NPO-directeur Frans Klein gaat af bij Nieuwsuur: ‘We stoppen niet met Andere Tijden, maar creëren een online omgeving voor geschiedenis’

Gisteravond kwam NPO-directeur Frans Klein langs bij Nieuwsuur om daar tekst en uitleg te geven over het programma Andere Tijden. Dat zou, werd eerder aangekondigd, van de TV verdwijnen. Dit leverde de NPO flink wat kritiek op en dus mocht Klein de boel proberen te redden. Maar de wijze waarop hij dat deed kon op veel kritiek rekenen.

Uit onderzoek blijkt dat ouderen op televisie naar Andere Tijden kijken, terwijl jongeren er juist online naar kijken. Dat is natuurlijk een “We willen juist die mix veranderen. Er wordt nu veel gezegd, we stoppen met Andere Tijden, dat doen we niet. Óók niet op televisie,” aldus Klein. Dan denk je dat er misschien een miscommunicatie is geweest.

Maar nee, dat is niet zo. Want dat “we stoppen er niet mee” blijkt “we stoppen ermee, behalve in uitzonderingsgevallen” te zijn. “De specials rond Andere Tijden die houden we gewoon in de lucht.” Ah. “De frequentie gaat naar beneden en wij proberen juist, nee, we gaan waarschijnlijk zes tot tien specials in een jaar uitzenden, dus ongeveer één per maand. En we proberen in de onlineomgeving juist een soort nieuwe geschiedenisomgeving met Andere Tijden te creëren.”

Andere Tijden verdwijnt dus wel degelijk van de buis, alleen wordt er maximaal één keer per maand een special uitgezonden.

Vervolgens ging Klein er een beetje op door dat ze de “mix” gewoon willen veranderen. Maar zijn verhaal rammelde aan álle kanten.

Voormalig PvdA-Kamerlid Jacques Monasch vindt het dan ook totaal onzinnig wat er uit Klein kwam. “Wat is dit voor een vaag geklets,” zegt hij over de brabbel die Klein uitstootte. “Dat zo’n directeur NPO dit er door krijgt met deze warrigheid. Is er eigenlijk wel tegenmacht binnen het bestuur en directie” van de NPO?

Andere twitteraars denken daar net zo over:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. jhak

  Bij de sollicitatie procedure worden dit soort figuren met verstandelijke beperkingen door positieve discriminatie aangesteld. Hij sprak in het interview ook nog zichzelf tegen, de stumper.

  1. plakband

   Helaas verdient/krijgt deze ‘stumper’ wel een veelvoud van een modaal inkomen.
   Opgebracht door de belastingbetalers die kunnen fluiten naar hun programma’s en naar hun centen.

   NPO-directeuren, daar zijn er veel teveel van.

 2. Vrijedenkert

  Natuurlijk gaat het progamma Andere Tijden verdwijnen, onze geschiedenis moet immers volledig herschreven worden volgens linkse indoctrinerende fanatici want alles aan de westerse Europese cultuur is immers fout!
  We zien dit al op grote schaal gebeuren bij musea, onderwijs, internetsites en streamingsdiensten etc…

  1. hans-e-pans

   “Vrijedenkert”, onze geschiedenis moet immers volledig herschreven worden?

   Laten we er maar aan denken dat onze geschiedenis al herschreven is.

   Wat zal onze geschiedenis in deze nog brengen.

 3. xavier

  Als ie echt wil verjongen dan stapt hij zelf op en maakt plaats voor jonge ‘helden’ als Wortelboer, Asporaat, Akwasi en dergelijk hoogvliegers. Erger kan tenslotte niet en het geld klotst toch tegen de plinten.

 4. Meriadoc Brandebok

  Het is schandalig dat het soort intellectuele en kwalitatief goede programma’s als Andere Tijden, Radar en Opsporing verzocht van de buis worden gejast. Juist voor zulke programma’s betaalt de belastingbetaler.

  1. Borreby Duytsch

   Eens, Merijn!

 5. yellow thread street

  Klein is daarnaast al jarenlang bestuurder van een aantal brievenbusfirma’s waarbij hij het niet zo nauw neemt met de geldende regels.
  Hij schijnt goed te zijn met geld en precies te weten hoe dit geruisloos weg gesluisd kan worden.
  Hoogste tijd dat die man opflikkert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.