Caroline van der Plas geeft Songfestivalkaartjes weg aan toeslagenouders: 'Mijn BMI valt niet in toegangspatroon'

Caroline van der Plas geeft Songfestivalkaartjes weg aan toeslagenouders: 'Mijn BMI valt niet in toegangspatroon'

Caroline van der Plas (BBB). Bron: Van der Plas / Twitter.

BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft kaartjes gekregen voor het Songfestival, dat over twee week in Rotterdam van start gaat. Maar ze gaat er niet naartoe: "Mijn BMI valt niet in het toegangspatroon," zegt ze voor de camera van GeenStijl.

https://www.youtube.com/watch?v=4z6Dyw7O89w

Van der Plas somt de lijst met mensen op die niet in het publiek mogen zitten als Jeangu Macrooy en de deelnemers uit de overige landen hun opwachting maken: zeventigplussers, mensen met long- en nieraandoeningen en, zoals Van der Plas het zegt: mensen met 'haar BMI' vallen allemaal niet in het toegangspatroon van het Fieldlab-experiment dat van het Songfestival gemaakt is.

Ze vraagt zich daarom af waarom ze uitgenodigd is, als ze er niet heen mag. Daarover heeft de BBB-politica contact gehad met de organisatie van het liedjesfestijn. Eind van het liedje is dat ze haar kaarten weggeeft: "Ik mag mijn kaart weggeven aan een door mijzelf uitgekozen persoon," schrijft ze vanochtend. Sterker nog: "En het worden er zelfs twee! Heb kaarten beschikbaar gesteld aan twee ouders uit de toeslagenaffaire."
"

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties