Ondernemers alwéér diep de vernieling in door rampen-duo Rutte en De Jonge: nog langer wachten op coronasteun

Voorlopig lijkt er nog geen eind te komen aan het geblunder van het (demissionaire) kabinet-Rutte. Opnieuw kregen ondernemers, die het al loodzwaar hebben, vervelend nieuws te horen. De coronasteun die zelfstandigen als tegemoetkoming krijgen wordt voor het lopende kwartaal pas een maand later uitgekeerd. Dit tot grote frustraties van deze ruggengraat van de Nederlandse samenleving.

Normaal gesproken zou het loket voor aanvraag van de coronasteun rond deze tijd openen, maar ondernemers kregen de vervelende mededeling te horen dat ze een maand langer zullen moeten wachten. Terwijl de meesten al verzuipen in de schulden en de onbetaalde rekeningen, moeten ze ook nog eens deze klap zien te verwerken, die het achteloze, huidige kabinet van Rutte, De Jonge en Kaag hen toebrengt.

De NOS laat weten dat ondernemers pas halverwege juni een aanvraag kunnen indienen en dan pas in juli het geld krijgen. De bedrijfseigenaren zijn met “stomheid geslagen”, zoals een horecaondernemer vertelt. Hij vertelt dat velen van hen juist nu het geld nodig hebben:

“Eind juni kreeg ik te horen, maar we hebben het geld nu nodig. Het is het duurste kwartaal van het jaar, want het vakantiegeld moet betaald worden. In mijn situatie gaat het om 25.000 euro, dat is voor mij heel belangrijk.”

Dit is niet de eerste keer dat de overheid een uitbetaling uitstelt: eerder dit jaar gebeurde dit ook al. Toen startte de Koninklijke Horeca Nederland een kort geding om sneller het geld te krijgen voor de gedupeerde ondernemers. Uitvoeringsinstantie RVO beloofde toen om de steun in de toekomst sneller uit te keren, maar drie maanden later gaat het dus opnieuw mis. En ondertussen raken Nederlandse zelfstandigen steeds meer in de problemen. Dankzij het geblunder van Rutte en zijn kornuiten. Bedankt maar weer, hè. Voor helemaal niets!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. rutte leugenaar

  Als je nog vertrouwen hebt in het deze peppie &kokkie ben je niet van deze wereld. De 1 liegt als zijn lippen bewegen en de ander denkt verstand te hebben van frikandellen.

 2. Cootje

  Ha ha en wat te denken van onze nationale trots die wordt nu met huis en haar opgevreten door de solidaire Fransen , die Kaag mag het zooitje voor de zomer in haar wiegje deponeren tegen die tijd is de hele politiek uitgekotst , met als hoogte punten de wildwest in Amsterdam in onze bananen republiek , en het MKB kan wel even op een houtje bijten , bij onze ministeries hebben 7/10 miljard uitgegeven waar geen bonnetjes van zijn , dat komt regelmatig voor onderleiding Pinokkio . Het wordt een feestjaar 2021 , het einde van KLM met een verwaterd aandeel voor de belastingbetaler

  1. rutte leugenaar

   De rekening van het corona feestje zal een ongekende hyper inflatie brengen. We gaan gewoon verder met de uitverkoop

 3. StemPzeweg

  Rutte en De Jonge hebben het alle beste advies al 100 keer gegeven. Werk thuis, hou 1,50 m afstand, nies in je elleboog, draag mondkapjes en was je handen kapot. Als iedereen zich aan al deze dingen houdt kunnen alle ondernemers weer aan de slag

  1. rutte leugenaar

   Wat een dom gelúl , nies in je ellenboog en begroet vervolgens je visite met die ellenboog. coronawappies kunnen niet nadenken.

 4. LifeBuddy

  HaHaHaHa, de enige die hier steun krijgen, zijn de criminelen, gekozen door arische sLinkse lui. Een taakstraf van paar weken en wachten op de volgende gelukzoekers.
  wildwest-schietpartij-en-achtervolging-in-amsterdam-verdachte-overleden-zes-man-opgepakt

 5. rexm

  Men heeft de laatste jaren niets geleerd om toch steeds op te VVD te stemmen.
  Diegene die op andere partijen hebben gestemd worden verkwanselt in een coalitie aan de VVD, wat hun ondergang betekent.
  Het zijn pure mafia praktijken, wel zonder moorden maar met een zee van ellende en leed.
  Geen geld uitkeren aan de ondernemers, burgers wachten nog steeds op hun zorgtoeslagen betalingen van de belasting.
  Wanneer slaat de vlam in de pan of gaan we gedwee naar de slachtbank.

 6. kattekop

  Het lijkt er toch sterk op dat het om zeep brengen van het MKB ten gunste van de grote bedrijven een van de doelen was van het world economic forum.
  Rutte, Kaag en Maxima zijn op audiensie geweest bij Klaus Schwab , de voorzitter van het WEF.
  Nou dan weet je wel hoe de vork in de steel zit.

  1. rutte leugenaar

   klopt , h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

   complot denken zeggen linkse druiloren dan

  2. andergeluid

   Klopt allemaal en zat net naar huig plug te kijken was een vergadering over de SDG doelen daar kwam Harm Edens is een Nederlandse tekstschrijver en presentator.
   die kwam daar naar buiten en vertelde dat de SDG doelen versnelt moeten worden en opgenomen moeten worden in het regeer akkoord.
   en gaf Huig Plug een hand????? Thierry Baudet moest daar voor naar de Politie komen en word waarschijnlijk vervolgd dus deze man nu ook????
   eens kijken of dit nu ook op alle linkse tv en media komt de 17 SDG doelen moeten maar onze strot doorgeduwd worden

 7. Niet L niet R

  Hugo de jong moet eerst naar die miljoenen zoeken, reden waarom er te laat wordt betaald!
  Maar die miljoenen zijn zoek, reden het was crisis tijd volgens onze gesjeesde schoolmeester!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.