Gênant! KLM moest worden teruggefloten door mister toeslagenaffaire Mark Rutte: ‘Niet meer over Wit-Rusland vliegen’

Gisteren dwong Wit-Rusland een vliegtuig van RyanAir om een landing te maken op de luchthaven van hoofdstad Minsk. Er werd beweerd dat het om een bommelding ging, maar toen werd een kopstuk van de oppositie, Roman Protasevitsj, door Wit-Russische autoriteiten van boord gehaald. Volgens KLM was dat geen reden om niet meer over het land te vliegen. Premier Rutte, de EU en de rest van de wereld denken daar heel anders over.

Wit-Rusland krijgt te maken met extra sancties van de Europese Unie. De president van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, kondigde maandagavond strafmaatregelen aan via Twitter:

“Bij de Europese Commissie zullen we ons focussen op de onacceptabele vliegtuigkaping van de RyanAir-vlucht door de Wit-Russische autoriteiten. Dit laten we niet onbeantwoord. Leiders zullen opties overleggen voor bijkomende sancties.”

“Deze sancties dekken: individuen die te maken hebben met deze kaping; bedrijven die dit regime financieren, en; de luchtvaartsector. We zullen druk blijven uitoefenen op dit regime tot zij de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van de media zullen respecteren. Roman Protasevitsj moet zo snel mogelijk worden vrijgelaten.”

Rond dezelfde tijd dat deze tweets zijn verstuurd deed onze eigen demissionaire premier Rutte de oproep aan KLM om niet langer over Wit-Rusland te vliegen. En prima dat Rutte dat doet, maar eigenlijk is het toch ronduit beschamend dat het überhaupt nodig is. En het is gênant tot op het bot dat je zo’n leugenaar en rechtsstaatverpulveraar als Rutte nodig hebt om je morele kompas te laten functioneren.

Want KLM is nóg verdorvener dan de ‘functie elders’-premier: hij heeft blijkbaar niet het lef om op eigen houtje een moreel-ethische beslissing te kunnen maken, want dat kost namelijk geld. Dus moest mister toeslagenaffaire Mark Rutte het maar doen. En die deed in eerste instantie ook niet erg hard zijn best:

“Ongekende en onacceptabele vluchtwijziging van de RyanAir-vlucht van Athene naar Vilnius, die werd verplicht om te landen in Minsk. ALLE passagiers moeten hun vlucht naar Vilnius per direct en veilig kunnen hervatten. Elke overtreding van internationale luchttransportregels moeten worden onderzocht”, zo Twitterde Rutte gisteren.

Pas na overleg met de Europese Commissie trad hij pas ‘hard’ op tegen KLM, die in principe de oproep nog kan negeren ook. Heel erg slap allemaal. In Minsk lacht Loekashenko zich een breuk om zoveel gestuntel van de West-Europese regeringslui. Tenenkrommend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Emile Takma

  Mooi dat deze maatregelen weer met krachtige regie van de EU plaatsvinden.

  1. Jack Flash

   Vijandelijkheid ten opzichte van Rusland moet een goede overtuigend argument lijken om van het westerse inkakkend monitair “probleem” alsdusdanig afleidend te doen functioneren.
   De linkse oplossing wordt met steeds meer armzaligheid ingezet.
   Hilarsche vertoning.

  2. rutte leugenaar

   Wie fluit KLM terug ? Rutte fluit KLM terug.

   Waar kan ik de rol van de EU vinden domme decadente strönt vlëk ?

  3. Cootje

   Regie Europa ?? Volgens mij is van Baalen dood en Verhofstadt klinisch . Europa hebben de ruggengraat van een aardbei , hebben altijd loze woorden , en heldhaftige optredens als in Srebrenica , een krachtige regie van moeder von der Leyen ?? , die verdient een taart toch gebaard krijg ze een taart / krachtig / ??

  4. Cootje

   Krachtig optreden van het Europese zooitje , de Saoedische journalist Jamal Khashoggi werd door een sterk???? Europa verdedigt , hij werd afgeslacht in de Saoedische consulaat en in stukken gehakt , de Europese elite stonden te dringen om samen met Bin Salman op de foto’s te gaan , sancties van europa nihil , het vloeibare gouden gas van Rusland een vriend van Wit-Rusland kan je economischs schaden net als de Saoedische olie en gas , dus het krachtige zal Europees wel voor de bühne wezen , zelfs een vol vliegtuig maakte geen indruk alle economische handel met Rusland gaat via wit Rusland .

  5. usb3.0

   Ja euzuigertje maxje-mietje vindt dit echt

  6. leukeditter

   krachtige EU??? hahahaha corrupt en geldverslindend bedoel je, vergeet ik ff islamknuffelarij

   1. Cootje

    Sophie in t velt vind net als fransje timmermans Europa geweldig beetje declareren , een beetje domineren en het geld stroomt binnen . 4 ton aan woon-werkverkeer heeft Sophie bij elkaar geharkt , nergens een bewijs van terug betaling , nergens een vervolging van oplichting en fraude , en je zal in Nederland je handtekening hebben vergeten bij de belasting dienst , je kinderen kwijt je huis kwijt , je vent of vrouw kwijt , loonbeslag en behandelt worden als een crimineel , beter 4 ton aan euro’s wordt je niet voor vervolgt net zo als het witwassen van de banken , dat heeft de computer gedaan

  7. Tommy76

   EU sancties houden in dat de schade aan de Europese bedrijven niet is te overzien. Zeker de Nederlandse economie gaat hier opnieuw flinke schade door oplopen.

   De hele EU is een lachertje. Zelfs Turkije zet de EU te kakken. Maar wat verwacht je dan ook van een unie waar men het verschil niet meer weet tussen een man en een vrouw. Een unie waar een topprioriteit het promoten van genderneutraliteit is.

   Een unie van mietjes… We zijn het lachertje van de wereld geworden.

   1. usb3.0

    Precies Tommy76, en dit verdedigt maxje-mietje…

   2. Emile Takma

    Meent Tommy dat we de kaping van het vliegtuig door Wit Rusland gewoon moeten accepteren?

    1. rutte leugenaar

     wat denkt de strónt vlé®k eraan te doen ? we hebben er nog 1 waar de onderste steen van boven moet komen strónt vlé®k

     je gewauwel mist weer een praktische kant domme jongen !

 2. HD

  Dan blijft er voor de piloten van de gesubsidieerde KLM weinig meet om te vliegen.
  Kunnen ze de 30 vakantiedagen die ze dit jaar extra hebben gekregen ivm de bezuinigingen opmaken.

  1. Jack Flash

   EU is failliet.
   Bijdrukken & bidden.
   Zo werkt het niet.

   Rijmt ook nog.

   1. STOP FVD

    Heel mooi, als het nu ook nog ergens op sloeg was het fantastisch geweest!

    1. usb3.0

     wappie

 3. Monty

  ‘maar toen werd een kopstuk van de oppositie, Roman Protasevitsj, door Wit-Russische autoriteiten van boord gehaald.”

  Vreemd dat onze dictator hier problemen mee heeft.
  Of doet hij dit gewoon voor de bühne?

 4. HD

  Worden in Rusland teveel ‘ journalisten ‘ opgepakt, hier veel te weinig.

 5. Cootje

  Rutte fluit KLM terug , binnen een jaar MACRON fluit KLM terug .

 6. Mar

  Lekker he, tegen KLM aanschoppen. Is Televaag ook groot mee geworden.
  Doet het goed bij het volk.
  Geheel volgens oer Nederlandse traditie. Alles afkraken wat Nederlands is met aanzien in de wereld.
  En niet met KLM vliegen want het vreten is niet te nassen en de stewardozen arrogrante krengen.

  1. rutte leugenaar

   Nee hoor trut. We schoppen niet tegen klm maar tegen air France en de EU domme muts.

   1. STOP FVD

    Jajaja iedereen is dom behalve jij. Heb je al een prikje gehad wappie!

    1. rutte leugenaar

     nee sukkeltje gaat ook niet gebeuren !

  2. Cootje

   Het aanschoppen laat de bv Rutte of wel Pinokkio gebeuren , en die laat zich weer in de leuren leggen door het bastion brussel . Frankrijk doet precies het zelfde met 7 miljard air france . Maar je kan nu toch al aantekenen wat je Een jaar geleden al zag aankomen dat de Franse goedkoop de rendabele KLM /voor carona / en de daarbij horende faciliteiten voor een appel en een ei in de schoot krijgen geworpen , KLM red het niet zonder staatsteun maar de uitspraak van die rechters is in het voordeel van air france , die het meeste werk overhevelde naar Frankrijk en Rutte laat he gebeuren .

  3. andergeluid

   Wat Nederland is??????? wat is Nederland dan??? vraag het aan Maxima Nederland bestaat niet Toen Wilhelmina wegvloog was Nederland ook weg
   Ga lezen ga zoeken dan kom je er vanzelf achter.
   We leven bijna met zijn alle in een hele grote leugen die ons bijna allemaal aangedaan is
   niets is wat het lijkt

 7. Willem61

  Rutte, dat is toch die man met dat slechte geheugen, die ons onze vrijheden afpakt, midden en klein bedrijf kapot maakt, mensen met het recht op demonstreren in elkaar laat slaan. Enz enz…. En die heeft grootspraak naar een andere Dictator, dat is toch vreemd😳

  1. STOP FVD

   Nou nou wappie, welke vrijheden ben jij dan wel niet kwijtgeraakt?

   1. Jack Flash

    Stoppie wordt zelf n beetje wappie.
    Overspannen trut wat je bent.

   2. usb3.0

    Als je als stopwappie de hele dag op je zoldertje zit weet je ook niets

 8. Pengyou

  Niet slap, maar een logische gang van zaken.

 9. Mr.blauw.sky

  .

 10. Morgan4321

  Stel schijnheiligen. Toen de Amerikanen het vliegtuig van de toenmalige Boliviaanse president Morales aan de grond wilden krijgen omdat ze dachten dan Edward Snowden aan boord was hebben diverse EU landen meegewerkt aan deze schending van internationaal recht.

  1. WWW

   Inderdaad, maar het geheugen van de mensen is tegenwoordig echt korte termijn.
   De kaping van een Iraanse olietanker bij Gibraltar was ook al zoiets. Nooit sancties op gevolgd.

 11. Loes

  Hoe haalt deze arrogante leugenkop het in zijn kop om commentaar op een ander land te hebben? Hij heeft het in zijn eigen land niet eens voor elkaar,het is ook onacceptabel wat hij hier doet,wanneer krijgt hij sancties,?ik schaam me dood want alle landen lachen ons uit,terrolover kaag maakt wel weer een paar miljoen over van ons zuurverdiende belastinggeld ,ze smijten maar met ons geld wanneer komen daar sancties op? Wat wit rusland deed is natuurlijk onacceptabel maar wat rutte-kaag doen is dat ook,hoe lang nog?

  1. usb3.0

   ++++++++++++++++

   1. janrama

    Met deze bijdrage overtreft @usb zichzelf.
    Laat maar zien hoe dom je bent.

    1. janrama

     Met deze bijdrage overtreft @usb zichzelf.
     Laat maar zien hoe dom je bent.

  2. Emile Takma

   “ terrolover kaag ”

   Ben je wel fris in je hoofd?

 12. Loes

  Nederland heeft geld gegeven aan palestijnse terreurorganisaties werd net in het nieuws gezegt,kaag neemt taken over vd overspannen minister en wordt ook nog minister van buitenlandse zaken,hoe gekker kan het worden,nog meer geld naar het terroristen systeem ,wat een ellende,iedereen is er Klaar mee zegt pinokkio ,nou pinokkio wij zijn klaar met jou ,!!!!!wat een dikke plaat heeft hij voor zn lelijke kop

  1. Emile Takma

   gezegd

 13. andergeluid

  waarom word deze stuntelaar nog steeds premier genoemd??? hij is of demissionair premier of fractievoorzitter meer is hij niet

  1. Branzino

   @andergeluid
   Klopt! Maar demissionair premier of fractievoorzitter is Rutte maar eventjes, daarna gewoon weer premier. Dus waarom nu veranderen?

 14. sonny

  Sancties?
  Het Russische blok wordt op deze manier steeds machtiger, sluiten de rijen en grenzen!
  Het humanistisch en bemoeizieke gejammer van het edele westen valt daar niet goed!
  We hebben zelf genoeg onopgeloste sores en problemen!
  Laat de EU daarmee beginnen!

  1. right

   Sonny@
   ” het edele westen ”
   Ja, wij deugers steunen terroristische Palestijnen!
   Financieel en moreel!!!!

  2. sonny

   Right@
   Overigens indien het zou moeten en onafwendbaar is, heb ik liever een Russisch paspoort dan een uit Eurabia!

   1. Branzino

    @sonny
    Dappere uitspraak doe je nu, echt hoor! Als iets zou moeten en onafwendbaar is, heb je niet zoveel keus meer, geen enkele eigenlijk. In jouw voorbeeld is een Russisch paspoort dan geen keuze, maar gewoon opgelegd. Dat andere paspoort is dan zelfs helemaal geen optie. Ik wens geen Russisch paspoort, maar zal er dan ook aan moeten en ieder ander hier ook.

 15. right

  Waar een klein land groot in kan zijn?
  Nou ja, de landbouw, tuinbouw, veeteelt, pluimvee houderijen, petrochemie, staalproductie, cultuur, normen&waarden, democratie afbreken en elimineren!
  Ons Nederlandje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.