PvdA-voorzitter stapt toch op na teleurstellende verkiezingsresultaten: ‘Een grote domper, ik trek mij dat aan’

Het leek er sinds de Tweede Kamerverkiezingen 2021 lange tijd op dat niemand zijn positie wilde verbinden aan het teleurstellende resultaat van de PvdA (de partij evenaarde de lage recordscore uit 2017: slechts negen zetels), maar nu heeft partijvoorzitter Nelleke Vedelaar dan toch aangekondigd dat zij opstapt als de organisatorische leider van de partij.

Op de website van de PvdA licht Vedelaar haar besluit toe: “Ik zie ook dat we als partij, en ik als voorzitter voorop, niet overal in geslaagd zijn. De uitslag van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen was een grote domper. Als campagneleider van die verkiezing trek ik me dat aan. De uitslag laat zien dat er nog volop werk te doen is.”

Daarom dient Vedelaar haar termijn als partijvoorzitter uit, en kiest de beweging – die onder met Drees, Joop den Uyl en Wim Kok populaire premiers leverde – op 22 oktober een opvolger.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Rieks

  Zal wel aan mij liggen maar de naam Vedelaar hoor ik voor het eerst. Toch zegt dat ook wel iets over haar, onzichtbaar. Maar ja, het moest toch zo nodig een vrouw worden.

  1. EvertB

   Herbronnen op z’n ‘confessioneels’, samenwerken en aansluitend fuseren met andere vooruitstrevende partijen en op zoek naar een new kid on the block. Binnen twee verkiezingen doen zij dan als progressief blok weer mee.

  2. Vrijedenkert

   Mooi zo, opbokken! Nou de rest van de kliek nog wieberen en salonsocialistische organisatie voorgoed opheffen….

 2. Tepelkloofje

  Dat mensen denken dat dit soort dingen er toe doen, zeg. Net als een minister die “zijn verantwoordelijkheid neemt” en opstapt. Poppetjes schuiven, meer is het niet.
  Het ene poppetje wordt naar een onzichtbare bedankfunctie geschoven, een voorheen onsichtbaar ander poppetje komt er voor in de plaats, en inhoudelijk verandert er helemaal niets.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.