Radicaal-links Amsterdam pleegt vol klimaatcensuur: ‘Alleen reclame dat strookt met ons duurzaamheidsbeleid’

GroenLinks Amsterdam is heel erg in haar nopjes met zichzelf. Want de partij heeft afgedwongen dat de gemeente Amsterdam geen reclame meer accepteert die “in strijd is” met zijn eigen “duurzaamheidsplannen.” Met andere woorden, bedrijven moeten voldoen aan het klimaatradicalisme van de hoofdstad, en anders mogen ze gewoon geen reclame maken voor zichzelf.

“Goed nieuws!” schrijft de Amsterdamse afdeling van GroenLinks op Twitter. “Amsterdam is de eerste stad die reclame gaat weren die niet past in haar duurzaamheidsbeleid. Onze wethouder @mvdoorninck [Marieke van Doorninck] heeft dit afgesproken met reclame-exploitant CS Digital Media, na een motie van @GroendeGrote [Jasper Groen], met steun van #raad020.”

Het Parool legt uit om wat voor reclame het dan precies gaat. Voorbeelden zijn: auto’s die rijden op benzine of vliegtickets die aangeboden voor een laag prijsje, zodat mensen die van een laag inkomen moeten leven óók een mooie buitenlandse vakantie kunnen hebben.

Milieuactivisten zijn natuurlijk dolblij met het besluit. “De beslissing om fossiele reclame uit de metro te weren komt op een cruciaal moment in de strijd tegen de klimaatontwrichting,” zegt Reclame Fossielvrij-coördinator Femke Sleegers dan ook. “We hebben geen tijd meer te verliezen om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Daar passen geen reclames bij die fossiele brandstoffen normaal houden en die klimaatverandering verérgeren.”

Natuurlijk is dit niet alleen je reinste discriminatie van een stad die ook gewoon draait op belastinginkomsten die gemaakt worden door, wait for it, alle soorten bedrijven en werknemers, inclusief die in de “fossiele” industrie, maar het is ook nog eens ongelooflijk anti-onderklasse.

Want wie zijn nou juist de mensen die een benzineauto moeten kopen omdat die wél betaalbaar is voor ze? En wie kunnen alleen op vliegvakantie als tickets voor een “dumpprijs” verkocht worden? Juist, dat zijn de mensen die weinig te makken hebben.

Maar juist deze mensen mogen wat Amsterdam betreft dit soort reclame niet zien, en missen daardoor misschien de mogelijkheid en kans om gebruik te maken van een aanbieding die ze wél kunnen betalen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het “weinig liberale” karakter van dit beleid. Zoals PVV-Kamerlid Martin Bosma stelt:

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal, en word lid van onze groep op Facebook.

En trouwens, als Amsterdam zo’n hekel heeft aan alles dat te maken heeft met fossiele brandstof, geeft de gemeente dan ook even al het geld terug dat het “gekregen” heeft van mensen die werkzaam zijn in die sector? Als je er zó vies van bent moet je als gemeente ook niet willen dat je kas er door gespekt wordt, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. jhak

  Ach laat die klimaatradicalisten maar gaan, ze verzieken mijn en jouw leven en dat van onze nakomelingen door torenhoge kosten te bereken,terwijl de klimaatverandering niet omkeerbaar is. Over 500 jaar kan er sowieso op deze planeet niet meer geleefd worden door overbevolking. Naar een andere planeet is ook geen optie; zuurstof weet je wel. Koekoek.

 2. Spoetnick

  Radicaal-links Amsterdam pleegt vol klimaatcensuur: ‘Alleen reclame dat strookt met ons duurzaamheidsbeleid’

  Niet zo best.
  Er wordt een klimaatgestapo uit de grond gestampt.

 3. Cootje

  Barroso is in Brazilië goed bezig met zijn Corona beleid , duwt de mensen net iets meer de armoede in om hun te bewegen een stukje bos om te kappen die mensen hebben wel een boterham nodig en geen gezeik van Greta Thunberg . Die hebben schijt aan het milieu en geitenwollen sokken clubjes , en met een verhoging van 2 meter hoor je ze in Amsterdam ook niet meer

 4. rutte leugenaar

  Al volop aan de gang , zie vattafall , vodafone enz

  Het gaat niet om de inhoud maar om de macht !

 5. Drollevanger

  Amsterdammers weten zelfs in de verte niet wat duurzaam is. Ik zal ze uit de brand helpen.
  Melk en kaas zijn bv duurzaam, want een koe kan van gras(dat weer van mineralen leeft) melk, vlees en kaas maken. Wat daarvan later over is poept ze weer uit waarna het via nieuw gras weer wordt overgezet in melk, vlees en kaas. Hoe duurzaam wil je het hebben.

  1. Max Aue

   Drolleman heeft weinig inzicht in duurzaamheid. Zijn voorbeeld is een typisch geval van het ontbreken van alle duurzaamheid. De rundveehouders is extreem milieubelastend en energieverspillend.

 6. Drollevanger

  Zal ik eens een verhaaltje vertellen.
  Veel hoge windmolens veranderen het klimaat Ze belemmeren de wind die onze golfstroom aanblaast. Minder wind betekent minder golfstroom, dus op den duur minder regen en warmpte. dus minder opbrengst van het land minder voedsel voor alle mensen.

 7. M.Dikker

  Amsterdam… was dat niet die stad waar ze zoveel bomen omgehakt hebben…

  1. Max Aue

   Daar is me niets van bekend. Bron?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.