Toch nog ter info: een minister is geen viroloog, een IC-verpleegkundige ook niet. Die vraag over wel of niet te besmetten of besmettelijk zijn, wordt nog intensief onderzocht, ook in Duitsland.

     7. Branzino

      @rutte leugenaar
      Ik weet niet hoe ik het je moet uitleggen. Geen enkel vaccin elimineert elk negatief effect. Die zijn namelijk nooit 100% te voorspellen. Er kan altijd een onverwacht effect bij een enkele patiënt op kunnen treden dat tevoren nog niet ontdekt was. Dat vaak gaat om de lange termijn en soeciale persoonskenmerken. Bij corona is dat niet anders. Zelfs het oude polio-vaccin kan nog steeds onverwachte effecten veroorzaken. Mensen die daar bang voor zijn, zijn angsthazen. Bij testpopulaties van honderdduizenden deelnemers kun je niet uitsluiten dat er nooit een probleem ontstaat bij enkele miljoenen of meer vaccinaties.

      Het corona-vaccin is dubbelblind getest en naar de huidige normen veilig gebleken. Ik heb je gisteren verwezen naar een site waar dat te kezen is, evenals op duizenden andere sites. Je reageerde niet, maar misschien helpt het je nu.

     8. Max Aue

      Wetenschappelijk is vastgesteld dat de mogelijke lange-termijn-effecten van vaccins nooit optreden na 6 weken. Althans er is geen enkele geval bekend.

     9. Branzino

      @Max Aue
      Dat zou kunnen. Maar hier gaat het vooral om de gebruiksduur. En dan blijft het mogelijk, dat zich na 10 jaar een patiënt aandient die grote problemen met het vaccin krijgt. Dat kun je met testen nooit uitsluiten, voor geen enkel vaccin. Daar zijn de mensen bang voor, onterecht vind ik.

     10. rutte leugenaar

      Domme tröllen, ja het is experimenteel, ja het is een onbekende techniek , ja de lange termijn effecten zijn onbekend maar het is 99,9 % veilig omdat wij zeggen dat het veilig is. De arrogantie bij de decadente onwetende is wederom ongekend groot ! Stelletje idiote meelopers !

     11. Branzino

      @rutte leugenaar
      Je enthousiasme over wat de minister gezegd zou hebben is wat naar de achtergrond gezakt. Je hebt nu wel begrepen, dat hij heel genuanceerd nog een enkele onzekerheid rond het vaccin benoemt. Maar hij is erg positief over de werking, toch?

  2. usb3.0

   “Ze vinden iedereen die het niet met hen eens dom is”

   Nee hoor dat maak jij ervan domme jongen

 5. J. Punt

  Zegt al genoeg als patienten verbolgen schrijven dat ze geen paracetamol voorgeschreven krijgen omdat ze de aanstelleritus of de ziekte van Amstel hebben. Deze huisarts maant de bange konijntjes indirect tot nadenken. Wat voor velen al
  Te veel van het goede is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.