Nederlandse benzineprijs stuwt op naar recordhoogte: €1,895 per liter

De Nederlandse automobilist was behalve enige tijd in 2012 nog nooit zo duur uit voor een volle tank benzine. Dat blijkt uit berichtgeving van de consumentenorganisatie UnitedConsumers. Doordat de Amerikaanse economie een heropleving beleeft nu coronapandemie daar over het ergste punt heen is, trekt de prijs sterk aan. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Door de aantrekkende Amerikaanse economie, kost een liter benzine nu voor het eerst in bijna tien jaar €1,895 aan de pomp. Ook diesel stijgt flink in prijs: €1,525 is momenteel de luidende adviesprijs. Dat is nog wel iets onder het uit oktober 2012 stammende record van destijds €1,558.

In Nederland geldt brandstof voor voertuigen sowieso als flink prijzig, vergeleken met het buitenland. Er wordt in ons land veel belasting geheven over benzine en diesel, doordat de bewerkte olie niet alleen onderhevig is aan btw, maar ook aan accijnzen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Nikita

  Mooi man eindelijk schone lucht in jullie Flut landje hahahahahahahaahahahaa

  1. STOP FVD

   Gelukkig rij ik elektrisch.

 2. september

  Ik rijd gelukkig geen auto.

 3. Jannes-46

  In de prijs van benzine is momenteel ongeveer € 0,81 aan accijnzen verdisconteerd en dat is EXCL. BTW.
  Het is de hoogste tijd dat het “Kwartje van Kok” dat in 1991 als maatregel werd ingevoerd om een TIJDELIJK tekort op de begroting te dekken. Omgerekend naar € komt dan neer op ca. 11,4 €-cent. Wellicht kunnen ook nog wat van die zgn. milieuheffingen omlaag waarmee de prijs van benzine weer wat dragelijker zal worden.

 4. Max Aue

  Verhogen van de brandstofprijs is een goede strategie om elektrisch rijden te bevorderen.

  1. Harry Haller

   Ja, want elektrische stroom is gratis en komt zomaar uit de lucht vallen.

  2. M.Dikker

   Dan moeten de kindjes in Afrika nog harder werken voor ons. Schaam je je niet?!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.