‘Shell-vonnis maakt één ding duidelijk: alles in het zichzelf afschaffende Nederland zal down the drain gaan’

Dat de overheid Shell zo de duimschroeven aandraait dat de multinational straks eigenlijk geen keuze heeft dan Nederland te verlaten, is een teken aan de wand, schrijft econoom Frits Bosch. De ‘duurzaamheidsgekte,’ zoals hij dat noemt, breekt het land vakkundig af: “Schaft ook Nederland zich af? Het antwoord is driewerf: “ja”!”

Als we naar Vlissingen rijden horen we gejuich steeds harder klinken. Het komt vanuit Engeland. Ze maken zich daar zo vrolijk over hun vertrek uit die rampenclub, de EU. De Britse economische groei ligt met 5,5% ruim 2,5% boven die van Nederland, en 1,5% boven de economische groei van de EU. Ze zijn verlost van het dwangmatige geouwedeur van Duits afdankertje Ursula von der Leyen, Nederlandse bemoeial Frans Timmermans en de Belgische betweter Guy Verhofstadt, en al die andere opvreters van dit megakostbare carrousel. Wat een zegen!

Inmiddels heeft Boris Johnson aan Ben van Beurden, CEO Shell, laten weten dat hij van harte welkom is het Haagse hoofdkantoor naar Londen te verplaatsen, zonder inmenging van idiote rechters. Circa twintig Nederlandse multinationals overwegen hetzelfde. De waanzin in Nederland zal alsmaar toenemen, dat begrijpen zij ook wel. In Nederland is er werkelijk niemand die een tweede gedachte wijdt aan wat dit voor de werkgelegenheid kost in een gigantisch neerwaarts multipliereffect.

Uit alle hoeken en gaten komen bullshitartikelen van lieden van overheidsgesubsidieerde instellingen die hun vrijblijvende duurzaamheidsreligie de ruimte in toeteren. Ze hebben nog nooit in een bedrijf gewerkt en weten niet wat “tucht van de markt” betekent in een killing competition. Het interesseert ze geen biet.

Ed Nijpels (VVD) gaat in de hosanna voorop. De onbedaarlijke duurzaamheidsgekte van deze mislukte politicus kent geen grenzen. Ingrid Thijssen, chef VNO NCW, put zich uit in wollige teksten om te verhullen dat ze een en al woke is en geheel achter de D66-rechters staat, haar partijgenoten. Thijssen is vol van inclusie, quota, duurzaamheid, dwang. Wat een geweldige keuze is zij geweest voor het bedrijfsleven! En wat vindt onze liberale premier hiervan? Niets. Hij is met zijn positie bezig. En verantwoordelijkheid ontlopen: daar is hij goed in. Onder zijn bezielende leiding is de dwang, de onvrijheid, steeds groter geworden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De multinationals staan helemaal alleen. Hun belangen en die van hun werknemers, afnemers en toeleveranciers tellen volstrekt niet mee. Daar heeft niemand het over. Wat betekent dit voor Nederland? Als dit balletje verder gaat rollen voorspel ik u: down the drain! Nederland wordt door overheid en rechters dichtgetimmerd in sociaal, cultureel, economisch, financieel en duurzaamheid opzicht. Woke krijgt steeds meer de overhand. Ik schreef het boek ‘Schaft ook Nederland zich af?”. Het antwoord is driewerf: “ja”!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. rafi

  Ik ben het hier van a tot z mee eens. Voor die hele klimaat- en duurzaamheidsgekte hoorde je altijd ‘altijd wint de economie het maar weer van de ecologie’. De hoorders kregen dan altijd een traantje in de ogen, denkende aan die arme natuur, die zozeer zou lijden onder al die vieze industrie. Men voelde zich vanwege zijn welvaart ook zo schuldig richting Derde Wereld. Maar nu zie je wat er gebeurt zodra de ecologie de overhand krijgt. Het is verschrikkelijk als zovele multinationals uit ons land zouden vertrekken. Er zijn zoveel leveranciers en afnemers (B2B!) erbij betrokken. Dit gaat enorm veel gezinnen de armoe in helpen. Dan zullen ze eindelijk niks meer te verliezen hebben en niet-kartel stemmen. Maar vertrokken bedrijven zullen niet meteen weer terug komen.

 2. staleo

  Inderdaad als het zo doorgaat schaft Nederland zichzelf af.
  Het hele land moet volgebouwd worden om al onze nieuwkomers royaal te kunnen huisvesten.
  De natuurgebieden moeten enorm worden uitgebreid om allerlei gevaarlijke dieren weer in ons toch al te kleine land te huisvesten.
  Voor te recreeren is straks veel minder ruimte over zodat het daar steeds te druk zal zijn.
  Fietspaden zijn door allerlei verschillende voertuigen en belangengroepen hoe langer hoe onveiliger.
  Bedrijven wordt het uitvoeren van het bedrijf door allerlei regels onmogelijk gemaakt zodat ze moeten stoppen of verkassen naar het buitenland.
  Als wij vliegveld Maastricht sluiten, worden de vliegvelden vlak over de grens in Duitsland en Belgie uitgebreid en gaan meer over ons land vliegen.
  Resultaat dus nul komma nul.
  De hele Nederlandse regering houdt zich alleen nog maar bezig met luchtfietserij, en men vindt het normaal dat leugenaars weer de hoogste toon in deze regering mogen spelen.
  De kinderopvangaffaire heeft buiten al het persoonlijke leed de gemeenschap opgezadeld met miljarden extra uitgaven.
  Andere landen, China, Azie, Japan en zeker de ontwikkelingslanden lachen zich het klapzuur om onze zelfvernietigingsdrang.
  Die zullen beslist niet zo te werk gaan en denken aan eigen belang.

  1. Emile Takma

   Shell heeft aangegeven niet uit Nederland te willen vertrekken en een meerderheid van de aandeelhouders juicht het vonnis van de rechter toe.

   Lees je wel eens een krant?

  2. Emile Takma

   Ik neem aan dat staleo binnenkort naar China emigreert. Dat is een veel fijner land dan Nederland.

 3. 56RdK

  Inderdaad, ook de duurzaamheidsgekte slaat totaal door! Nederland is kapot!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.