Kabinet laat restaurants en kermissen wéér in de kou staan: mogen de deuren NIET openen, ondanks wegebbende corona

Het is eigenlijk volstrekt belachelijk. Het gaat steeds beter met alle coronacijfers. Maar, laat het kabinet weten: restaurants, kermissen en culturele instellingen zullen nog steeds op een houtje moeten bijten. Voor hen zitten er géén zogenaamde “versoepelingen” in.

Vanaf 19 mei komen er een paar “extra versoepelingen,” omdat de coronacijfers razendsnel verbeteren. Zo mogen bibliotheken hun deuren weer openen vanaf die datum. Hartstikke leuk, natuurlijk. Maar wat schetst de verbazing? Tijdens het coronadebat gisteravond liet premier Mark Rutte weten dat culturele instellingen, restaurants en kermissen voorlopig nergens op hoeven te rekenen.

“Het is al razend spannend, we nemen niet meer risico,” aldus de VVD’er die het mkb de afgelopen maanden op professionele wijze de nek heeft omgedraaid.

Sportscholen en zwembaden gaan open. Pretparken en dierentuinen mogen “buiten” gasten ontvangen. En terrassen mogen langer open zijn vanaf aankomende dinsdag. Maar die andere bedrijven komen daar dus niet voor in aanmerking.

En dat is gek. Want de KHN roept nu al tijden dat juist restaurants maatregelen hebben genomen waardoor gasten vrijwel risicoloos kunnen eten (en drinken). Waarom mogen zij dan niet open, maar die andere bedrijven en instellingen wel?

Geen mens die het antwoord weet. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Ik weet het namelijk wel. Dit noemen we nou: willekeur. Er zit geen logica achter. Het kabinet doet maar wat. Als deze sector open mag, dan die sector niet. En welke sector open mag wordt volgens mij besloten door het opgooien van een munt. En voor alle overijverige nieuws-factcheckers: dat heet beeldspraak.

Voor wie er echter geen stijlfiguren zullen zijn, zijn de ondernemers in de getroffen branches die nog altijd dicht moeten blijven. Voor hen geen kleurrijke gezegden, maar dieprode cijfers. Het is toch ook om te huilen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. STOP FVD

  Maar veel belangrijker :

  h**ps://nos.nl/artikel/2380516-scheuring-in-forum-kamerlid-van-haga-splitst-zich-af-met-twee-anderen

  LOL

 2. leukeditter

  als jij dit belangrijker vind wordt het tijd dat ze je opsluiten , misbaksel

  1. STOP FVD

   Hahahaha! Nee, jij reageert lekker op de inhoud! Het stuk slaat ook gewoon nergens op, ten slotte mogen de terrassen straks veel langer open, dus restaurants komen ze niet tegemoet?

   En de kermis kan mij inderdaad gestolen worden. Terwijl culturele instellingen (binnen) niet open kunnen, net als de rest dat binnen is.

   Ik had graag gezien dat sporten voor 27jr+ weer mogelijk zou zijn zonder afstand. Maar helaas, terwijl dat ook buiten is.

   1. rutte leugenaar

    corona is een hoax en FvD en alle afspitsingen die nog gaan volgen zullen alle eten uit de ruif van rutte zodat een formatie onmogelijk wordt

    het stopidiootje viert dan feest de volidioot. Een onbestuurbaar land gehuld in een angstdeken omtrent een seizoen gebonden verkoudheidvirus.

    Wat een domme jongen

    1. STOP FVD

     Hahaha, gekopieerd van een eerdere reactie.

  2. Nikita

   Stopidioot straal negeren joh, je leest toch wat dat nageboorte schrijft, geeft zelf al aan waarom hij dit doet. Dit kwakje heeft de luier nog aan. Als je hem negeert ergert die sweetlip zich dood. En laten we eerlijk zijn dat is toch vele malen leuker ???

   1. STOP FVD

    Zweetlip

    1. CZ

     Wappie!

     1. STOP FVD

      Helaas Nikita, ik verbeter alleen maar een woordje, en daar is CZ alweer met een mooie reactie. LOL.

     2. CZ

      Inderdaad, wappie!

   2. rutte leugenaar

    Vind het leuker zijn aperte onzin te ontkrachten. Kost weinig moeite en geeft veel plezier.

    Heb je het derde prikje al gehad domme jongen ?

    1. STOP FVD

     Veel plezier om leugens te verspreiden, dat snap ik. Dat moet heeeeel leuk zijn, WANT MEER KAN JE NIET, WAPPIE. HAHAHAHAHAHAHAHA

    2. STOP FVD

     Jouw onzin is het makkelijkst, komt ie weer, let je nu wel op :

     De cijfers zijn al meerdere keren ontkracht, maar jij blijft ze vervolgens toch herhalen. En dan ga je vervolgens roepen dat we niets anders kunnen dan de boodschapper beschadigen, mag ik herinnering roepen JOUW claims :

     1. In de VK zijn ze begonnen met de 3e prik en 4e prik komt eraan ; ONJUIST, de 3e prik komt mogelijk in de herfts voor 50+’ers
     2. Pfizer ceo zegt dat we elk kwartaal een prikje moeten halen ; ONJUIST, deze ceo heeft slechts geroepen dat we mogelijk later dit jaar een 3e prik mogen halen, en daarna jaarlijks

     Dit zijn slechts 2 voorbeelden van ontkrachtte onzinverhalen van jou. En daarna blijf je je onzin verspreiden. Net als nu.

     De mortaliteit waar je naar verwijst zal ook niet meer omhooggaan, omdat er GEVACCINEERD wordt. EN jouw rating, als die al klopt betreft alle leeftijdsgroepen, ja duh, 0-60 gebeurt er niet zoveel, niet qua doden inderdaad, daarboven echter ligt dat percentage wel heel hoog.

     Conclusie, je verspreidt onzin en je plakt er een paar zielige scheldwoordjes aan vast. En dat noem jij dan inhoudelijk reageren 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

     1. arnoud

      De mortaliteit waar je naar verwijst zal ook niet meer omhooggaan, omdat er GEVACCINEERD.

      En dat is jou beste leugen !! want iedereen die dat levensgevaarlijke vaccinatie krijgt of wil hebben, kunnen nog altijd ( besmet ) raken.

 3. StemPzeweg

  De willekeur is niet te vatten en de manier hoe de podiumkunsten gewoon negeert wordt is werkelijk schandalig. Het woord dat mij te binnen schiet bij de Jonge zou me hier een ban opleveren

 4. kattekop

  Als het nu nog niemand duidelijk is wat er aan de hand is dan weet ik het niet meer
  Rutte wil het MKB kapot want hij is tenslotte samen met Kaag en Maxima bij Klaus Schwab van het WEF op audiëntie geweest waar dit allemaal besproken is.
  Het MKB moet kapot ten gunste van de multinationals.
  Je ziet het toch gewoon gebeuren.

  1. rutte leugenaar

   quote Je ziet het toch gewoon gebeuren. end

   Als je de ogen open hebt en je inleest heb je volledig gelijk.

   Als je vol blijft houden dat het WEF , klaus schwab en de bijbehorende EU politiek complotdenken is door wappies zal je nooit tot de kern komen

  2. STOP FVD

   Wat een dom gewauwel. Het mkb moet kapot, alleen complot wappies zien dat gebeuren.

   Als je nu nog steeds in dat theorietje gelooft dan weet ik het niet meer.

   1. CZ

    Zegt wappie!

   2. usb3.0

    Sterker nog stopje dé coronawappie, het MKB gaat kapot, echt wat ben jij toch een achterlijk figuur, jij bent hier dé complotterrorist

    1. CZ

     Dat sowieso, en vergeet Max Ernst Brenda Van Velenamen niet.

    2. STOP FVD

     Wijze woorden van een wappie!

   3. arnoud

    jazeker zie agenda BBB, maar ja.. jij kijkt liever de andere kant op

    1. STOP FVD

     Hahaha, ja is goed COMPLOT WAPPIE!!!! Ik kijk niet de andere kant op, ik kijk de juiste kant op, jij keert je gezicht van de waarheid en blijft in onzin geloven!

 5. alla-af sn-akbar

  Tsja, we hebben weer massaal VVD en D666 gestemd dus nu niet zeuren.

  1. rutte leugenaar

   Dank u voor het terug brengen van de discussie tot de kern in 1 zin !

  2. STOP FVD

   Vind ik ook, niet zeuren!

 6. J.C.

  Dus het € Songfestival gaat ook niet door? Idem dito de al een jaar toegelaten praattafels op tv met iedere avond handenvol “deskundigen”. Idem dito de overvolle luchthaven. Of……..?

  1. Mark Auel

   Lekker belangrijk dat pisnichtenfestival, alsof we daar op zitten te wachten.

   1. CZ

    Ik niet!

  2. Mar

   Overvolle luchthaven??????

  3. usb3.0

   Het songfestival?

   Het genderneutrale nichtenbal bedoel je toch zeker

 7. arnoud

  er is een goede verklaring voor, de kermis en aanverwante zaken, moeten !! kapot, dat is nu eenmaal de agenda van BBB.

  1. STOP FVD

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 DROEFTOETER

 8. STOP FVD

  @arnoud
  “”De mortaliteit waar je naar verwijst zal ook niet meer omhooggaan, omdat er GEVACCINEERD.

  En dat is jou beste leugen !! want iedereen die dat levensgevaarlijke vaccinatie krijgt of wil hebben, kunnen nog altijd ( besmet ) raken.”””

  Ik had niet over besmettingen, maar de fatality rate (stond er vrij duidelijk dacht ik). Er is een kans dat je nog steeds besmet raakt, MAAR de kans om er dan nog aan te overlijden is 0! Dus GEEN leugen, want de rate gaat dus sowieso niet meer omhoog. Lees je even wat beter in op de sites die er toe doen, en niet de antivac sites, want daar krijg je de verkeerde informatie (ook niet luisteren naar “rutteleugenaar”, die vertelt alleen maar leugens).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.