Ongelooflijk! Hele partijkartel stemt motie om vluchtelingen terug te sturen naar veilig Syrië gewoon wég

Denemarken kondigde onlangs aan dat het Syrische vluchtelingen weer (deels) terug zou sturen omdat het in grote delen van dat land veilig is. Forum voor Democratie wil dat Nederland hetzelfde doet en diende daartoe een motie in. De reactie van het partijkartel zal niemand verbazen, want die weg-met-ons’ers willen immers meer, meer, meer immigratie. Ten koste van alles. 

Vorige maand werd bekend dat Denemarken wil beginnen met het terugsturen van Syrische vluchtelingen naar hun eigen land. Natuurlijk zijn heel veel linkse organisaties én politici daarop tegen – en wordt er flink wat kritiek geleverd op het Deense besluit – maar dat laat Kopenhagen vooralsnog, terecht, koud. Ze gaan ermee door.

De redenering is niet zo heel moeilijk te volgen: in grote gebieden is het al een tijdlang veilig. Er wordt daar niet langer gestreden. De vrede is er teruggekeerd. Een groot aantal vluchtelingen is niet gevlucht omdat de Syrische dictator Bashar al-Assad specifiek een hekel aan hen heeft, maar omdat de bommen hen om de oren vielen.

Als het nu rustig is in hun woongebied en Assad dus geen problemen met ze heeft, dan is het gewoon veilig voor ze. Dat vindt Denemarken tenminste, en het is schier onmogelijk om het daarmee oneens te zijn (hoewel voorstanders van massa-immigratie dat toch nog zijn, natuurlijk).

Forum voor Democratie vindt dat ook. Daarom diende Thierry Baudet een voorstel in om het Deense voorbeeld te volgen en Syriërs terug naar huis te laten gaan. De uitslag zegt álles – en toont meteen even aan welke partijen voor en tegen onbeperkte massa-immigratie zijn van mensen die uit culturen komen die onverenigbaar zijn met de onze:

Voor: FVD zelf, PVV, SGP, BBB. En natuurlijk de afsplitsers.

Tegen: SP, Denk, D66, CDA, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, Bij1, Partij voor de Dieren, Volt, Fractie Den Haan (voormalig 50Plus), en, jawel!, de VVD.

Dat zegt alles. De VVD is een kartelpartij pur sang en dus vóór massa-immigratie – en tegen mogelijkheden om ‘vluchtelingen’ terug te sturen als het eenmaal veilig is in hun eigen land. Want eigenlijk is de VVD op zijn best de rechtervleugel van D66. En zelfs dat niet eens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Edjan

  Nu is het wachten op een motie van D66 + GL om die arme vluchtelingen die uit Denemarken verdreven worden, hier op te nemen. Met vliegtuigen ophalen uit Kopenhagen en dan naar Schiphol.
  Huis, zorg en uitkeringen dienen klaar te staan.
  Nederland heeft geld zat! Onze geweldig mooie luchtkastelen en mooi-weer-praatjes zijn een gewild exportartikel.

  Het geld groeit hier aan de windmolens!

  1. tata

   Yep. Het weg-met-ons kartel zal niet eerder rusten voordat alle Syriërs in NL wonen.

 2. StemPzeweg

  Alleen de fascistoïde partijen lijken voorstander te zijn van deze onzalige motie

 3. jhak

  Wat een ongelooflijk aantal m*ngolen telt die eerste kamer toch.

 4. Hendrik_Groen

  Kartel partij… zelfs nieuwe partijen horen tegenwoordig al bij het kartel partij.
  Moet niet veel gekker worden.

 5. Cootje

  Het goedkope werkvee moet blijven , wie moet anders in de toekomst Rob Jetten zijn kont wassen / uitspraken van deze persoon zelf / de multinationals moeten het goedkope werkvee een beetje palperen , dus via lobby in het Haagse de verantwoordelijke met liefde behandelen , zij betalen immers hier toch geen belasting , en van de narigheid hebben zij ook geen last , ondertussen weten zij ook . Dat mensen met zoveel voordelen in hart en nieren Syriër blijven hun moslim geloof sterk omarmen . Maar dat je zoveel gratis hulp niet kan wijgeren . Een gegeven paard kan je niet in de bek kijken . Tegen familie zeggen Nederland noemen ze lui lekker land , eerste Nederlandse zinnetje hebben wij geleerd

 6. Drostemannetje

  Het is in en in triest als je deze stemming ziet. Onze eigen kinderen komen weer op de laatste plaats. Voor hun geen betaalbare huis en ze mogen achteraan de rij aansluiten. Eerst de kansloze uitkeringstrekkers.

  1. STOP FVD

   Gebaseerd op je persoonlijke mening en wellicht heb je een keertje een slechte ervaring ermee gehad. Nederland gaat niet op deze manier om met wie hier dan ook het recht heeft te leven.

 7. halo1

  De mensen in het bootje zien er gezond uit en lachen.. niets wijst op ellende.. ze lachen waarschijnlijk omdat ze ons zo makkelijk kunnen bedotten…

  1. Edjan

   @halo1. Ik heb niet zo veel tegen die mensen. Begrijpelijk dat ze naar landen willen waar ze het (in materieel opzicht) beter hebben; met een beetje geluk hoeven ze niets meer te doen en hebben tóch onderdak, voedsel, zorg en geld. Dus dat kun je ze niet echt kwalijk nemen.
   Wat me ergert zijn die “linkse” idioten die ze zo graag hier hebben, ofwel omdat ze er geld aan verdienen, ofwel omdat ze dan kunnen pronken met hun humanistische veren: kijk ons eens menselijk zijn. Dat de allermeeste immigranten helemaal geen echte vluchteling zijn (maar 7% is dat) interesseert ze niet. Dat de oorspronkelijk bevolking de kosten moet ophoesten, interesseert ze niet. Dat zorg, sociale woningbouw en sociaal vangnet beginnen te kraken: het interesseert ze niet.
   Als de deugkneuzen maar met hun deugveren kunnen pronken.

   1. Harry Haller

    Je hebt helemaal gelijk, Edjan. Vandaar dat je ook geen reactie krijgt van Emile Takma. Hij geeft je diep in zijn hart ook gelijk.

    1. Edjan

     😊

   2. Niet L niet R

    Wij worden door links geregeerd, en als men zo blijft stemmen, zal daar niets aan veranderen.
    De gemiddelde hardwerkende arbeider is hiervan de dupe!

  2. Emile Takma

   Natuurlijk, halo1, vluchtelingen hebben het altijd reuze naar hun zin.

   1. Harry Haller

    Inderdaad, economische gelukszoekers zijn zeer verheugd als hun duurbetaalde reis goed eindigt en dat steken ze niet onder stoelen of banken: ze zitten de rest van hun leven gebeiteld – dat is wel een feestje waard.

 8. rafi

  Men kan niet 2 heren dienen. In het geval van de NL overheid is duidelijk, dat de keuze valt op de heer genaamd de EU. En niet op de eigen kiezers, de burgers. De NL Tweede Kamer vertegenwoordigt in overgrote meerderheid in dit land de EU. En niet de eigen onderdanen.

  1. Niet L niet R

   Perfect weergegeven!

 9. Jannes-46

  De Vereniging van Draaikonten en Deugneuzen is dus tegen het terugsturen van Syriërs. Pal voor de laatste verkiezingen hoorde ik o.a. het partij-orakel Bente Becker een heel ander standpunt verkondigen, maar dat was natuurlijk in opdracht van de Grote Smurf teneinde de PVV en het FvD de wind uit de zeilen te nemen.

 10. leukeditter

  off topic

  oeioei het ingredient MS-201 in het moderna vaccin wordt gebruikt in NANO technologie
  er staat onder ..NIET GEBRUIKEN BIJ MENS EN DIER!!!! prikken jongensssssssss

  1. STOP FVD

   Je moet ook geen Hema worst eten, want die zijn gekookt in het vaccin! Oppassen dus!

 11. Monty

  ”Als het nu rustig is in hun woongebied en Assad dus geen problemen met ze heeft, dan is het gewoon veilig voor ze. Dat vindt Denemarken tenminste, en het is schier onmogelijk om het daarmee oneens te zijn”

  Waarom zouden we twijfel aan de Denen. Assad heeft natuurlijk ook geen problemen met deserteurs en tegenstanders van zijn regime, hij zal ze met open armen ontvangen.

  Maar waarom alleen de Syrische vluchtelingen? We hebben hier ook nog Somalische en vluchtelingen uit Eritrea.
  Daar is het toch ook veilig. Sommige van hen gaan zelfs op onze kosten op vakantie naar hun vaderland.
  Gaat Baudet hier een ander debat over houden.

  En laten we de Vietnamese bootvluchtelingen en Tamils uit Sri Lanka niet vergeten.

  1. Harry Haller

   Goed zo Monty: een inhoudelijk reactie zonder Wilders te noemen en met een heldere logica – je hebt helemaal gelijk met je vragen.

   Zie je wel dat je het kunt. Of slaan de nieuwe medicijnen nu aan?

   1. Monty

    Wat voor obsessie heb je met Wilders?

    1. Harry Haller

     Ha, je hebt nog humor ook!

   2. Monty

    Had je trouwens nog iets inhoudelijks te melden over dit artikel of heeft dit ook al niet je interesse.

    Gaat natuurlijk over FvD en voorliefde gaat natuurlijk naar Wilders.

 12. STOP FVD

  Ik zou ook bij voorbaat al tegen ELKE motie van baudetje stemmen. Je weet bij voorbaat namelijk al dat :
  1. De motie het toch niet gaat halen
  2. De motie zinloos is
  3. De motie iedereen zijn kostbare tijd verdoet
  4. De motie alleen maar wordt ingediend om zijn volgertjes te laten zien hoe gaat ie bezig is.

  Hij kan beter in zijn caravan blijven.

 13. Lucky Luke

  Syrië is niet veilig, nog veel gebieden staan onder het beheer van de rebellen (cq vrijheidsstrijders) dus het laatste schot is nog niet gelost.

 14. Niet L niet R

  Niets nieuws de VVD is voorstander van asielzoekers, goedkope werkkrachten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.