Palestijnen doen Kristallnacht dunnetjes over: Arabische bendes steken winkels, synagoges en auto’s in brand

Het is helemaal losgegaan tussen de Palestijnen en Israël de afgelopen dag en nacht. Palestijnen schoten maar liefst 130 raketten af op civiele doelen in Israël, in een poging zoveel mogelijk terreur te veroorzaken en joodse burgers te vermoorden. Twee Israëliërs kwamen daarbij daadwerkelijk om het leven. De joodse natiestaat reageerde daarop door doelen in Gaza onder vuur te nemen, waarbij zowel Hamasleiders als burgers, waaronder kinderen, om het leven kwamen.

Dat was allemaal al erg genoeg, maar het werd nog erger. Want vervolgens gingen Arabische bendes helemaal los in de “gemengde” Israëlische stad Lod. Daar wonen dus zowel Arabieren als Joden, en die laatsten werden op ongekende wijze opgejaagd. Het was echt een pogrom zoals we die decennialang niet gezien hebben in de wereld.

Wat er gebeurde in Lod deed iedere Jood ongetwijfeld denken aan de tijd toen de nazi’s nog de dienst uitmaakten in Duitsland (en elders). Want Arabische bendes gingen helemaal te keer. Zij richtten zich niet op Israëlische soldaten, maar op gewone burgers. Synagoges, Joodse winkels én zelfs auto’s van Joden werden massaal in brand gestoken.

Het was een Kristallnacht 2.0.

Het zijn ongelooflijke beelden die nog eens verergerd worden door beelden van Hamas dat maar liefst 130 raketten blindelings op Tel Aviv afvuurde. Dit is natuurlijk een misdaad tegen de menselijkheid: het bewust afvuren van dit soort wapens op de burgerbevolking is internationaal bij wet verboden.

Ongelooflijk genoeg zegt zelfs de Verenigde Naties, die toch altijd erg op de hand zijn van de Palestijnen, dat zowel Israël als Hamas moeten ophouden met dit soort wangedrag. “Stop deze raketaanvallen meteen. Deze escalatie gaat in de richting van een oorlog op grote schaal. De verantwoordelijken van alle kampen moeten zich inzetten om tot een de-escalatie te komen. Een oorlog in Gaza is verwoestend en de gewone mensen betalen de prijs,” schrijft VN-gezant Tor Wennesland bijvoorbeeld op Twitter.

Met andere woorden, hij zegt dit tegen beide partijen. Dat zal intern bij de VN voor wat schokken zorgen.

Volg mij op Twitter en word voor het laatste nieuws gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal.

Maar Israëlhaters hoeven zich geen al te grote zorgen te maken. De VN Veiligheidsraad gaat zich namelijk ook over deze materie buigen, en die Raad komt ongetwijfeld straks met een harde veroordeling van Israël – en op zijn hoogst wat belerende woorden voor Hamas. Dit terwijl het Hamas is dat met een nieuwe Kristallnacht is gekomen. Maar dat vinden ze bij de VN Veiligheidsraad ongetwijfeld allemaal wel prima.

Voorlopig is er nog geen eind van de afschuwelijke, bloederige strijd in zicht. Sterker nog: het heeft er de schijn van dat dit slechts het begin van een veel grotere oorlog is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. usb3.0

  De kans is heel groot dat we daar niets over horen bij de nos of dat er berichtgeving komt dat het de schuld van Israël is..

 2. Edjan

  Hamas krijgt die raketten van Iran. Nu een nieuw type dat (als een kruisraket) een meer horizontale baan kan volgen en daarmee onder de Israëlische “iron dome” afweer zou kunnen vliegen. Dit gaat veel slachtoffers en schade veroorzaken.
  Israël laat zich niet afslachten en kan weinig anders doen dan flink bombarderen. Daar zal de Westerse pers vol afkeer over berichten. Hulp van Amerika onder Biden is nauwelijks te verwachten. Sommigen denken dat dit alles de opzet van Iran is.
  Het kan behoorlijk escaleren.

 3. Ritter

  JERUZALEM – Gewapende Palestijnen hebben sinds maandagmiddag vanuit de Gazastrook meer dan duizend afgevuurd op Israël. Dat zegt het Israëlische leger, dat spreekt over 1050 raketbeschietingen in 38 uur.

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1917599063/leger-israel-in-38-uur-ruim-duizend-raketten-afgevuurd-uit-gaza

  Wat vaak niet word vermeld in de media is dat de raketten bewust op de burgerbevolking word afgeschoten. Dat vinden de media kennelijk niet belangrijk.

  1. usb3.0

   “Dat vinden de media kennelijk niet belangrijk.”

   Jawel Ritter die vinden het uitermate belangrijk! om niet te benoemen..

 4. Ritter

  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt over het geweld in Israël:

  Toen ik in functie was, stonden we bekend als het vredespresidium omdat de tegenstanders van Israël wisten dat de Verenigde Staten sterk achter Israël stonden en dat er snel vergelding zou komen als Israël werd aangevallen”, zegt hij.

  Onder Biden wordt de wereld gewelddadiger en instabieler omdat Biden’s zwakte en gebrek aan steun voor Israël leidt tot nieuwe aanvallen op onze bondgenoten.”

  h*tps://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/trump-bidens-weakness-lack-of-support-for-israel-leading-to-new-attacks/

 5. Ritter

  Biden failed the rockets and riots test – analysis

  The escalation “is a test and [President Joe Biden] has failed,” said Prof. Eytan Gilboa, an expert on US policy in the Middle East at Bar-Ilan University.

  ht*ps://www.jpost.com/arab-israeli-conflict/biden-failed-the-rockets-and-riots-test-analysis-667920

 6. Edjan

  Biden vindt de Iraanse ayatollah’s belangrijker dan Israël. Als Iran inmiddels zijn atoombom klaar heeft, dan is dit, wat we nu zien, mogelijk slechts de openingszet.

 7. B. Pascal

  Gemengde bevolking betekend: oorlog!

  Lees de geschiedenissen van Babel!

 8. Hamer Sikkel

  De staatsrechtelijke bewoners van Palestina zijn de joden/homo’s/communisten van de 21ste eeuw; zowel binnen de apartheidsstaat Israël als in de bezette gebieden.
  Gaza is nu een openlucht-concentratiekamp, dat wordt platgebombardeerd – net als in 2014.
  Als de Palestijnen moeten wreken wat de zionisten hen sinds 1947 hebben aangedaan dan wordt het nog heftig. ⁉️

  1. Harry Haller

   Hahahaha, gekkie toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.