Ministerie over website van huisartsen die vaccinverspilling tegen willen gaan: “geen verstandig idee”

Het ministerie van Volksgezondheid schiet weer eens in de kramp. De huisartsen die met de website prullenbakvaccin.nl de verspilling van vaccinresten tegen willen gaan, wijken namelijk af van het uitgestippelde vaccinatiebeleid. Dat meldt de NOS.

Het idee dat we deze coronacrisis “samen doen”, zoals het kabinet ons telkens voor heeft proberen te houden, blijkt wederom een wassen neus. Ieder initiatief dat de efficiëntie van het vaccinatiebeleid (of iedere vorm van het coronabeleid wat dat betreft) kan verhogen, wordt genadeloos ontraden. Het ministerie van Volksgezondheid schiet het idee van de huisartsen namelijk direct af en zegt: “Dit lijkt sympathiek, maar het is geen verstandig idee. De vaccins zijn van het RIVM, zij bepalen de verdeling. Dit is niet aan anderen.”

Wat het ministerie en het RIVM betreft moet alles zo bureaucratisch mogelijk en is ieder initiatief een potentiële bedreiging voor hun regie. Dat is dan ook de reden dat het ministerie, geheel volgens procedure, de artsen doorverwijst naar de ‘vaccinatiemakelaars’ van het RIVM. “RIVM-makelaars volgen de landelijke strategie: de meest kwetsbaren en ouderen eerst. Dit initiatief doet dat niet”, zegt een woordvoerder van het ministerie. Ook wordt er nog even verwezen naar het ‘feit’ dat er maar weinig vaccins overblijven en dat er nog steeds schaarste is.

Als dat zo zou zijn, waarom bevestigen de GGD, het RIVM en hetzelfde ministerie dan dat er een kwart miljoen kwetsbaren extra uitgenodigd worden vanwege lege prikstraten (via AD)? De restvaccins gaan naar mensen die ze maar wat graag willen, terwijl de overheid een kwart miljoen mensen opnieuw uit moet nodigen omdat ze niet zijn komen opdagen. Het slaat toch werkelijk nergens op dat die groep niet op komt dagen en dat huisartsen kleine hoeveelheden vaccins dan maar in moeten leveren, zodat ze alsnog kapotgaan? De overheid lijkt regels, procedures en systemen belangrijker te vinden dan daadwerkelijk resultaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. rutte leugenaar

  vaccineren opzich is al een slecht idee.

  elke 3 maanden een prikje halen. Je moet volledig krankzinnig zijn om die experimentele meuk gebaseerd op mRNA techniek in je lijf te laten spuiten.

  1. STOP FVD

   Heb je hem weer met zijn 3 maandjes. Je moet wel echt een wappie zijn om pertinente leugens te blijven herhalen.

  2. Max Aue

   Als rutte leugenaar belooft netje binnen te blijven is het zijn goed recht het vaccin te weigeren.

 2. rafi

  Alleen domme en slecht opgeleide ambtenaartjes op genoemde instituten reageren zo, want ze voelen zich, uit onzekerheid vanwege hun domheid en slecht opgeleid/half analfabeet zijn, slechts veilig achter bureaucratische procedures. Dit is wel ZO on-Westers. Zo ongelofelijk slecht!!! Met deze mentaliteit zouden we nog in een hutje op de hei geleefd hebben. Duidelijk geval van verkeerde ambtenaartjes op de verkeerde plaatsen.

 3. september

  Altijd weer met dat we elke 3 maanden zouden worden gevaccineerd,je zou hier niet eens genoeg vaccins hebben.Het was ook een engelsman die dat zei.Elk jaar is genoeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.