shutterstock 1951933342

Nederland kruipt vaccinatie top tien van EU binnen: 44,9% tenminste eenmaal gevaccineerd

Geen categoriemei 31 2021, 13:34
Na maandenlang vrijwel onderaan de Europese vaccinatieranglijst te hebben gebungeld, behoort Nederland inmiddels bij de hoge middenmoot van de continentale strijd om zoveel mogelijk burgers in te enten tegen het coronavirus. Inmiddels heeft ons land 44,9% van de mensen een eerste prik toegediend gekregen, zo rapporteert het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) vandaag. Dat is boven het Europese gemiddelde, dat op 44,1% ligt.
Nederland hoeft slechts negen EU-lidstaten voor zich te dulden die sneller vaccineren dan ons land, en de verschillen zijn over het algemeen klein. Alleen de twee top-inenters steken met kop en schouders boven de rest uit. Hongarije heeft 61,7% van de inwoners gevaccineerd. Dat kon het land doen, omdat behalve de centraal ingekochte Pfizer-, Moderna-, Janssen-, en AstraZeneca-vaccins ook het Russische Spoetnik en het Chinese Sinopharm zijn gebruikt.
Bovenaan de ranglijst staat Malta met 63,6%. De Maltese regering wijdt dit succes aan het "dichte netwerk van gemeenschapsgezondheidscentra die dosissen wegprikken zodra ze binnenkomen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten