Pieter Omtzigt reageert op berichtverzoek Mark Rutte: ‘Mijn herstel gaat langzamer dan verwacht’

Gisteravond bij Nieuwsuur gaf demissionair premier Mark Rutte aan sms-contact te hebben gehad met CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt over de vraag of hij bereid is een gesprek aan te gaan. Op sociale media bevestigt de CDA’er dit contact, maar hij geeft direct aan nog niet in staat te zijn om op dit moment zo’n gesprek te voeren. De fluistercampagne van zijn eigen partij en het jarenlang worden tegengewerkt in zijn werkzaamheden hebben een flinke tol geëist. 

De demissionair premier kreeg gisteren de kans om zijn straatje schoon te vegen bij Nieuwsuur. Rutte gaf daarbij aan “er naar uit te zien” om in gesprek te gaan met Pieter Omtzigt.

Rutte wil in het gesprek met name bedrukken dat ze ‘de afgelopen tien jaar enorm goed hebben samengewerkt, maar dat het afgelopen jaar enorm mis is gegaan.’ Inmiddels weten we, uit de notulen van de ministerraad, dat Omtzigt én andere kritische Kamerleden al langer bewust worden tegengewerkt door het kabinet. Dus dat het afgelopen jaar zou zijn misgegaan is natuurlijk lariekoek. Helaas geen enkele kritische vraag hierover vanuit Nieuwsuur.

Na de uitzending reageerde Omtzigt direct. Waarin hij de noodzaak van zijn sociale media-pauze nog maar eens benadrukt: de beste man zit er nog steeds compleet doorheen.

Helaas gaat het herstel van Omtzigt langer duren dan velen hoopten. En dat is niet gek, want de laatste weken is steeds meer duidelijk geworden welke streken het kabinet allemaal heeft uitgehaald, en ook hoe zijn eigen partij kritische Kamerleden het zwijgen probeerde op te leggen.

Voor Omtzigt was dit opnieuw een klap in het gezicht. Terwijl heel Nederland zag welke capriolen het kabinet uithaalde mocht Rutte mooi weer spelen bij Nieuwsuur. Het is werkelijk waar ongelooflijk: het zou een misdrijf moeten zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Harry Haller

  Kop Volkskrant vandaag, dinsdag 11-05: “De verwachtingen waren hooggespannen, maar Ruttes ‘radicale ideeën’ waren nergens te bekennen”

  Hahahahaha

  1. Monty

   De leugenaar.
   Gelukkig zal Wilders hem mooi opbergen achter tralies en is het enige uurtje voor Rutte nog het bezoek uurtje.

   Ben benieuwd hoever Wilders al is gevorderd met het proces.

   1. Cootje

    Wilders hoeft alleen maar af en toe olie op het vuurtje te gooien , gewoon Rutte op tijd een extra krasje bezorgen , de rest doen dat nagemaakte oude politieke zooitje maar , onderleiding Rutte Nederland in 10 jaar afgebrand en gemaakt tot een rijke provincie Europa . Met invoer van heel veel bootjes toerisme is de dagbesteding van de werkende Nederlander verdwenen in een bodemloze put .

    1. Monty

     ”Wilders hoeft alleen maar af en toe olie op het vuurtje te gooien”

     Nee, Wilders moet nu eens woord houden.
     Of blijft hij het volk ook voorliegen?

     1. Cootje

      Die eer heeft Rutte duidelijk waar gemaakt en zelfs op de juiste momenten last gehad van dementie , dus ik ben te vrede met olie op het vuur en Rutte te ondermijnen .

  2. STOP FVD

   Nee, nog een leugen. Er zijn helemaal geen radicale ideeen.

   Hahahahahaha

  3. Meriadoc Brandebok

   Harry gisteren: “De Volkskrant is een vunzig NSB-blaadje. Altijd bereid om iemand verdacht te maken, te verlinken en af te slachten.”

   Zo zo, zijn mening is plotsklaps gewijzigd.

   1. Gerda2

    Brandebok haalt ook wel eens Geen Stijl aan als bron.
    Vermeldt er dan wel bij dat het een ranzige site is of een soortgelijk woord.

    Ja dat “morele” toontje.

    Je haalt gewoon je berichten, waar het je aanstaat, Waarom niet?

    1. Gerda2

     Corr. Berichten = informatie

   2. Oepsie

    Veeg het ouderlingzaad eens uit je ogen Guusje! Ik zie nergens staan, dat ‘Harry’ zijn mening gewijzigd heeft. Begrijpend lezen, is dat voor jou een brug te ver?

    1. Gerda2

     Bij een brug te ver, denkt Brandebok alleen aan de Tweede Wereldoorlog.

   3. Aborifa

    Wat wil Omtzigt? Goed parlementslid, maar te instabiel voor ministerschap.

 2. pappen en nat houden

  Herinneren we deze nog:
  Minister-president Mark Rutte legt het voorstel van CDA’s runner-up Pieter Omtzigt om met elkaar in debat te gaan op televisie naast zich neer. Hij heeft geen tijd, zegt zijn woordvoerder.

 3. polleke67

  Rutte mag ook publiekelijk zijn excuses aanbieden aan Omtzigt (als hij het zich tenminste correct kan herinneren wat hij gedaan heeft).

 4. Max Aue

  Rutte werd ongenadig hard aangepakt in Nieuwsuur. Dat is prima maar het gesprek was daardoor rommelig en hakketakkerig en daardoor kreeg Rutte nauwelijks de kans zijn ideeën te ontvouwen.

  Gemiste kans.

  1. Cootje

   Hard aangepakt in nieuwsuur ? Hij lag in alle standen te kronkelen of hij maakt niet uit met wie alstublieft nog mee mocht doen , hij was bereid en van alle kanten bespeelbaar , hij had zelfs al mee gestemd met het voorstel van PvdA en GroenLinks . De bruinen armen werden tot de uiterste lengte gebruikt . En het was weer een avondje holle woorden , je moet wel een bepaalde geaardheid hebben om je zo te profileren en staande te houden . Je houd er een smerige smaak aan over .

   1. AS210854

    Cootje, HELEMAAL MEE EENS.

  2. AS210854

   Dan heb jij zeker met je rose bril op gekeken. HEELVEEL anderen denken daar toch iets anders over.

 5. Monty

  Misschien is het een idee om massaal de straat op te gaan voor Pieter Omzigt (tegen eigenlijk Rutte) net als dat er in bijvoorbeeld Rusland gebeurt.

  Dit zal Omzigt opbeuren en een sterk signaal aan Rutte afgeven.

  Alleen zal iemand het initiatief moeten nemen en mensen hiertoe oproepen dit i.p.v. alsmaar oeverloos te zitten jammeren.

  1. Monty

   tegen eigenlijk Rutte = eigenlijk tegen Rutte

 6. Meriadoc Brandebok

  Als Rutte zou aftreden naar aanleiding van de zieke hetze tegen hem als persoon, zou dat een schande voor het land zijn. Dit betekent in feite dat je elke politicus kunt wegtreiteren, zolang je maar de media op je hand hebt en blijft schoppen. Het is levensgevaarlijk: Rutte heeft bijna 2 miljoen stemmen gekregen, als de Haagse koepel hem probeert weg te treiteren, zullen die 2 miljoen Nederlanders niet blijven zitten.

  1. Cootje

   Je moet eens in de schoenen van de Groningers gaan staan , of de gedupeerde van de toeslag affaire , en de nog onder de mat bewegende slachtoffers. De Nederlanders die hun vader en moeder zien creperen in de verpleeghuizen , omdat hun verdiende centen zonodig naar zuid Europa moesten ,nou dan mag het treiteren zelfs nog door gaan als hij is afgetreden die ziekte tegen zijn persoon zit er bij die lui ingebakken . De gewone meeloper de Nederlander is er een als het mij niet gebeurd en wel bij de buurman is het ver van mij bed .het individualisme viert hoogtij en in die omstandigheden voelt deze slang zich op zijn gemak , daarom treft individueel Corona zijn 2 miljoen meelopers hen ook , en vol in hun kruis geraakt piepen ze nu anders

 7. Beukman

  Opvallend wel dat er nu niemand meer piept dat Rutte zijn ideeën eerst met de TK had moeten bespreken.

  1. EvertB

   Niet iedereen zal er op voorhand tegen zijn geweest dat Rutte als VVD-partijleider in Nieuwsuur zijn radicale ideeën zou presenteren. Nu heeft niemand die ideeën gehoord, het was gewoon een zeer zwak optreden, en ik vermoed dat mogelijke coalitiepartijen PvdA en GroenLinks aanknopingspunten in samenwerking zien.

 8. marcel_2011

  @ Brandebok, Rutte heeft helemaal geen 2 miljoen stemmen gekregen. De VVD heeft die stemmen gekregen. Het is gebruikelijk dat je bij verkiezingen het hokje van de bovenste persoon op de lijst rood maakt. Pieter Omtzigt stond niet bovenaan op de lijst en heel veel mensen hebben bewust hun stem juist op hem uitgebracht. Je moet hier niet de waarheid verdraaien.

  1. Mar

   En bij de FvD hebben dus veel mensen bewust hun stem uitgebracht op Wybren van Haga?

   Eerst zeggen dat het gebruikelijk is het hokje van de bovenste persoon op de lijst rood te maken. Dan als voorbeeld komen met Pieter Omtzigt die niet bovenaan de lijst stond maar waar mensen bewust op hebben gestemd. En dan is er ook nog het voorbeeld Van Haga, die eveneens niet bovenaan de lijst stond maar waar klaarblijkelijk dan ook veel mensen bewust op hebben gestemd.

   Leuk geprobeerd maar helemaal kloppen doet uw bewering niet in het geval van de VVD.

 9. marcel_2011

  Mar, de wens is hier bij jou de vader van de gedachte.

 10. M. Brandenburg

  Sms schijf t dus een manier te zijn voor persoonlijk contact wanneer dat op zijn plaats is, en Twitter kan niet meer want te vermoeiend…. Er is zoveel mis aan zulke zaken dat je niet meer bij zou komen van het lachen als het niet zo diep triest had geweest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.