Rutte steunt Israël in de aanpak van ‘willekeurig op burgers raketten afvurend’ Hamas: ‘Recht op zelfverdediging’

Premier Rutte staat achter Israël, dat momenteel het terroristische Hamas aanpakt. Dat laat de Nederlandse minister-president vandaag weten via sociale media.

“Ik ben zeer bezorgd over het aanhoudende geweld in Israël en Gaza,” aldus Rutte: “Het is onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit.”

Wel hoopt Rutte dat de militaire schermutselingen spoedig stoppen, in de hoop zo min mogelijk onschuldige slachtoffers te maken: “Nederland roept op tot wapenstilstand en dialoog. Er moet alles aan worden gedaan om burgerslachtoffers te voorkomen.”

Andere Europese regeringsleiders roerden zich ook al. De Oostenrijkse kanselier Kurz hees vandaag de Israëlische vlag op zijn kantoor: “De terreuraanslagen op Israël moeten ten zeerste worden veroordeeld,” liet de regeringsleider weten: “Samen staan we aan de zijde van Israël.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. jhak

    Ik heb Kaag nog niet gehoord over het veroordelen van de raketaanvallen op Israëlische steden. Lekker transparant is die muts wel. Met al die miljoenen ontwikkelingsgeld aan die palestijnen heeft hamas fijn raketten kunnen kopen.

  2. Cycle25

    Met Kaag gaat dat helemaal goed komen, leugenaar…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.