Screenshot 2021 04 24 at 202733

Caroline van der Plas geeft Songfestivalkaartjes weg aan toeslagenouders: 'Mijn BMI valt niet in toegangspatroon'

Geen categoriemei 12 2021, 10:15
BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft kaartjes gekregen voor het Songfestival, dat over twee week in Rotterdam van start gaat. Maar ze gaat er niet naartoe: "Mijn BMI valt niet in het toegangspatroon," zegt ze voor de camera van GeenStijl.
https://www.youtube.com/watch?v=4z6Dyw7O89w
Van der Plas somt de lijst met mensen op die niet in het publiek mogen zitten als Jeangu Macrooy en de deelnemers uit de overige landen hun opwachting maken: zeventigplussers, mensen met long- en nieraandoeningen en, zoals Van der Plas het zegt: mensen met 'haar BMI' vallen allemaal niet in het toegangspatroon van het Fieldlab-experiment dat van het Songfestival gemaakt is.
Ze vraagt zich daarom af waarom ze uitgenodigd is, als ze er niet heen mag. Daarover heeft de BBB-politica contact gehad met de organisatie van het liedjesfestijn. Eind van het liedje is dat ze haar kaarten weggeeft: "Ik mag mijn kaart weggeven aan een door mijzelf uitgekozen persoon," schrijft ze vanochtend. Sterker nog: "En het worden er zelfs twee! Heb kaarten beschikbaar gesteld aan twee ouders uit de toeslagenaffaire."
"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten