IND heeft afgelopen jaar 50.000 vreemdelingen de Nederlandse identiteit gegeven

In 2020 zijn 96 procent van de verblijfsvergunningaanvragen goedgekeurd door IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Dat is bijna twee keer zoveel als het jaar ervoor, waardoor 2020 een explosieve stijging kent van het aantal verleende Nederlandse identiteiten aan vreemdelingen. 

In 2018 kregen zo’n 21.000 vreemdelingen de Nederlandse identiteit, in 2019 was dit 26.000 maar 2020 kende een ongekende groei: maar liefst 50.000 mensen kregen de Nederlandse identiteit, dat laat de Telegraaf weten.

Bij de naturalisatieverzoeken komen Syriërs naar voren als de grootste groep, gevolgd door mensen uit Eritrea. Veel van deze groep Syriërs kwam aan in 2015. Ze mogen, met een geldige verblijfsvergunning, na vijf jaar Nederlander worden. Dit verklaart mogelijk de grote stijging van het aantal goedgekeurde naturalisatieverzoeken.

Op sociale media is het onrustig vanwege dit nieuws. De explosieve stijging komt voor velen aan als onverwacht nieuws. Terwijl Nederland al een gigantisch woningentekort heeft blijkt ons bevolkingsaantal door migratie nog eens flink te stijgen.

Vorige week kaartte Forum voor Democratie dit probleem al aan: de Nederlandse overheid treuzelt te veel met het terugsturen van Syriërs naar hun land, dat weer als veilig te boek staat. Het resultaat hiervan zien we in de cijfers van de IND: een explosieve stijging in het aantal goedgekeurde naturalisatieverzoeken. Al deze goedgekeurde verzoeken kunnen weer flink wat problemen veroorzaken bij de huisvesting in Nederland.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. RS

  Waar wij als klein land GROOT in kunnen zijn. Men moest toch zo min mogelijk ” reisbewegingen “maken.? Dat geldt natuurlijk niet voor de inreizigers………..

 2. Pieter48

  In de 17e-18e eeuw was ons land een wereldmacht. Nu zijn we verworden tot de opvang van alle gelukzoekers en zielige personen van deze planeet. Om de kosten van deze opvang te betalen word er bezuinigd op alles wat ooit goed geregeld was in dit land. Daarbij worden we bestuurd door lieden die het belang van het eigen volk niet belangrijk meer vinden. Dus in de toekomst zal dit land overbevolkt raken. Met de gevolgen die daarbij horen.Blijf vooral stemmen op partijen die dit land naar de afgrond helpen.

  1. Monty

   ”In de 17e-18e eeuw was ons land een wereldmacht.”

   Klopt, maar op welke manier zijn we een wereld macht geworden?

 3. Chee

  50.000×30.000 kosten op.en dat elk jaar weer.
  Dan gezinshereniging ben kinderen neus 50.000 wordt gauw 250.000 minimaal.en dan weer de 30.000 euro’s voor de rest van hun leven, want werken ho maar.
  Waarom zou je werken als je met smoesjes gewoon lekker een betaalde vakantie voor het leven kan hebben.
  Tja in Nederland kan dat gewoon.
  Van de Somaliërs die in de jaren 90 zijn gekomen werkt nu ongeveer 10%.
  Reken uit je winst.

  1. Mireille

   Neem een paar taal en schrijflesjes, misschien samen met de nieuwkomers. Dan komt u enigzins begrijpelijk over!

   1. Chee

    @mireille kan zoals altijd slechts alleen op de verpakking reageren.
    Inhoud heeft ze namelijk niet meer in haar bezit sinds er een speld in haar werd geprikt en de lucht eruit kwam, nadat ze jarenlang gebruikt was door @gebande_3 en niet meer aantrekkelijk was.

    1. Max Aue

     Je bent een primitief figuur, Chee, mooier kan ik het niet maken.

     1. Chee

      @maxje mag hier op dds zijn eigen geïsoleerde mening ventileren.
      En dat doet ie ook, de hele dag.
      Geen persoon die hem interessant vind, slechts irritant, net als je in een hondendrol trapt.

     2. Edjan

      Chee, +++++++

     3. Max Aue

      vindt

   2. Harry Haller

    . taal- en schrijflesjes
    . enigszins

    Mireille kan zelf ook wel een taallesje gebruiken.

    1. Max Aue

     Mijn goede vriend is een liefhebber van de Nederlandse taal en die passie schept een band tussen ons.

  2. plakband

   @Chee: Van de Somaliërs die in de jaren 90 zijn gekomen werkt nu ongeveer 10%.

   Die 10% werkenden kan ik wat nuanceren.
   Voor 90% van die mensen zijn baantjes gecreëerd.
   Er zijn bv stichtingen opgericht die hier de Somalische cultuur bevorderen of er zijn zorgverleners aangesteld, speciaal voor Somalische jongeren of bezigheidsterapisten voor de 90% die niet werkt . Een enkeling is diversiteitsmedewerker bij een universiteit. Kortom, alleen maar banen op kosten van de belastingbetaler, ten dienste van de Somalische gemeenschap. Dit soort gemeenschappen (clans) parasiteren op de Nederlandse tolerantie. Hoe lang nog ?

 4. Gebande_3

  FvD beweert:
  Denemarken begint (in 2021) met het terugsturen van Syriërs naar hun allang weer veilige land. Hoe langer we wachten dit ook te doen, hoe meer Syriërs onnodig een permanente verblijfsvergunning krijgen.
  Maar het kartel treuzelt enorm. #FVD wees hier in 2019 al op!

  In 2019 stelde FvD al dat Syrië een veilig land was?
  De fantasten.

  1. Chee

   @gebande3 legt vast wel even uit waarom het fvd fantasten zijn en waarom het kartel niet treuzelt, toch?

   1. Stanly2000

    Chee, ijdele hoop!

 5. staleo

  Zij mogen met een geldige verblijfsvergunning na 5 jaar Nederlander worden.
  Ik neem aan dat zij ook allemaal Nederlands spreken en verstaan.
  Hoeveel % leeft van hun verdiende inkomen onder deze groep?
  Allemaal factoren die mede bepalend zouden moeten zijn om het Nederlanderschap te verkrijgen.

  1. Mireille

   Cijfers: In Nederland zijn er ongeveer 1,3 miljoen mensen boven de 16 jaar laaggeletterd, zij hebben moeite met lezen en schrijven. Ongeveer 250.000 mensen in Nederland zijn analfabeet en kunnen dus helemaal niet lezen of schrijven. (Bron, Moeite met lezen of zo?)
   Ergo, de het zijn niet alleen de immigranten. Maar hoe goed is uw Frans, Italiaans?

   1. Wally

    Wij wonen in Nederland…. niet in Italië of elders. Dus…. leer Nederlands. Dat is niet meer dan normaal mireille….

 6. Cootje

  Weer zo zooitje er bij die niets heeft met 4 mei / 5 mei. En zwarte piet . Die nog levende bewoners die zich manifesteren in de zorg en verpleeghuizen ,die ons land hebben opgebouwd en netjes hebben achtergelaten worden bedankt naar 75 jaar thee politiek en het individueel liberaal denken liggen te rotten in die huizen afwachtend of een van de 4 /5 verpleegsters een van de 40/60 bewoners een wasbeurt willen geven en hun uit de vuile luiers wil halen , terwijl zwarte piet niet meer mee mag doen is het sinterklaasfeest spelen voor de bootjes toeristen in al zijn facetten uitstekend geregeld , huizen voorrang , een leven lang brood en inkomsten .geen zorgkosten. Recht op alle subsidie stromen . Hoe creëer je een tweedeling ? Met dit beleid worden we op onze wenken bedient

  1. Monty

   ”Weer zo zooitje er bij die niets heeft met 4 mei / 5 mei.”

   Gisteren hebben we kunnen lezen dat er reageerders zijn die ook niet zoveel meer op hebben met 4 en 5 mei.
   Die vinden dat het gedenken wel mooi is geweest na 75 jaar.
   Maar wel voor onze Nederlandse cultuur en tradities zijn.

 7. Wally

  En huppekee… weer een stapje dichterbij bij de grote burgeroorlog. (Die ‘wij’ trouwens verliezen want nimbus, linkschmensjes en algemene watjes doe slaan niet terug).

 8. Mushroom2100

  Met dank aan links/liberaal Nederland. Dit is nu dus de linkse paradox;
  -wel pro natuur maar voor die aangespoelde nietsnutten bouwen we het land gewoon vol en gebruikt men het excuus dat de boeren te vervuilend zijn om zo land vrij te maken.
  -progressieve ideetjes lanceren maar ze niet met vuur en vlam verdedigen als ze geschoffeerd worden door nieuwbakken moslims hier..kijk bijvoorbeeld hoe homo’s in de grote stad bejegend worden. Die hebben inmiddels hun vrijheid om openlijk hand in hand te kunnen lopen verloren.
  Als klap op de vuurpijl wordt dan door links degene die dit wel durft te noemen uitgemaakt voor populist.
  In het onlangs verschenen rapport van de aivd werd gewaarschuwd voor de opkomst van extreem rechts. Dit klopt en die opkomst is volledig begrijpelijk. Maar het zou juist links moeten zijn waartegen gewaarschuwd dient te worden. Die zijn namelijk pas echt destructief en staatsgevaarlijk voor ons land

  1. Edjan

   Mushroom ++++++

 9. Patt

  Ik heb maar een vraag: WAAR GAAN ZE WONEN? Mijn dochter staat hier in Houten al 13 jaar op de wachtlijst voor een woning.

  1. Cootje

   Je kan een tuinhuis creëren voor je dochter. Je kan je de pleuris werken voor je dochter , maar dan werkje voor de bootjes toeristen en de opvreters in zuid Europa , je kan kijken of je een criminele buurman hebt die profiteert van de belastingvrije 60 miljard inkomsten per jaar of daar nog wat van de wagen af valt. Je kan je met je dochter ook keurig gedragen , dan kan je over nog eens 12 jaar je 25 en haar 25 jarige jubileum vieren , houten bij Utrecht onbetaalbaar dus kansloos , bij die 60 miljard helpen de banken je wel van een degelijk advies . Dat is namelijk een verdien model voor ze , betalen als het moet een boete . In het liberalen Nederland leer je kinderen klimmen

 10. Mar

  @Patt

  Deze mensen wonen al 5 jaar in Nederland. Na 5 jaar verblijf in Nederland met een geldige verblijfsvergunning en het behalen van het inburgeringsdiploma kan men een aanvraag voor naturalisatie aanvragen bij de gemeente waar men woont.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.