Ruzie in omroepland: NPO schrapt Opgelicht?! AvroTros en presentator Jaap Jongbloed zijn woest

Vandaag was er weer een nieuwe aankondiging in omroepland. Want de NPO heeft laten weten dat drie programma’s van de buis zullen verdwijnen. Het gaat om Blauw bloedTypisch en – heel verrassend – Opgelicht?!

“We vinden het onbegrijpelijk dat Opgelicht?! verdwijnt. Het is het enige programma bij de publieke omroep dat oplichters in beeld brengt en mensen waarschuwt voor fraudepraktijken. Dát is de kerntaak van de NPO. We begrijpen niks van deze keuze, zeker als je bedenkt dat het wekelijks nog circa 1 miljoen kijkers trekt,” aldus de AvroTrots in een statement.

Presentator Jaap Jongbloed is ook woest. Niet alleen, zegt hij, omdat zijn programma verdwijnt, wat voor een presentator natuurlijk sowieso vervelend is, maar ook omdat oplichters op deze manier alle ruimte krijgen om mensen te bedonderen. “Als dit programma verdwijnt, worden heel veel mensen onnodig slachtoffer van oplichters,” aldus Jongbloed. “Wij zitten ze op de hielen. Sterker nog, ik denk dat oplichters een bloemetje sturen naar de NPO.”

Opgelicht?! is niet het enige programma dat daadwerkelijk een maatschappelijk nut dient, dat het moet ontgelden. Kassa en Radar gaan er ook flink op achteruit; zij moeten elkaar wekelijks gaan afwisselen, wat inhoudt dat ze flink minder zendtijd krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Rien E

  Mooi, de npo sloopt zichzelf, perfect, dan behoeven we er uiteindelijk ook niet meer voor te betalen. Allemaal weggegooid geld, er is toch geen hond die er nog naar kijkt.

 2. usb3.0

  Sommige programma’s moet je natuurlijk wel laten zien, punt hier is dat het voornamelijk gaat over de lichtgetinten en dat past niet in omroepbestel

  1. hans-e-pans

   Je mag als omroep niet aan de mensen laten zien wat er allemaal fout gaat in Nederland.

   De NPO zou je dus ook kunnen zien als een slot op TV.

  2. Dennis76

   Mijn idee ook gelijk die zijn toch wel weer oververtegenwoordigd daar.
   Net alsof je reclame kijkt

 3. alla-af sn-akbar

  Hoe zat het ook alweer, is opsporing verzocht ook al niet gedecimeerd? Ook een show voor lichtgetintiers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.